cristoiublog.ro
Motto:
„În toate manifestările mele, în literatură, în presă, și în mica existență a bietului om am fost întotdeauna contra, chiar când eram obligat la pentru. Am fost un băț în roată. Fără să vreau.”
- Tudor Arghezi

Gîndul de vineri, 12 decembrie 2014

Despre cum s-au autodescoperit iar ofițerii acoperiți din presă!

Un american obișnuit cu o presă care ia foc doar cînd drepturile individului sunt puse la îndoială ar fi crezut, luînd seamă la alarmele, revoltele și zbieretele stîrnite joi în presa noastră de Proiectul de Buget că Guvernul Ponta a propus bani mai puțin la Sănătate sau la Educație.
Americanul s-ar fi crucit aflînd ce a făcut pe unii jurnaliști să sară din cazărmi și să îndrepte șpanga puștii spre Guvern:
Plîngerea Laurei Codruța Kovessi că DNA n-ar primi paralele cerute de ea pentru 2015.

Firește, pînă la urmă lucrurile s-au lămurit.
A fost vorba de o neînțelegere.
Dacă DNA e îndreptățită să ceară mai mulți bani într-o țară în care jumătate din familii au wc-urile în curte și mulți copii abandonează școala, pentru că n-au încălțările cerute de mersul pe jos, e o chestiune asupra căreia nu mă pronunț.
Dacă m-ar soma cineva să mă pronunț, aș spune că bravii procurori de la DNA, cîntați de presa noastră de ofițeri acoperiți și de firme de presă paravan ale SRI, ar putea munci și pe salariile pe care le primesc acum, dacă tot sunt atît de dedicați serviciului, mai ales că trei sferturi din anchetă e făcută de SRI, altă instituție care nu stă rău cu banii și, mai ales cu timpul, dacă mă gîndesc că directorul SRI mai are un pic și-l depășește pe Balzac la numărul de cărți publicate de cînd e în fruntea Serviciului.

Că distinsa Laura Codruța Kovessi vrea mai mulți bani pentru DNA nu mă miră.
Peste tot în lume șefii de instituții folosesc dezbaterea la Buget pentru a cere bani, cît mai mulți bani.
Mă miră însă reacția unor colegi de breaslă mai tineri la jeluirile Laurei Codruța Kovessi.
Aceștia au  tresărit au sărit imediat în sus de parcă s-ar fi ivit riscul de a pierde Ardealul.

Nici banii pentru Sănătate, nici banii pentru Educație, nici banii pentru eradicarea sărăciei n-au stîrnit atîta scandal ca banii pentru procurorii DNA.
Dacă mă gîndesc bine, n-ar trebui să mă mire reacția unor confrați de breaslă la știrea că DNA n-a primit prin Buget banii ceruți:
DNA e Divizia Penală a SRI.

N.B: Tot sunt somat să spun care sunt ofițerii acoperiți din presă.
Nu e nevoie:
Joi, 11 decembrie 2014, s-au descoperit singuri!

Comentarii

19 Responses to Gîndul de vineri, 12 decembrie 2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *