Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Cea de a 26 întrebare: De ce n-a luat în seamă Victor Ponta avertismentul ambasadorilor?

Marți după amiază postam pe cristoiublog.ro: Cele 25 de întrebări stîrnite de marea enigmă postdecembristă: Klaus Iohannis – președinte!

Inițiativa mea nu pune la îndoială înfrîngerea zdrobitoare a lui Victor Ponta la al doilea tur și nici Victoria lui Klaus Iohannis. Ea, ca și în cazul întrebărilor pe care mi le-am pus public imediat după decembrie 1989, izvorăște din nevoia profesională a jurnalistului de a nu crede în ceea ce vede toată lumea, deoarece, o știu și cei din anul întîi de la Facultatea SRI, nu tot  ceea ce în audiovizual e și în real.

Traian Băsescu a susținut miercuri seara, în conferința sa de presă:
De la momentul închiderii votului am solicitat informaţii de la toţi ambasadorii, ambasadorul de la Paris, Londra, Roma şi Madrid. Am primit în copie toate solicitările pe care aceştia le-au făcut premergător începerii campaniei electorale, în timpul campaniei electorale şi între turul unu şi doi. Toţi ambasadorii, fie că vorbim de ambasadorul de la Paris, de ambasadorul de la Londra, de doamna ambasador de la Roma, sau de ambasadorul de la Madrid, au solicitat prin MAE mărirea numărului de secţii de votare, aducând şi necesarul de argumente.

Așadar, înaintea primului tur, la Ministerul de Externe era clar că va fi nevoie de suplimentarea secțiilor de votare din străinătate.
Celor 25 de întrebări de marți după-amiază le adaug una, astfel că întrebările devin 26 la număr:
Cine a decis ca numărul de secții de votare din străinătate să nu se mărească la primul tur, deși ambasadorii avertizau că altfel vor fi probleme?
Atenție! La primul tur, cînd Ministerul nu numai că putea s-o facă, dar era și obligat s-o facă. Titus Corlățean? Dacă da, l-a informat pe Victor Ponta? Și dacă l-a informat, de ce n-a zis Victor Ponta să se suplimenteze? De teama românilor din străinătate? Păi aceștia nu puteau înclina balanța la primul tur.

Dvs cum ați răspunde?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

51 comentarii pentru articolul „Cea de a 26 întrebare: De ce n-a luat în seamă Victor Ponta avertismentul ambasadorilor?”

  • Or să ne spună procurorii

  • Cred ca CEL MAI PUTIN observat „fenomen” a fost palma (la figurat) pe care Basescu i-a dat-o lui Iohannis.

    Iohannis a cerut DEMISIA ambasadorilor si Basescu i-a raspuns FRUMOS ca ambasadorii nu au nici o vina.

    Ponta, un arogant prost si prea vesel, nu a vrut sa creada ca PSD poate sa piarda. Toti cei care fac sondaje ii spuneau ca are 6-10 puncte inainte si „dreapta ” este demoralizata.

    Na ca a fost un prost.

  • Momirov Gheorghe18 noiembrie la 08:55 ·
    Bunicul meu, sibian de origine, avea o zicere : ” cine merita apreciat, neamtul care a facut ceasul cu cuc, sau romanul care l-a furat ???

  • Istoria se repetă, dar pentru cei ce o cunosc e cu atat mai gravă tăcerea.Echivalează cu trădarea.Și de sine!
    „Au fost promovate în primele rînduri nulităţile, toţi semidocţii şi şnapanii vieţii publice, toate conştiinţele ieftine, toate spinările flexibile, toţi slugoii din Levant. Niciodată, de la fanarioţi încoace, clasa politică dominantă n-a cunoscut o perioadă de mai înspâimîntătoare degradare morală, de atroce sterilitate spirituală. Ne vor trebui generaţii întregi de martiri şi de eroi, ca să putem şterge de pe obrazul acestei ţări ruşinea de a fi suferit, atîţia ani, discursurile unor măturători patriotici de limbă franceză şi ale unor nemernici alcoolizaţi, la care nu ştii ce vină e mai gravă: trădarea sau imbecilitatea!”
    Mircea Eliade • „Vremea”, Anul X, Nr. 481, 28 Martie 1937

  • Hai sa le spunem secretul-surpriza alegeri tale ca presedinte, ciudata, Ponta a candidat cu un scaun gol si a iesit pe locul 2! Dupa ce vad astazi unul cu nasul rupt, ca el este strategul facebook a lui johannsi(omul cu mantra-yoghin pe buza tastaturii)-am zis sa-mi prezint si eu o parere: campania a incep’ de catre’ servicile secrete’americane-germane prin site-le de socializare gen facebook, instagram, etc, dupa mine din iulie 2014_astfel-toti am primit din iulie pana astazi pe newsfeed -toate stirile negative la adresa guvernului -directionate de catre echipa facebook, dupa care in weekend si cu preponderenta duminca dupa ora 13(ora la care Ponta din sondaje avea 64% si johannis 36%) incepe tornada de stiri negative cu diaspora, aici trebuie sa fac o precizare in weekend abonati rds pe telefon mobil, probabil si alte retele, desi nu aveau abonament cu internet ce sa vezi au internet pe telefon gratis de sambata!Deci dupa parerea mea, echipe de la facebook livreaza articole-cuvinte alese-cu scop precis pe newsfeed! Asa’ati fost intoxicati fratilor, multi o sa spuneti si ce daca, ok, numai sa,stiti! Data viitoare poate va intoxica dupa aceiasi metoda sa’va’sinucideti, asa ca analizati fratilor, nu tot ce zboara se manaca!

  • Il,sufocati pe K cu atatea laude ?!

  • Mai curand ca sa o poata bloca pe Macovei sa ajunga pe locul 3. asa cum ati zis inainte de alegeri, important era ce semnal se da din partea populatiei prin al treilea clasat. Daca votau mai multi din diaspora si nu o furau asa cum au facut-o atat in tara cat si in strainatate, si daca nu il cresteau artificial pe Tariceanu MM ar fi fost pe locul 3 si semnalul ar fi fost de degringolada in tabara psd…, o parte importanta a votantilor vor valori democratice, stat de drept si lupta anticoruptie… Ma gandesc ca atat in primul tur cat si in al doilea pe Ponta l-au umflat cu cel putin 5-8 procente pt mobilizarea partidului si comfortul sau, plus vreo 2,3 procente puse la CPT… Si poate chiar mai mult!

  • Maestre dacă aveți timp sau aveți o echipa de documentaristi urmariti imaginile cu oamenii de la mitingurile de vineri si duminica si comparati cuparticipantii la diferite manifestatii care au avut loc in Bucuresti in ultimele 18 luni si veți avea un tablou interesant cu privire la sponsori.

  • Nu gasesc celelalte intrebari ale lui Ion Cristoiu. M-am uitat la emisiunea de la Romania TV si sunt curioasa care sunt toate intrebarile. Nu s-a putut intra pe blogul sau http://www.cristoiublog.ro. Era un fenomen interesant de recurenta, parca semnalul tremura si se intorcea la ceea ce am cerut pe Google. Au patit si altii la fel? Caci asta ar insemna ceva! Speranta Maria Coldea

  • Maestre eu am votat cu Iohannis,am votat tot timpul cu dreapta si sunt oripilata de gindirea si invectivele pe care le folosesc sustinatorii lui Iohannis.Pot oricind concura cu latrina3 .Inteleg euforia dar totusi nu l-am ales pe Mesia ca presedinte.Vom trai si vom vedea.Daca marea majoritate au uitat cine se afla in spatele lui Iohannis.Jumatate sunt cei care au calcat statul de drept in 2012.Eu nu am uitat si nici nu voi uita vreodata ca liberalii au suspendat presedintele de 2 ori.PRINCIPALUL ALIAT SI OMUL CARE I-A ASIGURAT PRACTIC VICTORIA A FOST PONTA.Nicidecum o campanie super.Nu a existat unplan de bataie o tema majora.Diaspora au preluat-o din mers de la presa iar anticoruptia tot din zbor de la Macovei.Foarte legitime intrebarile dvs.APP O JUMATATE A PARTICIPAT LA LOVITURA DE STAT DIN 2012 IAR CEALALTA JUMATATE A „MARELUI PNL „NE-A LASAT PE CAP UN TVA DE 24%.FELICITARI

  • Nu inteleg de ce vi se pare atat de misterios totul. Raspunsul e simplu, fiindca nu a vrut! Nu a avut doar avertismentele ambasadorilor, dar au fost avertismente oficiale si publice nenumarate ale organizatiilor romanesti si ale presei, doar ca au fost tratate marginal. Iar ambasadorii nu pot fi tratati ca fiind complet nevinovati. Sunt unii care au iesit afara si au discutat cu oamenii incontiinuu, cerandu-si scuze permanent, si i-au convins pe oameni sa plece acasa fara incidente. Altii s-au ascuns si au chemat politia si jandarmii si i-au lasat balta pe cei de la coada carora le-a inchis usa in nas, ridicand tensiunea la cote foarte inalte fara sa le pese.

  • @ Elena Amihai, sincer nu am inteles nimic ; 7:20 am votat , 7:30 eram jos ; cei care s-au asezat la coada la 7:30 dimineata nu au votat, talmes-balmes !

  • au stiut ca diaspora voteaza cu anticandidatii lui Ponta si nu au suplimentat sectiile de votare.

  • Am votat la Londra, in Wembley, zona in care sunt concentrati cei mai multi romani. Este o zona ieftina , preferata de imigranti, in special romani. Deoarece in primul tur nu am reusit sa votez, m-am gandit la o tactica, m-am sculat la 4 am, am luat un taxi si la 5:10 am am fost in fata sectiei. In fata mea erau aproximativ 100 de romani. Multi erau de noaptea, dar pentru ca era frig stateau in masini. Am asteptat pana la 7 am , cand s-a deschis sectia. In acest timp au inceput sa vina romani, familii cu 2-3-4 copiii. Ei au avut prioritate , erau cu parinti, bunici si alte rude, au mers in fata. Am votat la ora 7:20 am . Se vota cu 6 stampile din 7 , cea de a 7 – a stampila era la un individ arogant care ceilalti spuneau ca este de la un partid UNPR. Banuiesc ca individul venise din Romania observator pentru ca prea era arogant. Aici romanii au scapat de aroganta. La 7:30 eram jos , se adunase atatia romani , erau mii de romani care se asezau la coada si veneau in continuare, era o mare de romani entuziasti. Civilizati se asezau la coada, am fost surprinsa sa vad atatia romani. Am plecat la lucru si m-am intors la 8:30 pm,usile erau inchise iar romanii erau afara strigau toti -Jos Ponta! .Romani care s-au asezat la coada la ora 7:30 dimineata nu au votat. Atata vointa atata emotie nu am vazut niciodata.

  • Domnule Ion Cristoiu, ne-a mituit pe toți dascălii din preuniversitar cu 700 lei. Cred că au fost convinși că de la noi va primi pe puțin un million de voturi.

  • Este evident ca au avut in cap ca in 2009 s-au fraudat voturile de la Paris si alte mari capitale. Si atunci, lund masuri impotriva fraudarii, au ingreunat viteza de votare. In fapt, problema este la Parlamentul Romaniei care de 10 ani tergiverseaza problema votului prin corespondenta.

  • Aceeași mentalitate comunisto-PSD-iată, comform căreia romanul e prost, da-l dreacu !

  • din aroganta si prostie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *