Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

„Pas cu pas” de Klaus Iohannis – umăr la umăr cu „Suge-o, Ramona!” de Andrei Ciobanu!

De Crăciun, cînd capul crapă de atîta Lerui Ler, iar burta, de atîția caltaboşi, presa înhămată la brişca prezidențială ne-a adus ştirea de Breaking News potrivit căreia cartea Pas cu pas, semnată de Klaus Iohannis şi scrisă de mulți alții, se situează în topul celor mai furate cărți din anul 2015.
Potrivit știrii, Pas cu pas se află în acest top umăr la umăr cu Suge-o, Ramona! de Andrei Ciobanu.

A fura o carte e mai greu decît a fura o mireasă.
În cazul unei mirese, cel care trebuie s-o păzească, mirele, poate fi atît de beat încît să fie el însuşi furat fără a-şi da seama că lipseşte de la propria-i nuntă.
În cazul unei cărți, e greu de crezut că librarii sînt beți în timpul serviciului, mai ales dacă-i dimineață.
Prins, respectivul riscă nu atît să facă puşcărie, cît mai ales să-l ia la întrebări o fătucă de la televiziunile de știri, supărată că patronul iar le-a amînat ziua de salariu; ceea ce pentru nefericitul ar putea fi putea fi mult mai rău decît închisoarea într-un penitenciar de înaltă siguranță.

Se înțelege, în atari condiții că trebuie să fii mort după o carte ca să-ți asumi riscul de a o fura dintr-o librărie.
În cazul cărții Suge-o, Ramona! al cărei titlu spune totul, prezența într-un top al cărților furate e de la sine înțeles.

Cum dracu să te duci la librăreasă și să-i spui că vrei să cumperi o carte cu un asemenea titlu?!
Dacă o furi nu știe nimeni c-ai luat-o!
Pas cu pas e – dacă mai ține cineva minte – o broșură scoasă pe numele lui Klaus Iohannis înainte de scrutinul din 2014 de echipa de campanie disperată că pretendentul la Cotroceni era incapabil să vorbească despre el însuși mai mult decît un borcan de murături despre viața și activitatea sa.

Făcut curios de această premieră mondială – cineva își publica Memoriile înainte de a avea așa ceva – am citit Pas cu pas.
Chiar de la primele pagini mi-a fost limpede că mă aflam în fața unui caltaboș mediatic umplut cu așchiile limbajului de lemn.

Cine și de ce să fure această carte pe care și dacă ai primi-o gratis cu dedicație, tot ai arunca-o în primul coș întîlnit în cale, evident, după ce-ai rupt pagina cu dedicație, ca nu cumva să-și dea seama cei care scotocesc prin gunoaie că tu ai fost proprietarul acestei cărți?

Cum cine?
Potrivit știrii, Pas cu pas s-a situat în topul celor mai furate cărți în 2015.
După ce a ajuns președinte, din cîte se vede.
Ori după ce-a ajuns președinte, dar mai ales în 2015, politicieni, jurnaliști, oameni de afaceri, tehnocrați, s-au grăbit să- l impresioneze pe Klaus Iohannis cu cît de mult îl iubesc.

Lesne de imaginat cît de tare ar fi fost impresionat Klaus Iohannis aflînd că cineva a fost prins în timp ce-i fura cartea.
De aceea, cred că Pas cu pas a fost furată de politicieni precum Alina Gorghiu, Gabriel Oprea, Vasile Blaga, Liviu Dragnea și mulți alții.

Situarea cărții în topul celor mai furate cărți din 2015 ne arată că:

  1. Numărul celor care s-au grăbit să-i intre pe sub piele dintre politicieni a fost însemnat.
  2. Oricît s-au străduit respectivii, n-au fost prinși furînd cartea, așa cum și-ar fi dorit-o.

Nici un librar de pe cuprinsul țării nu s-a gîndit că o carte precum Pas cu pas ar putea fi furată fie și din greșeală!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

37 comentarii pentru articolul „„Pas cu pas” de Klaus Iohannis – umăr la umăr cu „Suge-o, Ramona!” de Andrei Ciobanu!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *