Gîndul de sîmbătă 21 februarie 2015

Un consilier de la Cotroceni orchestrează campania împotiriva numirii lui Eduard Hellvig la șefia SRI?

Tărăboiul iscat de propunerea lui Klaus Iohannis ca director al SRI să fie Eduard Hellvig amintește izbitor de cel provocat de numirea lui Dan Mihalache în postul de șef al cancelarie prezidențiale. Nu-l cunosc pe Eduard Hellvig, cum nu-l cunosc nici pe Dan Mihalache. Ca și în cazul lui Dan Mihalache însă susțin că:

  1. Klaus Iohannis are dreptul să pună sau să propună pe cine vrea.
  2. Mi se pare normal să propună la SRI, una dintre instituțiile cheie ale României membre NATO, o persoană care a fost alături de el în campanie. Să precizăm că președintele doar a propus. Dacă propunerea nu e bună cade în Parlament.

Judecînd însă după cei care s-au năpustit asupra lui Eduard Hellvig, tare mă tem că și-a vîrît coada unul dintre consilierii lui Klaus Iohannis. Din cîte știu, există deja și propunerea pentru SIE, în persoana lui Sorin Ducaru. Încerc să cred că un personaj din imediata apropiere a lui Klaus Iohannis a vrut pentru el una dintre cele două șefii, mai ales că funcția de premier nu-i poate fi luată lui Cătălin Predoiu.

Cînd am citit pe Hotnews că surse interne și externe confirmă că americanii n-au fost consultați, ci doar informați sec înainte de anunțul cu Hellvig, m-am întrebat cum de au ajuns cei de la Hotnews să intercepteze telefoanele secretizate ale președinției.

Văzînd însă pe cei care s-au ridicat cu huiet împotriva numirii și știindu-l amicul de la Cotroceni, mi-am dat seama că despre cum au fost informați americanii putea spune celor de la Hotnews doar un consilier de-al lui Klaus Iohannis.

Dvs cine credeți că e consilierul nemulțumit că n-a fost propus el la SRI sau la SIE?

Comentarii

Sunteti platit de rusi?

Guvra Istvan Guvra Istvan says:

KWJ , nu s-a ridicat , prin fortele propri , in pnl. A fost propulsat de pnl si psd , pentru functia de premier, de pnl la presedintie( poate si psd). Este omul trimis inainte. De cine? Vom vedea. Nu l- am propus noi , noi am selectat dupa ce ni s- a pus pe masa talasul. KWJ, pnl, psd, vvp au un numitor comun.

Grecu Aurel Grecu Aurel says:

totusi nu era normal sa numeasca la conducerea acestei institutii cheie pt. stattul roman un civil decat un politician!? astfel incepand destructurarea institutiilor aflate sub dominatie politica.

Anonymous says:

MAESTRE, ai dreptate, sefii la SRI si SIE se impart, cu acordul SUA intre putere si opozitie, johannis s-a inteles cu ponta, hellvig la SRI si la SIE va fi cineva de la PSD, altfel majoritatea nu-i va vota in parlament, dar intelegerea este deja facuta, cred ca la SIE va fi corlatean.

Daca va uitati la emisiunile lui Horia Alexandrescu de la OTV, vedeti gindirea lui D.Mihalache.In Romania lucrului bine facut, presedintele are dreptul sa numeasca un specialist in servicii, nu unul care a fost alaturi de el in campanie.

La ceremonia depunerii juramantului de catre judecatoarea de la Curtea Constitutionala,consilierul Dan Mihalache a dat dovada de totala lipsa de respect.A fost singurul invitat, care a baut din cupa cu sampanie inainte sa dea noroc cu Presedintele Iohannis.Nu cred ca fariseul asta de Mihalache tinjeste dupa un post de conducere la SIE sau SRI,n-ar avea nicio sansa,dar il vad in stare sa traga sfori, cu scopul obtinerii unei puteri oculte la Cotroceni.

SCUTARU BINEINTELES

Marsilia, marele port de Provence – partea I

Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan | 13. Focurile au fost bine ţintite, făceau parte dintr-un scenariu
Am dat mîna cu Ramon Castro, fratele lui Fidel Castro | 7. Fidel, un copil nelegitim, făcut de taică-său cu servitoarea
Cel care merge la Gara de Nord
Un James Bond prea British
Sentinela despre Rebeliunea legionară