Gîndul de sîmbătă, 10 ianuarie 2015

Serviciile secrete franceze au avut tot interesul să-i lichideze pe cei doi frați!

După cum mă așteptam, cei doi teroriști au fost uciși de forțele de ordine franceze la capătul a trei zile care ne-au amintit, prin aiureala mai mult sau mai puțin bine dirijată, de Afacerea cu teroriștii din decembrie 1989 de la noi.

Precizez, după cum mă așteptam, deoarece din start forțele de ordine și-au propus să-i lichideze pe cei doi:

  1. S-a rezolvat astfel chestiunea condamnării la moarte într-o țară care n-are pedeapsa capitală.
  2. Prinși vii, cei doi ar fi putut face mărturisiri mai mult decît stînjenitoare pentru Serviciile secrete franceze.

Faptul cel mai grav în lichidarea lor constă în adevărul că nu se va ști niciodată ce i-a apucat.
În absența mărturisirilor lor despre adevăratul mobil al crimei, celor doi li se atribuie motive care convin de minune serviciilor secrete din Franța, dar și de la noi:

  1. Punerea la îndoială a libertății de expresie în numele organizațiilor teroriste fundamentaliste.
  2. Acțiunea în numele terorismului islamic.

Acțiunea celor doi e una teroristă. E însă o acțiune asumată de niște inși la ordinele unei organizații fundamentaliste islamice sau pur și simplu din credința fanatică în Islam? N-avem nicio dovadă. E mai mult decît interesant că autorii masacrului n-au folosit telefonul mobil pentru a declara unui ziar sau televiziuni că a fost vorba de pedepsirea de către ei, credincioși islamici înrăiți a unor ziariști care și-au bătut joc de Profetul Mahomed. În absența acestor declarații – lucru neobișnuit cînd vine vorba de o acțiune teroristă – mobilele fundamentaliste le sunt atribuite celor doi de către autorități. C-au spus Profetul e răzbunat știm de la așa ziși martori, și nu de la ei, deși – repet – normal ar fi fost ce ei să declare scopurile acțiunii lor teroriste. Atît cei doi, cît șii francezii care pleacă să lupte pentru statul islamic, sunt tineri fără căpătîi, fără speranță de a se afirma social, din suburbiile Parisului și ale altor mari orașe.

Pentru acești rătăciți, fundamentalismul islamic e o credință care ține locul celei anarhiste de pe vremuri. Dacă ne gîndim bine, cei doi sunt acum totuși eroi mediatici, toată Franța și toată lumea le știu numele, ceea ce nu s-ar fi întîmplat dacă ar fi stat la locul lor, în suburbii.

Poate că o interpretare de acest fel a acțiunii celor doi ar fi fost mai utilă în prevenirea unor astfel de întîmplări, care se vor repeta, deoarece, suburbiile sunt pline cu tineri precum cei doi.

Atît Serviciile, cît și liderii politici francezi s-au aruncat asupra tezei unei acțiuni teroriste din partea organizațiilor fundamentaliste islamice. S-a vorbit de un război care a început în Europa cu organizații teroriste islamice.

Și dacă Europa de deja în război, opinia publică e deja fezandată să accepte noi îngrădiri ale drepturilor omului și, mai ales să accepte noi sume de bani de la Buget pentru Serviciile secrete.
Lesne de bănuit de ce teroriști au fost lichidați.

Comentarii
Mihai Mihai Mihai Mihai says:

Astept sa te vedem cu valul negru pe fata si sa ceri cetățenia din Yemen. Ar fi perfect si ne-ai scuti de răspândirea filozofilor tale.

Darius Mihai Darius Mihai says:

Scopul scuza mijloacele. Ati facut o mare descoperire stimate domn Cristoiu. Cu siguranta meritati o frumoasa vacanta in Irak 🙂 🙂 🙂 🙂

Un specialist în acţiuni de “capturare” a teroriştilor, ofiţer în Mosad, ar fi fost chemat să supervizeze acţiunea. Acesta ar fi spus că teroriştii islamici nu pot fi împiedicaţi să moară când vor să….moară

faptul ca vor fi omorati a fost o perceptie generala inca de la inceput. Astia au fost niste descreierati instruiti aproape deloc, tentati cu cine stie ce si trimisi la treaba. O sa se intrezareasca si scopul ascuns al actiunii si adevaratii autori. Ce teroristi pleaca in actiune cu actele de identitate la ei? Ce teroristi sunt aia care-si lasa documentele de identitate intr-o masina. Sa zicem ca unul le-a pierdut, dar amandoi? Amandoi aveau buzunarele prea largi? Totul e prea cusut cu ata alba… pe fond negru desigur

La moda sunt filmele cu teroristi ! Cine cistiga dupa aceste momente tragice in care atacatorii nu mai cuvinta ?

Am urmarit non stop bfmtv…niciun terorist nu a vb la tel cu nicio televiziune, mintiti de inghetati apele.

Mona Denis Mona Denis says:

dar au vb cu o televiziune, unul dintre frati a vb cu BFMTV unde a declarat de cine este platit si a revendicat atentatul

CONDUCEREA ROMANIEI A INTRAT INTR-O ASA ZISA PANICA INCIT VOR SA APROBE ASA LA CALD NISTE LEGI PENTRU INGRADIREA DREPTURILOR OMULUI.DACA TOT S-A IVIT OCAZIA DE CE NU? NOROC CA MAI AVEM CCR SI LE DA PESTE BOT.

Mona Denis Mona Denis says:

asa este..este la mintea cocosului sa nu te prinzi ca orice serviciu secret..curat si zdravan la cap daca ar fi fost..i-ar fi tinut acolo in sah si lasat sa traga pina isi terminau gloantele si apoi i-ar fi saltat vii …ca mortii ,din cite stiu eu, nu mai pot vorbi

Mona Denis Mona Denis says:

si era doar una…

Dle Cristoiu: revizualizati sau vizualizati integistrarile amator din ziua de 7 a fratilor teroristi care dupa ce executa in plina strada politistul ranit striga in gura mare ” on a tué charlie, on a vengé le prophète”. In calitatea dvs de lider de opinie si jurnalist, deci confrer al celor care au murit la Charlie, ne si va datorati informatii curate.

Ce adunatura de absurditati, dle sa radem de ponta. Islamul din 2014 este crestinismul medieval? Si cu cata convingere de academician afirmati ce afirmati! Eu zic asa: tampenia dumitale din 2014 e considerabil mai mare decat ignoranta unui sobolan de laborator din anii ’30.

” Faptul cel mai grav în lichidarea lor constă în adevărul că nu se va ști niciodată ce i-a apucat. ” Domnule Cristoiu, asta este o intrebare de toata minunea de slaba. Raspunsul dezaxatilor e unu previzibil! – Necredinciosii l-au sfidat pe profet. Toate maimutele islamiste spun ca… ei nu tolereaza perversiunile sexuale facute cu Mohamed. Aici vreau sa fac o paranteza. Nu sunt homosexual dar pe Mohamend l-as **** oleaca si as mai lua vreo doi sfinti de pe la crestini. Ca sa nu mai vorbesc de Fericitu Daniel. Pe asta… cu TOATA DRAGOSTEA! Religia iti ia mintile. Islamul din 2014 este crestinismul medieval. Islamistii trebuie marginalizati pentru ca is irecuperabili. Asta nu e religie. Asta este o adunatura de primitivi cu prea multe cazuri psihiatrice.

Dar… cred ca aveti dreptate! Autoritatile trebuia sa le faca niste placinte cu urda sau niste cornulete cu gem. Niste tinere virgine era imperativ sa se adune si sa se ofere celor doi eroi.

In ultima vreme am devenit mai “republican”. Prima data trag si abia strig: STAI CA TRAG! Cu bestiile astea nu ai ce negocia. Un om care omoara pentru niste caricaturi nu merita judecata. Nu mai cred in corijare.

Marsilia, marele port de Provence – partea I

Un James Bond prea British
Sentinela despre Rebeliunea legionară
Cel care merge la Gara de Nord
Am dat mîna cu Ramon Castro, fratele lui Fidel Castro | 7. Fidel, un copil nelegitim, făcut de taică-său cu servitoarea
Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan | 13. Focurile au fost bine ţintite, făceau parte dintr-un scenariu