Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Ambasadoarea Comisiei Europene la București, Filote: lucrător de abator la tinerețe și casap pe Legile Justiției, la maturitate

Text și foto: Traian Horia

Pe 14 ianuarie 2018, publicația cristoiublog.ro transmitea Reprezentanței Comisiei Europene (CE) la București, o solicitare de informații publice pe marginea investigației desfășurată de Comisia McCaul (SUA) pe teritoriul Uniunii Europene: reamintim că Michael McCaul (congresman R-Texas) raportase în SUA o situație dezastruoasă la nivelul Uniunii Europene (UE) – cu migranți africani din state cu istoric terorist, „salvați” și transportați de ONG-uri sorosiste în Italia și care părăseau țara spre alte state europene fără să fie întrebați măcar cum îi cheamă; cu servicii secrete ale țărilor membre UE care nu cooperau între ele; cu schimburi de informații pe terorism islamic care se făceau „selectiv”. Lista nu se oprea, însă, aici. Menționăm că Reprezentanța CE de la București, condusă de Angela Filote (aflată la post din 2014), nu a răspuns solicitării publicației cristoiublog.ro și, cu certitudine, nici nu va răspunde. Aceasta deoarece „transparența” unor organisme UE, obișnuite în general doar cu ziariști yes-man sau copy-paste, se blochează frecvent pe subiecte sensibile, de „funcționalitate” a tarabei pan-europene. UE este atât de „funcțională” încât, așa cum au dezvăluit cristoiublog.ro și EvZ, Statele Unite au și decis în Februarie. 2018, în baza raportului McCaul, că haosul din Uniune afectează securitatea SUA și că ofițeri de informații americani vor fi trimiși spre state precum România și Bulgaria, pentru a monitoriza călătoriile suspecților de terorism islamic.

În februarie 2017, Biroul de Presă al Angelei Filote

… transmitea pentru cristoiublog.ro următoarele: „(…) Deși valorile europene ne determină să oferim refugiu celor care fug din calea războiului, toleranța nu poate fi promovată în dauna siguranței noastre; astfel, toate persoanele care ajung la punctele de recepție pentru refugiați din Italia și Grecia trec printr-o serie de teste de securitate, teste ce presupun identificarea completă a persoanei în cauză și verificarea amprentelor în bazele de date naționale, europene și internaționale. Experți ai Europol sunt prezenți la fața locului pentru a acorda asistența în acest proces (…)”.

Rapoartele congresmanului american McCaul desființează total aceste susțineri ale CE. Un refugiat numit Muhammmad, intervievat de americani, declara cu seninătate că în Italia nu i-a solicitat nimeni actele după ce a fost „salvat” în Marea Mediterană de ONGuri finanțate prin Fonduri Norvegiene, gen Doctori fără Frontiere. „Nu ne-a înregistrat nimeni, nu ne-au făcut fotografie, nu ne-au luat amprente, nici măcar nu ne-au întrebat de unde veneam”, a spus Muhammad, care a ajuns ulterior în Germania fără ca italienii să mai afle vreodată că omul a trecut prin țara lor. Mai mult, americanii au descoperit îngroziți că „majoritatea” migranților aduși cu barca în Italia (prin Marea Mediterană) de ONGurile cvasi-marxiste italiene sau germane se află în aceeași situație- neînregistrați în baza de date, fără documente, fără verificări Interpol. În baza unei așa-numite „solidarități” invocate de presa de stânga americană aflată sub influența lui Soros (gen „Associated Press” sau „Financial Times”), conducerea CE punea sub risc siguranța statelor-membru UE, acceptând un număr imens de migranți neidentificați din state africane cu trecut și prezent terorist.

Despre „îngrijorările” șefilor lui Filote

La vârful UE, însă, „prioritățile” erau diferite. La finele lunii ianuarie 2018, liderii Comisiei Europene, Jean Claude Juncker și Frans Timmermans (președinte și vice-președinte), se declarau „îngrijorați” de evoluțiile politice din România, solicitând „regândirea” Legilor Justiției. Alfel spus, Juncker (despre care presa britanică dezvăluise prin surse diplomatice că servește cognac la micul-dejun) și trepădușii săi cereau României să lucreze cu cap limpede, pe niște proiecte de lege pe care nu le citise nimeni. „Îngrijorarea de Bruxelles”, ca instrument de presiune politică, a fost creat pentru ca orice clarvăzător, urât, prost, deștept, prezentabil, alcoolic, confuz sau demn din capitala UE să aibă dreptul să acuze orice membru UE, de la tribuna Comisiei Europene. Fără riscuri. Ca întotdeauna, se verifica aici și zicala franceză „Cherchez la femme” („Caută femeia”): aceasta deoarece pentru cazul României, s-a aflat ulterior că „îngrijorările” lui Juncker fuseseră inflamate printr-un raport întocmit de Angela Filote. Fosta lucrătoare de abator Angela Cristea (Filote) își găsise acum vocația de a hăcui Legi ale Justiției promovate de guvernul țării sale. Guvern, dar populist. Potrivit Evz.ro, Raportul lui Filote conținea informații despre premierul desemnat, Viorica Dăncilă, și despre situația politică din România. Dar ce conținea Filote?

Angela Filote conținea

… tot ceea ce poate fi mai atractiv pentru mișcările TeFeListe din România: contacte cu George Soros, cu ambasadorul olandez Stella Ronner‑Grubačić, cu Coaliția pentru o Presă Curată (Soros), cu reprezentanți Grupul de Dialog Social (Soros) șamd. Filote s-a învârtit ani de zile în cercuri ONG de „pretențioși”, care funcționează pe finanțări nerambursabile și care sunt importatori neoficiali de „political correctness” (corectitudine politică) și de multiculturalism- două dintre filosofiile care azi, ca exemplu, sunt acuzate textual în Marea Britanie că ruinează echilibrul sistemului politic și social și plantează o blană de iepure în spinarea conducerilor politice.

În acest context

… referitor la Raportul Filote înaintat șefilor de la Bruxelles, liderul PSD, Liviu Dragnea declara pe 29 Ian. 2018: „Minciună dusă picătură cu picătură şi de aici, din ţară şi de la Bruxelles şi de către europarlamentari, dar şi de către funcţionari de acolo. Îi spun d-lui comisar, îi spune d-lui director general şi se creează aşa, o reţea. Cum e posibil ca Delegaţia Comisiei Europene din România să transmită informaţii false? Transmise la toţi comisarii europeni”. Răbufnirile lui Dragnea erau, desigur, inutile: potrivit „valorilor” consacrate la nivelul conducerii UE, simplul fapt că Dragnea este considerat la Bruxelles un lider „naționalist” și că se manifestase ca și critic deschis al lui George Soros, îl făcea vulnerabil la toate încrengăturile de plângeri și de „îngrijorări”- de la Angela Filote până la Claude Juncker și Frans Timmermans. Altfel spus, cu o Filote care făcea „băi de sorosiști” la București și cu o conducere a CE înfrățită cu cognacul și cu Rapoartele lui Filote, nici nu era de mirare că Dragnea devenise un condamnat de serviciu al UE. Mai mult, devenea clar că ținta „îngrijorărilor de Bruxelles” era una mult mai amplă, fiindcă un Raport Filote și replicile sale seismice de la UE ar fi putut afecta nu doar autoritatea politică a lui Liviu Dragnea, dar și stabilitatea Coaliției la guvernare PSD-ALDE din România. Rememorând, însă, unele din întâlnirile de lucru ale ambasadoarei Comisiei Europene la București, oricine s-ar putea simți îndesat într-un fotoliu din anticamera lui George Soros, din New York.

În martie 2014, controversatul

… miliardar nord-american Soros, fondator și președinte al Fundației pentru o Societate Deschisă sosea în România pentru a discuta despre problematica etniei țiganilor și, adiacent, despre proiectul minier Roșia Montană. Oaspetele american a fost însoțit la sediul Asociației Romano ButiQ (Giulești-Sârbi) de Androulla Vassiliou, Comisar European pentru Educație și Angela Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România. În mod incredibil, o vizită- fulger a unui om de afaceri străin indisponibiliza doi dintre oficialii super-statului Uniunea Europeană. Acest lucru demonstrează, dacă mai era necesar, statutul neoficial al Uniunii Europene- acela de structură slabă, cu plecăciuni și indulgențe în fața Rețelei George Soros, dezvoltată pe teritoriul UE.

În 2016, Angela Filote participa

… la o gală din București de „sorosism asociat”, sub numele său Forumul EuroSfat: este de menționat că printre invitați s-au aflat Dacian Cioloș ( fost prim-ministru al României), Stella Ronner‑Grubačić (Ambasador al Țărilor de Jos la București, un personaj controversat care a umplut paginile ziarelor de la București) și Ionuț Sibian (Director executiv al Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile). Conform unei anchete a Grupului de Investigații Politice (GIP) din ianuarie 2018, preluată de EVZ, guvernul reprezentat de Stella Ronner‑Grubačić, alături de George Soros au finanțat „generos” campaniile publicației sorosiste Rise Project îndreptate împotriva guvernului României, alimentând totodată protestele tefeliste #rezist de la București. GIP cita printre principalii finanțatori ai Rise Project pe Ministerul Afacerilor Externe din Olanda, fundația Open Society Institute și un ONG deținut de Google: un munte globalist se sforțase ca să producă la București un șoricel.

cristoiublog.ro anunțase încă din iulie 2017 că Rise Project

… asimilată ca publicație „de veghe” la București, asupra lui Liviu Dragnea (un critic vocal al lui Soros) este doar un offshoot al unei organizații jurnalistice OCCRP finanțată prin același magnat american. Eventual, starea de veghe era împărțită cu „România curată”, o publicație fondată de unul din oamenii de încredere ai lui George Soros în România, Alina Mungiu Pippidi. Revenind la ambasadoarea Olandei, Stella Ronner Grubacic- o ferventă susținătoare a „anti-corupției” organizată în România, aceasta a fost surprinsă de jurnaliștii români la masă cu celebrul afacerist Nelu Iordache, acuzat de DNA de mai multe infracțiuni de corupție. Altfel spus, dublul standard pe care „democrația” lui Soros îl oferă din belșug pentru statele centrale și est-europene, nu oferea grețuri nici Olandei- un stat extrem de critic în aroganța sa, în ceea ce privește respectarea angajamentelor comunitare ale României.

Breakfast cu cognac

În 2014, Angela Filote își exprima sprijinul pentru așa-numita Coaliție pentru o Presă Curată (Soros) care conținea entități de deja-vu cum ar fi Societatea Academică (Soros, Mungiu Pipidi) sau Rise Project (OCCRP, Soros). Proiect finanțat prin Granturi Norvegiene care făcea ca încrengătura neo-liberală să fie completă- căci veți găsi Fonduri Norvegiene și la „salvarea” migranților din Marea Mediterană, dar și la finanțarea Serviciului Secret românesc UM Doi Ș-un Sfert, actuala Direcție Generală de Protecție Internă. Este greu de crezut că, într-un context în care TeFeLismul acuză „penalii lui Dragnea” în stradă (pe granturi Soros), unde Jean Claude Jucker susține public planuri ale lui George Soros pentru Europa (de încurajare a migrației necontrolate) și unde Frans Timmermans este un sonor suporter al lui George Soros (în conflictul acestuia cu administrația din patria-mamă, Ungaria) că raportorul Angela Filote va avea vreodată o poziție diferită de a șefilor săi față de guvernarea de la București. Opera bufa prin care Comisia Europeană își legitimează presiunile de la București folosind Biroul său din România dovedește doar infantilism politic, din categoria „breakfast cu cognac”.

Că tot s-a vorbit de TeFeLism

… ar fi de reamintit că Tinerii-frumoși-și-liberi (TFL) reprezintă un import „cultural”, crescut mare pe mandatele guvernării de stânga americane Barack Hussein Obama și sosit dinspre Statele Unite pe diferite slogane („#rezist” este unul de actualitate), spre țări europene unde nu are nimeni nevoie să „reziste”: aceasta, fiindcă statele- membru UE sunt debarasate de dictaturi. TeFeLismul- indiferent că este de stânga sau de extrema stângă, are în sine, un fel laș de a-și semnifica existența: nu riscă revoluția sângeroasă organizată de Fidel Castro sau Che Guevara în Cuba, nici protestul pașnic al lui Mahatma Ghandi din India. TeFeLismul are în schimb agresivitatea de a merge într-o piață din București pe o finanțare Soros, a desființa o scenă de Crăciun și a se proclama reprezentant al națiunii române în numele „societății civile” locale, cerând desființarea unor inițiative legislative pe care nu le-a citit nimeni. Două sau trei articole laudative din presa de stânga sau extrema-stângă americană, gen Associated Press, îi vor legitima punctual „existența” publică, „militantismul” și „amploarea”. Despre „tarifarea” protestului TFL nu va sufla nimeni, niciun cuvânt. TeFeLismul apare ca abundent doar în Europa, acolo unde șefii Angelei Filote- Juncker și Timmermans au relații de „parteneriat” cu George Soros, dincolo de voința națiunilor europene. Unele scurgeri de informații au sugerat, mai de curând, că nici relațiile de subordonare a unor oficiali UE față de Soros, cu precădere pe mandatele predecentului președinte nord-american Barack Obama, nu pot fi excluse. Ba, dimpotrivă.

Acuzat în mai multe cazuri

… de încercare de imixtiune (prin folosirea unor grupuri de „societatea civilă”) în politica internă a unor state suverane precum Marea Britanie, Ungaria, România ș.a., miliardarul George Soros își continuă- cu binecuvântarea unor lideri din Parlamentul European și Comisia Europeană, campania de export frugal a „democrației” și „valorilor” proprii dezvoltate pe la seminariile din New York, prin cohortele lui de cărători de flipcharturi. Iar Angela Filote, de la București, n-are desigur nimic împotrivă. „Am fost liber când nu aveam un cent în buzunar”, declara public un ilustru clasic în viață. Dacă este așa, liderii de la București trebuie să înțeleagă că Angela Cristea (Filote) are un salariu bun la Comisia Europeană și că libertatea de opinie la UE trece prin stomac. Prin stomacul globalismului. În plus, liderii din Europa de Est sau Centrală nu au nevoie să-și mai exprime revolte la Rapoartele Reprezentanțelor Comisiei Europene, așa cum face liderul PSD-ist Liviu Dragnea: TeFeLismul folosește peste tot aceleași mesaje.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

12 comentarii pentru articolul „Ambasadoarea Comisiei Europene la București, Filote: lucrător de abator la tinerețe și casap pe Legile Justiției, la maturitate”

  • Filote &comp ?
    Simplu : o lege a ONG-urilor !

  • Domnule Horia, aveți perfecta dreptate, co o singura excepție. In loc de „stinga” ar trebui sa folositi „neoliberalism”. Tot ce emana de la sorosism are in prim plan interese ultra neoliberale. Faceti o mare greșeală ca nu folositi termenul corect si induceti multi tineri in eroare. In rest e corect ce spuneți. Sanatate!

  • ¨..raportul dlui Toader se naruie. Dupa ce unul dintre capetele de acuzare a fost comportamentul autoritar al sefei DNA, 135 de procurori DNA au semnat un mesaj comun in care contesta concluziile lui T..¨ Bravo ba, nici Ceausescu n-a fost dictator, pt ca ii ridicau osanale secretarii de partid…

    • Oricum, aia de au avut tupeu sa NU semneze mesajul, in doua saptamani au dosar penal..

      • Normal c-au semnat . Semnau și fără dosar penal , unde mai pupă curvarii , pedofilii , bețivanii și dereglații ăia psihic de la CACA A asemenea posturi , dumnezei gen Zdreanță și Onea , pe lefuri de 3-4000 de € și pe șpăgi grase , că toți sînt putred de bogați , din slujire pură și fără pic de responsabilitate ? Cu 2,2 dosare pe an , care și alea îi epuizează ! 60 000 lei un dosar la CACA A , pe cînd costul unui dosar la procuratura simplă e 6000.
        E ca cum i-ai lua cîinelui osul zemos din gură , normal că mîrîie și mușcă !

        • Amuzant e cum au iesit de sub pietre (si au luat foc), astia de se dadeau echidistanti pe blog..

          • Cine , bă Niccolo , că eu am blocat o grămadă de cretini , vreau să-mi protejez coronarele !

        • Pe cine-ai blocat, tu, man ?
          Dă si tu câteva exemple, man !
          Hai, începi… 1, … 2, … 3, ….

          • Janeto , îți dau și mai mult de 3 , cu condiția să-mi faci o suptă pt fiecare exemplu ? Te bagi ?

          • Dacă ești neam prost eu te trimit, urgent, între labiile măh-tii, în așa fel, încât sa nu mai iesi, decât cu descarcerarea !!! LMFAO

  • Maestre, ai uitat să ne ‘informezi’ și pe noi, populimea, care-i părerea d-tale asupra activităților ciumei sorosiste !
    Sau ne spui, Duminică, la emisiunea lui Rareș, daca nu cumva, live, din PV !
    Dacă TFL-ism nu e, apăi nimic nu e, nu’ așa !

  • Traim in plin comunism european de tip nou si nici nu ne dam seama. Stalin ar fi ajuns pe scaunul lui Juncker fluierand fiind aplaudat la scena deschisa. Cred ca ar fi fost bun prieten cu Soros si Juncker!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *