Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Victor Ciorbea s-a executat! S-a găsit soluţia pentru încetarea Războiului politic civil?

Vineri, 3 februarie 2017, Victor Ciorbea, mult hulitul Avocat al Poporului, a anunţat, în cadrul unei Conferinţe de presă, decizia de a ridica la CCR excepţia de neconstituţionalitate pentru Ordonanţa de Urgenţă nr. 13.
Lovitură de teatru! au titrat televiziunile de ştiri.
Dacă ne gîndim că pînă vineri, 3 februarie 2017, Victor Ciorbea părea de neclintit în decizia de a nu contesta Ordonanţa pînă cînd nu intră în vigoare (condiţie cerută de lege) în ciuda presiunilor Străzii şi a presiunilor neconstituţionale ale Raţei Mecanice puse de Sistem s-o facă pe Curcanul, anunţul de vineri e o lovitură de teatru.
Dacă ne gîndim însă la faptul că, deşi par de neclintit, cele două Părţi din Războiul civil politic sînt obligate de viaţă să ajungă la un compromis, lovitura de teatru nu e nici măcar lovitură.
Cel mai important moment înaintea deciziei lui Victor Ciorbea l-a constituit Votul în unanimitate dat de CExN al PSD pentru sprijinirea Guvernului în hotărîrea de a nu abroga Ordonanţele.

În ultima vreme, maşinăria de manipulare a Binomului SRI-DNA, condus acum de Eduard Hellvig, după înlăturarea lui Florian Coldea, a făcut mare caz de declaraţii ale unor PSD-işti împotriva Ordonanţelor.
Trucul nu e nou.
S-a folosit şi se foloseşte de adversarii unui partid în efortul de a-l destabiliza.
Nu cred că în PSD va avea loc o revoltă împotriva conducerii în chestiunea Ordonanţelor.
Ordonanţele sînt pentru liderii Scutul PSD de apărare în faţa Bulanul SRI-DNA cu care Klaus Iohannis vrea să bumbăcească Guvernul.
Informaţia că Klaus Iohannis vrea să aresteze Guvernul prin intermediul DNA i-a alertat pe liderii PSD.
Li s-a confirmat că Klaus Iohannis n-are lege, n-are Constituţie în bătălia împotriva noii majorităţi.
Aşadar, liderii PSD au decis că nu vor ceda.
Nu vor ceda în sensul că Guvernul nu va abroga Ordonanţa 13.

În acelaşi timp, liderii PSD sînt conştienţi că actuala Criză politică e dezastruoasă pentru PSD, care răspunde de administrarea țării.
Pe Klaus Iohannis îl doare-n cot de administrarea ţării.
Balamucul din aceste zile cade exclusiv în responsabilitatea Guvernului.
Cum se poate ieşi din criză în chip onorabil?
Prin intervenţia CCR.
Da, dar intervenţia CCR depinde de Avocatul Poporului.
Nimic mai simplu!
Mai ales că şi Victor Ciorbea nu mai avea încotro.
Potrivit lui Victor Ciorbea, Ordonanţa e trimisă la CCR pe chestiunea Urgenţă.
Nu cred că CCR va fi dă acord cu asta.
Ar înseamna anularea dreptului tuturor Guvernelor de acum încolo de a apela la procedura numită Ordonanță de urgenţă.

Victor Ciorbea s-a referit la articolul I al Ordonanţei, cel care n-a intrat în vigoare. Termenul stabilit de Ordonanță e de 10 zile de la publicare. Asta înseamnă 10 februarie 2017. Aşa cum am mai zis pe la tv, articolul II, referitor la scurtarea timpului de depunere a Denunţului, a intrat în vigoare pe 31 ianuarie 2017, data publicării în Monitorul Oficial.
E un articol cu care toată lumea e de acord.
Inclusiv Klaus Iohannis.
Rămîne abuzul în serviciu.
Acesta poate fi declarat neconstituţional în forma din Ordonanţă.
Sînt motive pentru încheiere Crizei politice?
Sînt!

Klaus Iohannis și Sistemul pariază pe o mișcare în PSD care să ducă la debarcarea lui Liviu Dragnea și punerea unui Guvern PSD- LDE marionetă a Cotrocenilor. E de preferat pentru Rața mecanică unui Guvern minoritar al Dreptei.
Dar dacă în PSD nu se găsesc trădătorii? Partidul știe că la un moment dat trădătorii, giugiuliți de Sistem, sunt trimiși la DNA.
În aceste condiții, cealaltă parte din Războiul civil politic e conştientă că nu poate să meargă pînă-n pînzele albe.
Protestele de stradă sînt apreciate după numărul dat de televiziuni.
Vor veni un milion!
Ei şi?
Cîte vreme protestele sînt paşnice, Guvernul poate să treacă şi peste acest număr.

După un milion, ce va veni?
Din experienţa mea de mitingist din anii ’90, astfel de Mişcări obosesc la un moment dat dacă nu se întrevede o rezolvare.
Abrogaţi şi plecaţi! strigă strada.
De abrogat nu cred că liderii PSD o vor face.
Iar de plecat, cu atît mai puţin.

Fantezia care bîntuie căpuşorul Ralucăi Turcan – un Guvern minoritar – PNL, USR, UDMR, PMP – nu cred că-l încîntă pe Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis are nevoie de un Guvern PSD marionetă.
Ce să facă el cu un Guvern minoritar, de al cărui dezastru să fie responsabil?
Am urmărit cu atenţie unităţile la vedere ale Diviziie Presă.
N-am dibuit vreo batjocură la adresa lui Victor Ciorbea.
Cred că pînă la urmă CCR va declara neconstituţională prevederea cu abuzul în serviciu.
Şi nu cred că mă înşel zicînd că prevederea cu denunţul va rămîne.

Codruţa Kovesi ştie că la un moment dat trebuie să plece de la DNA.
Potrivit articolul 29 din CPP, un denunţ împotriva ei pentru o faptă de acum va putea fi făcut şi peste 10 ani.
Ordonanţa limitează depărtarea în timp între momentul faptei şi momentul depunerii denunţului la 6 luni.
Codruţa Kovesi poate sta liniştită.
E un scenariu.
Bazat pe teza că părțile în conflict sunt conștiente că mai există și România, nu numai interesele lor.
Dar dacă nu sunt conștiente?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Victor Ciorbea s-a executat! S-a găsit soluţia pentru încetarea Războiului politic civil?”

  • Ca la teatrul antic, orice comedie este o drama.

  • Din fericire nici dumneavoastra , domnule Cristoiu , nici cei care scriu aici nu reprezentati majoritatea …majoritatea este in strada !
    Orice persoana care are din nastere simtul dreptatii n-ar putea intoarce pe toate partile ceva ce este clar .
    Suntem condusi de Hoti si nu mai vrem sa fim condusi de Hoti ! Ce e atat de discutat ?! Tocmai ca sunteti la varsta cand spuneti dumneavoastra , ati avut de-a face cu de toate , ati putea invata mereu cate ceva si sa admiteti ca vremurile se schimba si oameni progreseaza in democratie ! Un pic de incredere si de speranta , ce naiba !
    Pe mine , simplu cetatean , Binomul nu ma deranjeaza pt ca imi vad de treaba mea , dar legile date de guvern si parlament ma pot afecta pe termen lung . Asta e .

    • Elina, cred ca ești intr-o mare eroare. Spui ca nu te interesează Binomul ca-ți vezi de treaba ta si aici intervine naivitatea ta. Si pe vremea lui Ceaușescu ne amăgeam ca nu ne pasa de Securitate ca ne vedeam de treaba noastră pana au ajuns sa ne sugrume. Tu ai impresia ca pe vremea lui „răposatul” conducea el si Marea Adunate Generală? Eronat, ei erau doar paravanul in spatele căreia SEcuritatea își făcea mendrele. Acelasi lucru se întâmpla si acuma. Așa ca eu as fi foarte îngrijorată din cauza Binomului.
      In privința corupției, va spun din proprie experinta de emigrant ca peste tot este la fel, cine este la putere, este la putere ca sa-si facă propriile interese si ale acoliților săi. Problema este ca am început sa votam pe cei care mai dau si ceva populației.
      Personal ma uit mult la ce se întâmpla in afara țării, in foarte apropiata vecinătate si nu pot sa nu ma îngrozesc când văd ca in loc sa va preocupe faptul ca foarte curând probabil ve-ți pierde Transilvania (limba maghiara este deja limba oficială – prin publicarea in Monitorul Oficial mai ieri alaltăieri a deciziei) ca de unirea cu Basarabia nici nu poate fi vorba. Restul sunt lozinci.
      Când veți pierde suveranitatea sa vedem daca va v-a tine de cald faptul ca e Dragnea si alții din PSD in pușcărie. Va iluzionati daca credeți ca vor mai ieși cele 6-7 ambasade sa va apere „interesul”.

  • Maestre ati ascultat postul public de radio in ultimele zile ?

    In toate buletinele uzuale de stiri doar stiri pro-proteste. Rar de tot si doar in jurnalele mari de 15 minute mai aparea si o parere sau o explicatie din partea partii adverse adica a guvernului.
    Aproape nimic despre deciziile anterioare ale CCR.
    Daca RRA ar fi fost singura sursa de informare as fi crezut ca cine stie ce marsavie s-a intamplat.
    Atata lipsa de echidistanta e de necrezut.
    La 10,11,12 ziua sau in stirile de noapte ora dupa ora se deruleaza „vocea strazii” spunand ca se legalizeza hotia si alte lozinci.
    O campanie de isterizare pe fata dusa de un post de radio pretins public.

  • Domnule Cristoiu

    Va lansez o provocare!

    Ce ar fi dacă cei 100 000 de demonstranți ar fi venit cu săpăligi (in loc de pancarte) și bulbi de lalele (in loc de lalele pentru jandarmi) și timp de 5 nopți ar fi plantat care 5 lalele nu ar fi peste o lună Bucureștiul mai frumos de cât Amsterdam-ul?
    M-a inspirat gândul dumneavoastră de acum câteva zile in care Conu’ Iancu făcea o statistică interesantă.

    Ar fi durat mai putin si ar fi fost mai util. șarpe

    Postacii care vă înjura pot rămâne la post. Ale lor nu s-ar fi prins.

  • Având în vedere evenimentele aflate în desfășurare zilele acestea în România, cred că este momentul cel mai potrivit pentru premenirea clasei politice. Niciodată, în istoria acestui popor, n-a existat un moment în care atâția oameni să își manifeste, într-un mod pașnic, nemulțumirea față de acțiunile clasei politice actuale. Dacă nici în aceste momente mulțimile implicate nu vor reuși să se organizeze astfel încât să-și desemneze lideri competenți care să-i conducă spre înființarea unui nou partid care să le susțină ideile, atunci cineva, nu știu cine, o entitate care va încerca să profite de pe urma acestor nemulțumiri, le va fura această posibilitate. Daca va regăsiți, vă rog să dezvoltați dumneavoastră mai departe.
    Vă mulțumesc!

  • Eu cred ca modul in care s-a „executat” Ciorbea reprezinta metoda prin care PSD iese dintr-o situatie aparent fara iesire.

    A da inapoi, inseamna sfarsitul guvernarii si alegeri anticipate.

    A merge mai departe e futil, avand statutul unei colonii dependente de „parerea” partenerilor…

    De aici si domolirea tonului Antenelor, care aseara numarau la un moment dat mai multi participanti decat Realitatea…:) Gadea „plecat”…

    Sper doar ca cineva sa-i „domoleasca” orgoliul marelui conducator. Altfel e fara sens.

    Devine insa clar, ca fara o politica externa si un lobby profesionist, PSD n-are nici o sansa in fata unui Guvern „tehnocrat” care s-ar fi putut numi mai bine Delegatia Comisiei Europene in Romania…

    Cu sau fara ordonante, sistemul n-are nici o sansa cata vreme binomul ramane pe pozitii. Va fi greu, avand in vedere psihologia seculara a unui popor care are nevoie de tatuc si justitie. (dovada prezenta la prezidentiale versus orice alte alegeri). O psihologie care l-a dus pe Mircea Diaconu in PE, si acum ii umple pagina de Facebook de laturi.

  • Åia de pe la publicația „Puterea” „susțin” ca le-ar da Traian Båsescu „timpul probabil” ? Cosiderați că le-ar mai putea da și „altceva” ?

  • Domnule Cristoiu, va propun un scenariu care poate parea surprinzator dar mie mi se pare fezabil. Seamana cu povestea cu fluturele si uraganul, cred ca o stiti, ca e arhicunoscuta. Deci: cu ceva timp in urma chinezii au hotarat sa schimbe paradigma: din producem mult si ieftin, suntem fabrica lumii in producem mult dar si pentru consumul intern, adica marim nivelul de trai, deci crestem salariile. Pai noi corpoatiile cu ce mai ramanem? Cu tari bananiere cu lefuri mici, cum ar fi Romania. Cum PSD ar fi vrut sa ridice lefurile, primul gugustiuc al tarii, Dragnea a fost „sfatuit” ca ordonantele sunt OK si ca nimeni nu-i sta in cale. Apoi „baietii” i-au scos pe TFL-ei in strada. (ordonantele sun praf in ochi si nu intereseaza in mod real pe nimeni). Deci, va urma un nou guvern al transnationalelor, si „everybody will be happy”! Make Ro great again! Hahaha, multi gugustiuci pe metru patrat in aceasta tara ! Cu stima.

  • Liviu Avram i-a dat procurorului general Augustin Lazăr ideea să ceară la Curtea de Apel Bucureşti suspendarea OUG 13/2017. De la Avream n-am pretenţii, a mai dat chix anul trecut cu un act de eroism similar, până când i-a acuzat de imbecilitate pe judăcătorii CCR, fiindcă nu i-au dat satrifacţie. Acum Augustin Lazăr a actionat întocmai după indicaţiilr primite de la Avram şi se va face de râs.
    Habar n-are să facă distincţie între un act administrativ normativ şi un act legislativ, Primul se poate suspenda în instanţă, conform art. 14 din Legea 544/2004, dar nu e cazul acum, pe când OUG este act legislativ şi nu poate forma obiectul unei cereri de suspendare în instanţa de contencios administrativ. Cererea este inadmisibilă. Nulitatea se află la conducerea Parchetului General. Papagal după Avram.

    http://adevarul.ro/news/politica/o-idee-procurorul-general-calma-criza-ordonantei-1_5893130a5ab6550cb80b6877/index.html

  • ”Romanii mei sunt in strada”. Declaratie facuta la Malta de dl. KWJ, presedintele tuturor romanilor ( 0,17% din alegatori ).
    Din 2004, când in turul doi au ajuns dnii.Basescu si A.Nastase, eu am renuntat la dreptul meu de cetatean roman, nu am mai mers la vot. Am considerat ca e o rusine ca unul ditre aceste doua personaje sa reprezinte Romania. Am mers la vot la al doilea referendum pentru destituirea lui Basescu. Apoi in turul doi Ponta vs KWJ, când am stampilat pentru ambii catindati. Motivul: am apeciat ca amândoi sunt o rusine pentru tara noastra.
    Timp de atatia ani nu am spus niciodata ” presedintale ”. Am spus totdeauna dl TB sau KWJ. Ei nu au meritat niciodara aceasta recunoastere din parte mea.
    Dl KWJ a avut timp de 14 luni un guvern marionrta, ” guvernul meu ”. Ce au realizat acesti oameni in acest timp pentru tara noastra? De ce nu pricep toti ca suntem intr-un moment de cumpana pentru tara noastra?
    Solutia este una singura: anularea imunitatii pentru presedinte si parlamentari.
    De asemenea, ordonanta pentru codul penal sa fie anulata si trimisa la parlament, dar cea pentru raspunderea magistratilor, aplicata imediat, cu cinci ani retroactiv.

  • Dragnea şi acoliţii lor vor distrugerea punţilor către occident. Pentru ei lumină vine de la răsărit. Pentru partidele de sorginte comunistă patria mama este Rusia. Vin vremuri grele pentru Romania. Dumnezeu sa ne apere!

  • Fraților, fără patimă de o parte sau alta se poate discuta în tara asta?

  • Să-l oprească cineva pe acest președinte imbecil și iresponsabil! E cazul să-și ia rolul de mediator în serios și să calmeze spiritele. După ce-a ieșit în mod tembel în stradă, să confiște un protest, e timpul să aplaneze lucrurile. Dacă n-o va face, va întări și mai mult suspiciunile care susțin că Iohannis dorește dezbinarea cu orice preț a României.

  • da mihnea ioan ordonanta este in vigoare in totalitate.guvernul nu poate da termene de 10 zile 5 zile sau cate vrei. nu poti ataca un act normativ care nu exista.deci e clar ca e in vigoare.
    in momentul de fata nu se mai poate face aproape nimic chiar daca ccr declara ordonanta neconstitutionala. daca se abroga ordonanta ramai fara nimic. nu intra in vigoare legea veche.aia nu mai exista.de ce au pus 10 zile? cred ca la deruta la prosteala. oricum cam asta e situatia. la momentul asta lumea protesteaza degeaba.treaba e consumata. a explicat basescu pe b1 cum e cu alea 10 zile.dar a zis ca ordonanta e toata in vigoare nu numai art 2 si 3. eu cred ca stie ce vb.cred ca a vb si cu zegrean.parearea mea. psd a jucat ca la carte si i-a facut pe toti.

  • Acum, dupa ce s-au depus diferite cereri la CCR, ar fi normal ca partile sa astepte decizia. Dar lumea este trimisa in continuare in strada. De ce? Din inertia sistemului? Sigur ca nu.
    Sunt trimisi sa faca presiune asupra CCR care acum este ultimul bastión al OUG.
    Sa vedem CE FAC!!!!!!

  • mai nea Ioane,iti zic asa pentru ca sunt ceva mai puran ca matale ,dar din respect iti zic asa
    Pun pariu pe pesia matale ,care oricum e mai mica ca la SRI sau DNA,dar mult mai mare ca a mea,ca
    daca nu se atingea Guvernul de bugetele serviciilor si al presedentiei,poate daca le si umfla nitel,atunci garantez ca nu ar fi fost nici macar un cetatean in piata sa urle ,nu ar fi fost absolut nimic
    Sincer,pe romani ii doare-n…cot de ordonante de urgenta ,date noaptea sau ziua ,sau dat cu miile de atitia ani si nu a iesit nimeni in strada
    Eu zic ca asta-i adevaratul motiv al balamucului ,banu si libertatea sa-l folosesti fara sa te intrebe nimeni pe la vre-o comisie ce faci cu el
    Si ar mai fi inca unul ,multinationalele care se vad in pericol sa scoata mai putin banet din tara si sa-si plateasca scalvii cu ceva mai multi firfirei
    seara buna nea Ioane ,dar asta seara te-am vazut aproape pentru prima oara cind nu prea stiai ce raspuns sa dai la emisiune ,era-i bulversat ca nu mai intelege nimeni in ce tara traim
    Chiar asa…in ce tara traim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *