Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Ca și Victor Ponta, nu Petre Tobă a plagiat teza de doctorat, ci cel care i-a făcut lucrarea, contracost sau la ordin

N-am nici o îndoială că lucrarea de doctorat a lui Petre Tobă, ministrul de Interne în Guvernul Dacian Cioloș, e un plagiat.
Și nu un plagiat pur și simplu, ci un plagiat jenant prin trimiterile sale la analfabetism.
N-am nici o îndoială că nu Petre Tobă a plagiat, ci cel plătit sau cel obligat să-i facă o lucrare de doctorat.
Dacă ar fi plagiat el, Petre Tobă, tot ar mai fi fost ceva.
Cel care plagiază depune o muncă intelectuală, fie și pentru a găsi cărțile și paginile de copiat.
Asta înseamnă, pe deoparte, că respectivul are ceva habar de subiect (altfel n-ar ști unde să caute) și, mai ales, că respectivul rămîne cu ceva după plagiat, cîtă vreme deschide lucrările după care plagiază și le citește paginile înainte de a le da la copiat.
Ca și în cazul lui Victor Ponta, plagiatul e opera celui care a primit bani sau sarcină de serviciu să-i ardă o teză de doctorat lui Petre Tobă.

Mulți cercetători autentici sunt indignați de ceea ce ei numesc compromiterea doctoratelor de către demnitari care au obținut doctoratul prin plagiere.
Eu nu sunt indignat.
Asta deoarece eu nu dau un ban pe doctoratul în sine. Cîtă vreme nu înseamnă o contribuție științifică într-un domeniu, doctoratul e ceva asemănător prin inutilitate înscrierii într-un club de lux.
Doctoratul merită să-l dai cîtă vreme astfel poți cerceta un domeniu și mai ales poți elabora o lucrare științifică.

Eu n-am doctoratul. Am fost înscris pe vremuri, dar am abandonat, pentru că la fel de bine puteam scrie o carte și fără să am titlul de doctor.
Nu cred că Petre Tobă și alți demnitari care și-au luat doctoratul prin fraudă au fost conștienți ce înseamnă doctoratul pentru un veritabil om de știință. În cazul unora, cum a fost Victor Ponta, le-a ordonat Șeful să aibă doctoratul. În cazul altora, precum Petre Tobă, doctoratul era un mijloc de a parveni într-un grad sau într-o funcție.

O lucrare de doctorat e pînă la urmă echivalentul unei cărți publicate.
Nu-mi imaginez c-aș putea publica vreodată un plagiat.
Și nu pentru că asta mi s-ar părea o mizerie morală, ci pentru că mi s-ar părea o aberație să semnez o carte care nu aparține efortului meu, talentului meu, gîndurilor mele.
Ce dracu să faci cu o carte care, deși e semnată de tine, nu e personalității tale?

Nu știu dacă Petre Tobă va pleca din funcție în urma acestui scandal de plagiat.
Sunt sigur că dacă se va întîmpla asta, Petre Tobă va fi uluit că pentru atîta lucru a trebuit să plece din funcția de ministru.
Și știți de ce?
Pentru că Petre Tobă n-are conștiința a ce înseamnă plagiatul. Și n-are această conștiință, deoarece pentru el doctoratul nu depășește în aprecierea unei personalități dacă are sau nu carnet de conducere auto.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

37 comentarii pentru articolul „Ca și Victor Ponta, nu Petre Tobă a plagiat teza de doctorat, ci cel care i-a făcut lucrarea, contracost sau la ordin”

  • Tara noastra,Romania este captiva-Nu sunt primul si nici ultimul care o spune,nu e ideea mea,doar vreau sa subliniez..Accesul la puterea reala,la resurse,buget,fonduri europene,la mass media,tv si ziare,este de 26 ani apanajul a catorva mii de oameni Grupati in Bucuresti! Noi,restul de 20 si ceva de milioane suntem Turma,ajungem la stirile lor numai daca Murim,arsi in Colectiv sau daca Protestam in strada,macar cateva mii-,altfel ne ignora,suntem niste golani si atat…Oare cate Generatii vor mai trebui pana ne implicam si Noi activ,cand o sa ne Unim vocile si Cum?Ne e dat sa lasam Romania captiva acelor Clanuri de interese pentru Eternitate sau ne Vom Trezi si Actiona cumva,altfel decat o data la 4 ani cand Votam in sila Raul cel mai Mic?Desteapta te Romane- Suna atat de Ireal ,din pacate…

  • asa…. sa ne mai si distram ..un pic !!!… plagiat ” VERISORII! Tatal lui Omar Hayssam era FRATE cu tatal lui Raed Arafat! Cand au fugit din Iordania in Romania, tatal lui Arafat, Ferzat Hayssam (fost sef al serviciilor secrete iordaniene, dat afara din Intelligence si considerat persoana non-grata in Iordania, Palestina si Israel) i-a facut rost de un pasaport fals schimbandu-i numele, in Arafat! Pe numele lui Arafat Raed , in Palestina si Iordania, exista mandat de ARESTARE, imprescriptibil, pe viata, pentru infractiunea de DEZERTARE din armata! Domnul Prim-Ministru Ciolos, cereti SRI si SIE sa va dea mapele informative despre istoricul acestui Arafat! O vor face cu deosebita placere! Domnul Prim-Ministru Dacian Ciolos, Legea Sigurantei Nationale precum si Legea Combaterii Terorismului, INTERZIC ca un individ ce are in familie rude (pana la GRADUL IV inclusiv) care sunt suspectate sau, si mai grav, CONDAMNATE de catre o instanta din Romania pentru TERORISM INTERNATIONAL, sa detina functii in STATUL ROMAN! In plus, suntem singura tara din lume in care un dezertor din armata altei tari da ordine ofiterilor tarii mele! Domnul Prim-Ministru, nu repetati greseala fostului Prim-Ministru care, desi a fost informat (cautati mapele informative ale SRI si SIE inregistrate legal la Cabinetul Primului Ministru cu privire la obiectivul Arafat!), in loc sa il demita din Ministerul Sanatatii unde Arafat era secretar de stat, si-a permis sa creeze o structura pe care s-o conduca Arafat in… MINISTERUL DE INTERNE! Este o incalcare a SIGURANTEI NATIONALE fara precedent in lume! Nu ii cereti demisia lui Arafat, domnul Prim-ministru! Va reamintesc ca exista si institutia DEMITERII! DEMITETI-L!…succes !!!…
    Îmi placeComenteazăDistribuie

  • Aveti dreptate, nu ei au plagiat au facut-o alti pentru ei , nu au avut habar de asa ceva de asta sunt asa uluiti , acum ar trebui sa recunoasca toti „nu eu am plagiat ci……………….. care a scris lucrarea „!!!

    • dar ce va face sa credeti ca lucrarea a fost facuta de altcineva,aveti vre-o dovada ca asa ar fi stat lucrurile?,eu nu mai cred in conspiratiile lui cristoiu,si apoi o lucrare de o asemenea anvergura cere timp si documentare chiar daca o plagiezi din care evident ca nu poti retine nimic atata timp cat numai o transcrii.

    • Nu am nici o dovada dar stiu cum se procedeaza cu lucrarile de licenta in marea lor majoritate sunt cumparate si schimbate doar prima si ultima pagina ,aici nu e cazul de cumparat aici e vorba de „ORDONAT”! Aceasta este parerea mea personala si daca deranjeaza puteti sa o luati ca pe un „PAMFLET”!

  • Asta da vedere agera ! Respect !

  • Rusine sa le fie la !!! DEMISIA !!!!! TOBA !!!!

  • Credeti ca el nu e analfabet? Daca era mai destept citea teza.

  • bolsevicul needucat face analize!

  • Cita dreptate aveti

  • perfect de acord cu DVS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *