Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de sîmbătă, 3 ianuarie 2015

Avem un Traian Băsescu. Ce facem cu el?

E întrebarea pe care nu şi-o pune electoratul. Acesta i-a dat, la plecarea din cea mai înaltă funcție în stat, un procentaj de simpatie suficient de mare pentru un restart ca lider de partid. După cîteva luni de tăcere, absolut necesare, atît pentru a se ivi nevoia de Traian Băsescu, cît pentru a aștepta limpezirea scenei politice, fostul preşedinte va prelua conducerea PMP.

Întrebarea: Ce facem cu el? şi-o pun Forțele care au dus pe umeri, pînă la Cotroceni, tabloul Natură moartă cu politician, tablou care e, în realitate, Klaus Iohannis: şefii Serviciilor secrete, interesați să rămînă şefi şi după cei zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu, Gașca lui Vasile Blaga, costelivă după doi ani flămînzire în Opoziție, liderii PNL pe stil vechi, care nu și-au revenit încă din cutremurul dării jos din funcțiile USL-iste.

De ce-și pun această întrebare Forțele care și-au tras un președinte al lor, unul care să nu le poată călări niciodată, așa cum a făcut-o Traian Băsescu? Pentru că situația lui Traian Băsescu e unică în postdecembrism.

După plecarea de la Cotroceni, președinții anteriori au trecut în Opoziție naturală față de președintele nou ales.
În 1996, Ion Iliescu a devenit liderul Opoziției PSD la președintele Emil Constantinescu.
În 2000, noul președinte – Ion Iliescu – aparținea altei familii politice decît președintele care pleca de la Cotroceni – Emil Constantinescu.
În 2004, Ion Iliescu a trecut în Opoziție față de Traian Băsescu, lider al unei Alianțe din altă familie politică decît Ion Iliescu.
Dar nu numai atît.
Emil Constantinescu în 2000 a plecat de la Cotroceni slăbit, lăsînd impresia unui fost care nu va mai face politică.
Ion Iliescu în 2004, deși ulterior lucrat de mai tinerii colegi PSD-iștil, nu era, totuși, un lider politic viguros.

Traian Băsescu e o excepție în postdecembrism, pentru că:

  1. Președintele ales, Klaus Iohannis reprezintă, cel puțin teoretic, partidele de Dreapta. Altfel spus, cel care i-a succedat lui Traian Băsescu la Cotroceni e din aceeași familie politică cu Traian Băsescu.
  2. Traian Băsescu a plecat de la Cotroceni cu un important capital politic, dar mai ales cu o substanțială voință de a face politică în continuare.

În aceste condiții, pentru Forțele care l-au adus pe Klaus Iohannis la Cotroceni, cel mai mare dușman nu e Victor Ponta, ci Traian Băsescu.

E greu de crezut că după perioada de tăcere, Traian Băsescu va purcede la lăudarea lui Klaus Iohannis. Nu numai pentru că Traian Băsescu are o experiență bogată ca președinte, experiență care nu-i va permite să nu-l mustre pe novicele de la Cotroceni, dar și pentru că Klaus Iohannis va duce o politică de tip Ion Iliescu, devenind în postdecembrism al doilea Președinte pentru liniștea noastră. Din mai multe motive, între care se numără spaima de Suspendare de către majoritatea PSD-istă, nevoia de a trece drept un președinte diferit de Traian Băsescu, Klaus Iohannis va impinge coabitarea cu Victor Ponta pînă la o armonie de tip USL.

O astfel de politică va nemulțumi electoratul anti-Ponta, educat de Traian Băsescu să aștepte din partea președintelui o Opoziție agresivă față de Guvernul Ponta, față de Parlamentul Ponta.

PDL și PNL nu-și pot permite să-l critice pe Klaus Iohannis.
Politician cu un deosebit simț al stărilor de spirit, Traian Băsescu își va asuma postura de Purtător de cuvînt al electoratului de Dreapta în relație cu cuplul Klaus Iohannis – Victor Ponta.
Forțele care au atîrnat în cuiul de la Cotroceni Tabloul Natură moartă cu politician știu că așa se va întîmpla.
De aceea, ele se întreabă: Ce facem cu Traian Băsescu?

Un site care face parte din Divizia Media a SRI a trîntit nu demult un articol nesemnat care prezenta dosarele pentru care Traian Băsescu, rămas fără imunitate, ar putea fi înhățat de către DNA – Divizia Penală a SRI.

De dosarele lui Traian Băsescu s-a ocupat și se ocupă Trustul lui Dan Voiculescu.
Abordarea lor de către un site din Divizia Media a SRI m-a făcut să tresar.
Cum SRI are în DNA o Divizie Penală, tare mă tem că ștabii SRI, cei care l-au făcut președinte pe Klaus Iohannis, după de ce firește, Traian Băsescu i-a făcut oameni, au găsit răspunsul la întrebarea Ce facem cu Traian Băsescu?
Și în acest răspuns ei îi au aliați naturali pe Victor Ponta și pe Dan Voiculescu, personaje care și-au proclamat drept scop al vieții vîrîrea lui Traian Băsescu la pușcărie.

Oricum, celor care vorbesc la telefon cu Traian Băsescu le recomand să înceapă prin a-i ridica în slăvi pe ștabii SRI, urîndu-le să rămînă în fruntea Serviciului încă o duzină de președinți de acum încolo.
I-ar face fericiți pe cei care-l înregistrează deja și cînd trage apa la WC pe rămasul fără imunitate Traian Băsescu.

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

40 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă, 3 ianuarie 2015”

  • Cu sange in instalatie…!

  • Saracu’Base…el o mai vrea,dar credeti ca mai poate?! Tremura din toate incheieturile…

  • Nu se ingrijoreaza despre adevarurile spuse cu subiect si predicat de catre dl Ion Cristoiu! Oare de ce?
    Ignoranta? Am aflat in aceasta campanie, iar aici avem confirmari
    dovedite ca SRI face jocurile in tara asta, a capatat putere maxima ca
    pe vremea lui Ceausescu, cand parintii nostri nu vorbeau in casa sau la
    tel decat despre mancare, vreme si familie DE TEAMA. Stim ca SRI a
    manipulat cu ajutorul unor site-uri tot FB. Stim ca Organizatii din
    Diaspora bine platite si in colaborare cu Serviciile, au aranjat prin
    manipulare si incitare, acele miscari de mase la vot (un succes SRI).
    Stim ca Iohannis nu este omul nostru si ca a pic at in oala cu lapte
    datorita unui plan urzit din 2012. Inventarea lui, construirea unui
    profil, aducerea sa la Bucuresti de catre Antonescu, girat de Ponta si
    Voiculescu, mai departe aveti rezultatul, nu vi-l mai amintesc.
    Preferati sa fiti mintiti, refuzand ADEVARUL scris AICI, de dl IC! De
    ce?

  • Dl Ion Cristoiu, ca referit la Ziare. com cand spuneti despre: „Un site care face parte din Divizia Media a SRI”?

  • Epoca BASESCU …este o realitate …Cei care neaga tot ce s-a realizat in aceasta perioada sunt doar PONTISTII….plagiatorii ….hotii si cei care au furat ….Boala declarata de domnul presedinte Basescu este boala poporului roman …HOTIII care au saracit si umilit acest popor .Numai Ponta este mandru …..eu nu pentru ca sau ridicat nonvalorile ,cand deschid televizorul imi este mila cine ne reprezinta …femei care nu stiu sa se imbrace dar ne face de rusine cand deschid gura ……barbati chiar jurnalisti ca Badea si Gadea care imi este rusine cu acest tip de prezentatori si mancatori de minciuni .Am ajuns unde suntem meritul este a domnului BASESCU ….noi BASISTI il pretuim .Maria .

  • In 2004 Traian Basescu i-a spus lui Nastase: „ce blestem pe poporul asta sa aleaga dintre doi comunisti”? Acum, multi il doresc prim-ministru. Cauza: punctul 8 de la Timisoara ….

  • Ponta si Iohannis fac fiki-fiki la Cotroceni. Din cauza asta nu ne informeaza ce au vorbit. Nu au ce pentru ca ei is ocupati cu alte treburi. La asta nu v-ati gandit?

  • Moare cu ei de git si in timp ce el TB are informatii despre ei din rapoartele primite legal si chiar daca nu le poate folosi le poate specula ceilalti nu au cum sa aiba acces decit din „scurgeri” si la instanta cu ORNIS-ul pe masa se vede asta -abia astept sa vad „cine ridica primul piatra”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *