Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de vineri, 15 septembrie 2017

Dezvăluirile lui Daniel Dragomir sunt tratate cu fundul de SRI și DNA!

Luni, 11 septembrie 2017 seara, la emisiunea de la România Tv, Daniel Dragomir a susținut că, în cadrul Binomului SRI-DNA, SRI făcea rechizitoriile, desigur, ca și alegerea țintei din presă, din politică și din lumea afacerilor, iar procurorii DNA se mulțumeau să le semneze.
Dezvăluirile lui Daniel Dragomir sînt ceea ce se cheamă în societățile democratice ale unui insider. Societățile democratice avansate nu numai că nu descurajează astfel de momente, dar mai mult le sprijină. E una dintre puținele soluții de a păstra Serviciile Secrete sub control, ca și Armata, de altfel secretoare de sergenți majori mesianici ambițioși. Multe dintre abuzurile CIA, ca să dau numai un exemplu, au fost aflate de opinia publică prin destăinuiri făcute presei sau comisiilor senatoriale de către foști sau chiar actuali ofițeri.

În Babuinia care e România pe harta lumii, astfel de momente sînt rare. Serviciile secrete sînt militarizate și în plus au suficientă putere pentru a descuraja orice tentativă de dezvăluire din interior.
Daniel Dragomir a făcut dezvăluirile despre rechizitoriile făcute de SRI, confirmînd de altfel cu autoritatea de fost membru la conducerii SRI informații apărute de mult în spațiul public, unele avînd tăria unor dezvăluiri venite chiar de la fostul președinte al României, care vorbea de dosarele trimise de Florian Coldea Codruței Kovesi împreună cu bilețelele îndrumătoare din postura de om care a fost acolo. Nu din postura de portar la SRI, ci din cea de membru al conducerii SRI.

În alte state democratice, în America, de exemplu, astfel de dezvăluiri provoacă imediat reacția instituțiile acuzate. Fiind vorba de informații a căror verificare presupune timp, reacțiile instituțiilor respective se concentrează de regulă pe angajamentul că vor purcede rapid la o anchetă internă.
Dacă instituția respectivă are deja date care confirmă dezvăluirile, se anunță măsuri de urgență în urma dezvăluirilor. Dacă datele infirmă acuzațiile, instituția respectivă reacționează printr-o campanie de demonstrare în fața opiniei publice că alegațiile sunt false.

Spune adevărul Daniel Dragomir? Minte fostul ofițer SRI?
Ca jurnalist, devotat verificării oricărei afirmații, nu pot răspunde în nici un fel la aceste întrebări.
Dar tot ca jurnalist știu un lucru, de tăria unei axiome:
Adevărul nu numai în democrații, dar și în dictaturi, se află, cînd e vorba de secrete bine păzite, din astfel de intervenții publice ale insiderilor.
Și nu numai ale lor.

Nu numai la noi, dar și pretutindeni în lume, foștii, fie că e vorba de șefi din Servicii, de politicieni, de premieri, demnitari și președinți, fac dezvăluiri publice din perioada cînd au activat. Prin interviuri, prin memorii, prin declarații de presă.
Pînă la verificarea lor din surse independente presa, opinia publică le dă credibilitate, fie și din faptul că au nota unor mărturisiri ale unor persoane care au trăit sau au văzut cele spuse.
Ar fi fost normal ca la dezvăluirile lui Daniel Dragomir să răspundă mai întîi SRI.

Fostul ofițer susține că SRI din vremea lui Florian Coldea făcea rechizitorii pe care le trimitea la DNA. Nu era normal, nu era democratic, nu era un gest de respect față de opinia publică de la noi, ca SRI să reacționeze la aceste dezvăluiri infirmindu-le sau confirmîndu-le?
SRI n-a reacționat în nici un fel.
Cum a reacționat DNA la aceste dezvăluiri?
Ne răspunde Comunicatul Nr. 882/VIII/3 din 13 septembrie 2017. Spicuim:

„În temeiul dispozițiilor art. 75 alin.(1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, privind statutul judecătorilor și procurorilor, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție cere Inspecției Judiciare să efectueze verificări cu privire la situația constatată în legătură cu afirmațiile făcute la data de 11 septembrie 2017, la un post de televiziune, de Dragomir Daniel, fost ofițer S.R.I. (inculpat trimis în judecată pentru fapte de corupție și asimilate corupției).

Astfel, numitul Daniel Dragomir a lăsat să se înțeleagă faptul că rechizitoriile Direcției Naționale Anticorupție nu se sprijină pe probațiunea instrumentată de procurori în baza dispozițiilor procesual penale, ci că ar fi întocmite de angajații unei alte instituții, respectiv S.R.I., iar rolul procurorilor D.N.A. s-ar rezuma la semnarea și trimiterea la instanță a rechizitoriilor. (…)

Sesizarea Inspecției Judiciare are în vedere următoarele:

– afirmațiile sînt calomnioase și denigratoare, sînt făcute de o persoană care în prezent este inculpată, judecată în apel de către Curtea de Apel București, au potențial de a submina autoritatea judecătorească și de a pune în discuție deontologia profesională a magistraților;

– afirmațiile au un impact major asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar;

– afirmațiile creează dubii greu de înlăturat cu privire la independența magistraților, acreditînd ideea că activitatea procurorilor implicați în înfăptuirea procesului judiciar se desfășoară cu încălcarea principiului consacrat de art. 2 din Codul de procedură penală, conform căruia procesul penal se desfășoară conform dispozițiilor prevăzute de lege.”

E singura reacție a DNA la dezvăluirile lui Daniel Dragomir.
Mulți jurnaliști nu mai iau în seamă acest fel de reacții dinspre DNA, nu numai pentru că ele emană de la o persoană care se consideră o statuie ecvestră vie, dar și pentru că ele sunt un clișeu.
Noi vom evita această capcană și vom lua în serios Comunicatul.
Îl vom supune așadar minimei verificări critice, operațiune prin care omul se deosebește de jivine.

Ar fi fost normal ca DNA să reacționeze printr-un Comunicat adresat opiniei publice, un document solid, menit să ne convingă, fie și logic, că așa ceva – întocmirea Rechizitoriilor de către SRI – era practic imposibilă. Așa face peste tot în lume o instituție a statului de drept, obligată prin privilegiile uriașe ale celor care lucrează în ea ca funcționari să dea seamă înainte de toate opiniei publice.
România e însă Babuinia.
O țară în care o clică, un club de aventurieri conduce.
Șefa DNA, unul dintre funcționarii publici cei mai bine plătiți din țară, beneficiind de privilegii de care sînt lipsiți mulți miliardari în Occident, nu dă seamă nimănui.
Prin urmare, DNA n-a catadicsit să se adreseze opiniei publice.
S-a adresat Inspecției judiciare.
Pentru ce?
Pentru a verifica adevărul celor spuse de Daniel Dragomir?
Nici vorbă.
Codruța Kovesi nu vrea ca inspecția judiciară să verifice adevărul spuselor lui Daniel Dragomir, ci plîngerea ei că aceste dezvăluiri sînt calomnioase. Documentul emanat de Codruța Kovesi nu suflă o vorbă despre veridicitatea dezvăluirilor. El pleacă de la axioma că dezvăluirile sînt niște calomnii. Ca să fie calomnii, dezvăluirile trebuie infirmate de o minimă verificare prin raportare la Adevăr.
DNA nu-și pune problema asta.
Dezvăluirile lui Daniel Dragomir sînt din start calomnii.
De ce?
Ne răspunde sintagma:

„Afirmațiile sînt făcute de o persoană care în prezent este inculpată, judecată în apel de către Curtea de Apel București.”

Raționamentul e tipic semidocților denunțat de George Călinescu într-o faimoasă tabletă N-ai dreptate, pentru că ești ofticoasă.
Da.
Daniel Dragomir e o persoană inculpată de DNA.
Faptul poate fi cel mult temei de a verifica atenți spusele sale, dar nu temei de a le contesta adevărul din start.

Dar nu numai atît.
Folosirea argumentului afirmațiile sînt false, pentru că aparțin unui penal sunt calomnioase a apărut și în cadrul campaniei duse de Unitățile militare din presă pentru a contracara tăria dezvăluirilor lui Daniel Dragomir.
Desigur, la prima instanță instanță de judecată s-a dovedit că acuzarea de către DNA a fost o făcătură.
Dar chiar dacă nu s-a fi dovedit asta, pînă la finele procesului, Daniel Dragomir e nevinovat.
De ce folosesc DNA și unitățile militare din Presă dosarul de la DNA în bătălia cu dezvăluirile lui Daniel Dragomir?
Răspunsul ni-l dă Operațiunea pe care am putea s-o definim drept folosirea convocării la DNA în cadrul răfuielilor politico-mafiote sub pretextul de Luptă împotriva corupției.
Unul dintre scopuri stă în scoaterea din joc a unui politician prin simpla etichetare drept penal, în urma simplei convocări la DNA.
Un altul, la fel de important, constă în contracararea oricărei tentative de a face dezvăluiri din interior.

Daniel Dragomir a demisionat din SRI în ianuarie 2013.
Ca să i se astupe gura, lui Daniel Dragomir i s-a aplicat un mod de operare tipic Binomului în materie de lichidare morală a unui om. DNA te înhață peste noapte. Te reține 24 de ore și apoi te propune pentru arestare preventivă. În paralel, prin Rețeaua de ofițeri acoperiți, de colaboratori și de șantajați din presă, împotriva celui înhățat de Codruța Kovesi se dezlănțuie jihadul.

Așa a fost și în cazul lui Daniel Dragomir.
În ianuarie 2015, dacă ai curiozitatea să citești presa momentului, vei descoperi imediat, sub forma campaniei de terfelire a imaginii publice a victimei, concretizarea ordinelor venite de la Binom.
Pe lîngă presiunea asupra judecătorilor pentru a-i face să accepte solicitarea DNA de arestare preventivă, terfelirea prin presă a urmărit și punerea la îndoială a unor dezvăluiri incomode din partea lui Daniel Dragomir.
De ce l-a arestat DNA pe Daniel Dragomir?
Pentru ca orice dezvăluire a acestuia despre abuzurile SRI-ului condus de Florian Coldea să fie puse la îndoială ca venind din partea unui penal.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

29 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 15 septembrie 2017”

  • Bună ziua! Domnule Cristoiu,nu credeți că din ecuația înțelegerii situației din România și a acțiunii SRI,lipsește un element,care ar putea fi chiar elementul cel mai important? Eu cred că acest element este atitudinea unor forțe politice din Occident.Mai precis,cred că anumite forțe din Occident au dorit să experimenteze în România un proiect de dictatură camuflată.Pentru acest obiectiv au avut nevoie de SRI și DNA,dar și de un punct slab din ethosul românesc – lipsa de reacție.În schimb,au promis SRI protecție în fața rușilor și mână liberă în România.

  • Ba ghio… treaba cu Daniel Dragomir e urmatoarea: omul a lucrat cu buna credinta in SRI o perioada, apoi si-a dat seama ca unii se imbogatesc extrem, in timp ce el apara tara de teroristi. Si atunci s-a gandit si el sa discute cu un arab care avea afaceri prin Romania, prin zona Codlea, jud. Brasov. I-a spus arabului ca poate sa faca si sa dreaga (nici el nu credea ce spune)… contra unei sume de bani… Si atunci au intrati colegii lui pe fir (moralistii lu peste… niste slugi) l-au trecut in rezerva si au aruncat cu oua stricate in el. O intreaga cariera aruncat la cos, in timp ce altii umflau pensii grase.. cum draku sa nu te apuce febra pe Codrutza? In rest… ce spune Dragomir e in parte adevarat.. in parte fals… in parte potrivit cu starea de lucruri din Romania, ce poti sa zici? Coldea e deja istorie… a mai ramas Codrutza sa incaseze pumni… Chestia e ca nici Codrutza nu a actionat de capul ei.. a avut binecuvantare de mai sus, iar Daniel Dragomir stie bine cu cine statea la spritzuri pe vremuri cand era in carti.

    Asa ca.. cainii latra, ursul trece… prostii se uita la TV. Bea o cana cu apa bah.. ghio…

  • Aceste asa-zise „dezvaluiri” sunt un ckkt. Binentelesc ca televiziunile tabloide sunt tot timpul interesate despre orice kkt care contine cuvinte cheie ca: „servicii secrete”, „agenti”, „stat paralel”, etc…

    Mai uita prostii de foame si de faptul ca tocmai s-a scumpit benzina. In rest, pe Codrutza o doare fix intr-un anumit loc de toti prostii care-i poarta sambetele pe la televiziuni care ar trebui scoase in afara legii.

    • Bă , țărane , hai , tîrîș pe coate și genunchi , direcția Pădurea Băneasa înainte aaaarș ! 5 ați apărut brusc , ca la un semn un țărm de altul , de 3 zile-ncoace , ce coincidență !

      • Ba ghio… Io am mai vazut tzarani prosti.. dar ca tine…pe bune… Tie nu-ti permite capacitatea intelectuala sa pricepi ca, daca Daniel Dragomir era lasat in pace sa-si faca mendrele, asemeni altor ciocoi din sistem… nu mai aflau prostii, in veci, cum era treaba cu SRi s cu mandatele alea? Ati ajuns sa va bucurati de orice kkat rabufnetste pe pereti in presa, oricat de rasuflat ar fi… chiar atat de penibili ati ajuns? Nu-i de ajuns ca nu da nici drk .. nici o ceapa degerata pe voi sau pe opiniile voastre? Ba ghio.. cand un secret din SRI ajunge sa-l afle prostii.. nu mai e secret de mult.. bah..e prosteala pentru fraieri… In afara de tine a mai sarit cineva de kour in sus, la „dezvaluirile” lu Daniel Dragomir ????

        • Bă , țărane , tu ai ajuns mai mult decît căprar la Secu , k dp kum scri , nu pari ? Bă , eu nu mă pr întind la vrb cu oligofreni ca tine , am vrut doar să subliniez k ați apărut cam mulți rcnt ( recent , adică ) , să mnmlzț( minimalizați) ce-a zis ăla , nr 2 la Secu , pînă să-l bage Chioveșa la bulău , că l-a deranjat pe tac-su Lascu la 12 noaptea cu telefonul . Ei , vezi , asta e , că n-a fost lăsat să-și facă mendrele și a dat Secu în gît .
          Exact ca fugarul infractor Ghiță .
          Așa că ,heil sktr , ( sictir , javră ) , că mulți mai sînteți încă , piei-v-ar neamul de securiști băloși !

      • Da’ tu ce caţi mă la subsol? ããă?!
        Măi, cånd e ziua mea de na$tere?

  • Daniel Dragomir, lucra si acu in SRI si nu mai dezvaluia nimic..daca nu si-ar fi bagat unii coada, inainte de 2013, in afacerile lui „cinstite”, bazate pe santaj, cu un cetatean strain…Asta l-a scos din pepeni pe marele luptator antiterorist – „Pai ce bai nene, sa fure numai unii in tara asta.. ailaltii ce are…? Lichidarea morala a unui om, chiar daca e facut ca pe timpul lu Ceasca, cu afisarea lui la gazeta de perete, are pe undeva un sambure de adevar. Nu stiu alde Ciutacu ce sa intrebe in astfel de emisiuni.. ca Dragomir nu avea toate raspunsurile la el..

  • Din toate aceste ‘dezvaluiri’ nu va ieși … nimic ! O sa vedeti ! Crodutza va ramane la locul ei, neclintindu-i-se nici un fir de păr, de nicăieri !!!

  • Cand e vorba sa dea in gat pe cineva „o persoana care in prezent este inculpata” este foarte credibila, cand aceasi persoana da in gat o institutie a statului nu mai este credibila. Doua situatii identice, doua reactii diferite.

  • In Ungaria, Ucraina, Rep Moldova, Bulgaria si Serbia exista doi tre jurnalisti a caror agenda e sa il ajute pe presedintele ales sa schimbe in totalitate conducerea serviciului de informatii. Ca sa pastreze catdecat credibilitate, cei doi tre jurnalisti il mai ataca si pe presedintele ales cand isi amintesc si din cand im cand.

    …………………….

    Deci peste tot in jurul Romaniei, presedintii alesi au cozile lor de topor. Din fericire, Romania e o exceptie. Noi n-avem d-astia

    • Păi cam ai dreptate, la noi Joiannis nu are coadă de topor, ci coadă de vacă.

  • SRI e parazitat de la conducere, de gramada de generali de acolo.. Deh in loc sa le dea unora niste ani in puscarie, leau dat pensii babane. Au bagat la bulau tot felul de hoti de laditze dar pe_astia cu gradele pe umar, din presa, servicii si justitie le-a dat drumu sa suga de la bugete. Adica Johannes , care cica e garantu Constiutiei de ce nu e ingrijorat pe astfel de mishmashuri? Sau el e garant doar pe constitutzia lu dna Carmen? 🙂

  • Probabil ca domnul Daniel Dragomir are dreptate si spune unele adevaruri! Sunt convins ca are si ceva documente. Altfel nu am mai auzi de EL. Cea ce prezinta se petrece peste TOT. Problema la noi ca sunt LEGI ce se „bat cap la cap”. Corect ar fii ca SRI sa se ocupe de protectia nationala si nu „aventurile politice”. Procuratura sa se ocupe de protectia cetatenilor si a averii nationale (nu de implicarea politica).Judecatorii sa fie lasati sa aplice legea(buna, rea si sa nu mai fie amenintati cu dosare). Politiceni(parlamentul-singurul legitimat prin vot popupar impreuna cu presedintele sunt responsabili pentru tot ce se intimpla in tara(chiar daca nu dovedesc permanent incredea acordata). O alta solutie ar fii DICTATURA. O asfel de solutie conduce la o singuranta de suprafata mai mare. Dar daca NU !!!

  • Dle Cristoiu, haideti domnule ca e simplu: prezentati dvs o informare SRI pe un caz de coruptie si rechizitoriul corespunzator.

    ………Sa vedem macar un caz in care ACESTEA DOUA COINCID

    • a, n-aveti? Superinformatul Domnul Daniel Dragomir nu a venit in emisiune decat cu afirmatia( ca rechizitoriile DNA erau informari SRI semnate de procurori) si zero probe? Cum, dl Dragomir care are xeroxuri de la orice? Vai

      Pai atunci spuneti asa Dle Cristoiu, ca nu exista nici macar o proba in sprijinul afirmatiei respective.

      • Ba, in apa se vede ca esti pe invers. Insista totusi cu imbecilitatile, poate te avanseaza..

    • Asta e un gen in sine de jurnalism, haideti sa-l numim jurnalism tip „am o potcoava si imi mai trebuie trei si calul”

      • Bă , mai du-te-n mă-ta , tot așa Inchiziția a cerut probe că Pămîntul e rotund , sau l-au pus la grătar pe Giordano Bruno că n-a avut probe că totuși se învîrtește .
        Ete , bă apă , și tu ești o căcăreză securistă , care a primit OZU să-l desființezi pe ăla . cerînd probe pt ceva ce știm toți , mai puțin gloată năvleagă de reziști drogați , de peste 10 ani , că doar urlă evidența . Hai , bă , sictir , vezi că te poate șterge Titanul și aici , dacă o iei razna ca Stanca , nu-ți fă iluzii !

      • A , am uitat , și Ceaușeasca voia dovada ! A venit repede , sub forma de bucăți de plumb . Cred că a fost singurul proces , la ce mai trebuia , nu știu , din viața mea , cînd m-a bucurar abuzul justiției .

        • Trebuie să recunoașteți că am greșit toți cei care ne-am bucurat atunci când Ceausestii erau omorâți. Dacă trăiau am fi aflat multe despre lovitura de stat dată de securitate.

      • Am spus la nickname ce-am avut de spus! Atât mai adaug, că se vede chiar dacă apa e tulbure!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *