Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de sîmbătă

S-a PSD-izat și Biserica Ortodoxă Română?!

Știți, cred, formula Să-ți faci cruce, nu alta! cu variantele sale, dependente de împrejurări, Mi-am făcut cruce! Am simțit nevoia să-mi fac cruce!
Formula e folosită de noi, românii, cînd vrem să spunem că ceva ne-a uluit din cale afară.

Ei bine, român fiind, vineri, 12 septembrie 2014, am simțit nevoia să-mi fac cruce de două ori.
Pentru că vineri, 12 septembrie 2014, am auzit la Radio această știre:
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, este urmărit penal de procurorii DNA pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual. Alături de el, este acuzat pentru complicitate şi Bogdan Chiriluţă, inspector de protocol la Arhiepiscopia Tomisului.
Reporter: Georgiana Grosso – Potrivit DNA, în martie 2009, Teodosie Petrescu, în calitate de arhiepiscop şi decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Universitatea „Ovidius” Constanţa, a primit de la o persoană suma de 850 de euro, prin intermediul lui Bogdan Chiriluţă, şi promisiunea unui împrumut de 5.000 de euro. În schimb persoana, care ulterior l-a denunţat pe arhiepiscop, ar fi urmat să fie înscrisă la facultate şi hirotonisită ca preot. Procurorii susţin că înaltul ierarh ar mai fi cerut unei persoane din anturajul său să întocmească o recomandare şi o comunicare antedatate, necesare pentru înscrierea denunţătorului la cursurile facultăţii.

Fețele bisericești fac legătura dintre noi, muritorii, și Dumnezeu. Fețele bisericești sunt Fețe Obișnuite și Fețe Înalte.
Înaltele Fețe bisericești sunt mai aproape de Dumnezeu decît Fețele bisericești obișnuite.
Între un popă de la țară și Patriarh deosebirea în materie de apropiere de Dumnezeu e cea dintre un subsecretar de stat și un premier în materie de apropiere de Președintele Republicii.
Știrea potrivit căreia o Îaltă Față  Bisericească precum arhiepiscopul Tomisului a dat socoteală nu lui Dumnezeu, ci unui procuror DNA se înscrie printre cele la auzul cărora simți nevoia să-ți faci cruce.

Eu am simțit nevoia să-mi fac cruce de două ori, pentru că arhiepiscopul Tomisului e acuzat de a fi fost atras de Ochiul Dracului.
După  medici, miniștri, premieri, moguli, parlamentari, șefi de partide, oameni de afaceri, a venit rîndul și arhiepiscopilor să fie înhățați de DNA.

De cît de tare lovește Biserica urmărirea penală a unui arhiepiscop nu cred că trebuie să mai demonstrăm.
Ar fi fost de așteptat o reacție de delimitare a Bisericii Ortodoxe Române față de arhiepiscopul care s-a spurcat la 8oo de euro pe lumea asta, deși pe lumea de Apoi îl aștepta un cont în Rai. S-a PSD-izat și Biserica Ortodoxă Română!

Reacția asta n-a fost.
Și nici nu cred că va fi.
Nu de alta, dar arhiepiscopul Tomisului s-a manifestat ca un brav PSD-ist.
S-a PSD-izat și Biserica Ortodoxă Română!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Gîndul de sîmbătă”

  • Noooaaa, nu se poate, nu am mai auzit la asha ceva in facultatile romanesti 🙂

  • toti stiu ca pentru a obtine o parohie de dau zeci de mii de Euro in functie de locatie…

  • Teodosie a fost inscaunat arhiepiscop al Constantei la recomandarea expresa a lui Adelu pe cand se credea faraonul Romaniei. Individul si-a pastrat vechile prietenii psd-iste. Lui Nea Danut ii e frica sa initieze la nivel de Sinod BOR vreo masura contra lui Teodosie fiindca gangsterii rosii l-ar lasa fara bani pentru Catedrala Neamului Prost.

  • Maestre, doar doua? NU v-ar ajunge nici 2 milioane… sa va tot cruciti, nu alta… 🙂 NU exista-n Europa stat mai corupt decat al nostru! Ba mai mult decat atat, ”Biserica” Comunista a devenit mai corupta decat ”militienii” de la coltul strazii, care supravietuiesc si ei cum pot… supliciului cetateanului turmentat! Cred ca ar deveni anormalitate un politician roman care respecta Legea si NU este corupt! Aidoma oricarui preot ortodox ptr care a devenit un ”must have” sa fie ilegal, corupt, avid, avar, curvar, alcoolic, ”jupan”… vai crucea lor! Am vaga senzatie ca se ghideaza toti dupa principiul ”dupa mine, potopul!” Romania… restul e can can… 😉

  • Prin cele doua cruci D-vs sinteti solidar cu biserica mafiota „nationala”responsabila de ruinarea tarii.

  • de ce nu? toti avem dreptul la opinii politice

  • Imi este groaza de pomenile electorale ,de majoritatea pensionarilor ; si eu sant pensionar la aproape 70 ani si mai mult citesc decat sa scriu ; de data asta groaza si frica m-a indemnat sa o fac.

  • Daca este ales ponta si psd devine partid unic si statul totalitar ajungem cel mai corupt stat din lume ! Ambasadele si dep de stat vor democratie si consilierul american al lui PONTA vrea coruptie generalizata , Am putea sa il stopam pe ponta daca se descopera unde a depus si cat a fost comisionul pentru diminuarea cu 300 mil $ a datoriei.

  • Nitu a dat NUP la peste 1000 dosare de frauda la referendum !

  • Dle Cristoiu lucrurile cred ca sant GRAVE ! Ciuma rosie PSD prin sau si prin TSD creeaza „oameni noi” pentru care furtul si coruptia nepedepsita sant un mod de viata ! Sa nu uitam acel daca nu voi fi ales scapa cine poate ! Debasificarea da pe fata acest ideal al psd de a nu mai fi nimeni pedepsit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *