Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Klaus Iohannis cere românilor să strîngă cureaua, în timp ce el, ca Președinte, și o tot lărgește, dorind tot mai mult lux pentru el și nevastă-sa!

Președintele Klaus Iohannis a respins Codul fiscal, document aprobat de Parlament aproape în unanimitate, salutat de oamenii de afaceri și de economiști.
Asta fără a mai spune că Documentul a fost primit cu satisfacție de Poporul român, sărăcit de anii de austeritate anterioară.

Desigur, aceste fapte nu garantează de la sine că din perspectiva interesul național pe termen lung, Codul fiscal e benefic.
Din istorie știm că în anumite momente Conducătorii pot dovedi mai multă luciditate decît popoarele și, prin urmare, pot lua decizii benefice pentru popoarele lor în contra voinței populare de moment.

Sunt situații în istorie cînd decizia Conducătorului s-a dovedit catastrofală.
Cînd i se spunea că românii bombăne pentru că se taie curentul pe motive de economii, iar româncele fac gălăgie că nu găsesc în comerț chiloți, Nicolae Ceaușescu răspundea că el știe mai bine decît Poporul ce-i bun pentru el, Poporul.

Sunt situații cînd decizia Conducătorului a fost benefică.
Poate că mulți americani n-ar fi vrut să meargă pe front.
Decizia lui Roosvelt de a intra în Război împotriva nemților și japonezilor s-a dovedit pînă la urmă benefică pentru americani.

Indiferent de rezultate, în Istorie se manifestă această credință a Conducătorului că el le știe mai bine decît poporul ce-i bun și ce-i rău pentru poporul respectiv.
Această credință l-a făcut și pe Klaus Iohannis să respingă Codul fiscal dorit de Poporul român.
El, Klaus Iohannis, știe mai bine decît Poporul român ce-i bun și ce-i rău pentru el, Poporul român! El știe că Documentul e rău pentru Poporul român.

Numai această credință explică aberația antidemocratică și bădărănească ce a pune pe un consilier pițifelnic să explice Poporului român de ce el, Klaus Iohannis, a respins Codul dorit de Popor.
Păi, dacă tu știi mai bine decît Poporul român ce-i bun și ce-i rău pentru el, Poporul român, ce rost are să-i mai spui Poporului de ce i-ai respins Codul? Oricum el, Poporul, nu înțelege ce înțelegi tu, Klaus Iohannis.

De joi dimineața, chiar înainte ca președintele să respingă Codul fiscal, Divizia Presă a SRI, cea pusă la dispoziție de Noua Poliție Politică lui Traian Băsescu mai întîi și lui Klaus Iohannis mai apoi, a și trecut la îndeplinirea Ordinului pe Unitate:
De a scrie neapărat:
Prin respingerea Codului Fiscal Klaus Iohannis se dovedește mult mai înțelept decît Poporul român, care Popor român ar vrea să aibă taxe și impozite cît mai mici și salarii cît mai mari.

El, Klaus Iohannis, care știe mai bine decît Poporul român ce-i bun și ce-i rău pentru Poporul român, socotește că Poporul român trebuie să strîngă cureaua, pentru că o țară nu trebuie să cheltuiască mai mult decît produce.

Foarte bine.
Într-adevăr, un stat trebuie să fie chibzuit cu cheltuielile publice pentru a nu ajunge în situația de a depăși un anume procent de deficit bugetar.

În 1901, veniți la Guvernare, după o perioadă de deșănțare în materie de cheltuieli publice, Liberalii, prin ministrul de Finanțe de atunci, au lansat sloganul Să punem capăt cheltuielilor nesăbuite!

Klaus Iohannis, am înțeles din măcănitul său despre Codul Fiscal – măcănit, și nu vorbit a fost, judecînd după puținele cuvinte spuse în explicarea și justificarea gestului – a respins Codul Fiscal pe motiv că înlesnea cheltuieli nesăbuite. Ori el, Klaus Iohannis, crede că un stat trebuie să fie chibzuit cînd e vorba de a mări salarii, de micșora taxe și impozite. Într-un cuvînt, Klaus Iohannis a cerut românilor, asemenea lui Nicolae Ceaușescu, să strîngă cureaua.

Peste tot în lumea civilizată, cînd Conducătorii cer Poporului să strîngă cureaua, încep prin a da ei exemplu de strîngere a curelei.
Anunță că-și reduc salariul, renunță la o serie de facilități luxoase.
Klaus Iohannis a cerut poporului Român să strîngă cureaua.
El însă, Klaus Iohannis, cheltuiește bani publici ca președinte.

A început prin a strînge el însuși cureaua?

  1. A cerut Guvernului să-i tripleze salariul înaintea altor funcționari publici. Cînd Victor Ponta i-a respins cererea, s- a supărat rău de tot. Klaus Iohannis a respins Codul fiscal pe motiv că favorizează creșterea salariilor la bugetari fără susținere în Buget. El însă cînd a cerut guvernului să-i tripleze salariul, nu s-a întrebat dacă asta are susținere de la Buget.
  2. A cerut RAPPS să-i transforme Vila Lac 2 într-un Versailles românesc. În Vila Lac 2 a stat timp de zece un alt președinte, Traian Băsescu. În afară de faptul c-a fost votat – vorba ofițerilor acoperiți – prin miracolul din 16 noiembrie, Klaus Iohannis e la fel de președinte ca și antecesorul. Mai mult, ca și Traian Băsescu are o singură nevastă. Prin urmare, de ce era nevoie de deja un milion de euro din bani publici pentru ca Klaus Iohannis să se mute cu soția în Vila Lac 2? Cînd a cerut dormitor de 500 metri pătrați (Ce dracu face cu atîta suprafață de dormitor conjugal, își aleargă nevasta înainte de…, după cum cocoșul aleargă găina înainte de…?!) nu s-a gîndit că e o cheltuială nesăbuită a banului public?
  3. În cele șase luni și ceva care au trecut de la instalarea la Cotroceni, Klaus Iohannis și nevastă-sa au voiajat peste hotare mai mult decît Traian Băsescu într-un mandat. Voiajele au fost absolut inutile, deoarece au fost cu precădere în țări membre ale UE. Șeful statului se întîlnește sistematic cu șefii de stat și de guvern ale țărilor din UE la ședințele Consiliului. De ce a făcut aceste voiaje? Cum de ce le-a făcut? Ca să aibă Carmen Iohannis posibilitatea să-și etaleze toaletele de ceremonial la nivel înalt. Că doar n-oți vrea să le etaleze la liceul din Sibiu?
    Înseamnă aceste voiaje cheltuieli nesăbuite ale banului public? Înseamnă.
  4. De la instalare, Klaus Iohannis a marcat cîteva premiere: Și a schimbat mașina președinției cu una mult mai luxoasă; a făcut să aterizeze la Sibiu avionul prezidențial pentru a-i lua pe el și pe consoartă direct din sufragerie; și-a sărbătorit ziua de naștere în vila de lux de la Neptun.

Din cîte se vede, Klaus Iohannis cere românilor să strîngă cureaua, în timp ce el și o tot lărgește.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

63 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis cere românilor să strîngă cureaua, în timp ce el, ca Președinte, și o tot lărgește, dorind tot mai mult lux pentru el și nevastă-sa!”

  • Domnul Cristoiu , un 0M repet UN OM care a facut sau face bine ROMANIEI trebuie sigur respectat pentru toata viata lui , si dupa ! Dar daca un nenorocit , traficant de copii , afacerist imobiliar se vrea si este pus ca matauz de cei care vor sa-si continue afacerile , vezi DISTRUGEREA PADURILOR ROMANIEI , pe mine nu ma poate obliga nimeni sa iubesc o javra nenorocita , iar el vinde TARA MEA IN CARE MA-M NASCUT EU , ROMANIA ! Pai acest nenorocit , care nu are nici-o legatura cu Ferdinand , infaptuitorul ,, ar trebui sa dispara urgent din tara mea ROMANIA , si nicidecum a lor !

  • Daca Ponta tripla salariul semna si mama codului fiscal.

  • …doamna de catifea pune temelia cabinetului 2…

  • culmea este ca si in dispora oamenii se intreaba : TU l-ai votat ?

  • rosca este NASUL lui rares bogdan ,nimic nu este intaplator si mai are dosare penale .

  • Alta manifestare de pontism sub acoperirea basismului. Specific in ultimul timp gastilor de la EVZ si B1 …

  • Acest cod aduce beneficii imediate dar nu s-a facut un studiu serios din care sa rezulte ca peste 2 ani nu va fi un dezastru, ca si tva de9%. Preturile au date putin in jos dar acum au revenit la acelasi nivel ca inainte, asa ca stim cum este cu aceste beneficii ale micsorarii taxelor. Tot ce a facut acest guvern a fost de desfiinteze micii intreprinzatori care au fost omoriti prin fel de fel de ordonante. Marii afaceristi care au legaturi cu statul nu vor pierde niciodata si vor beneficia de lipsa de profesionalism a tuturor ministrilor cit si de santajul care sta la baza acestor contracte.Cit priveste cureaua ar trebui sa o stringa marii penali ai tarii carora ar trebui sa le confiste toate averile. Sa fie clar pentru toti o persoana care lucreaza in administratie de orice fel nu poate acumula aceste averi nici intro suta de ani.

  • Cine e? O Rata mecanica perversa si lacoma!

  • Domnule Cristoiu va felicit, sa ia modelul Presedintelui din Uruguay si domnul Iohannis. Au adus poporul la sapa de lemn politicienii, rupti in fund ar trebui sa umble si ei!

  • Este foarte simplu ce se intimpla cu maestrul Cristoiu! Este in slujba binomului Victor Ponta- Elena Udrea. Dl Cristoiu primește simbrie si este ultimul (sper) tonomat
    Profesionist. Cunoaște-ți procedura? Bagi fisa si înjura sau dupa caz înjura. Acum

  • Bine ar fi sa mareasca tva ca vezi Doamne Grecia are probleme,daca tot ne-am luat tara inapoi.Sa vina BOC!!!

  • D-l Cristoiu are dereptate in ceea ce priveste ,,iesirile” lui Iohannis in spatii de lux si uneori in derizoriu ….credeti-ma, e opinia a din ce in ce mai multi oameni ! Iohannis , realmente, a pierdut MASIV ! electorat din toate categoriile sociale , varsta, asezare geoografica, etc….Acest presedinte se indreapta cu pasi destul de repezi spre prapastia in care va cadea impins de propriile greseli sau ….(cine stie? ) de propriulsau ..caracter .Pacat ! bietii oameni au investit multa incredere in domnia sa !!!!

  • Nu l-am votat pentru era realmente un parvenit,un profesor de liceu,apoi lefegiu la primarie cu patru sau cinci case pe care a uitat cum le-a dobandit…,nu ma mira deloc ca acum vrea dormitor de 500 de metri patrati,cred ca sigur face precum cocosul cu gaina ,adica trebuie mai intai s-o alerge,si dupa aia,,

  • nerusinarea pedelista e contagioasa…vrem austeritate, dar numai pentru prostime.

  • nu, asa este el.

  • da…perfect adevarat

  • De fapt cine este Iohanis ? unii au inceput sa-l divinizeze, pentru ce ? Trebuie sa ne trezim pina nu-i tirziu. Traiti mai bine acum ? Credeti-ma incepe sa miroase a epoca Ceausescu ! Ion Cristoiu are dreptate.

  • Teapa mare cu Iohannis! Diaspora….

  • 1.Klaus Iohannis a respins Codul fiscal de oftică .Voia de trei ori salariul pe care l-a avut Traian Băsescu ca președinte.
    2 Nu știu ce se vorbește pe Dâmbovița dar în țară s-a auzit că este îngrozit de faptul că vila , nu cutremurul îl sperie cum a lăsat să se înțeleagă, este înțesată de MICROFOANE!

  • Dl.Klaus Werner Johannis manifesta o atitudine ostila fata de NEVOILE
    POPORULUI ROMAN !
    CER DEMISIA D-lui Klaus Werner Johannis !

  • In ultima vreme, se intampla ceva ciudat cu dumneavoastra, domnule Cristoiu. Mi-e greu sa va urmaresc, mi-e greu sa inteleg, observ doar cum o virulenta latenta iese din ce in ce mai mult la lumina. Ca v-a casunat pe Iohannis, pot sa inteleg, pot sa inteleg si ca ati putea avea un anume interes in toata aceasta poveste. Mi-e mai greu sa inteleg cum de nu vedeti ridicolul din actiunea dumneavoastra de a arunca cu rahat in presedinte cu orice pret, si din orice pozitie! Chiar credeti ca puteti determina dumneavoastra directia in care trebuie sa bata vantul si va puteti pisa in toate partile asa dupa cum va vine?

    • Sa inteleg ca s-a dat ordin sa ne pisam intr-o singura directie? … intr-o democratie fiecare om poate sa aiba parerea lui si nu cred ca dorim sa ne intoarcem la timpurile apuse cand toti trebuiau sa gandeasca cum gandea tatucu cel mare! … daca tu ai o simpatie pentru cineva este optiunea ta si o respect dar nu cauta sa jignesti un om numai pentru ca nu gandeste ca tine si nu iubeste ceea ce tu iubesti! … daca nu-ti place ce scrie de ce citesti, de ce te chinuiesti singur? … 🙂

    • nea florine, schimba-ti numele in poncioline.

    • imi place Sorine ,asa este fiecare cu opinia lui,bravo

    • ati avea nevoie dle Vlad de un dormitor de 500 de metri patrati asa cum cere presedintele dvs ? realizati absurdul acestui individ ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *