Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Atentatul de la Londra împotriva unui grup de spălători români de mașini rămîne încă intr-un suspect con de umbră

Corespondență trimisă pentru cristoiublog.ro de la Traian Horia.
Printre jurnaliștii pe al căror talent pariez cu ochii închiși se numără și Traian Horia. Cititorii mei vor fi surprinși de o asemenea apreciere, dat fiind că Traian Horia nu e o vedetă a presei noastre postdecembriste.
Da, Traian Horia nu e o vedetă a presei noastre, ba chiar nici nu lucrează la vreo gazetă din România. Traian Horia e un român mereu plecat în străinătate. A lucrat în presă, printre altele la Evenimentul zilei, în urma unei intervenții din partea mea, dar de ceva timp își cîștigă existența trudind ca muncitor în diferite locuri din Europa. Ca și Panait Istrati, un talent rătăcitor prin lume sau ca și Gorki, un vagabond amărît prin Rusia țaristă, Traian Horia trece tot ceea ce trăiește ca român plecat în străinătate prin flacăra talentului său deosebit. Ori de cîte ori, venit în țară, mă vizitează la BAR, îl bat la cap să scrie o carte despre experiențele sale de român angajat în diferite locuri din Europa și din lume, o carte ce-ar putea fi o lovitură de presă. Unde mai găsești un talent cu norocul de a avea o experiență de viață de excepție?

Traian Horia lucrează acum în Anglia.
Zilele trecute m-a sunat pentru a-mi semnala cazul Grupului de români în care a intrat un ins cu Mercedesul în chip deliberat. Patru români au fost răniți, iar al cincilea, Claudiu Girdoc, a murit. Traian Horia era indignat că-n România tragedia a trecut neobservată, iar diplomația noastră a ridicat din umeri. Mă sunase pentru a mă ruga să scriu sau să vorbesc despre caz pe la vreo televiziune. De ce nu scrii tu? l-am întrebat, nițel supărat, pentru că, așa cum i-am zis și altădată, o anume comoditate ivită în materie de scris și din munca grea pe care o duce ca să-și asigure existența, face ca extraordinara sa situație – un gazetar talentat care muncește ca român în străinătate – să rămînă nevalorificată. L-am convins pînă la urmă să-mi trimită un articol pentru cristoiublog.ro, ca și cum ar fi corespondentul în Anglia a unui ziar. Îl public mai jos.

Pe 26 februarie 2017, in jurul orelor 08.30 dimineata, un autoturism Mercedes a intrat in plin intr-un grup de romani, spalatori de masini, stransi pe un trotuar, langa un garaj din sudul Londrei, zona Bellingham. Martorii au descris in unanimitate actul soferului ca fiind “deliberat”. Contrazicand martorii, politia britanica Scotland Yard a anuntat la repezeala ca nu a fost vorba de un “act terorist”. Arestat la locul evenimentului, soferul autoturismului – descris de martori ca fiind de culoare, cu varsta pana in 30 de ani (23 – n.n.) a fost tratat la un spital londonez si condus la o sectie de politie. Fara multe explicatii, individul a fost eliberat ulterior pe cautiune, politia urmand sa “continue cercetarile” pana la procesul din luna mai a.c. Atacul deliberat asupra grupului de romani a provocat ranirea a patru persoane si moartea lui Claudiu Girdoc (31 ani), originar din Slatina, care facea planuri sa se casatoreasca.

Evenimentul din Londra ramane inca pastrat intr-un suspect con de umbra. Lumea nu are informatii despre soferul bolidului Mercedes si nu se intelege de ce individul nu a fost considerat de sistemul judiciar britanic un potential pericol public, dupa carnagiul din Bellingham. Pagina on-line a MAE roman e umpluta cu figura blajina a ministrului Teodor Melescanu care nu scapa nicio conferinta, pagina Ambasadei Romaniei la Londra nu contine nimic relevant despre caz, Politia metropolitana londoneza este zgarcita in comentarii. Tabloidele britanice au fost mai degraba impaciuitoare, avansand presupuneri ca atacul s-a produs ca “reglare de conturi” sau “neatentie la volan”, soferul fiind “suspectat” ca era “beat”. Cu incetul, se doreste ocult inchiderea cazului, iar cei cinci pot ramane rapid doar o stire de ziar si nu un cap-de-serie pentru un fenomen social. Exceptand un simplu si amar amanunt: pe patul de moarte, Girdoc a consimtit ca organele sale sa fie folosite pentru salvarea altor oameni. Un roman sarac ofera o lectie de noblete aristrocratiei britanice.

Viata de spalator de masini in UK nu este simpla. Multi dintre cei care muncesc in spalatorii auto pot fi angajati ilegal, fara sa plateasca taxe catre HMR. Sunt cazati in spatii sordide pentru care platesc „preturi de palat”, mai ales la Londra. Multi dintre patronii acestor spalatorii nu sunt nativi britanici, ci mici afaceristi veniti dinspre state indepartate, precum Albania sau Pakistan, care au printre „prioritati” o imbogatire rapida si o extindere si mai rapida a afacerilor. Varati in cizmele lor rapanoase, plutind prin noroaie, romanii au de spalat sute de masini zilnic si au parte de batjocurile specifice “industriei”. ”Am lucrat pentru un albanez poreclit Hitler. Nu aveam timp sa mancam, nici macar nu aveam un program de munca stabil. Oamenii lui aruncau bancnote de 5 lire pe langa masina si pe urma ne pandeau sa vada daca bagam banii in buzunar. Care o facea, era raportat la sef, vai de capul lor…”, ne-a declarat Ioan T. Mititelu,care a lucrat spalator auto in zona Londra.

Atacul din Bellingham a survenit intr-un moment in care Marea Britanie este sfasiata zilnic, intre doua fronturi “nevazute” si sensibile: combaterea terorismului islamist, respectiv cresterea numarului de agresiuni impotriva nationalilor UE. Cu regularitate, sunt anuntate comploturi dejucate sau trimiteri in judecata a unor celule de radicali islamisti, dar si acte de ura indreptate impotriva unor straini care locuiesc si muncesc in Regat. Graba suspecta cu care Politia britanica a infirmat “terorismul” nu contesta totusi posibilitatea ca atacul impotriva romanilor sa fi fost unul cauzat de “ura de rasa” si “xenofobie”, crime care sunt pedepsite extrem de aspru de legislatia britanica. In plus, folosirea unui autoturism ca armă a reamintit opiniei publice londoneze de atacurile teroriste recente din Germania, Israel sau Franta, in care tineri islamisti au plonjat cu masina pe strada, intr-un grup-tinta ales intamplator.

Nu cu mult timp inainte, in august 2016, un cetăţean american a fost ucis şi alte patru persoane au fost rănite după ce grupul a fost atacat într-o zonă centrală a Londrei de un individ înarmat cu un cuţit. Potrivit poliţiei metropolitane, printre cei răniţi se află o israeliancă și alte trei persoane din Marea Britanie, Australia, respectiv Statele Unite. Cetățeanul din Statele Unite care a decedat era o femeie în vârstă de 60 de ani. Atacatorul în vârstă de 19 ani era un emigrant originar din Somalia şi sosise în Marea Britanie prin Norvegia. Potrivit martorilor oculari, grupul de străini a fost atacat în zona Russell Square, iar agresorul a fost imobilizat de poliţie după o urmărire de câteva sute de metri. Pentru că a refuzat să se predea, poliţiştii au folosit împotriva somalezului pistoale-Taser. Atacatorul nu a fost eliberat pana la momentul cand a aparut in Curte, iar anchetatorii britanici au susținut la vremea respectivă, în fața unei opinii publice din ce în ce mai îngrijorate de spectrul terorismului, că atacul ar putea fi conexat mai degraba cu o boală mentală a agresorului. Astfel incat, cazul nu a fost inregistrat ca act terorist.

Șocant a fost faptul că atacul din Russell Square s-a constituit ca o copie la indigo a unui alt atentat, consumat anterior la Londra în decembrie 2015, când un terorist musulman a înjunghiat și rănit trei persoane – între care un israelian, în interiorul stației londoneze de metrou Leytonstone, strigând „Allah akhbar!” („Allah este puternic” – arabic). Polițiștii au folosit și atunci un taser pentru imobilizarea atacatorului. Judecătorii britanici l-au condamnat la închisoare pe viață și au dispus internarea sa într-un spital de boli psihice. Era un alt act terorist care nu mai era inregistrat ca “terrorism”. Altfel spus, in prezentul apropiat, in Marea Britanie nu exista teroristi care ataca nevinovati pe strada ci doar dezechilibrati psihic sau betivi care uneori scapa din camasa de forta sau din crama de acasa.

Moartea romanului Girdoc si ranirea grava a colegilor sai la Londra ar fi trebuit sa ofere niste nopti nedormite diplomatilor romani si chiar unor euro-parlamentari care monitorizeaza azi respectarea drepturilor omului pentru cetatenii UE din Regat, in contextul declansarii Brexitului. Nu s-a intamplat asta, fiindca, pentru a fi sinceri, starea de contemplatie la romani incepe la Ministere asa cum pestele se impute de la cap. Prezumtiv, cinci spalatori umili de masini britanice au fost trimisi intr-un spital din Londra de ura unui descreierat despre care, din pacate, nu se stie cati alti suporteri mai are in spate. In contextul in care anterior au fost raportate multe alte atacuri impotriva strainilor din UK (cu precadere polonezi) atacul impotriva celor cinci romani a fost evident cel mai grav de la votul Brexit, din iunie 2016. “Ratingul de tara” al Romaniei civilizate, care este construit pe “prestigiul de tara”, ar putea creste la toate bursele din lumea civilizata cand lumea va afla adevaratul motiv pentru care Claudiu Girdoc a fost omorat barbar, departe de tara sa, intr-o tara civilizata numita Marea Britanie.

Nota bene:
„Modelul britanic” pare imprumutat acum si in Germania. Joi, un barbat din Republica Kosovo a lovit si ranit grav cu toporul noua persoane in Gara Dusseldorf. Un respnsabil al Politiei locale a afirmat deja ca atacatorul suferea de o boala mentala si ca individul nu avea preocupari religioase sau politice. Pentru acest caz, politia germana a aflat in cateva ore lucruri care altora le-ar fi solicitat saptamani sau luni de anchete. Evident, daca Politia ar fi anuntat ca un refugiat din statul musulman Kosovo a atacat si hacuit noua pesoane intr-o gara germana, ratingul de vot al cancelarului in exercitiu Angela Merkel ar fi scazut cu 2 procente. In acest context, daca exista o intelegere oculta la nivelul statelor Uniunii Europene, inclusiv al Romaniei, cu privire la modul in care acest gen de atacuri sunt „tratate” de autoritati (pentru linistirea populatiei si a poll-urilor in scadere) aceasta se va vedea in viitor din Bucuresti pana la Berlin sau Madrid. Iar romanul Girdoc, care a murit strivit la Londra intr-un atac „ne-terorist”, ar deveni doar o biata ofranda pe altarul unor mizeriute politice, in templul care aluneca la vale numit Uniunea Europeana.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Atentatul de la Londra împotriva unui grup de spălători români de mașini rămîne încă intr-un suspect con de umbră”

  • Dle Cristoiu,
    Este bine sa citim si presa britanica cu ref. la acest eveniment nefericit.
    Da, se pare ca a fost intentionata aceasta manevra a soferului, (deliberat). Precizeaza si media engleza asta, cuvantul deliberat.
    Motivul insa nu se stie, clar. Sau daca poate fi considerat ca act terorist.

    Dar mi se par importante declaratiile unor martori, reproduse si in The Sun anume:
    Witness Vincent Bakare, 30, said: “He had a big disagreement in the car wash. I’m not sure if he told them to ‘f*** off’ or they did. He zoomed off in his car.”
    Colin Liddell, 29, added: “The car turned round, accelerated and hit the people. He intended to.”

    Martorul Bakare, 30, a spus : „ca el (soferul) a avut o mare neintelegere in spalatorie. Nu sunt sigur daca el le-a spus lor „duceti-va dracului” sau ei au spus. El a plecat in graba in masina lui. ”
    Colin Liddell a adaugat : „masina s-a intors a accelerat si a lovit oamenii. A facut-o cu intentie. ”
    Deci daca ar fi sa urmarim datele corect ca intr-o ancheta jurnalistica avem :
    1. soferul masinii a avut o neintelegere -disputa in spalatorie cu lucratorii.
    2. a plecat, a intors, apoi a accelerat si i-a lovit pe lucratorii care se aflau afara, in fata spalatoriei.
    3. s-a stabilit de catre politie ca asta era si sub influenta bauturilor alcolice.
    4. Curios insa nu am vazut pana acum numele acestui sofer. Nu e dat in presa. De ce?. Nu mi se pare in regula secretomania asta.
    Asadar, parerea mea in urma acestor date – nu e act terorist in sensul general descris al actelor teroriste . Pe fondul bauturii si al unei dispute -neintelegeri cu oamenii din spalatorie, acesta, in mod DELIBERAT, a condus masina in acel grup de oameni.
    Este de vazut exact in ce a constat ” big disagreement” din spalatorie, explicat probabil si prin faptul ca cei in stare de ebrietate sunt pusi pe harta-scandal, cum se stie dealtfel.
    Deci, parerea mea, un caz nefericit in care unul baut -scandalagiu, (cum sunt multi altii in stare de ebrietate) si pus pe cearta, a actionat la razbunare – in modul acesta criminal.

  • Felul în care reacționează în acestă perioadå Traian Băsescu la adresa lui Augustin Lazăr și a Codruței Kovesi vă aduce aminte de „vremea revoluției portocalii” în care Danie Morar era propus la conducerea DNA de Traian Băsescu, Monica Macovei și Popescu Tăriceanu, având-o ulterior șef ,în poziția de Procuror General pe Codruța Kovesi, iar Traian Băsescu anunța cu satisfacție eliberarea justiției de sub contrul politic ?
    Cum comentați faptul că pensionarul Traian Băsescu zice despre Codrua Koveși, ceea ce zice ?

    • Din cei 10 ani de Preşedinţie, Traian Băsescu are o colecţie considerabilă de minciuni, erori şi neinspiraţii; niciuna din ele nu ne îndreptăţeşte să ne limităm comentariile la Uite ce-a făcut Băse!, „Uite cine vorbeşe!” sau eternul „Tot Băsescu e de vină”. Până la urmă, cine învaţă din greşeli – inclusiv noi, comentatorii, şi Băsescu 😆 – mai au o şansă să folosească la ceva învâţătura de minte, în loc să ne lamentăm fără rost.

      • Idem, urmaşii procurorilor Lazăr si Kovesi, precum cel al escrocului de la Cotroceni au şansa să observe şi să evite greşelile predecesorilor lor.
        Cei de neînlocuit ne-ar lămuri mai exact cum timpul le îndreaptă pe toate, dacă ar mai vorbi.

  • Hop şi Asociaţia Magistraţilor din Romania!
    ”Independenţa să fie independenţă, indiferent despre care putere în stat vorbim”.

    AMR îşi exprimă acordul cu CCR în mai multe privinţe, inclusiv cu motivarea explicită a existenţei conflictului:
    „Ministerul Public nu doar că îşi depăşeşte atribuţiile prevăzute de Constituţie şi de lege, dar îşi arogă atribuţii ce aparţin puterii legislative sau Curţii Constituţionale”

    http://www.stiripesurse.ro/asocia-ia-magistra-ilor-solicitare-de-urgen-a-dupa-decizia-ccr-pe-oug-13_1184929.html

    • Mai exact şi complet:
      „independenţa să fie independenţă,
      dar nu mai mult de atât,
      indiferent despre care putere în stat vorbim”.

      „Mai mult de atât” deja e altceva. 😆

  • Ştiri pe surse:
    „Vremuri interesante – SIE cumpără masiv laxative și sedative”
    Constipaţia vine filând.

    „laxative, dar şi antidiareice, antiinflamatoare şi antiinfecţioase intestinale”.
    Diareea vine ascultând.
    ***
    „200 de doze de dydrogesteronum şi 2.400 de doze de solifenacinum succinate, medicamente pentru ginecologie”
    Pofta vine intrând.

    „Valoare totală… 1.040.004,7 lei, fără TVA”
    Proştii tac, banii vorbesc.

    http://www.stiripesurse.ro/vremuri-interesante-sie-cumpara-masiv-laxative-i-sedative_1184907.html

    • astea sunt instrumente de munca

      ca sa-i scorbolesti prin casa, sa mai pui o camera, un microfon etc tb sa-i dai berbecului sedative, laxative etc.

      si femeile frumoase de la inaintare se uzeaza mai putin daca-si indisponibilizeaza clientul

      de asta ce zici?

      • N-aş zice că ştiu ce zic.
        Mă crucesc şi eu cât pot. 😆

      • Oricum, produsele astea farmaceutice nu-mi sună a „aparatură performantă”, de ultimă generaţie. Mai degrabă mă duc cu gândul la epoca de piatră; nu mai zic de deconspirarea în piaţa publică a modului de operare. Cam multe diaretice penrtu un om sănătos. 🙂

  • Credeţi că procurorii DNA-SRI au cerut pedeapsa de la 10 la 21 ani de convinşi ce sunt c-ar fi corespunzătoare faptelor probate în dosarul „Gala Bute”?
    Nu-i lasă conştiinţa profesională să propună mai puţin?
    Ca să aibă de unde să mai rămână ceva?
    Fiindcă le-ar fi ruşine să ceară pedeapsă mai mare de 21 de ani?
    Niciuna din toate astea. Ar cere cu aceeaşi nesimţire mai mult, dacă le-ar permite legea întinsă la maximum; stau atât de prost cu probele, încât nici c-ar mai rămâne ceva din 21 nu le vine să creadă; dacă ar avea conştiinţă profesională sau ubn minim de bună-credinţă, nu s-ar fi hazardat într-un asemenea risc de spectacol eşuat.
    Mai rămâne o explicaţie: n-au reuşit s-o dărâme psihic pe EU, sau nu a arătat ea dărâmată, nici cu urmăririle şi arestările propuse camerei deputaţilor, scoase simultan ca la circ din joben, nici cu zilele de arest „preventiv”, nici cu alte ameninţări şi tratamente ca răspunsuri la denunţurile ei. Asta-i o ultimă încercare cu acelaşi scop: să-i inducă în extremis posibilitatea asta îngrijorătoare, chiar dacă pedeapsa este estimată de inculpată la mai puţin de 10 ani, si să-i batjcorească fărâma de demnitate din cătâ a dovedit că are, incomparabilă cu a multor bărbaţi, cuprinşi de jelanie atrăgătoare de compătimire.
    Bestia cu rânjetul din capul scărilor din DNA nu a simţit satisfacţia răuzbunării, adică nu a simţit orgasmul dorit; a tânjit după marea juisare şi s-a trezit cu un lanţ periculos de rateuri. A încearcat să-şi răcorească poftele sadice măcar pe ultimele sute de metri, trâmbiţând marea ştachetă a DNA-ului din toate timpurile, ridicată la 21 de ani, spre deliciul unor caractere cu apucături canibalice. Atât de mare e pofta orgasmului din capul scărilor, încât bestiei pară să nu pese nici faptul că urmează abia o sentinţă proviorie, nu o decizie definitivă. Nu mai are răbdare să vadă ce se alege din dosar în prima instanţă. Îşi expune poalele fără reţinere.

  • Diviziunea muncii, în divizia de presă SRI-DNA, l-a forţat pe Tapalagă să inventeze din nou dezbaterea deciziei CCR cu jurişiti autori necunoscuţi.
    Terapia în grup a juriştilor anonimi, angajaţi înschipuiţi la Hotnews, încearcă să-i trateze de ruşine în faţa propriilor opinii. E complicată viaţa cu angajamentul înainte de toate. 😆

  • Aţi avut curiozitatea să urmăriţi – în opinia separată a Liviei Stanciu de 25 pag – câte pagini formează partea de exprimare efectivă a opiniei contrare (cu contraargumente punctuale) şi cât reprezintă material de umplutură (doar poveşti teoretice generale şi înşiruirea evenimentelor: două la Prefectură, unul la ICCJ, două la şcoala de tenis şi zece gânduri la Cotroceni)?
    Încercaţi! Nu durează mult. 😆

  • Un spectacol sublim!
    Sofismele Liviei Stanciu din opinia separată (motivarea ultimei decizii CCR ), sunt ridicate pe un piedestal de divizia Presă SRI-DNA. Scorul 8:1 nu le sugereaă nicio diferenţă de clasă între eroina sulfată în aur la cur şi majoritatea „vânduţilor politic” Da, majoritatea judecătorilor CCR a sărit calul prin părţile esenţiale, dar se impunea o asemenea modalitate de exprimare, într-o „tonalitate” inedită, ca să înlăture orice dubiu privind anterioarele decizii reclamate pentru neclaritatea lor 100%, Acum CCR ne-a făcut o ofertă de nerefuzat: claritatea mesajului 101% 😆 Da, armele utilizate de CCR nu-s cele mai ortodoxe, dar nici astea nu-s intezise în decizia majorităţii judecătorilor CCR, inclusiv prin schimbarea propriei jurisprudenţe.
    Nimic din toate astea nu ne împiedică 😆 să scoatem în evidenţă SOFISMELE Liviei Stanciu; nu pare să înţeleagă pe ce lume se află, creează aparenţa considerentelor convingătoare… doar fiindcă sprintează de la punctul de start convenabil ei, tras de păr înainte să se înece în ligheanul ei cu valuri.
    Azi dau un exemplu: Zice ea în gândul lui 😆 , s-a făcut a dracului CCR.

    „Curtea Constitutionala nu se poate substitui nici judecatorului de camera preliminara (in a carui competenta intra verificarea legalitatii administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala) si nici instantei de judecata (competenta sa hotarasca asupra invinuirii adusa inculpatului si sa constate, dincolo de orice indoiala rezonabila, ca fapta exista, constituie infractiune si a fost savarsita de inculpat).

    Livia Tenismaniaca din T14 spune de fapt:
    „Lăsaţi dosarul să vină la mine, adică la fostul meu loc de muncă, ICCJ, să-şi facă treaba mare judecătorii mei: preliminarul şi apoi instanţa de judecat, căci acilea nu-i treaba CCR!”
    De ce te repezi aşa cu dosarul transbordat deja nitam-nisam la ICCJ? Stai calmă, cucoană! Nu despre asta e vorba acilea, ci dacă DNA şi PG sunt abilitate de Lege şi Constituţie să fabrice dosărelul cum au chef sau le trece prin cap, înainte de a-l trimite în instanţă. Fii calmă, cucoană, şi lasă corpurile delicte (dosarele DNA/PG) la locul faptei!
    Să le vadă mai întâi CCR, că d-aia a fost învestită să-şi exprime punctul de vedere. CCR spune că varza de dosar nu poate să treacă singură râul, fiindcă sfânta capră – cocoţată în vârful DNA – a furat barca. Cu alte cuvinte, cu sau fără implicarea iniţială a CCR, în condiţiile legii, cine nu-i încântat de soluţia parchetului n-are decât să comande o barcă de dincolo de râu, de la judecător, şi să-i ducă dosarul-varză la control. Nu-i încălcată cu nimic
    competenţa judecătorului preliminar sau de instanţă, numai că, în speţă, CCR a zis STOP cu făcătura-varză, înainte de transport, c-aşa-i în tenis la CCR!

    • În traducerea scorului de 8:1, singuratica rătăcită Livia Stanciu ţine morţiş ca toată făcătura varză să ducă de nas – de la Guvern la ICCJ – o armată de miniştri şi secretari de stat indiferent de câtă varză şi căcat au mâncat şi lăsat procurorii în dosar. Cucoana susţine de fapt că nu poate exista nicio situaţie – cenzurată de CCR – de împiedicare a trimiterii persoanelor umilite în judecată, cu dosarul varză (care nu îndeplineşte condiţii prealabile de începere a urmăririi penale împotriva persoanelor din Palatul Victoria). Uite că majoritatea din CCR a scos imunitatea în apărarea ministrilor! C-o fi bine, c-o fi rău, până una alta tenismanca de la T14 avea de combătut eventual acestă invocare a imunităţii, nu să- şi imagineze varza aruncată, cum-necum peste râu, în curtea înaltă a judecătorilor.
      Când umileşti cu abuzul un şir indian de vite româneşti mânate cu orice preţ spre abatorul ICCJ, devine de INTERES PUBLIC 😆 să aflăm şi ce materie cenuşie au găsit şi înfulecat procurorii din denunţul ţeapă. Să nu cântăreşti, ce-ţi serveşte Politeanu, reflectă goana după taur (Grindeanu), alunecuşul pe coyi de portocale, zdrenţele căcălău şi speranţa mică de viaţă în PG şi DNA.

      • Să n-avem vorbe despre cum a combătut Livia Stanciu imunitatea ministerială în opinia ei separată.
        Ştiţi de câte ori a scris cuvântul „imunitate” în cele 25 de pagini ale separeului inopinat? (de la pag. 58 la 83)
        Niciodată, adică aşa ceva nu se contraatacă nicicum în opinia degeaba separată; se face că plouă cu contraargumente. I-a sărit în ajutor divizia ziareleSRIpunct.com, adică divizia a adăugat 😆 la opinia separată din surse proprii 😆 urlând că CCR a adăugat la lege. Cum aşa? Şi taman tenismanca de la T14 nu a observat una ca asta, ca s-o infiltreze în opinia ei? Aşa ceva…
        nu întâşneşti în toată jurisprudenţa imprudentă a opiniilor separate, nici cu, nici fără să se fi schimbat la faţă.

        • CCR a adăugat la jurisprudenţă, nu la lege, şi deţine supremaţia în efectuarea unor astfel de operaţii estetice. 😆 Poate să-şi schimbe jurisprudenşţă din mers, în funcţie de noutăţile apărute de ZDRENŢE pe piaţa neconstituţionalităţii. Cu atât mai justificat se poate întâmpla să nu schimbe nimic, ci scoate pe piaţă un produs nou, c-aşa-i în piaţa zdrenţelor şi portocalelor.
          În comunism, provincialii găseau portocale numai în Bucureşti. Delegaţia era o binecuvântare pentru copiii noştri. Acum găsim portocale peste tot, de ştergi parchetul cu ele, dar aşa ceva nu mai poate fi de folos copiilor noştri, dimpotrivă.

          • Au interpretat:
            – barca;
            – varza;
            – capra;
            – a înnebunit lupoaica, c-aşa-i la serviciu în tenisul practicat la T14; numai SRI-ul ştie cum a lucrat lupoaica acoperită în şantajul cu incompatibilitatea lui Escrocus Oligofrennis.

          • Şantajista lupoaică şantajată cu secretul nu-şi mai iese din mânâ; a fost complicea lui Coldea la desemnarea preşedintelui ales să fie şantajabil pentru viitoarele contraservicii (prin ascunderea procesului amânat şi apoi spurcat); contraserviciile onorate de Escrocus au fost mai transparente decât evidenţa şi mai numeroase decât imprudenţa.
            Lupoaica înnebunită se execută la CCR fără număr.
            Cine contribuie la şantaj, în scop electoral, ca şantajata inutilă s-o păţească! 😆 Şingură, autodeconspirată şi inutilă.
            Şi şantajată şi cu poalele-n cap, fără mască. 😆

  • bravO Cistoiu și Horia !

  • Experienţele admirabilului român Traian Horia!
    Mi e pare jenant să încercăm un termen de comparaţie cu necoptul anului 1990 – Nobel Cărtărescu – un puţoi vizionar de mic 😆 – deprimat de Europa Liberă şi Doina Cornea; bebeluşul nu-şi revenea din regimul reconfortant care-l înţărcase cu cîteva luni în urmă:

    „În ultimul timp mă cam deprimă unele supoziţii ale Europei libere, apelurile Doinei Cornea şi, fireşte, în alt plan, comentariile agramate ale câte unui „om de pe stradă”, care deja văd în Front o conspiraţie a comuniştilor…”

    Micul Nobel era afectat de curajul „Omului de pe stradă” de a întina idealurile servite de Ion Ilici Iliescu odată cu exprimrea neîncrederii sale în Frontul de confiscare naţipnală.
    Cum sângele de vizionar comunist împuţit apă nu se face, Nobel Cărtărescu nu-l suportă nici în zilele noastre pe românul care priveşte diferit, cu neîncredere, DNA-ul în koveşim. Nu ştiu cum a reacţionat după mineriada din acelaşi an 1990 – muţeşte, bănuiesc – dar avem certitudinea orientării puţoiului vizionarul – pe la 33 de ani, un pic înainte de 13-15 iunie:

    „Îmi plac, deci, expresia feţelor şi felul de a fi ale lui Ion Iliescu şi Petre Roman. Intuiţia îmi spune să merg pe mâna lor.” (Flux 24)

    Sigur că da, şi eu merg pe mâna ta, puţulică Nobilică Frânaru de Romania!

  • Jos cu palaria! Un roman adevarat, dar romanii adevarati nu traiesc in Tara, ei sunt „naufragiatii” guvernelor troglodite sin Romania. Cei care mai au o dara de verticaliatate pleaca spre alte asezari, dar raman etern romani adevarati precum Traian Horia. Felicitari din partea altui „naufragiat”.

  • Într-o lume în care totul se poate cumpăra de cei puternici, te întrebi dacă agresorul nu era plătit la Kg de organ. Mă întreb dacă gestul lui nu ar fi fost încă şi mai nobil dacă le-ar fi lăsat concetăţenilor şi nu aristocraţiei britanice. Oare numai ea are dreptul la reîmprospătarea trupului? Mesajul este foarte transparent, domule Cristoiu. Îmi pare rău de spălătorul de maşini din Slatina. Nici o viaţă nu este umilă. Ea poate fi grea, însingurată, săracă, dar nu umilă. Din rândurile scrise concluzia ar fi ; ce dacă spălătorul nu mai este, aducem bujori în obraji unui meritoriu aristocrat. Ziceaţi că sunteţi comunist?

  • Modelul german a fost mai degrabă exportat în Marea Britanie. În noaptea de Anul Nou 2016 zeci de femei au fost agresate iar câteva au fost violate de refugiati musulmani la Köln. Tot in Germania, în toamna un refugiat a atacat pasageri într-un vagon de tren. Ambele tragedii au fost expuse în mod minimalist în presa, tot din motive ce țin de rating de vot. Poliției i-a fost interzis să ofere detalii despre rezultatele anchetelor. Sunt lucruri deja știute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *