Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de sîmbătă, 4 aprilie 2015

Potrivit lui Klaus Iohannis, pînă la el România n-a fost respectată și n-a avut credibilitate în lume!

M-am luat cu alte lucruri și n-am scris despre un moment din Declarația de presă a lui Klaus Iohannis la Bilanțul a 100 de zile de președinție, Statement, cum i-ar zice americanii, din cadrul Conferinței de presă de la Cotroceni.
Polemizînd cu o  o ipoteză („Am auzit şi întrebarea: de ce face preşedintele atâtea vizite externe? De ce nu stă acasă, cu ochii pe televizor sau pe partide?”), Klaus Iohannis a prezentat drept rezultat al activității sale în plan extern:
Nu cred că greşesc dacă afirm că în aceste 100 de zile România a reînceput să-şi dobândească respectul şi credibilitatea în marile capitale europene şi din lume.”

Pe mine cel puțin, care iau în serios orice vorbă a unui politician de top, iluzionîndu-mă că e deja încrustată pe Arcul de Trimf, m-a descumpănit formula: a reînceput să-și dobîndească.
Dacă ținea neapărat să se laude cu ceva, să nu zicem noi, cîrtitorii, c-a luat salariul degeaba, Klaus Iohannis putea afirma că România și-a sporit respectul grație celor 100 de zile petrecute de el la Cotroceni.
El a zis însă că România a reînceput să-și dobîndească respectul și credibilitatea după cele 100 de zile.

Aserțiunea ridică mai multe întrebări inevitabile:

  1. Dacă a reînceput, înseamnă că a fost un moment cînd s-a oprit. Cînd a fost acesta? La 23 august 1944? În decembrie 1989? În decembrie 2004?
  2. Pînă la Klaus Iohannis, s-a întins o lungă perioadă în care România n-a avut în lume nici respect, nici credibilitate. Cît a durat perioada asta? Cum s-a manifestat lipsa de respect și credibilitate a României în această perioadă?
  3. Dacă a reînceput, înseamnă că putem vorbi de semne evidente oricui că acum România e respectată și e credibilă. Care sunt acele semne?

Deși mi-am bătut capul să pricep ce-a vrut să spună Klaus Iohannis cînd a zis că „în aceste 100 de zile România a reînceput să-şi dobândească respectul şi credibilitatea în marile capitale europene şi din lume”, n-am reușit decît să exprim în scris niște nedumeriri.
Dvs. care sunteți mai pătrunzători decît mine cînd e vorba de producțiile lui Klaus Iohannis, ce credeți c-a vrut să zică?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

87 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă, 4 aprilie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *