Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de sîmbătă, 30 mai 2015

Cu ce și pe cine șantajează Livia Stanciu ca să rămînă mai departe președinta ÎCCJ?

Deși acest fapt l-am amintit deja într-un comentariu, mă văd obligat de viață să-l reamintesc:
Miercuri, 27 mai 2015, am publicat pe cristoiublog.ro un Gînd intitulat Judecătorii care au îndrăznit s-o achite pe nevinovata Mariana Marinca vor fi înhățați de Binomul SRI-DNA?!

Vineri, 29 mai 2015, la capătul unei campanii duse de Divizia Presă a Binomului SRI-DNA și de Cristi Danileț, un fel Rică Venturiano logodit cu Cetățeanul Turmentat, pentru a pune la îndoială sentința în cazul Mariana Rarinca, șefa DNA, Codruța Kovesi, a anunțat că DNA a depus contestație în anulare la achitarea femeii nevinovate.

Cît mai e pînă la arestarea celor doi judecători?
Nu prea mult.
Nu numai sentința, dar și documentele deja publice ale procesului spun clar că, pentru a i se satisface Liviei Stanciu o chestiune personală asupra unei femei nevinovate, s-a năpustit forța înspăimîntătoare a Binomului SRI-DNA. Forța care face și desface infinit mai mult decît fosta Securitate. Fosta Securitate – trebuie să reamintim- se găsea, din 1968, sub control politic. Actuala Securitate, întruchipată de Binomul SRI-DNA, nu e sub controlul nimănui. Comisia Parlamentară de control e o glumă proastă. Parlamentarii sunt deja baligi de frica dosarelor pe care DNA le are prin sertare, gata să le scoată împotriva cui murmură că Parlamentul e, totuși, principala instituție a democrației. Presa e plină de publicații sub acoperire și de colaboratori ai Binomului.

În America, Livia Stanciu și Codruța Kovesi erau deja amintire.
Asupra lor se exercita acea presiune a presei, a societății civile, a congresmenilor, a cunoscuților celor două chiar, care le obliga să-și dea demisia de onoare.

Cum a reacționat Livia Stanciu?
Incredibil prin raportare nu numai la democrație, dar și la bun simț.
Nu numai că nu și-a dat demisia de onoare, dar nici măcar n-a catadicsit să-și reprime Hai sictirul! față de opinia publică.
Împotriva Liviei Stanciu s-au formulat public acuzații grele.
Nu era normal, civilizat, urban, european, ca distinsa să declare că solicită CSM anchetarea la sînge celor implicați în Scandal, începînd în chip obligatoriu cu ea?

Ce-a zis Livia Stanciu știm deja cu toții.
I-a amenințat pe cei care-i critică implicarea în Scandal cu anchetarea lor de către CSM!
Nu anchetarea ei, a Tovarășei care a trimis o persoană nevinovată la pușcărie pentru a nu-i plăti o datorie de 2400 de euro, ci a celor care cutează s-o critice!

Au fost multe voci, și nu puține, care au acuzat DNA, dar mai ales pe Codruța Kovesi de investigare abuzivă a unui caz, de folosire a cătușelor pentru a-i face un serviciu partenerei sale de Trinom.
Nu era normal ca șefa DNA, Codruța Kovesi, să țină o conferință de presă în care să anunțe că a declanșat și ea o anchetă internă la DNA, dar mai ales că solicită CSM o anchetă minuțioasă?
Ei bine, în locul acestei reacții, cerute, repet, de normele statului de drept, de legile democrației, care spun că toți funcționarii publici, în frunte cu președintele, sunt obligați să dea seamă Poporului de faptele lor, Codruța Kovesi introduce contestație în anulare la sentința Curții de Apel.

Juriștii au arăta deja că gestul Codruței Kovesi e halucinant din punct de vederea juridic.
Cum să contești o sentință dată de doi judecători invocînd faptul că unul dintre ei a avut o dispută cîndva cu Livia Stanciu?
Judecătorii de la Curtea de apel București n-au avut nici o treabă cu Livia Stanciu. Pe tot parcursul Procesului, șefa ÎCCJ n-a fost convocată o dată măcar.
Asta deoarece, judecătorii au fost chemați să se pronunțe în speța DNA versus Mariana Marinca și nu în speța Livia Stanciu versus Mariana Marinca.
Cum să contești pe unul dintre judecători la cîteva zile de la pronunțarea sentinței,cînd trebuia să faci asta la prima ședință a Procesului?

Un Scandal precum cel numit deja Rarinca Gate se potolește – scrie la carte- prin:
Aruncarea de lest.
În cazul de față, Livia Stanciu ar fi fost constrînsă să-și dea demisia de onoare. Ar fi fost benefic pentru statul de drept, pentru lupta împotriva corupției, pentru prestigiul Justiției noastre. Ar fi fost și pentru ea un lucru bun, deoarece, chiar dacă rămîne în funcție, cu prețul unor noi abuzuri, va fi o persoană compromisă în ochii opiniei publice.

Anunțul făcut de Codruța Kovesi pune gaz pe foc.
În loc să se stingă, Scandalul se aprinde și mai tare.
De ce s-a procedat astfel?
Pentru că Livia Stanciu nu vrea să cedeze nici în ruptul capului.
Judecînd după reacțiile sale țîfnoase, ea e gata să dea în gît multe lucruri din anii cînd a făcut parte din Trinomul SRI-DNA- ÎCCJ.

Ca de exemplu:

  1. Sentințe date ca șefă a completului de cinci, zis și completul de execuții capitale, așa cum i-a zis Binomul SRI-DNA.
  2. Darea de aprobări pe Siguranță națională pentru interceptări care erau, în realitate, fapte de poliție politică.
  3. Rolul covîrșitor jucat în amînarea Procesului de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, amînare care i-a adus lui Klaus Iohannis Președinția.

După cum a reacționat pînă acum la Scandal, Livia Stanciu nu pare o persoană care să aibă șovăieli de a muri de gît cu toți cei pe care i-a ajutat și acum îi dau un picior în fund.
Și cei care au apelat la ea pentru tot felul de mișmașuri știu asta.
De aceea fac gesturi halucinante, precum cel al Codruței Kovesi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

97 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă, 30 mai 2015”

  • Indiferent de sentinta data dupa contestatia in anulare,scandalul privind Justitia o sa continue!!Si asta pentru suma de aproximativ 3000 de euro!!!Singura solutie pentru ca acest scandal sa se stinga este ca d-na Stanciu sa-si dea demisia din functia sef ICCR!!Poate sa vina la Bucuresti tot UE ca tot nu spala RUSINEA ce planeaza asupra justitiei!!

  • Indiferent de sentinta data dupa contestatia in anulare,scandalul privind Justitia o sa continue!!Si asta pentru suma de aproximativ 3000 de euro!!!Singura solutie pentru ca acest scandal sa se stinga este ca d-na Stanciu sa-si dea demisia din functia sef ICCR!!Poate sa vina la Bucuresti tot UE ca tot nu spala RUSINEA ce planeaza asupra justitiei!!

  • @Daniel Mihai: ce are Syla cu Prefectura, Hotelu’ cu Fotelu’ şi… Binomu’ cu Bidonu’?!…

  • @Daniel Mihai: ce are Binomul cu Bidonul?!…

  • Dacă CAB a achitat-o pe Mariana Rarinca pentru că fapta nu a existat, presupun că aceasta din urmă poate s-o dea în judecată pe Livia Stanciu. O va face? Va fi asta ,,proba focului’’?
    (Ptiu! M-am molipsit de la ,,Maestru’,,: pun întrebări, dau ,,teme pentru acasă’’…)

  • Daca intelegeti semnificatia istorica a pozei din continut, atunci luati atitudine pentru ca orasul Constanta se afla in pragul unui dezastru!
    Daca faceti parte din cei care puteti gandi cu propria Dumenavoastra minte si vedeti lucrurile altfel precum va este prezentat, atunci fiti pregatiti pentru ceea ce va urma si pe care vi le vom prezenta in avanpremiera, in articolul din editia urmatoare!
    CONSTANTA,TREZESTE-TE PANA NU VA FI PREA TARZIU ! Partea I
    http://www.criteriul.ro/constantatrezeste-te-pana-nu-va-fi-prea-tarziu-partea-i-2/
    Redactia Criteriul National

  • Buna; vreau sa faceti publice aberatii ale justitiei, de la Arad si Curtea de Apel Timisoara….dosarul acum este la ICCJ iar instanta a ramas in pronuntare din 12/03/2015 _ sala P8 / complet C10 _ dosar nr 1326/59/2014 _ dar pina azi nu am primit nici un raspuns !!
    PENTRU EI MORTII SI VII SINT ACELEASI PERSOANE………….!!!! TRANSMITEREA IN FORMA REPETATA DE DATE FALSE IN PROGRAMUL „REVISAL” „ESTE DIN GRESEALA” ……..NU FAPTA PENALA…………!!!!! …..AM PROBE / ACTE………!!!!

  • Zece programe turistice pe care hotelierii si diverse alte locatii turistice pot sa le implementeze ca sa atraga turisti in extrasezon!
    Motive pentru care astfel de programe turistice pot primi finantarea din partea Uniunii Europene cu prioritate!
    PROGRAM TURISTIC CE AJUTA LA ATRAGEREA TURISTILOR IN EXTRASEZON LA MUNTE SI LA MARE Partea I
    http://www.criteriul.ro/program-turistic-ce-ajuta-la-atragerea-turistilor-in-extrasezon-la-munte-si-la-mare-partea-i-2/
    Zadkielix alias Prof. Dr. Daniel Mihai

  • Silvia Constantinescu plange pe Walul Soneriei :))))Ion Nae Silvia Constantinescu In afara de dumneavoastra (si de Prisacariu) vad ca s-a asternut o picla de manipulare care aminteste foarte bine de perioada imediat urmatoare „revolutiei „.Nici nu e de mirare ca ati zburat de la B1,care azi…Probabil ca miza este atit de mare incit merita orice tavalire prin mocirla.Incredibil cum s-a ajuns la aceasta convergenta toxica Ponta-Basescu-Tariceanu-Cristoiu-Turcescu-Orban…etc.Acestia sint doar cei pe care i-am sesizat eu,probabil sint mult mai multi.Insa fereasca dumnezeu sa-ti expui o cit de mica parere pe bloguri-esti terminat cu o agresivitate si vulgaritate in doi timpi si trei miscari.Nu renuntati.
    Îmi place · Răspunde · 3 · 10 ore

  • desi nu intotdeana sunt de acord cu opiniile dv. ,sunteti singurul jurnalist ce aparati principii .Colegii va mai raspund la telefon ?

  • porniti in analizele dvs de la premise ipotetic gresite .daca Rarinca a fost tocmita de cineva sa o atraga intr-o capcana pe Livia Stanciu ?daca aceasta era surprinsa platind pe cineva ,nu mai conta pe cine,in conditiile in care firma care se presupune ii era datoare ,nu mai exista ?cum o platea ,la negru ? era o plata pentru un santaj ?abia atunci,scandal.de cand cu cazul fratelui lui Basescu ,eu as fi mai precauta cu cazurile astea care se desfasoara la A3.

  • maestre pe cine sa credem ca este mai bine documentat in cazul MARINCA,?dvoastra spuneti una si o tineti langa cu L.Stanciu si Kovesi cu toate ca sefa DNA nu are nici o implicare in acest caz ,doar scenarii din noptile pe care le petreceti pe la casa parinteasca ,va rugam nu o mai victimizati atat pe Marinca ca nu e asa de nevinovata cum va inchipuiti .Cazul e unul de santaj ,daca inculpata ar fi apelat direct la institutiile abilitate nu s-ar fi ajuns aici cred si L.Stanciu ar fi trebuit sa dea socoteala in fata unei instante.Drept pt. care nu mai faceti atat tam ,tam cu cel binom ,e drept ca nu sunt obligat sa va citesc „gandurile” dar parca alta data erati ceva mai impartial si circumspect in a vi le afisa in anumite cazuri.

  • Ce de acoperiti va dau cu tifla…

  • VA PREZINT PASAJ UNUI DOCUMENT CARE A DAT DUREREA DE CAP MAFIEI PADURILOR „”Acest pasaj a fost extras din ziarul Criteriul National „”Cum bine stiti domnul Crin Antonescu a fost scos din joc iar apoi , la mai putin de 70 de zile noul lider si viitorul presedinte- Klauss Iohannis a luat partidul lui Bratianu care avea peste o sute si ceva de ani de traditie liberala si l- a bagat pe undeva… intr-o alta familie politica . Credeti ca domnul Iohannis putea face acest lucru daca cineva din afara Romania nu i-ar fi ordonat ?Va inchipuiti ca Doamna Chimista de la Berlin putea sa acCepte in familia sa politica un intrus fara ca ea sa fi cerut acest lucru ? Credeti ca in experimentele sale putea sa introduca un astfel de corp straniu daca nu avea un interes major ca sa faca acest lucru ?

    De aici folosind si cele mai simple elemente de logica se poate vedea clar ca atunci cand Romania doreste sa rezolve astfel de probleme unde diversele firme austriece sunt bagate la inaintare ca sa poate ascunda adevaratii beneficiari a unor resurse ce se extrage in Romania ,nu trebuie actionat in Romania deoarece doamna chimista de la Berlin putin ii pasa daca ies 22 de milioane de oameni in strada in Romania ,intrucat acest lucru nu o afecteaza cu nimic.

    Din aceste motive daca Romania vrea sa schimbe ceva va trebui sa sa adopta o alta tactica de lupta Ca de exemplu :

    1) Intr-o prima faza se poate mobiliza un anumit numar de oameni care poate scrie in limba Germana si Engleza si sa publice zilnic si de 3 ori pe zi in new media din Germania in “Bild Politik “”Bild Berlin ,Green Peace Germania ,Partidul Verde Germania , a unor documente.

    Avand in vedere ca pozele ce au rezultat dupa desfrisarile padurilor din Romania au o capacitate uriasa de sensibilizare ,astfel de actiuni vor avea un rezultat pe care nici o alta nu a putut s-o obtina pana acum .Acest lucru se va intampla deoarece o astfel de campanie poate contine anumite aspecte ce tin de stinta digitala si care pot provoca pierderile politice de un anumit fel pentru cel putin 2-3 partide din Germania inclusiv si partid verde

    2) In paralel , avand in vedere ca cel care a demascat cu materiale video mafia padurilor este un cetatean american ,atunci se poate publica alte tipuri de documente in conturi de new media Green Peace din Anglia si Statele Unite

    3) Dupa o anumita perioada in care se va putea prezenta o serie de poze cu imagine dezastrului produs in urma masacrul padurilor se poate lansa o invitatie ca voluntari din lumea intreaga sa vina la Brasov sa participa la o actiune de plantare a arborilor insa pana atunci ,pentru o mai mare anvergura mediatica la nivel international a a unui astfel de eveniment se poate prezenta si problema legata de groapa de gunoi toxica de la Navodari

    4) Dupa ce se prezinta si o astfel de problema se poate lansa o invitatie catre voluntarii din diversele tari prin intermediul conturile de new media a celor de la Green Peace ,si alte organizatii internationale care sunt dispuse sa sprijine lupta impotriva astfel de abuzuri care se comit ,indiferent unde ele se intampla. Cu aceasta ocazie se va putea afla printre alte ca voluntarii vor participa la diversele actiuni ce pot avea loc in diverse weekenduri din lunile august si septembrie la Navodari iar dupa acea vor merge la Brasov sa participe la o actiune de plantare a arborilor.

    Asa cum se poate intui, astfel de actiuni vor putea atrage in diverse weekenduri in lunile august si septembrie turisti pe litoral iar apoi in octombrie o buna parte din acestia pot ajunge la Brasov si pe Valea Prahovei ceea ce poate insemna atragerea turistilor straini in extrasezon atat la munte cat si la mare

  • Nu.s fan….cel mai corect articol scris de dvs. Razboiul pluteste in aer!

  • Danilet…… ce mizerie!

  • Chiar daca nu i impartasesc opinia, excelenta găselnița maestrului : „…Cristi Danileț, un fel Rică Venturiano logodit cu Cetățeanul Turmentat…”!

  • Problema devine cu mult mai grea. Contestatia in anulare este necomforma cu prevederile legale; cine nu crede nu are dect sa citeasca legea. Fara motivatia curtii si fare un temei prevazut, e posibila o respingere a acesteia. Se naste totusi o intrebare: daca unul dintre judecatori avea un conflict cu una din parti, de ce DNA nu a cerut recuzarea comletului in timpul procesului? Practic, abia aceasta comtestatie e un atac la justitie. Ce fel de institutie e aceea condusa de un personaj compromis?

  • Pe mine – mă intrigă oricum sprancenele „dnei” Stanciu. A observat cineva că arată exact ca sprancenele unei maneliste de pe Taraf Tv? Am crezut că am salvat din greşeală Taraf Tv cand am şi văzut-o pe Livia Stanciu , cu faţa aceea buhăită(probabil de prea multă vodkă după program). Mi-am zis că or fii aşteptat-o ziariştii acolo şi au pus camerele din greşeală pe o aurolacă de la tomberon. Cum să fie alchoolista aceea ceauşistă Presedinta Inaltei Curti? :)))))))) Nu ma mira atunci de ce se intampla atatea mizerii de cea mai joasa speta in acest mediu.

  • Parcă-i prea de…oaie! Au trecut vremurile binomului (sic) Voicu-Costiniu. Acum parcă totul ar suna a…răzbunare legală?

  • Kovesi a scos astăzi la rampă o nouă telenovelă- cum că judecătoarea care a achitat-o pe Rarinca , Risantea Gagescu,”prin această măsură -ar fii încercat să se răzbune pe Livia Stanciu” din cauza unei „divergenţe”dintr-o şedinţă a Consililui Superior al Magistraturii. :))))))))))))))))))))))))) De când exprimarea unei opinii in Consiliul Superior al Magistraturii- chiar daca ar fii opusă cu a altora, ar putea fii considerată drept „grav” afront adus Liviei Stanciu şi încălcare a legii? Eu mă gandesc că de asta s-au inventat şedinţele. Să participe fiecare cu cate o opinie..sau poate d-na Livia Stanciu visa să ia complet singura orice hotărâre fără cosultarea colegilor? Mi se pare extrem de GRAV ca,,Laura. C Kovesi să prezinte un alt abuz drept motivaţie pt care d-nei Rarinca ar trebui să i se anuleze sentinţa”definitivă”. Cum îşi imaginează că o sentinţă definitivă poate fii anulată pe baza unor FABULAŢII de cea mai joasă speţă?Până când individa asta o să mai continue tot circul pe care l-a creat în mediul Judecatoresc, presiunile asupra judecătorilor şi abuzurile „justificate” mereu de nişte scrisorele retardate pe care le trimite presei oridecâte ori este incriminată? Mă intrigă că a inventat totodată şi termenul de „postaci băsişti plătiţi” ca să justifice- în aceeaşi manieră penibilă orice critică care i se aduce în mediul online, dar uite câţi postaci are ea la fiecare postare a d-nului Cristoiu. E drept şi acestea sunt la fel de „inspirate”astfel că nu ar putea fii confundate cu nişte commenturi dezinteresate :))))) Aceeasi ignoranţă securistă de a răspunde unor probleme serioase cu ghicitori , glumiţe comuniste retardate?

  • intrebare: Cristi Danilet are voi sa puna la indoiala o hotarare a unei instante? Mai, sa fie ….

  • Cristoiu,de data asta a luato pe arătură(razna).

  • Aveti mare dreptate D-le Cristoiu –

  • O zi zboara…o zi nu zboara…Patetic.

    • Silvia Constantinescu In afara de dumneavoastra (si de Prisacariu) vad ca s-a asternut o picla de manipulare care aminteste foarte bine de perioada imediat urmatoare „revolutiei „.Nici nu e de mirare ca ati zburat de la B1,care azi…Probabil ca miza este atit de mare incit merita orice tavalire prin mocirla.Incredibil cum s-a ajuns la aceasta convergenta toxica Ponta-Basescu-Tariceanu-Cristoiu-Turcescu-Orban…etc.Acestia sint doar cei pe care i-am sesizat eu,probabil sint mult mai multi.Insa fereasca dumnezeu sa-ti expui o cit de mica parere pe bloguri-esti terminat cu o agresivitate si vulgaritate in doi timpi si trei miscari.Nu renuntati.
      Îmi place · Răspunde · 3 · 10 ore

  • O ANALIZA CORECTA!

  • Pai pe Cristi D. sigur , vorbeste gura targului c-ar avea niscaiva apucaturi dosnice , nu tocmai barbatesti …Mai ieri aparuse cel cu mustata hermafrodita pe sticla si o manjea cu ineptiile lui cum ca nici Presedintele nu poa’ sa schimbe nimic la ICCJ…

  • stie batranu ce spune !

  • Pe cine santajeaza ? Ghici ciuperca ce’i ? Cu ce? Inainte sa-l ajute sa ajunga presedinte, a avut grija d-na Stanciu sa-si conserve ”garantiile”. Mai rau este pentru d-na Kovesi, care a picat intre ”ciocan si nicovala”, nu are de ales, vrea in continuare sefia DNA ? Foarte bine, executa ordinul venit de la Cotroceni, nimic halucinant. Da d-le Cristoiu, Livia Stanciu nu va ceda nici in ruptul capului sefia ICCJ, doar nu degeaba s-a luptat pentru aminarea pocesului de incompatibilitate al lui Iohannis. Azi DNA a atacat decizia instantei, in cazul Rarinca, prin contestatia in anulare ?! Ce zici nea Ioane,cine o impinge de la spate pe Codruta Kovesi ?

  • Binom, Trinom, (pe când Polinom?)… A-nceput Olimpiada de matematică?

  • Nea cristoiu deja plictisesti !!

  • D-le Cristoiu ,va citesc ,va apreciez cand este cazul ,dar va recomand sa faceti o pauza de judecata publica .Nu de alta ,reusiti sa deveniti o unealta ridicola in mana celor pe care de altfel ar trebui sa-i dispretuiti .Mai lasati-l dracu de jurnal al Coanei Nutzi ,ea e mai scolita in manipulare decat dvs !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *