Gîndul de vineri, 20 februarie 2015

Ce a scris Elena Udrea în Jurnal despre Eduard Hellvig, propunerea lui Klaus Iohannis pentru șefia SRI

Am început să urmăresc interviul lui Klaus Iohannis de la DiGi 24 gîndindu-mă la blestemata meserie de așa zis analist al clipei, care te obligă să consumi plicticoșenii adormitoare fără a profita de ele pentru un somn fără somnifere.

Spre surprinderea mea, interviul a fost infinit mai interesant decît toate intervențiile publice de pînă acum ale lui Klaus Iohannis.
Ce-am reproșat eu pe diferite game lui Klaus Iohannis era absența desăvîrșită a punctului de vedere personal, printr-o pititire evidentă sub limba de lemn.

Cum m-am întîlnit joi după-amiază cu Rareș Bogdan, venind vorba de mediocritatea imposbilă a comunicării publice a noului președinte, mi-am exprimat mirarea că, la interviul pe care i l-am luat amîndoi pe Realitatea Tv, în campanie, a fost net diferit de cel de după alegeri, astfel că m-am văzut constrîns să exclam în scris:
Și totuși Klaus Iohannis e om!

Interviul de la DiGi 24 mi-a amintit de cel luat de mine și de Rareș Bogdan în campanie.
Klaus Iohannis s-a dezvăluit acum ca un om și nu ca un tablou, un om care are păreri tari, unele chiar originale, despre problemele actualității, păreri pe care nu se mai teme să le expună tranșant.
Dovadă că treptat-treptat, Klaus Iohannis pune mîna pe adevărata putere.

Aș remarca astfel cîteva opinii tari ale lui Klaus Iohannis, opinii care ar merita dacă nu dezbaterea intensă, atunci măcar consemnarea:

  1. Se impune o modificare de legislație și de comportament astfel încît România să nu mai cunoască spectalolul telejustiției. Revenind la o poziție de la vizita la CSM, Klaus Iohannis s-a declarat adversar al scurgerii din dosare către presă.
  2. Marile anchete ale DNA au menirea de a curăța clasa politică pentru a face loc unor oameni noi. Avînd în vedere că teza am întîlnit-o și la ofițerii acoperiți din presă, sunt sigur că i-a fost indusă lui Klaus Iohannis de cine știu eu.
  3. Ancheta în cazul cumnatului lui Victor Ponta e abia la început. De aceea, el nu se poate pronunța dacă premierul trebuie să-și dea demisia sau nu. Să înțelegem că președintele știe că ancheta va ajunge într-un punct dincolo de care Victor Ponta ar trebui să demisioneze? Din cîte mi-am dat eu seama asta a vrut să spună Klaus Iohannis. Asta mă face să cred că lui Klaus Iohannis i se spun amănunte din dosare, așa cum se întîmpla și cu Traian Băsescu.
  4. Punerea la îndoială a măsurilor de relansare fiscală propuse de Victor Ponta.
  5. Anunțul că după cum merg lucrurile în Parlament, vom avea în curînd o nouă majoritate. Deși a spus că nu se amestecă în formarea acestei majorități, joi seara, Klaus Iohannis a început să pună presiune pe Victor Ponta. Așa cum l-a sfătuit Traian Băsescu.

NB: Aflu că Elena Udrea mi-a solicitat public să reproduc din Jurnal rândurile despre Eduard Hellvig. Dau curs solicitării:
La un moment dat aflând că la sediul SRI din Băneasa se duc Eduard Hellvig și Petrache de la Ilfov, la Coldea, să se pună de acord pe diverse lucruri legate de Iohannis și că aceștia spuseseră că i-a asigurat Coldea că nu va fi declarat incompatibil până la alegeri Iohannis, m-am dus să-i spun lui Maior că se lucrează împotriva lui Ponta cu aceste metode.

Comentarii

De ce a simtit nevoia EU sa il informeze pe Maior ca se lucreaza impotriva lui Ponta? Deci EU era un fel de informatoare?

JURNALUL, dl. Cristoiu! Este evident ca dna Udrea stie multe. Ea si cu dl. Turcescu ce mai prezic… si le prezic bine.

Florin Vlad Florin Vlad says:

Deci Elena Udrea ne spune ca se duce la Maior sa-l parasca pe Coldea ca-l sustine pe Iohannis si-l defavorizeaza pe Ponta, si bineinteles ca Traian Basescu era strain de acest fapt. Mi-e greata!

Mä gindesc la tupeul lui Bäsescu.El n-a trecut pe la Grivco ??

Dan Nistor Dan Nistor says:

Asa om,ca a pus un hot la SRI ! Nu gasea un om curat ? Si totusi aveti dreptate, e si el om !, dar unul idiot.

Marius Iacob Marius Iacob says:

Nu asta e subiectul clipei, ci numirea lui Helvig, omul Varanului. Sper ca nu pupati poala noului stapan via Rares Bogdan, Realitatea.

Aveti acordul dnei Udrea!

Ana Petric Ana Petric says:

Asteptam jurnalul !

cu “nashul” in suflet ….

Optimist dl Cristoiu!

Marsilia, marele port de Provence – partea I

Am dat mîna cu Ramon Castro, fratele lui Fidel Castro | 7. Fidel, un copil nelegitim, făcut de taică-său cu servitoarea
Cel care merge la Gara de Nord
Sentinela despre Rebeliunea legionară
Un James Bond prea British
Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan | 13. Focurile au fost bine ţintite, făceau parte dintr-un scenariu