Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Pentru că nu și-a luat vineri, 25 septembrie 2015, porția zilnică de lecitină, Ion Iliescu a confundat alegerea Președintelui PSD cu alegerea Secretarului general al PCUS

Pacea serii de vineri, 25 septembrie 2015, timp de weekend deja, a fost sfîșiată de sirenele de alarmă ale titlurilor din presa on line și de la televiziunile de știri: Explodează PSD? Iliescu sare la beregata lui Dragnea, Se rupe PSD? Ion Iliescu îi dă lovitura FATALĂ lui Liviu Dragnea, Iliescu aruncă grenada înaintea Congresului PSD.
Deși știu mania site-urilor de știri și a televiziunilor de știri de a pune titluri clișeu , care trebuie să conțină neapărat cuvîntul Lovitură, unor banalități de ordinul unui cotcodăcit, am purces de îndată la lectura conținutului, curios să aflu dacă Ion Iliescu a fost adus din nou din Mausoleul lui Lenin de la Moscova sau a trimis de acolo o telegramă în timpul programului de vizitare.

Și am aflat astfel că e vorba de o Declarație dată de Ion Iliescu, vineri seara, în România și nu în URSS, despre felul cum se desfășoară competiția pentru șefia PSD:
„Cum pot sa voteze toti membrii de partid? Practica din toate partidele lumii si din istoria noastra – de aceea se convoaca congrese – pentru ca membrii deleaga niste oameni cu un mandat si acolo in congres delibereaza si se pronunta. (…) Sistemul acesta… Ceausescu incercase candva sa faca un fel de recensamant national. Ca toti sa voteze, de la oras si sat pentru tovarasul Ceausescu. Deci nu stiu cum anume practic, tehnic se face asa ceva. De aceea se convoaca congrese, pentru ca delegatii vin cu un mandat din partea membrilor si deliberează.”

Cînd am spus că Ion Iliescu e o Mumie care stă cu aprobarea lui Stalin în Mausoleul lui Lenin de la Moscova, mulți au crezut că glumesc.
Declarația de vineri seara mă confirmă din plin.
Ion Iliescu îl atacă pe Liviu Dragnea pentru felul în care se desfășoară competiția internă în PSD.
Ion Iliescu are doi nepoței în PSD.
Sorin Oprescu și Șerban Nicolae.
Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru luare de mită, deși Ion Iliescu îl recomandase Partidului ca întruchiparea liderului de Stînga, care-și calcă singur pantalonii, pentru că refuză exploatarea omului de către om care ar fi plătirea unui menajere.

Șerban Nicolae candidează sau zice la Antena 3 și la România Tv că are de gînd să candideze la șefia PSD.
Oricum, e tare supărat pe Liviu Dragnea pentru felul cum se desfășoară competiția internă în PSD.
Ion Iliescu dă curs, prin declarația sa, supărării nepoțelului Șerban Nicolae.

Numai că alegerea președintelui PSD printr-un scrutin intern nu e nici inițiativa, nici decizia lui Liviu Dragnea.
E o prevedere introdusă în Statutul PSD prin modificările aprobate de Congresul din 16 octombrie 2010, modificări votate și de Ion Iliescu.

În urma acestor modificări, potrivit articolului 137 (2) din Statutul PSD, aflat pe site-ul Partidului:
Preşedintele PSD este ales sau revocat de către toţi membrii de partid în cadrul alegerilor interne desfăşurate în baza Regulamentului de organizare a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al partidului, elaborat de Biroul Permanent Naţional şi aprobat de Comitetul Executiv Naţional.

Iar potrivit articolului 134 (c), Congresul PSD „validează alegerile interne pentru Preşedintele PSD, desfăşurate în baza Regulamentului de organizare a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al partidului, elaborat de Biroul Permanent Naţional şi aprobat de Comitetul Executiv Naţional. ”

Așadar, Liviu Dragnea respectă Statutul PSD în vigoare de 5 ani.
Atacul lui Ion Iliescu, în toți acești cinci ani Președinte de onoare al PSD pe baza Statului aprobat în 16 octombrie 2010, îmi confirmă că Fostul e demult o Mumie stalinistă din Mausoleul lui Lenin de la Moscova.
Pentru că nu și-a luat vineri, 25 septembrie 2015, porția de lecitină, Ion Iliescu a confundat alegerea Președintelui PSD cu alegerea Secretarului general al PUCS.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Pentru că nu și-a luat vineri, 25 septembrie 2015, porția zilnică de lecitină, Ion Iliescu a confundat alegerea Președintelui PSD cu alegerea Secretarului general al PCUS”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *