Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Prin poziția lui Liviu Dragnea față de Codul fiscal, PSD a mai făcut un pas spre debarcarea Guvernului Victor Ponta

Gabriel Oprea a intervenit în Scandalul Codului Fiscal propunînd, în replică la controversele de pe scena politică, un dialog între toate forțele parlamentare, pentru a se ajunge la un compromis.
PNL, cel care, pentru a ieși din încurcătura în care i-a vîrît respingerea de către Șeful de la Cotroceni a Codului fiscal votat de ei cu urale, a promovat teza unor discuții între partidele parlamentare, s-a grăbit să salute gestul lui Gabriel Oprea și să- i perie nițel ciubotele Generalului.

La o zi de la conferința de presă a lui Gabriel Oprea, Liviu Dragnea (aflat după unii în Brazilia, după alții la întîlniri cu liderii socialiști europeni) și-a exprimat și el, în numele PSD, entuziasmul față de organizarea cît mai rapidă a unor discuții între partidele parlamentare.
Cu acest prilej, Liviu Dragnea s-a lansat și în unele considerații de politică generală:
„În ultima conferinţă de presă am făcut apel la întreaga clasă politică pentru trecerea la o politică axată pe problemele reale ale României, pe identificarea priorităţilor şi renunţarea la politica de conflicte personale şi demagogie. Constat că primele reacţii sunt încurajatoare, deja câţiva actori politici semnificativi îndemnând la dialog pe tema Codului Fiscal. În acest sens, salut iniţiativa venită din partea UNPR, prin vocea preşedintelui acestei formaţiuni politice, Gabriel Oprea, de realizare a unei discuţii între partidele parlamentare pe tema Codului fiscal, confirmând astfel prezenţa ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la această acţiune”.

De remarcat, dincolo de noua plecăciune făcută lui Klaus Iohannis, în numele PSD, prin reafirmarea tezei că partidul renunță la bătălia cu președintele Partidului Meu, de dragul marilor proiecte de tip Gabriel Oprea, că Liviu Dragnea l-a trimis pe Eugen Teodorovici la discuții peste capul premierului.
Care premier a rămas pe poziția de respingere a oricăror negocieri în chestiunea Codului fiscal. Așa cum scria pe Facebook recent, urmărit de agenții SIE, cei trimiși în SUA pe banii statului ca să înregistreze și să transmită presei de casă a lui MRU tot ce face Victor Ponta:
„Economie, nu Politica – acum ati inteles stimati penelisti/pedelisti! Sau mai trebuie sa facem o consultare ca sa va dati seama ce ati votat in unanimitate in urma cu doua luni???”

Cele trei intervenții au nevoie, pentru a fi înțelese, de o scurtă trecere în revistă a Scandalului poreclit și al Codului fiscal.
Parlamentul României a votat pe 24 iunie 2015 noul Cod fiscal aproape în unanimitate.
Înainte şi după adoptare, împotriva Codului nu s-a pronunțat nimeni. Nici Klaus Iohanis, nici Mugur Isărescu, şi nici violatorii din Vaslui.
Codul a fost trimis la Promulgare.
Klaus Iohannis l-a ținut în sertare fără să se strîmbe de nervi că i s-a dat o asemenea otravă pentru interesul național.
Într-o vineri, înainte de a o şterge la Neptun cu nevasta şi cu antrenorul de tenis (Nenea îşi face deja camarilă), Klaus Iohannis a pus pe cineva să anunțe c-a respins Codul. Pînă să ne întrebăm noi De ce? încredințați că de aia primeşte leafă şi jucării de lux, ca să ne explice, Klaus Iohannis o şi ştersese de la Cotroceni, obsedat să nu stea un minut peste program.

Mai e un pic și de la respingere se face luna.
Preşedintele şi-a văzut de treburile sale: scăldat cu soția şi antrenorul în mare, consumarea deliciilor prezidențiale, preocupări pentru un şi mai mare lux al vilelor şi aşa de lux.

Politicienii de aia sînt politicieni.
Să scoată din apă piatra aruncată de numitul de pe mal.
Prin urmare, s-a ivit şi a crescut Scandalul Codului.
Preşedintele n-a catadicsit să iasă şi să ne spună de ce nu-i bun Codul. În locul lui au intervenit pentru a critica Codul: Mugur Isărescu, liderii PNL- aripa Predoiu, FMI şi Divizia Presă a Poliției politice a Preşedintelui.

Pe scena politică s-au conturat două poziții, fiecare într-un raport anume cu poziția lui Klaus Iohannis:

  1. Respingerea respingerii. Altfel spus trecerea Codului fără nici o modificare și fără nici o discuție. Asumată de Victor Ponta, această poziție are justificare prin faptul că aparține celor care au inițiat şi impus Codul. Direcțiile de acțiune de pînă acum constau în denunțarea respingerii ca avînd temei politic și-n atacarea PNL pe tema că s-a răzgîndit la indicațiile de la Cotroceni. Din punct de vedere politic, această poziție înseamnă refuzul oricărei discuții prealabile votului. Codul fiscal e bun în forma în care a fost votat. Orice altă poziție ar însemna recunoașterea faptului că președintele a avut dreptate respingînd Codul și, pentru PSD, un harakiri politic.
  2. Adoptarea Codului în anumite condiții, stabilite prin dialog între partidele parlamentare din România. E poziția liberalilor surprinși între supunerea față de Cotroceni și riscul de a-și pierde electoratul de Dreapta, cel mai interesat în votarea Codului așa cum a fost trimis la Promulgare. Pentru a parfuma rahatul în care a intrat ca partid prezidențial, PNL a făcut tot felul de scamatorii politice: de la aserțiunea Noi am votat, dar am crezut că… pînă la inițiativa de a discuta cu celelalte partide parlamentare pentru a se ajunge la un compromis.
  3. Guvernul trebuie să accepte nu numai discuțiile cu PNL, dar și anumite modificări pentru a face pe plac lui Klaus Iohannis. E poziția afirmată de Liviu Dragnea în contextul preocupării de face din PSD un partid friendly cu Klaus Iohannis. Astfel, Liviu Dragnea a declarat la puțin timp de la Lovitura de palat care l-a pus șef peste social- democrați:
    „Președintele l-a trimis la reexaminare. Noi nu avem deocamdată argumente pentru a modifica legea respectivă, dar ținînd cont că e președintele României, eu am cerut în Biroul Permanent Național ca Ministerul de Finanțe să realizeze un studiu de impact, pe care să îl pună la dispoziția parlamentarilor cînd se vor întîlni în sesiunea extraordinară”.

Din start, așadar, Liviu Dragnea impune PSD o poziție net diferită de cea a lui Victor Ponta. Premierul a intuit bine esența bătăliei pentru Codul fiscal. Orice dialog al PSD cu PNL în chestiunea Codului înseamnă o lovitură dată PSD. Pe de o parte, pentru că în contextul anului electoral 2016 PNL ar pierde serios dacă ar fi obligat să voteze în Parlament împotriva Codului, pe de alta, pentru că orice altă poziție decît cea potrivit căreia Respingerea trebuie respinsă în chip categoric ar însemna recunoașterea că PSD a fost iresponsabil trimițînd Președintelui un Cod cu probleme, care Președinte și-a dovedit Măreața Înțelepciune sesizînd slăbiciunile Codului.
Pe acest fond a picat inițiativa UNPR.

E lesne de observat că ea nu-i altceva decît o șmecherie prin care UNPR se situează brusc pe pozițiile PNL. Pentru că nu putea spune Sunt de acord cu oferta PNL, Gabriel Oprea a apelat la trucul cu propria inițiativă.

Comentatorii s-au grăbit să vadă în asta o lovitură dată PSD.
Dacă PSD adoptă poziția lui Liviu Dragnea putem vorbi de o lovitură dată lui Victor Ponta de către Gabriel Oprea.
Victor Ponta a refuzat orice dialog pe tema Codului, considerînd că asta ar însemna pierderea capitalului de imagine dat de conceperea unui Cod care a trecut prin Parlament în uralele Opoziției.

Gabriel Oprea nu e la prima poziție diferită de cea a PSD, partener de Coaliție al UNPR.
Au fost rînd pe rînd: Votul la Strategia de apărare, votul pentru MRU, adoptarea Ordonanței de mărire a salariilor demnitarilor.
De fiecare dată, Gabriel Oprea a apelat la unul dintre cele mai interpretabile concepte din politica românească:
Interesul național.

De astă dată însă nu e vorba de interesul național.
E vorba de interesul UNPR de face parte din noua majoritate – Majoritatea prezidențială.

PSD nu-și poate permite să treacă cu vederea această nouă ieșire din front a UNPR.
Firește, cînd spun PSD, mă refer la Partidul lui Victor Ponta.
Nu pot trece însă cu vederea că partidul nu mai e al lui Victor Ponta.
Partidul e al lui Liviu Dragnea.
Care Liviu Dragnea, potrivit Mandatului primit, s-a grăbit să salute inițiativa lui Gabriel Oprea de apropiere de PNL, anunțînd și el o apropiere de Partidul Meu al lui Klaus Iohannis.

Scriam în Evz.ro că Liviu Dragnea a fost pus șef la PSD de Sistem, cel care deține puterea reală în România, pentru a face din PSD un al doilea Partid al Meu al Președintelui.
PNL, celălalt Partid al Meu al Președintelui, se definește prin slugărnicia de robot cu care transpune în practică indicațiile prezidențiale.
PSD a devenit, sub conducerea lui Liviu Dragnea, un partid care transpune și el în practică indicațiile prezidențiale.
Una dintre acestea rămîne debarcarea PSD de la Guvernare și instalarea la Palatul Victoria a PNL.

Prin tot ceea ce face Liviu Dragnea în ultimul timp, PSD lucrează din greu la propria plecare de la Guvernare.
Poziția față de Codul fiscal, net diferită de cea a lui Victor Ponta, e o excelentă dovadă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „Prin poziția lui Liviu Dragnea față de Codul fiscal, PSD a mai făcut un pas spre debarcarea Guvernului Victor Ponta”

  • Cum adica fara obsevatii?! Doar pentru ca asa vor muschii lui?!!!. De asta l-ai ales Presedinte?. Cu ce gindesti?.

  • Codul Fiscal a fost respins pentru ca nu stimuleaza munca. Dovada o gasim in mult laudata reducere de tva la VANZARE SI NU LA INVESTITORII care sub presiunea taxelor si a controalelor produc bunuri si servicii iar guvetnantii care nu stiu cum arata munca decat voturile vor ca acestia sa isi vanda munca pe nimic. Argumente,toti investitorii consuma energie si materii prime cr contin tva de 24% pe care min.de finante il incaseaza lunar si ocazional iar investitorii il includ in cheltuielile de productie la care se mai adauga un tva de 24% sau 9% pe care tot min.de finante il incaseaza din vanzarea bunurilor si serviciilor. Total tva incasat de min.de finsnte PLATIT de noi este de 48% respectiv 33% in loc de 24% cum prevede codul fiscal. Acum a-ti inteles de ce guvernul nu vrea sa stimuleze munca prin restituirea lunar si ocazional a tva 24% din facturile achitate? In comert daca nu se da rest un ban se chiama furt evaziune dar ce face min.de finante sustinut de guvrrn prin difetite siretlicuri ( reducerea tva la vanzare si nu la investitori,..) oare cum se chiama? Nu-i totuna sa restitui tva peste n,luni de zile cu restituirea lunar si ocazional a tva 24% din facturile achitate. Pacat ca guvernul ne supune unor chinuri unui genocid furandu-ne 24% din ce cumparam. Pacat,presa si nimeni nu vrea sa demaste acest abuz.

  • In sfarsit, o foarte buna analiza!!!

  • „Continuare” cu o noua O,H.G,prin care tva de 24% se restituie lunar si ocazional din facturile de consum energie si materii prime achitate pentru a fi teinvestit,..” azi guvernul ar fi fost in opozitie.

  • Stimate domnule lon Cristoiu,daca tema motiunii de cenzura ar fi fost „Refuzul guvernului de a include in codul fiscal stimularea muncii prin:-1). Anularea actualei ordonante,HG,..prin care tva se restituie peste n,luni de zile cauza blocajului economic si social,

  • Presedintele Romaniei are
    dreptul sa nu promulge o lege si s-o retrimita Parlamentului
    cu sau fara obseevatii.
    La randul sau Parlamentul
    nu este tinut sa tina cont de
    observatiile sau recomandari
    le presedintelui daca este cazul si poate adopta legea asa cum a trims-o initial
    Presedintelui.
    Presedintele Romaniei a fost
    sfatuit corect si de aceasta data a salvat tara de la un dezastru greu de imaginat.
    Ponta care din motive usor
    de imaginat,strict politicia
    niste la fel ca Tariceanu in anulb2008, a promis pri n
    Codul lui Valcov scaderi de
    tva, mariri de salarii la buge
    tari, mariri de pensii. Acelasi
    Ponta care atunci cand au fost
    marite alocatiile acelea amarate pentru copii afirma
    ca sunt nesustenabile. Este cert,codul a fost o prostie de
    la inceput a clasei politice
    inclusiv a pnl,care la randul
    lor se sinucideau politic daca
    votau impotriva . A fost un cartof fierbinte aruncat in curtea Cotrocenilor care bine
    consiliati l-au aruncat drept in
    capul politicienilor. Restul
    discutam…..discutii pentru a
    trece lunga vara fierbinte si
    mai punem de un proces
    presedintelui patriot apropo
    de rapirea jurnalistilor nu de
    alta dar televiziunile lui Ghita
    si Voiculescu macina in gol
    de ceva vreme.

  • Prima regulă este să te cunoști pe tine mai întâi,așa cum zicea Pitagora „Omule cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște Universul și Zeii”.A doua regulă este că odată ce te-ai cunoscut,nu vei mai putea fi manipulat de oameni,iar adevărul îl vei da tuturor celor care au voință,curaj,consecvență.Mintea umană este cea care poate fi manipulată,dar dacă te cunoști pe tine nu mai poți manipula și nici nu poti fi manipulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *