Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD

Vineri, 21 septembrie 2018, deschizînd pe la 13.30 laptopul am simțit nevoia să-mi fac cruce.
De o săptămînă, pentru Divizia Presă întărită în ultima vreme și cu publicații pînă acum anti-Binom, Liviu Dragnea era deja mort din punct de vedere politic.
La Realitatea Tv, Cozmin Gușă și Denise Rifai îl înmormîntau deja în timp ce Rareș Bogdan le ținea lumînarea.
Momentul în care avea să se petreacă decesul politic al lui Liviu Dragnea era cel al Ședinței CEXN de vineri, pe la prînz.
Din surse doar de ele știute unitățile militare din presă dădeau ca sigur un număr zdrobitor de lideri ai PSD care aveau să voteze în ședință cererea de demisie a lui Liviu Dragnea.
Potrivit unei piese de teatrul tipic presei românești, toți cei pe care se conta în Operațiunea de demitere deveniseră brusc din PSD-iștii Ciumei Roșii PSD-iștii luminați.
Paul Stănescu nu mai era baronul local care făcuse din județul Olt proprietatea sa, a familiei sale oficiale și evindent a ibovnicei.
Gabriela Firea nu mai era nevasta lui Pandele și fina lui Gigi Becali. Pînă și Viorica Dăncilă nu mai era acum proasta lui Dragnea, ci Deșteapta care putea salva PSD refuzînd să-i facă pe plac Jupînului.

Vineri însă pe la prînz, înainte de debutul Ședinței, atmosfera era alta.
Timp de o săptămînă se vorbise și se scrisese despre o ședință convocată (e drept nu de Puciști, ci de Liviu Dragnea) pentru execuția lui Liviu Dragnea.
Vineri, pe la prînz, se vorbea despre o ședință în care se va pune problema execuției celor care inițiaseră Scrisoarea, cu Gabriela Firea în frunte.
Iar cei care intrau la ședință nu se mai pronunțau în legătură cu demisia lui Livia Dragnea ci cu sancționarea Gabrielei Firea.
Indiscutabil, atmosfera era rezultatul schimbărilor – cel puțin în presă pentru că în realitate nu vom ști niciodată care era scorul – în materie de membri CExN față de Liviu Dragnea.
Deja de vineri dimineața, se știa și chiar Puciștii recunoșteau că Liviu Dragnea deținea majoritatea nu numai pentru a rămîne mai departe în fruntea partidului, dar și pentru a-i putea exclude pe puciști.

Ce a făcut ca și nehotărîții să fie de partea lui Liviu Dragnea?
Printre altele și știrea că Parchetul General a pus sub acuzare pe șefii jandarmilor care au evacuat Piața Victoriei în 10 august 2018.

Așa cum am scris, Operațiunea a cuprins momente de mari abuzuri ale Jandarmeriei.
Asta a fost și este opinia mea.
Opinia unanimă a PSD-itșilor și nu numai a lor a fost că acțiunea Jandarmilor a fost îndreptățită. Nu numai pentru că PSD-iștii sînt de regulă conservatori și pentru ei a lovi un jandarm, un polițist echivalează cu un sacrilegiu, dar și pentru că mișcările de protest au fost și sînt urîte. Ca și în cazul Pieței Universității, pentru PSD-iștii de acum, protestele din Piața Victoriei, mai ales în manifestările huliganice ale grupului Rezist, au fost și sînt veritabile sfidări. Prin urmare și dacă jandarmii ar fi fost mai brutali decît au fost, pentru PSD-iști acțiunea lor a fost de aplaudat. Pe acest fond, care explică de ce la CExN de la Neptun Gabriela Firea a fost înfrîntă, Scrisoarea puciștilor își însușește tezele Gabrielei Firea potrivit căreia jandarmii au comis abuzuri.

În această atmosferă a picat comunicatul privind punerea jandarmilor sub acuzare. Mai mult comunicatul o absolvă de orice vină pe Speranța Cliseru cea pentru care Gabriela Firea s-a băut să nu fie inculpată. Dacă ne gîndim că Gabriela Firea a fost convocată la Parchet ca martor în chestiunea abuzurilor și la ieșire ea și-a susținut mai departe teza abuzurilor, orice PSD-ist a tresărit la comunicatul Parchetului General. Condus de Augustin Lazăr, Parchetul General a luat locul DNA ca instrument de poliție politică. Binomului SRI- DNA i-a luat locul Binomul SRI-Parchet General.

Punerea sub acuzare a jandarmilor a fost percepută de orice PSD-ist, cu excepția puciștilor, drept o nouă dovadă a hăituirii PSD de către Sistemul instituțiilor de forță condus de Klaus Iohannis. Jandarmii care, în opinia PSD-iștilor, au acționat corect în 10 august 2018 au fost puși sub acuzare de Parchet sub semnul campaniei de poliție politică duse împotriva PSD. Pentru cei care au intrat în sală cu excepția Puciștilor a fost semnul că Asediul împotriva PSD continuă, că Sistemul condus de Klaus Iohannis acționează mai departe cu brutalitate pentru a da jos partidul de la guvernare.
Cum să ai curaj să ceri demisia lui Liviu Dragnea, cel care susține pe toate drumurile că PSD e o cetate asediată și că el luptă pentru respingerea asediului?

Cum dracu de-a picat Comunicatul Parchetului vineri, cu puțin timp înaintea Ședinței CExN?
Nu cumva pentru a face ca Liviu Dragnea să rămînă în fruntea PSD?
Nu de alta, dar interesul Sistemului nu e debarcarea lui Liviu Dragnea ci crearea și lărgirea fisurii prin care dacă nu se rupe, PSD slăbește.
Și un PSD slăbit e pradă ușoară pentru asediatori.

Tare mă tem că Operațiunea din aceste zile, de Război hibrid, cuprinzînd intoxicările cu cei 30 de semnatari și cu Scrisoarea din izmenele lui Adrian Țuțuianu, a fost doar o primă etapă dintr-un Plan mai amplu vizînd prăbușirea PSD.
În acest plan păstrarea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD în ciuda contestării sale publice de către un număr de lideri PSD era o necesitate. Ședința CExN s-a soldat cu victoria lui Liviu Dragnea. Liviu Dragnea rămîne mai departe în fruntea PSD. Da, dar PSD e altul acum după Scandalul public al contestării. E un PSD condus de un președinte despre care s-au spus atîtea lucruri rele chiar de către colegii săi de partid și nu de către adversari. Ca să nu mai spunem că puciștii nu vor sta cu mîinile în sîn.
PSD intră într-o perioadă de tulburări care vor slăbi partidul de la o zi la alta.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD”

  • Imi cer scuze dar chiar nu inteleg de ce e lumea nervoasa precum un stup de albine atacat de Mos Martin. Daca va uitati la ce se intampla la varful politichiei americane, germane, franceze sau britanice, ai nostri politicieni, cu harjonelile lor par niste copchii de gradinita. Si oricum ce se intampla la noi e prea putin relevant, avand in vedere ca Romania oricum e condusa de afara. Asa ca, spectacolul intern e doar pentru relaxare si entertainment. Ar trebui sa ne ingrijoreze ce se intampla in lumea adevaratilor stapani. Nu va duceti dupa fenta, soarta noastra se traseaza in alta parte!

  • Se pare ca eliminarea lui Dragnea nu se poate face cu grupuri disidente din interiorul PSD . Trebuie sa intervina „Justitia ” ! Si va interveni ! Atita doar ca in fruntea PSD-ului nu va veni Firea et colab , uriti deja in Partid, ci o persoana care va continua lupta cu sistemul .

    • Cin’ să fie, cin’ să fie !!! Ia să vedem cine … are ‘intuiţie’, ca să cadă pe … ‘subect’ ?

  • Nici nu stie PSD ce pierde ca nu v-a angajat ca strateg în locul lui Vâlcov, maestre!

  • S-a aflat cine a numărat, ieri, voturile la cex-ul psd-ist !
    Roberta Anastase !!!

  • Pt. domi…Pt. ca preiei propaganda stupida a securistilor, cu painea de la gura copiilor iti spun ca esti bicisnic, prost si inca ceva. Bre, stii cate miliarde de lei papa Secu ca sa nu faca nimic decat politie politica?….Ia vezi, cati bani fura de la gura orfanilor?…Stii cate pagube a adus DNA Romaniei in ultimii 15 ani?…La ambele intrebari raspunsul este, sute de miliarde de euro.

    • Da, bai, becisnicule, hai sa dam drumul la hotie pe toate planurile pentru ca Secu papa sute de miliarde de euro primiti de la guvernul tau! Daca îti face impresia ca sunt de acord cu banii cheltuiti de institutiile de forta, te înseli.

      • Pana acum,la cat kkt iohanist mananci,se constata acordul.

        • Înainte sa mi te adresezi, spala-te la gura, cucuvea scârboasa!

          • Ba la cat esti de prost sa zici mersi ca iti ia cineva in seama elucubratiile.Eu o fac pentru tine,poate realizezi cat esti de dobitoc.

  • domi. Esti bicisnic sau prost…..Pt. ca Dragnea nu e acuzat de furt de la gura copiilor. Doar cretinii congenitali pot gandi asa……Uite cum vine treaba. Banii pt. copii e una iar banii pt.salarii e alta. Nu se pot muta. Apoi, angajatele au fost tinute in post mai degraba de mila, sa ia si ele un salariu, sa dea de mancare la copiii lor….La PSD era frecangeala, sediul era mai mult inchis, ce dracu sa lucreze alea acolo? Chestia e ca la Stat au fost si sunt sute sau mii de cazuri similare…Decat sa le dea ajutor de somaj le dau salariu minim…Bugetul de Stat nu a fost pagubit. Spun asta in ideea ca ar fi Dragnea amestecat……fapt hilar, ca doar nu era puscarie sau armata acolo, unde ordinele nu se discuta.

    • Esti bicisnic si prost, Axoane! Povestea însirata de tine, te descalifica fara drept de apel!

  • PSD e mai tare acum, iar dușmanii dinăuntru sunt puțini, se știu și au zilele numărate. (Am micile mele indoieli că statul la paralele a câștigat ceva la faza asta. Nici macar nu tre sa fii foarte destept ca să vezi asta, dar in fine)

  • Maestre, nu te-ai săturat de citit si răscitit … ‘baltagul’ ???

  • Se pare ca Dragnea inca mai are suflu, madam Pandele s-a lins pe bot de al doilea mandat la primarie, mai sus nici nu se pune problema. Opozitia, cu toate proptelele interne si externe e in continuare varza. Justitia e independenta ca si pana acum. Manastirea isi vede de propriile afaceri. Omul din deal se plimba. Meciul continua. Tara trista plina de umor. Ce-ar mai fi de adaugat?

    • …cu permisiunea lui cib as mai adauga doar ca rezistentii prefera iarba uscata si ca atunci cand Dumnezeu a impartit inteligenta, securistii erau plecati din localitate.

      • … nu se lipeste. Trebuia sa folosesti toate verbele la prezent, ca sa nu strici prin adaugirea ta, textul reusit al lui cib. De dragul formei …

        • Geniule, „s-a lins” (pe bot) e la prezent? Si te mai superi cand iti spun ca ai facut scoala generala la fara frecventa.

        • sandman, nu trebuie sa fii un geniu ca sa stii ca „s-a lins pe bot” este o expresie care comporta un alt fel de utilizare. Chiar si asa … dupa „s-a lins pe bot” urmeaza o gramada de verbe doar la prezent, primul tau verb tot la prezent, ca apoi … „pleosc”: folosesti trecutul.
          … nici ureche muzicala se pare ca nu ai.

          • Doamne cat esti de cretin..cum trebuia sa spuna: cand Dumnezeu imparte inteligenta, securistii sunt plecati din localitate???? Sau mai bine, este plecati, ca sa rezonezi si tu..

        • …am inteles profule. Pentru tine si ceilalti lingatori non-stop de bas securist, trecutul, prezentul si viitorul verbului ‘a linge’ este un continuu prezent (fara nicio legatura cu prezentul continuu din engleza).

          • Unde dai si unde crapa! Foarte inteligent, felicitari!

          • Nu profule…eu iti multumesc pentru mingile superbe pe care mi le ridici la fileu. Esti sigur ca nu esti psdist?

  • Rusine, pesedisti!
    Ce-o sa va faceti când Dragnea o sa va lase orfani, plecând la puscarie?

    • domi. PSD va castiga alegerile oricum….Dar Dragnea nu se duce
      la puscarie ca nu are motiv…..Bre, cat sunteti de bicisnici daca vreti sa castigati alegeri cu ajutorul Melitiei….Bicisnici si impotenti. Nu va este bre, rusine sa ganditi astfel ?

      • Uite ce a facut „Melitia” lui Dragnea, becisnicule!
        „Maiorul Laurenţiu Cazan, promovat de ministrul de Interne Carmen Dan în funcția de șef al Jandarmeriei București după violențele comise de forțele de ordine împotriva protestatarilor în 10 august, a falsificat ora de intervenție și a creat aparenţa unei acţiuni legale de restabilire a ordinii publice, potrivit ordonanței de urmărire penală emisă vineri de procurorii militari din cadrul Parchetului General.”

        • Aia este O PARERE,a acuzarii.Cititi legea 550 si veti vedea ca ordinul NU ESTE NEVOIE SA FIE SCRIS,POATE FI SI VERBAL.Comandantii nu sunt tampiti,sa actioneze fara ordin,semnarea este doar o autentificare a ordinului verbal,INREGISTRAT.Procurorul ala vestit a fost nevoit sa recunoasa ca ce spun Jandarmii despre prezenta lui este adevarat,pentru ca era sustinut prin PROBE irefutabile.INSTANTA,adica judecatorii militari,aia care au declarat ilegale protocoalele,va stabili adevarul juridic,nu LazariCA COmunistul.

  • PSD este un partid adevarat ,de mase si in care aceste mase conteaza cu adevarat.Dragnea va pica atunci cand masele nu-l vor mai vrea,iar baronii locali sunt in frunte pentru ca respecta aceste dorinte.Scorul din CEX reflecta clar dorinta ”pulimii” PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *