Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de miercuri

Condiția americanilor pentru ca Victor Ponta să fie președinte: George Maior – premier, Teodor Meleșcanu – consilier!

După ședința Coaliției de Guvernare, Victor Ponta a anunțat variantele de premier pe care le va propune în 22 decembrie 2014, după ce devine efectiv președinte, dat fiind că prin plecarea premierului Victor Ponta președintele Victor Ponta va trebui să desemneze un nou premier: Călin Popescu Tăriceanu, Florin Georgescu, George Maior.

Plasarea directorului SRI pe locul trei și condiționat de ceea ce Victor Ponta a definit: „Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică şi pentru a da foarte clar garanţii privind continuarea dezvoltării democratice, a obligaţiilor noastre internaţionale” și situarea lui Călin Popescu Tăriceanu pe primul loc a făcut ca presa să muște diversiunea numită Călin Popescu Tăriceanu – iepure și ca premier.

În hei-rupismul specific presei noastre de copy-paste nimeni n-a sesizat unul dintre motivele pentru care s-ar putea apela la George Maior:
Pentru a da foarte clar garanţii privind continuarea dezvoltării democratice, a obligaţiilor noastre internaţionale.

Păi, oameni buni, fraților și cumnaților, a da garanții că un Victor Ponta ajuns la Cotroceni nu va însemna afectarea statului de drept și mai ales deraierea de la dependența de SUA nu e o chestiune de viitor, ci de prezent. E limpede că America a cerut drept garanție pentru acceptarea lui Victor Ponta ca președinte numirea lui George Maior ca premier. De asta ar fi trebuit să se prindă presa noastră etern neghioabă și din faptul că un om ca George Maior nu-și lasă numele folosit doar de dragul campaniei lui Victor Ponta. Dacă adăugăm faptul că Tăriceanu  nu pare atît de entuziast să fie premier, e limpede că în cazul că Victor Ponta devine președinte, America vrea ca siguranță pe George Maior premier.

Dar nu numai atît.
A uimit pe proști că Teodor Meleșcanu a primit în schimbul voturilor date lui Victor Ponta funcția de consilier prezidențial pe probleme de securitate. Cum adică, au zis mulți, pentru niște flecuștețe de voturi, Victor Ponta îi dă lui Teodor Meleșcanu cea mai importantă funcție de la Cotroceni?
Nu, nu Victor Ponta i-o dă, ci America.

Funcția lui Teodor Meleșcanu e vitală pentru relația geostrategică cu America.
Prin prezența la Cotroceni a unui alt om al lor, Americanii își mai iau o măsură de siguranță în cazul că Victor Ponta ajunge președinte.
Pricepem acum ce l-a apucat pe Teodor Meleșcanu să candideze.

Întrebarea întrebărilor:
Traian Băsescu știe de aceste aranjamente?
Dvs ce credeți? Știe sau nu?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *