Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de vineri, 16 septembrie 2016

Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloș pîrjolește România!

O ştire Agerpres difuzată luni, 12 septembrie 2016, şi copiată de mai toate site-urile sună aşa:
„Discuţia cu premier tehnocrat şi premier politic…. Eu pot să vă spun părerea mea foarte simplu şi foarte clar: o ţară trebuie să aibă un guvern politic. E simplu de tot”, a spus preşedintele.

Potrivit acestuia, Guvernul tehnocrat actual a fost o soluţie „de criză”, pe o perioadă limitată.
„Faptul că în această perioadă de criză am propus o persoană neafiliată politic – şi vă amintiţi că l-am rugat la vremea respectivă pe domnul Cioloş să propună un guvern independent politic, adică un guvern de tehnocraţi – a fost o soluţie pentru o perioadă limitată. Eu cred că după alegeri nu putem să discutăm de altceva decît de un guvern politic”, a precizat şeful statului.
Preşedintele Iohannis a fost prezent la deschiderea noului an şcolar, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Capitală.

Din cercetarea de Istorie ştiu că orice vorbă a unuia mai mare sau mai mic trebuie raportată la context pentru a-i desluşi semnificaţiile sau mai ales dedesubturile.
Să luăm de exemplu legendarele vorbe ale lui Cambronne:
„Căcat! Garda moare, dar nu se predă!”

Cine îşi aruncă o privire asupra CV-ului celui care a fost Cambronne rămîne nedumerit la aceste vorbe.
Pierre Jaques Etienne Cambronne nu e un sergent major din Armata lui Napoleon ca să crezi că astfel de vorbe îi intrau în fondul cotidian de cuvinte.
General de divizie, promovat de Napoleon după Bătălia de la Iena, de la gradul de colonel, Pierre Etienne Cambronne e Conte al Imperiului şi Mare ofiţer al Legiunii de Onoare.
Conducător al Gării Imperiale în timpul perioadei de exil a lui Napoleon pe Elba, şi comandantul avangardei pe traseul Golful Saint-Jean – Paris, după reîntoarcerea Împăratului în Franţa, generalul Cambronne e comandatul unuia dintre cele trei careuri ale Gărzii Imperiale care se retrage, după ora 20, în 18 iunie 1815, la Waterloo, sub asalturile cavaleriei engleze.

În timp ce restul Armatei lui Napoleon, dată peste cap de venirea lui Blucher în locul mult așteptatului Grouchy, o rupe la fugă în dezordine, cele trei careuri se retrag într-o ordine fascinantă, deşi tunurile îi mitraliază de la 60 de metri.
În nici o clipă careurile nu-şi pierd unitatea. Din 50 în 50 de metri, ele se opresc pentru a respinge şarjele de cavalerie inamice.
Ofiţerii englezi somează Garda să se predea.
Drept răspuns, generalul Cambronne, din mijlocul careului alcătuit de batalionul 2, Divizia I, Vînători de Gardă, răspunde: Căcat! Garda moare dar nu se predă!
Rănit, cade de pe cal şi e luat prizonier de englezi.

Se înţelege că pentru a răspunde la întrebarea Cum de a vorbit aşa ditamai generalul? raportarea la context e absolut necesară.
Generalul era la finele unei zile sîngeroase.
Generalul asista la dezastrul Armatei lui Napoleon.
Generalul îşi dădea seama că totul e pierdut.
Generalul nu-i înghițea pe englezi.
Generalul era furios pe viață.

Păstrînd proporţiile, să ne întoarcem la declaraţia lui Klaus Iohannis.
Şi această declaraţie pare de neînţeles dacă n-o raportăm la împrejurări:

Klaus Iohannis nu se pronunță de obicei public în chestiuni dramatice pentru ţară şi chiar şi pentru el. Ce l-a apucat să rostească nişte clişee despre Guvernul tehnocrat?

Klaus Iohannis se afla la Începerea anului şcolar.
Între asta şi Guvern nu era nici o legătură.

Klaus Iohannis s-a dus dinadins la Grupul de Presă, a răspuns unei singure întrebări, cea cu Guvernul politic, şi a plecat.
A mai procedat aşa în cazul ANAF versus Antena 3.

Aceste date concrete ne ajută să dibuim rostul declaraţiei:
Klaus Iohannis a făcut această declaraţie în chip mecanic, împins de cineva, pus de cineva să facă asta.
Din cîte-mi dau seama, Serviciile au fost cele care l-au sfătuit să facă asta urgent.
Guvernul Dacian Cioloş, deşi simplu Guvern de administrare a alegerilor, s-a angajat într-o serie de măsuri catastrofale pentru România, dar care răspund Grupurilor de interese interne şi externe, care dirijează Guvernul.

Mai sînt pînă la alegeri mai puţin de trei luni.
În această perioadă, ar fi normal ca Guvernul Dacian Cioloş să se limiteze la administrarea treburilor zilnice ale ţării.
Intenţia de a modifica prin Ordonanţă de urgenţă Codul Fiscal a fost însă semnalul neliniştitor că Guvernul Dacian Cioloş are de gînd, în perioada care i-a rămas, să ia măsuri ireparabile prin Ordonanţe de Urgenţă.
Aceste măsuri, cerute de grupurile de interese, vin dinspre toți miniştrii, care caută acum să se aranjeze după plecare.

În cazul unui Guvern politic, înaintea alegerilor parlamentare, miniștrii sunt deosebit de prudenți în măsurile luate. Aflat înaintea examenului crucial, partidul care i-a numit îi ține sub control, preocupat să nu piardă capital politic prin deciziile controversate ale miniștrilor. La rîndul lor, miniștrii știu că, după alegeri, tot la partid vor fi obligați să apeleze pentru a-și găsi un servici. De aceea, miniștrii dintr-un Guvern politic evită pe cît posibil să ia decizii controversate în perioada preelectorală.

Nu e cazul miniștrilor din Guvernul Dacian Cioloș.
Toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, știu că după alegeri trebuie să-și caute servici.
Toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, știu că nu vor da socoteală nimănui pentru deciziile dubioase luate pînă la plecarea de la Victoria.
De aceea, toți, dar absolut toți, în frunte cu premierul, încearcă să se aranjeze de pe acum.
Dînd satisfacție unor grupuri de interese interne și externe, ei își asigură de pe acum funcții bănoase după alegeri, unii dintre ei chiar și parale bine puse deoparte de grupurile de interese.

Situația e unică în Istoria României:
Înainte de a se retrage la Bruxelles, Hoarda lui Dacian Cioloș pîrjolește România!
Asta explică gestul aparent de neînțeles al lui Klaus Iohannis de a face hodoronc-tronc o Declarație despre Guvernul tehnocrat la deschiderea noului an școlar!
Sînt tare curios să văd dacă gestul va opri cît de cît Guvernul Cioloș din luarea unor măsuri ireparabile în cele cîteva luni rămase pînă la plecarea pentru totdeauna de la Palatul Victoria.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

17 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 16 septembrie 2016”

  • O sa isi revina dupa ce oamenii de intelgenta dumneavoastra o sa ne binecuvanteze din lumea de apoi

  • Ce a stopat , concret? aratati-ne si noua ,,proștilor” legile cu care a ,,stopat”..

  • Bine că ii,arde” plagiatul…faptul că romanii cu precădere femeia din Romania în următorii ani ies la pensie mai târziu decât aproape toate celelalte nații ,nu
    arde pe nimeni.
    Vedeți anexa 5 si realizati ticăloșia si marsavia unei legi care obligă români care au prestat muncii grele, pentru că nu toți lucram la birou precum unii ,să meargă în baston probabil după 60 de ani să presteze ce or mai putea.
    Niste conducători MIZERABILI si niste susținători la fel de mizerabili ,care sunt interesați doar de răzbunări si lupte politice imbecile , care își bat joc de soarta unui popor ,mintindu-l ,batjocorindu-l ,EXTERMINANDU-L..
    JURAMANTUL PRESTAT CAND ACCEZI INTRUN LOC IN FRUNTEA STATULUI ROMAN ESTE BUNASTAREA POPORULUI SI SUVERANITATEA TARII. DAR VOI JUCATI țurca SI VA INTERESEAZA DOAR DE VOI,BATANDU-VA PE ,,CIOLAN” , UITAND CA INTRO BUNA ZI , LEGILE VOASTRE TICALOASE SE VOR INTOARCE IMPOTRIVA VOASTRA ,DACA AVETI IMPRESIA CA POPORUL VA VA LASA VOUA TOATE ACELE. ,BONUSURI’ PE CARE SINGURI VI LE ACORDATI, IN TIMP CE EI SI URMASII SE ZBAT IN NEAJUNSURI SI NEDREPTATI ,VISATI FRUMOS…Poporul se va trezi intro buna zi..Si atunci va vor scoate si din gaura de șarpe ,degeaba va faceți averi în strainataturi sau va declarați ,,morți”…
    BASESCU ..IOHANNIS SI GUVERNELE LOR CONDAMNATI PENTRU GENOCID SI PIERDEREA SUVERANITATII..

  • Guvernul tehnocrat a fost o solutie de criza care a inceput de 26 ani odata cu noii comunisti.Guvernul tehnocrat sunt sansa romanilor de a nu regresa si ajunge la nivelul celor din Asia. PSD tovarase Cristoiu nu a insemnat prosperitate pentru romani decat pentru mafia lor.

  • Maestre, guvernul Cilos a facut mai multe lucruri bune intr-un an dacat a facut prietenul tau Ponta in patru ani.

  • Maestre;n-ai sesizat ca Ponta se plange ca este lider al opozitiei (persecutat) cand are presedinte de Camera si respectiv Senat-majoritate ?Urla zilnic,ca guvernul este antiroman si nu se incumeta sa-l zvanture !Eu cred ca OMULETUL este nemultumit de „multimea prostimii „,vrea mai multa ,ca sa-l inlature si pe Tariceanu,cum a facut cu Crin !!!

  • super comentariu .asta este unul dintre lucrurile pe care nu le pricep compatriotii nostri ,ca doar ce este scris se cuvine a fi luat in seama si nu palavragelile de la tv sau net .

  • Se stia de la inceput ca Ciolos si gasca , slugile strainilor, au fost trimisi de acestia sa culeaga bogatiile ramase in tara pt a le ceda acestor grupuri de interese. Romania trebuie sa ramana in lanturi pt a fi ‘mulsa’ complet.

  • Domnule Cristoiu,sunteți nedrept cu acest guvern! Politicienii au gura mare că vin,foarte curând,alegerile. Din acest motiv,ei își apără cu nesimțirea caracteristică intrresele meschine. Mă surprinde că presa le sufla-n pânze.

  • Dle Cristoiu, conditia necesara, dar nu suficienta, pt ca un articol sa fie complet, din punct de vedere al informatiei, este sa sustineti prin exemple formulari de genul „guvernul…s-a angajat într-o serie de măsuri catastrofale pentru România”, pt ca nu toata lumea sta la TV, sau pe internet, ca sa fie informata! In plus, fiecare om interpreteaza in mod subiectiv o masura, in functie de interesele lui! Dar, daca tot veni vorba, masura guvernului Ponta de a sterge datoriile de cateva sute de milioane de dolari ale celor de la Kaz Munay Gas, nu e o masura CATASTROFALA pt Romania?! In rest, pot sa fiu de acord ca toti ministrii, inclusiv Ciolos, isi cauta „servici”, vorba dvs., dar si ca exista grupuri de interese, mai ales in domeniul sanatatii!

  • Averile le au hotii in Rominia, niste prosti lasati sa fure de institutiile statului sa poata fura si ei. Doar idiotii au ramas in Rominia, care voteaza hoti.
    In tara asta de prosti si hoti eu nu am avut niciodata bani de masina!
    Nu am primit casa, nu am primit loc in cimitirul Central de la avortonii din primaria Cluj!
    Asta inseamna sa traiesti in saracie sub ocupatia miticilor prosti si hoti in Transilvania.

  • Ca sa fie aceasta hoarda ,s-a dat foc!

  • Ce servicii smechere avem! Le fac ele pe toate. E bine – mai putin de munca pentru noi! 😀

  • hoarda samsarilor ue isti.Velocipractorii….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *