Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de sîmbătă, 6 decembrie 2014

După DNA, Delegația FMI – Comisia Europeană participă la Planul de Debarcare a lui Victor Ponta!

Constat, la o privire aruncată asupra site-urilor și televiziunilor, că jurnaliștii care au uriașa, incredibila libertate de a nu fi ofițeri acoperiți, scutiți de ordinul pe unitate Călcați-l în picioare pe Victor Ponta!, se întreabă, sincer nedumeriți, ce se întîmplă cu Victor Ponta.

Întrebarea a căpătat o notă de uluire vineri după-amiaza, după ce pe agențiile de presă au venit declarațiile lui Victor Ponta despre situația sa de premier și de președinte al PSD din cadrul unui interviu acordat unui site al României Tv.

Întrebat dacă e pregătit să demisioneze din funcția de premier, Victor Ponta a răspuns astfel:
Sigur că da. Este o decizie pe care o poate lua noul președinte, dl Iohannis. Vă dați seama că o asemenea discuție cu dl Băsescu este total neserioasă, peste două săptămâni pleacă acasă”.

În legătură cu funcția de președinte de partid, Victor Ponta a declarat că se gîndește dacă va mai candida la șefia PSD.
De aici plecînd, s-au ivit și au înflorit nedumeririle, uluirile față de un politician care se ploconește la un alt politician, din tabăra adversă,  pentru că l-a înfrînt îl alegeri, uluiri explicabile dacă ne gîndim că, la 42 de ani, Victor Ponta poate crede într-un timp cînd îl va snopi el în bătaie pe Klaus Iohannis.

Nedumerit și eu de prestația incredibilă a lui Victor Ponta, bazat pe credința că am de a face cu un veritabil bărbat politic și, mai ales, bărbat, am avansat teza unei strategii a Mielului, strategie asumată pentru a mai micșora cantitatea de ură îndreptată asupra sa.

S-au petrecut însă cîteva întîmplări care m-au făcut să-mi schimb evaluarea:

  1. Poziția dușmănoasă adoptată de Delegația FMI- Comisia Europeană în chestiunea Acordului. Pretențiile aberante în materie de deficit vin nu de la FMI, ci de la Comisia Europeană. Comisia Europeană înseamnă Germania. Așadar, momentul Acordului e folosit de Germania pentru a  da o lovitură lui Victor Ponta. Ofițerii acoperiți din presă fac mare caz  posibila rupere a Acordului, pusă, evident, pe seama lui Victor Ponta.
  2. Intrarea pe fir a DNA, mai precis a SRI, pentru că DNA e Divizia Penală a SRI, în chestiunea votului din străinătate.
  3. Intervenția lui Traian Băsescu de joi seara, concentrată pe teza PSD trebuie să rămînă la Guvernare, dar fără Victor Ponta.

Cum se explică prestația lui Victor Ponta de după alegeri?
Ca prestația unui om asupra căruia se exercită o presiune imensă ca să renunțe la șefia Guvernului.
Nu pentru că Regizorii debarcării, cei care au pus la cale și înfrîngerea de la alegeri, ar muri de dragul Patriei, care, între noi fie vorba, le dă un salariu baban, ci pentru că președintelui Klaus Iohannis, președintele Lor, trebuie să-i se creeze toate condițiile pentru a rămîne Idolul românilor.

Să ne imaginăm că Victor Ponta ar rămîne premier.
Klaus Iohannis a făgăduit că va fi un altfel de președinte decît Traian Băsescu. Sub acest semn, el nu poate intra în conflict cu Victor Ponta. Dacă nu intră în conflict cu Victor Ponta, riscă să intre în conflict cu electoratul anti-Ponta.

Dilema s-ar rezolva foarte simplu.
Victor Ponta își depune demisia după ce Klaus Iohannis întră în pîine.
Klaus Iohannis desemnează un premier.
Chiar de la PSD sau pe George Maior, păstrînd actuala majoritate. Dacă el a desemnat premierul, nu se mai pune problema să intre în conflict cu el.

Tot ce s-a întîmplat în ultimul timp a fost o presiune pe Victor Ponta pentru a-și depune demisia.
Vineri, Victor Ponta a dat semne că va ceda.
Își va depune demisia. Dar nu lui Traian Băsescu, ci lui Klaus Iohannis.

Știind că Victor Ponta va ceda, Traian Băsescu a intervenit joi seara în speranța că DNA îl va pune sub acuzare pe Victor Ponta pînă pe 21 decembrie 2014.
Numai și numai pentru ca Victor Ponta să-și depună în fața lui demisia.
Victor Ponta știe însă că Planul cere ca el să-și depună demisia în fața lui Klaus Iohannis.
De aceea a ținut să precizeze asta în interviu.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă, 6 decembrie 2014”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *