Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

TVR a decis din nou: nu se știe dacă reporterul-activist Costache colaborează cu alte publicații fiindcă nu a fost găsit contractul de muncă

Costache, atât de cunoscut

Nu există la TVR o mașină de identificat legăturile reporterilor proprii cu serviciile secrete, cu presa finanțată prin canale sorosiste, cu presa tradițional-dedicată și docilă a SRI, sau cu oricare altă mass-media care are pretenție de presă. Nici măcar pentru reporterul Alexandru Costache, un personaj devenit deja celebru prin „activismul” său și protagonist al mai multor scandaluri mediatice care au făcut Televiziunea Publică să se întoarcă pe partea cealaltă, cu prestigiul eventual șifonat. În Septembrie 2018, publicația cristoiublog.ro solicita TVR un punct de vedere asupra faptului că reporterul Televiziunii Publice, Alex Costache, era acuzat că derulează o colaborare cu o publicație online, în pofida interdicției impuse de conducerea instituției publice. Mai precis, într-un articol publicat de fostul ofițer superior SRI, Daniel Dragomir („Întrebare pentru Herr Hans Klemm” pe site-ul Romania. 30), se preciza că reporterul Televiziunii Publice Alexandru Costache ar fi un „alias Alin Ionescu de la (publicația electronică- n.n.) G4Media”, respectiv „un alias sergentul lui Dumbravă” (generalul Dumitru Dumbravă a fost șef al Direcției Juridice a SRI și faimos părinte al sintagmei ”câmp tactic al serviciilor din Justiție” acordată curților judecătorești care instrumentau cazuri de „mare corupție”).

Numele de cod: „Ionescu”

În răspunsul său pentru cristoiublog.ro, Televiziunea Publică preciza că nu a identificat existența unui contract de muncă între Costache („Alin Ionescu”) și publicația respectivă și că, referitor la opiniile exprimate pe blogul acestuia, acționa „dreptul la libertate de expresie”, TVR delimitându-se de ele. Nu se înțelegea din mesajul TVR dacă, până în prezent, reporterul Costache (plătit ca să informeze corect, echilibrat și neutru telepectatorul TVR), a dat angajatorului pe proprie răspundere, din trecut până în prezentul continuu, declarații cu privire la colaborările personale. Aceasta în contextul în care Costache a fost anterior, protagonistul mai multor scandaluri pe tema unor colaborări (cu media sau ONG-uri din rețeaua locală sorosistă, sau cu Serviciul Român de Informații).
Actorii: „Sergentul” și Dumbravă
Cine sunt, așadar, actorii articolului de presă al lui Daniel Dragomir, cel care a introdus și numele lui Alexandru Costache?! Generalul Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției Juridice a SRI a fost rotit în 2016 pe o altă funcție din interiorul Direcției după ce a devenit părintele faimoasei sintagme ”câmp tactic al serviciilor din Justiție” referindu-se la instanțele judecătorești. Relatările îl prezintă ca pe un tip extrem de activ în „presiuni” și pe alocuri imprudent, cu drumuri multe la instanțele judecătorești, dar și cu conexiuni la o „rețea” de jurnaliști (așa-numita „Divizie Presă”) apropiați Serviciului, despre care a scris fostul ofițer superior SRI Dragomir. În interviuri, Dumbravă s-a comportat ca „poet” al vitejiilor ” Cooperativei SRI Ochiul și Timpanul”, într-o țară unde un raport al Comisiei parlamentare pentru controlul SRI menționează emiterea în perioada 2005- 2016, a peste 300000 de mandate de interceptare (cu cca 32.000 emise pe „siguranță națională”), eliberate suspect de liber și prompt de magistrați- unii fiind suspicionați că sunt apropiați cercurilor pretențioase „rezist” sau chiar șantajabili prin dosare DNA. România, o țară care dacă ar fi scăpată în drum nu ar fi ridicată de niciun vecin din cauza PIB-ului sărăcuț, a fost strașnic păzită la telefon de SRI și procurorii anti-corupție.

Actorii articolului: Hans Klemm – protestăm, mâncăm și bem

Un alt protagonist din articolul lui Daniel Dragomir este Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii și dirijor de talent al unui „cor de bocitoare” pe Legile Justiției promovate de guvernul de la București. Prin limbajul corpului, prin limbajul jazz-hands și prin declarații publice, Klemm a făcut din „protestul la Guvern” un echivalent pentru „a respira” sau „a mânca” în Capitala României- transformând un instrument al democrației într-unul al presiunii politice, ca de la suveran la vasal. Toate acestea, într-o țară membră NATO și declarat loială parteneriatului cu administrația Donald Trump.

Continuând cu Costache….

… să ne reamintim că pe 30 Ianuarie 2018, Serviciul Comunicare al TVR transmitea pentru publicația cristoiublog.ro confirmarea că instituția efectuează o cercetare în legătură cu presupuse conexiuni între reporterul Alexandru Costache şi Serviciul Român de Informaţii. Informaţiile la care făcea referire TVR fuseseră postate online de același Daniel Dragomir, un om bine informat și co-fondator al mișcării Inițiativa Civică “România 3.0”. Practic, în Ian. 2018, fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir a publicat pe blogul personal un text cu referiri succinte dar consistente, prin care acuza unii jurnaliști (de la cotidianul „Adevărul” sau TVR) de legături cu SRI. Textul avea și mențiuni referitoare la Costache, lucrător media pentru o instituție care exclude, prin propriul Statut, angajamente ale staff-ului cu serviciile speciale. Dragomir menționa în articolul „Agentul Stoica. Ionel Stoica”, faptul că „una dintre preocupările cele mai importante ale Comisiei SRI este investigarea relațiilor și mesajelor dintre Dumbravă (generalul SRI Dumitru Dumbravă, şeful Direcţiei Juridice din cadrul SRI-n.n.) și rețeaua sa” continuând cu precizarea că „agentul Stoica, agentul Alex Costache de la TVR (plătit de două ori din bani publici, și de la TVR și de la SRI) și alții vor fi investigați cât se poate de serios, iar rezultatele vor fi extrem de interesante”. În Iunie, TVR transmitea publicației nosatre că nu a dispus de „informații” ca să „aprecieze” dacă există relații de colaborare între Costache și SRI. Pe același subiect, Comisia de control a SRI ne-a transmis un răspuns elegant, care nu spunea nimic. Menționăm că nu am avut suficientă îndrăzneală pentru a pune aceleași întrebări Serviciului Român de Informații.

La plimbare cu Costache

Personalitatea media „multiplă” a lui Costache are prelungiri din zona subiectelor cu servicii secrete până în cea a scriitorilor „de bursă lungă”. Astfel, reporterul TVR a fost extrem de activ și pe „România curată”, o publicație de „activism” de sorginte sorossită, iar acest lucru făcea posibil să transmită sobru (de la Înalta Curte, ICCJ) despre vreun proces al liderului PSD Liviu, iar pe de altă parte, vârât în blugii de globalist, să scrie în „România curată” articole de „implicare civică” precum “Apostolii lui Dragnea. Un europarlamentar activ, un suspect DNA și alte personaje interesante” sau “DNA, pe urmele afacerilor lui Liviu Dragnea şi Tel Drum în România şi Brazilia” etc. Culmea activității a avut-o, însă, pe dosarul „Caltaboșul” (]n care ex-ministrul Decebal Traian Remeș a fost acuzat de corupție) care, potrivit concluziilor Comisiei de Etică a TVR, a fost o „bijuterie” a lipsei de deontologie în Televiziune. Reamintim că în 2007, conform unui rechizitoriu al DNA, ex-ministrul Decebal Traian Remeș ar fi primit de la un denunțător bunuri (caltaboși și țuică) și bani prin ex-ministrul Ioan Avram Mureșan (ca intermediar), iar o lună mai târziu, „Jurnalul TVR” a difuzat imagini de la întâlnirea celor doi.

Costache, între Coposu și GPS

În 2007, fostul președinte al TVR, Alexandru Sassu declara în exclusivitate pentru „Evenimentul zilei” că cel care a adus caseta conținând filmul „mită la ex-ministrul Decebal Traian Remeș” a fost Alexandru Costache. Conform susținerilor lui Sassu, preluate de jurnaliștii EVZ, „imaginile de la intrarea din TVR și de pe holuri au demostrat că cel care a adus caseta a fost reporterul Costache. Aceste probe, coroborate cu drumul făcut de mașina instituției, care avea GPS montat, au demonstrat că redactorul s-a deplasat la sediul (fundației- n.n.) Freedom House”. Dezvăluirile EVZ marcau schimbări incredibile în economia cazului: aceasta fiindcă se subliniau fapte noi- Remeș a primit la momentul film[rii cu camera ascunsă hârtiile dintr-un dosar și nu un plic cu bani, iar procurorii DNA n-au avut bani însemnați pentru așa-zisul flagrant, plicul cu valoare fiind sugerat de comentariul TVR și de titrarea de pe casetă. Pe de altă parte, Costache declara cu toată gura că a primit filmul de la un necunoscut („cu glugă”- nota bene), la o întâlnire „conspirativă” lângă statuia Seniorului Corneliu Coposu din București. Avem așadar un director (Sassu) care-și sprijină afirmațiile pe probe (GPS, video) și un reporter (Costache) care vine cu o poveste orală. Cu asemenea contradicții, este greu de înțeles ce a mai „investigat” așa-numita Comisie de Etică a TVR la acel moment, devreme ce numele lui Guseth (președintele Freedom House) nu apare menționat nicăieri, vizita lui Costache la sediul ONG-ului nu este comentată, despre audierea lui Costache la TVR nu există amănunte, iar sursa filmului (informație esențială pentru acest caz) este lăsată în incertitudine. În acest context, devine necesară o refacere a cercetării TVR, cu includerea directă a tuturor persoanelor care dețin informații pe cazul „”Penalul” Remeș la Televiziune”: eventual, și cu participarea reporterului Costache- un om care scrie, filmează și rătăcește teribil în mulțimea acuzațiilor de colaborare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „TVR a decis din nou: nu se știe dacă reporterul-activist Costache colaborează cu alte publicații fiindcă nu a fost găsit contractul de muncă”

  • Pt. domi….Bre, tu esti un mancator de kkt incurabil. Zilnic mananci kkt….Ai putea sa-ti donezi veniturile lui Bazescu ca i -a pus poprire pe mosia Nana si oricum tu nu ai nevoie de ele.

  • Pt. domi…Iar mananci kkt….Nimic nu e adevarat din tot ce indrugi…Legea salarizarii unitare e in functie si vor creste salariile in 2019 cu 25 la suta din diferenta intre ce prevede legea pt 2022 si salariul actual. Exact ce scrie in lege. Punctul de pensie creste in 2019 conform Programului de guvernare. Te oftici ca iar ai mancat kkt.

  • Pt. domi….Ba, cacareaza, daca guvernul actual iti da salariu sau pensie suficiente, ia si infuleca de la hipermarket, nu de la hazna….Nu e treaba sa te preocupe de unde are guvernul bani, si are…..Am vazut ca esti bazist, deci nu ai cum sa stii….Boule, asculta acilea la mine, investitiile daca nu se fac, nu din lipsa de bani nu se fac. Sunt o mie de alte motive din care nu se fac. Dar bani sunt…..Guvernul nu trebuie sa risipeasca banii pe locuri de munca sau investitii cu orice pret….Doar un guvern prost, bazist ar face asta, cu sacrificarea si infometarea populatiei…Bugetul de stat e destinat prioritar educatiei, sanatatii ,pensiilor si domeniilor strategice….Astea guvernul actual le rezolva bine. Locurile de munca si investitiile sunt sarcina economiei, care este majoritar privata. Daca are guvernul o vina este ca nu aduce China sa investeasca si sa construiasca autostrazi.

    • Nu poti aduce China si SUA in acelasi timp si in acelasi loc,DECAT DACA ELE VOR.Deocamdata SUA vrea sa investeasca cu mana si banii arabilor,iar ce se intampla in Peninsula Koreea,dezghetul atomic si politic dintre SUA si China,sunt sperante mari ca vor venii si dolariiaruct chinezesti in infrastrutura noastra.D’aia-i oparita madam Cretu, ca vrem autostrazi prin PPP nu cu fonduri UE.

    • Citeste si recunoaste ca latri degeaba:
      „Ministerul Finanţelor a anunţat Comisia Europeană că se gândeşte să ÎNGHEŢE salariile bugetarilor şi angajările la stat în 2019.

      Printre măsurile transmise de Finanţe către CE sunt menţionate drept variante incluse în proiectul de buget de stat pentru 2019: îngheţarea salariului brut pentru angajaţii din sectorul public la nivelul din decembrie 2018; voucherele de vacanţă să rămână la acelaşi nivel precum anul trecut, respectiv 1.450 de lei de persoană.

      „Legea salarizarea unitare nu se va aplica”, se subliniază în scrisoarea Finanţelor.

      Asta-i doar începutul sfârsitului politicilor de guvernare ale puscariasilor PSD, neam prost ce esti!

  • Pt toţi ‘pachetiștii’, de la etaj #
    Băi, cămilelor, cu tzâtzilii-n spate, si cu PIXU’, cu care scrieţi, în loc de … MÂNĂ, mai daţi-vă-n … ‘dureri’, d-aici, că sunteţi niște euglene !!!
    Hai, să vă văd, care sunteţi in stare sa ne … ‘măsurăm forţele’, în… ON LINE COMBAT, inscrieţi-vă, că vă… MĂNÂNC PE TĂŢ’ !!!

  • Pt. domi…Ba, jegosule, ce -ti mai place sa mananci kkt!!!!…..Ba, romanilor le servea rahat pe tava guvernele baziste, care au taiat salariile si au BLOCAT indexarea pensiilor vreme de 3 ani…In ultimii 5 ani guvernul PSD a adus o bunastare evidenta, odata ce nimeni nu mai revendica in strada nici salarii nici pensii…Azi lumea traieste bine, ca dovada se fac mitinguri doar pentru fleacuri si inchipuiri.

    • Pt. domi….Ba, rahatule, tu nu poti dormi de grija luii Dragnea…..Esti un paranoic. Pe mine ma doare in basca daca nu aud araba din cauza lui Dragnea. Dau pe Al Jaazira si ma satur de ascultat araba, in ciuda lui Dragnea.

    • Da, bai, guvernele basiste au facut mult rau, guvernul pesedist face si el tot mult rau. Bai, raspândacule, fara investitii si platind salarii si pensii marite din împrumuturi, cât o sa dureze comedia?!

    • Bai, manipulatorule, ai dreptate, ma obsedeaza persoana lui Dragnea pentru ca România a ajuns sa fie condusa de un hot si slugile lui. Mai bine, nici nu se poate!
      Bai, diversionistule, poporul trebuie sa auda ce cuvânta prim-ministrul, oriunde s-ar duce el si nu doar sa-i vada „jocul de scena”. Faci pe prostul în mod intentionat… când stii foarte bine de ce se taie sonorul.

  • domi…Miliardele de euro care, cica, pot fi luate de UE sunt cvasi -inexistente. E vrajeala. Ca sa nu se prinda prostacii, UE a betonat o birocratie care mascheaza lipsa banilor, si care nu poate fi sparta decat de cei cu pile mari. Asadar, daca vrem autostrazi, trebuie construite prin parteneriat public privat. Banii trebuie scosi din taxe de la cei care vor sa circule pe autostrada…In nici in caz bugetul de Stat nu trebuie irosit pe autostrazi. Sa vina arabii, sa vina chinezii si vietnamezii, care au si bani si vor sa si munceasca. Isi vor scoate investitia din taxele platite de utilizatori, cu garantie guvernamentala…Romanii nu mai pot fi pusi la treaba serioasa. S-au dedulcit la foloasele primite din Occident prin cerseala ..Acolo, in Occident daca mai si munceasc, o fac de frica sa nu fie izgoniti.

  • @ cei din #rezist și # coruptia_ucide
    Unde PACEA LINIȘTII MELE (plm) mai protestati dacă intra in vigoare OUG 92, că nu vă dă nimeni autorizație !!!

  • @ Gabrielescu
    Da, bai, s-a întors toanta cu „ceva concesiuni de autostrăzi cu arabii”, ca miliardele pentru constructia autostrazilor de la UE, nu-i în stare sa le obtina!

  • pt.domi…Cred ca mananci kkt…. Dar iti sta bine, e starea ta naturala..Esti foarte firesc in acest rol.

    • Te-ai speriat putin? Ha, ha, ha!

      • Ia, spune-ne tu, Axonule, de ce, partidul tau arata poporului FILMULETE MUTE din timpul vizitelor de lucru ale inteligentei Viorica?
        Smecherie la nivel de Guvern, la asta s-a ajuns în timpul domniei smecherului de Dragnea, ala care va serveste voua, pesedistilor, kkt pe tava, tot timpul, iar voi îl înfulecati fara sa miscati în front.

  • „Şoc şi groază! Dăncilă i-a făcut cadou premierului Emiratelor Arabe o caserolă cu mici de porc de la ferma lui Dragnea!
    Viorica Dăncilă continuă să stârnească rumoare prin gafele pe care le face în timpul delegaţiilor oficiale. Cea mai recentă are legătură cu tradiţionalul schimb de cadouri dintre demnitarii a două state care îşi consolidează, protocolar, relaţiile economice şi diplomatice.

    Fixată pe daruri tradiţionale româneşti, în Dubai Dăncilă a comis o nepoliteţe impardonabilă. oferindu-i lui Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite, conducător al Emiratului Dubai, nici mai mult nici mai puţin decât una bucată caserolă cu mici de porc fabricaţi la ferma teleormăneană Salcia, controlată de Liviu Dragnea.

    Reacţia premierului din Emirate faţă de crasa incultură a omologului său român nu a scăpat fotografilor prezenţi la eveniment, desgustul imortalizat fotografic făcând înconjurul agenţiilor de presă. În mod tradiţional, este de notorietate pentru toată lumea, mai puţin pentru Viorica Dăncilă, faptul că musulmanii nu consumă carne de porc, Islamul interzicând acest lucru pe motivul lipsei de curăţenie a animalului.

    Ca şi cum acest lucru nu ar fi fost suficient, situaţia României infestate de pestă porcină a ajuns în ultimele luni să fie cunoscută pe întreg mapamondul, ieri Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală anunţând, de asemenea, ANSVSA că în comuna Slobozia Mândră, din Teleorman, a fost confirmat un caz de pestă porcină. În linie dreaptă, între Slobozia Mândră şi comuna Salcia sunt 19 kilometri, în comuna Salcia funcţionând şi ferma de porci a lui Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *