Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

N-ar fi mai bine să avem mai puține baze NATO și mai multe wc-uri în casă?!

Dacă am înțeles eu bine, la poale de Carpați s-a ivit o întrecere între ștabii care conduc România în chestiunea Cine cheamă mai multe trupe NATO în România.
Premierul Victor Ponta vrea cît mai multe baze militare terestre.
Traian Băsescu își dorește, am aflat vineri, 29 august 2014, zi istorică, pentru că întîia oară în destinul României moderne, șeful statului l-a făcut ins bolnav pe un alt șef de stat, confundîndu-l, probabil, cu  responsabila de la cantină, să fie cît mai multe nave NATO în Marea Neagră.

Nu s-au  pronunțat șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, și Șeful celeilalte încăperi a Parlamentului, prea iubitul Valeriu Zgonea.
Dacă se vor pronunța – sunt sigur – unul va tînji după  cît mai multe avioane NATO pe cerul patriei, iar celălalt, după cît mai mulți șoareci NATO prin borte.

O clipă mi-a lucit în fața ochilor imaginea României așa cum și-o doresc conducătorii noștri.
Pe cer, dîre argintii lăsate de avioane NATO; pe mare, nave NATO brăzdînd valurile înspumate; pe pămînt, tancuri NATO huruind năprasnic.

O clipă inima mea a tresărit de mîndrie patriotică.
Vorba unei proze de Ion Băieșu:
Ce frumos e pe la noi
Fie miercuri, fie joi,
Nu există să existe
Cetățeni cu fețe triste.

Mi-am amintit însă că un recent Raport al Comisiei Europene plasa România pe primul loc în topul țărilor din Uniune cu gospodării cu wc-ul în curte.
Potrivit Raportului, 40,7% dintre români merg în curte sau în grădină în toiul nopții, iarna, ca să-și facă nevoile.

Pe vremuri, cînd Nicolae Ceaușescu ducea o politică de independență față de Moscova, tînăr și patriot fiind, i-am exprimat unei domnișoare mîndria că sunt cetățean al unei țări care spune Nu! rușilor, în timp ce toate celelalte țări socialiste spun Da!
Da, a răspuns domnișoara, dar în timp ce femeile din țările care spun Da! rușilor găsesc chiloți în comerț, eu, cetățeană a unei țări care spune Nu! rușilor, nu găsesc așa ceva în comerțul nostru. Știi ceva? Păstrează pentru tine mîndria de a fi român! Eu prefer să găsesc chiloți în comerț!

Așa și cu bazele NATO, cerșite de ștabii noștri din Palate.
N-ar fi mai bine să avem mai puține baze NATO și mai multe wc-uri în casă?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

25 comentarii pentru articolul „N-ar fi mai bine să avem mai puține baze NATO și mai multe wc-uri în casă?!”

  • Sa ne asigure cineva independenta ca in Romania nu se mai poate !

  • Independenta si Securitatea Romaniei este mai Importanta decit WC-urile din „Romania profunda”!

  • Maestre, nu de asta n-avem noi wc-uri, ca avem baze NATO. Macar atata sa avem, ca fara wc-uri, oricum vom fi.

  • El a zis ca e un om bolnav sa mai vrea refacerea urss,asta a zis de scumpul putin.Ce nu e real aici?!Nu ASTA viseaza/vizeaza el?E clar,si poate si reuseste…

  • Daca nu avem baze NATO, vom avea baze rusesti si tot atat de multe wc-uri in fundul curtii.

  • Bazele NATO sunt in functie de existenta unor pericole reale…..Rusii reprezinta un pericol datorita tendintelor expansioniste pe care si le-au manifestat in intreaga lor istorie….In prezent se vede agresiunea la adresa Ucrainei….Fara baze NATO aici …eram expusi ….Cand in chestiile astea se manifesta politicianismul carpato-dunarean …e cu totul altceva….Trebuie mai putine declaratii publice …si mai multa diplomatie…..A nu se confunda interesul national …cu cel de partid….care dupa cum se vede sunt disjuncte…..Toti se manifesta demagogic….urmarind voturi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *