Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de miercuri

Îi ajută lui Klaus Iohannis amînarea unei decizii pînă în 2015?

Am scris pe blog că în Procesul ANI versus Klaus Iohannis una dintre părți nu depusese pînă luni punctul de vedere necesar pentru ca ÎCCJ să ia mult așteptata decizie.
Partea cu pricina era întruchipată de Klaus Iohannis.

De ce are interese Klaus Iohannis să tărăgăneze lucrurile?
Nu pentru că s-ar teme de o decizie nefavorabilă. Nu cred că Înalta Curte și-ar asuma responsabilitatea copleșitoare de a scoate din joc pe unul dintre cei doi candidați care vor intra în turul al doilea.
Mi-e greu să cred și că ar îndrăzni să-l declare pe Klaus Iohannis nevinovat.
Judecînd după năravul românesc al lui Să mai vedem! sunt convins că decizia va fi luată la anul.

Asta explică o declarație a lui Klaus Iohannis care a făcut să tresalte inimile celor care mai cred în lovituri de teatru în privința alegerilor din acest an:
Cea potrivit căreia dacă e declarat incompatibil înainte de scrutin face pasul înapoi.

De fapt am avut de a face cu o declarație pur electorală.
Se pare că echipa de campanie a candidatului ANL vrea să scoată cît mai multe voturi din procesul de la Înalta Curte, după metoda victimizării, folosită cu brio de Sorin Oprescu și de Mircea Diaconu.

Dvs ce credeți?
Îi ajută lui Klaus Iohannis amînarea unei decizii pînă în 2015?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Gîndul de miercuri”

  • Candidatii la Presedentie in intalnirea cu poporul: ii vezi pe Ponta, Iohannis, Tariceanu? Ponta a declarat ca nu vine la nici o intalnire televizata cu restul candidatilor. Tariceanu si Iohannis sunt acelasi r a h a t fara creier propriu. In emisiunea unde erau invidati Tariceanu si Monica Macovei , Tariceanu si-a trimis purtatorul de cuvant al partidului. La alt post, in alta zi, Iohannis stiind ca nu-i face fata la Dan Diaconescu, s-a ascuns ca un sobolan, trimitand un soarece de partid … Ca presedinte vor trimite un alt creier in locul lor?

  • Domnule Cristoiu, ce credeti, dupa cum stau lucrurile astazi ICCJ ar trebui sa se mai forteze sa dea o solutie finala pana in alegeri sau dupa?

  • Eu înțeleg că viața de jurnalist este făcută ca să provoace senzații. Fără senzații „tari” ce s-ar mai scrie? Că la robinet curge lapte și miere și așa de bine ne este că nu trebuie să supăram pe nimeni, că în loc de lapte și miere ar trebui să curgă nectar și smântână! Societatea românească este obișnuită să asiste la spectacol. Un spectacol incoerent. Informațiile nu merg acolo unde este adevărul, ci în cazanul ierburilor unde o vrăjitoare minte că ea are legături cu puterile albe sau negre și așa reușește să prostească o minte umană care din lipsă de carte își pune destinul în obscuritatea mincinoasă a unei analfabete.
    Ceea ce mă frapează la dumneavostră, având pretenții, pentru că vă consider un om citit, dar în primul rând un om cu experientă, este faptul că ne duceți pe arătură. Vorbiți de candidatul Iohannis ca și cum el, din proprie inițiativă, așa din senin, a vrut să bage oamenilor din regiune apă potabilă și canalizare. Eu nu văd nici în scris și nici în discuțiile dumneavostră că puneți punctul pe „i”. Adică, acel ordin de la Minister, către primarii orașelor, cum că trebuie să se implice în această operațiune de finațare Europeană, pentru a se primi banii în proiectul apei potabile și al canalizării.
    Dacă în lege se scrie că primarii nu au dreptul să facă parte din aceste organizații, de ce Ministerul le trimite ordin cum să facă și să procedeze? Sunt sate în România unde apă potabilă și canalizare oamenii nu au. Se bea de la fântână apă. Țăranul român, care a lucrat 40 de ani în C.A.P., are pensie de 50 de lei pe lună. Oare acești oameni au posibilitatea să își cumpere peturi de apă din comerț?
    I-am auzit vorbind, lasă maică, eu am băut apă din fântână de când eram copil și iată că nu am murit! Da. Și eu am băut apă din fântână când eram copil, însă pe vremurile acelea țara mea, țărișoara mea, nu era plină de deșeuri periculoase. De ce nu începeți să vorbiți de marile dosare despre deșeurile periculoase?
    După ce că țara noastră este furată, a mai devedenit și cimitir de deșeuri periculoase. Voi oamenii maturi, ce fel de generație așteptați să se nască? Credeți că se vor mai naște poeți, scriitori, artiști de valoare? Sau poate oameni malformați mintal și fizic?

  • Da, cred ca il ajuta. Pentru electoratul sau aceasta decizie conteaza. Mai ales ca mare parte din votantii sai o fac mai mult de sila si din teama de PSD si de Ponta. O eventuala decizie nefavorabila ar fi de ajuns pentru multi alegatori ca sa basculeze, spre exemplu spre Monica Macovei, daca Iohannis nu se retrage. De asemenea, in cazul unei decizii nefavorabile ACL-ul este obligat sa-si schimbe candidatul daca vrea sa mai aiba minime sanse. In opinia mea candidatul cu cele mai mari sanse de a-l bate pe Ponta, daca ar fi sustinut de opozitie si daca ar fi avut o campanie mult mai vizibila, este Melescanu. Sa nu strambam din nas, toti sunt oamenii sistemului. Preselectia a functionat foarte eficient. Dintre ei eu cred ca cel mai potrivit este Melescanu care, afara de faptul ca a inceput sa arate ca o mumie, are foarte multe calitati necesare functiei si poate avea si priza la public in situatia data. Oricum, sper ca acum va dati seama ca probabilitatea ca la ICCJ sa se fi facut un joc este mult mai mica. Eu cred ca pur si simplu nu au realizat ca ar fi trebuit sa solutioneze mai rapid aceasta cauza decat in momentul in care ANI i-a sesizat. Iar amanarea din 25 pe 30 este foarte probabil sa fi fost necesara din cauza ca nu aveau gata raportul. Daca v-ati interesat la ICCJ nu ati aflat si care a fost oficial motivul amanarii? Sunt curios sa aflu cand va depune Iohannis punctul sau de vedere; probabil ca in ultima zi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *