Gîndul de miercuri

Moscova – agent electoral al Candidatului Victor Ponta

La Concertul de fanfară PSD-istă care a fost așa zisul Congres de desemnare a Candidatului la Președinție, Victor Ponta a ținut obișnuitul Discurs scris de alții.
Pentru că strategia de campanie a lui Victor Ponta e centrată pe naționalismul de zer al fostului FSN iliescist (electoratul PRM smiorcăie după un nou Vadim Tudor), Candidatul a simțit nevoia unei umflări de tip istoric:
„Cred ca obligatia noastra este sa aratam ca suntem toti romani, ca avem toti o sansa, putem sa vorbim cu adevarat despre Marea Unire, Marea Unire in Europa cu cei de pe malul stang al Prutului. (…) Vreau, ca presedinte, impreuna cu Guvernul pe care dvs il veti sustine, sa muncim pentru romani, vreau sa facem schimbarea adevarata si sa facem Marea Unire pentru Romania”.

Din cîte se vede Marele prieten al Marelui Popor chinez n-a rostit altceva decît prea răsuflata teză a Unirii cu Basarabia prin intrarea Chișinăului în Uniune, teză idioată, vînturată de politicienii români în chip prostesc, pentru că admiterea Moldovei în UE nu înseamnă Marea Unire.
Dacă ar fi așa, înseamnă că prin admiterea României în UE s-a realizat Mare Unire a Angliei cu România.

La aceste rînduri de treabă față de Moscova, MAE al Federației Ruse a reacționat printr-un comentariu al Departamentul de Informare și Presă din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei.

Textul identifică vorbele goale ale lui Victor Ponta drept proclamații anexioniste, iresponsabile.
Chiar dacă nu la nivelul grav, al Ministrului de Externe rus sau măcar la cel al purtătorului de cuvînt al Ministerului (de observat că e o vorba de un comentariu de pe site, supralicitat de Agerpres), totuși, pentru propaganda PSD, reacția a fost mană cerească.

S-a trecut de îndată la supralicitarea reacției pentru a face din Victor Ponta un Mihai Viteazul și un Ion Antonescu la un loc, pe cale de a fi executat de ruși la Jilava pentru visurile sale unioniste.

M-am mirat în ultimul timp că MAE rus n-a reacționat nici măcar cu o silabă la pozițiile adoptate de Traian Băsescu în chestiunea Crizei ucrainene, poziții de o rară virulență antirusească.
Moscova reacționează însă la vorbele mai mult decît prudente, veritabile miorlăieli de pisicuț, ale lui Victor Ponta, destul de temător față de Rusia în timpul Crizei ucrainene.

E limpede că Moscova i-a făcut nițică propagandă electorală lui Victor Ponta prezentîndu-l românilor, în conflict cu ceea ce e bietul în realitate, drept un vajnic luptător pentru Unirea Moldovei cu patria mamă, ipostază pentru care ar fi devenit dușmanul de moarte al Federației Ruse.

Înțelegeți acum de ce Moscova n-a reacționat la pozițiile cu adevărat dure ale lui Traian Băsescu, ieșindu-și din pepeni la niște vorbe umflate patriotard ale lui Victor Ponta?
Traian Băsescu nu mai poate ajunge președintele României.
Victor Ponta, da, poate ajunge.
Și cu sprijinul neprecupețit al Moscovei.

Comentarii

cand ii vad zambetul prostesc si permanent il tot compar cu Iliescu,dar ala era cotoi batran ,asta nici macar asa ceva n-o sa ajunga…

Acum nu se mai vexeaza premierul de la Chisinau, Leoarca parca, fiindca in momentul in care Basescu a vorbit despre unire ala era ofuscat rau …

Acum nu se mai vexeaza premierul de la Chisinau, Leoarca parca, fiindca in momentul in care Basescu a vorbit despre unire ala era ofuscat rau …

Samir Iulian Samir Iulian says:

O vorba din strabuni :”Iarta-l Doamne ca e prost si nu stie ce face”Sunt de acord sa-l ierte D-zeu -noi nu suntem D-zeu!

Marsilia, marele port de Provence – partea I

Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan | 13. Focurile au fost bine ţintite, făceau parte dintr-un scenariu
Am dat mîna cu Ramon Castro, fratele lui Fidel Castro | 7. Fidel, un copil nelegitim, făcut de taică-său cu servitoarea
Sentinela despre Rebeliunea legionară
Un James Bond prea British
Cel care merge la Gara de Nord