Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Indiferent de rezultat, ședința CExN se va sfîrși prost pentru PSD

O tabletă dedicată de războiului din tabăra socialiștilor de la vremea respectivă (Tudor Arghezi, Duminica, Bilete de Papagal, 22 martie 1929) îi dă marelui publicist posibilitatea de a reaminti un adevăr de psihologie desprins din Istorie:

„Nimeni nu se pricepe mai bine la discordie şi ciomăgeală ca frații între dânşii. Şi ei nu se luptă niciodată ca adversarii, ci exclusiv ca fraţii, adică până ce unul din ei, cu nasul muşcat, cu şira spinării ruptă, olog şi unanim fracturat, cade definitiv.”

E un adevăr în stare să ne explice patima dementă pe care o pun cele două tabere în războiul fratricid din PSD.
Citîndu-l pe Arghezi, mă văd obligat să notez ceea ce autorul tabletei n-o spune.
Și anume că, pînă la urmă din aceste ciomăgeli frățești dintre socialiști, cîștiga la scor Siguranța.
Siguranța care avea informatori și manipulatori în toate partidele din anii interbelici.

SRI, de azi, asumîndu-și mai mult sau mai puțin constituțional rolul Siguranței dintre Războaie, se folosește cu succes de ofițeri acoperiți și de agenți de influență plantați în toate partidele, inclusiv în PSD.
Războiul fratricid din partidul de Guvernămînt va atinge punctul culminant vineri, 21 septembrie 2018.
O ședință a Comitetului Executiv Național al PSD urmează să ia o decizie de genul tertium non datur:
Liviu Dragnea pleacă sau rămîne în fruntea partidului.

Repet aici pe scurt datele evenimentului pentru le oferi cititorilor o imagine a ceea ce se se așteaptă să se întîmple la ședința de vineri, 21 septembrie 2018, prin toate notele sale o ședință eveniment, scena unei confruntări al cărei rezultat ar putea să schimbe nițel mersul istoriei prezente în România. PSD nu e un partid oarecare. E un partid de Guvernămînt aflat la jumătate de mandat, beneficiar al unei majorități zdrobitoare în Parlament și în administrația locală. În numele unui așa-zis Comitet de inițiativă, trei lideri de marcă ai PSD – Paul Stănescu, vicepreședinte și vicepremier, Gabriela Firea, membru CExN și primar general al Capitalei, Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al partidului și vicepreședinte al Senatului – au lansat miercuri în spațiul public un Document prin care îi cer lui Liviu Dragnea demisia din fruntea PSD și din fruntea Camerei Deputaților. Potrivit Documentului, conducerea PSD pînă la Congres ar urma să fie asigurată de Viorica Dăncilă, președinte executiv al PSD.

Ședința CExN a fost convocată de Liviu Dragnea pentru a tranșa această dispută.
PSD e angajat printr-o decizie a conducerii în bătălia care se anunță a fi Referendumul pentru familie. Indiscutabil, Referendumul poate fi un eșec doar în privința participării. De aceea, PSD are un interes vital în asigurarea prezenței la urne. Dacă nu se atinge pragul de participare, PSD înregistrează o cumplită lovitură politică. Ar fi fost normal ca disputa din PSD să se amîne pînă după Referendum. Nu s-a întîmplat asta. E o dovadă a ce înseamnă discordia dintre frați.

Potrivit Statului, președintele PSD nu poate fi demis decît în urma unui referendum organizat în rîndurile membrilor PSD. Un astfel de referendum nu poate fi decis decît de un Congres. Așadar, chiar și dacă s-ar solda cu un vot în unamimitate, CExN nu poate să-l demită pe Liviu Dragnea. Poate decide doar convocarea unui Congres care să ia în discuție demiterea lui Liviu Dragnea. Documentul Complotiștilor ține cont de acest adevăr. De aceea, el îi cere lui Liviu Dragnea să demisioneze de la șefia PSD și a Camerei Deputaților. Ședința ar trebui să fie una în care, potrivit puciștilor, marea majoritate a voturilor să fie pentru o Rezoluție prin care lui Liviu Dragnea să i se ceară demisia. Se speră că în condițiile unei majorități chiar și la limită, Liviu Dragnea nu va avea încotro și va demisiona din ambele funcții. Teoretic, după un asemenea vot, Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze. Teoretic doar. Practic Liviu Dragnea ar putea invoca alegerea sa de către toți membrii PSD și nu de către un număr de membri ai unui forum care nu atinge nici măcar proporțiile unui Congres. Deși, repet, refuzul lui Liviu Dragnea de a demisiona chiar în condițiile unui vot copleșitor ar însemna doar o agonie, deoarece nu văd cum ar mai putea lucra președintele cu un partid în care principalii colaboratori nu mai vor să lucreze cu el, trebuie să luăm în calcul și această ipoteză. În aceste condiții, chiar dacă Liviu Dragnea va supraviețui, PSD nu va supraviețui la Guvernare. PSD e un partid care nu poate fi condus decît de un Jupîn. Un Liviu Dragnea care a fost constestat prin vot de aproape toți membrii CExN nu va mai fi Jupîn. În aceste condiții, PSD va fi ușor de trîntit de la putere printr-o moțiune de cenzură. Sau dacă nu va fi moțiune de cenzură, PSD va fi paralizat în actul de Guvernare, mai ale la capitolul ținînd de lupta cu Statul Paralel.

O altă posibilitate la vot ar fi cea a unei victorii a lui Liviu Dragnea. În aceste condiții, dacă nu va smulge CExN scoaterea din joc a lui Paul Stănescu și altor puciști, Liviu Dragnea n-a făcut nimic. Puciștii, pentru care nu mai cale de întoarcere, vor continua bătălia. Se vorbește chiar de un plan B, prin care puciștii vor vota o Moțiune de cenzură împotriva guvernului, amăgiți de făgăduiala unui nou Guvern PSD. Și în acest caz, așadar, victima e PSD. Ca partid de guvernămînt angajat în măsuri dificile, mai ales împotriva Statului Paralel, PSD are nevoie de o unitate de beton.

Puciștii evită să-și dezvăluie planurile. Se pare că adevăratul plan nu e punerea la vot a demiterii lui Liviu Dragnea, pentru că așa ceva Statul nu permite, ci punerea la vot a excluderii din partid a lui Liviu Dragnea. Potrivit Statutului, „Comitetul Executiv Național, hotărăşte, în situaţii excepţionale, cu 2/3 din voturile membrilor săi, sancționarea cu excludere din partid a oricărui membru, pentru încălcări grave ale Statutului sau pentru prejudicii majore aduse PSD”.

Urmărind cu atenție campania dusă de puciști în media, vom dibui imediat ambiția de a creiona imaginea lui Liviu Dragnea ca responsabil de aducerea unor prejudicii majore PSD. Fiind vorba de singurul vot care contează, acesta ar putea fi planul Puciștilor. Asta ar explica și ținerea la secret a numelor celor care sînt de partea puciștilor.

Să admitem că, prin Ședința CExN, Liviu Dragnea pleacă din fruntea PSD și a Camerei Deputaților. Fie prin demisie, fie prin excludere din partid.
Și în acest caz, rezultatul Ședinței va fi dezastruos pentru partid. Marea problemă a Războiului din PSD stă în faptul că nu există un lider al nemulțumiților, o alternativă de Jupîn la Jupînul care e Liviu Dragnea. PD a reușit să se redreseze după debarcarea lui Petre Roman, deoarece alternativa a fost din start un alt Jupîn, Traian Băsescu. În cazul PSD de acum nu există nici un Jupîn. Nici unul dintre puciști nu poate lua locul lui Liviu Dragnea. Gabriela Firea, singura dintre ei cu personalitate, e urîtă de ceilalți puciști. Nici Paul Stănescu, nici Nicolae Bădălău, nici Marian Neacșu nu pot lua locul lui Liviu Dragnea. Varianta Viorica Dăncilă e o glumă nesărată a puciștilor. Cea poreclită Proasta lui Dragnea n-a reușit să facă față unui post de premier-marionetă a lui Liviu Dragnea. Cum să reușească ea să facă față și postului de președinte interimar, altfel spus de Jupîn al PSD? Puciștii îi atribuie Vioricăi Dăncilă un post de marionetă. Ei plănuiesc o remaniere spectaculoasă în urma căreia Mihai Tudose, Adrian Țuțuianu, Marcel Ciolacu vor intra în Guvern. Fără ca Viorica Dăncilă să fie schimbată, ei speră să conducă Guvernul.

Puciștii care l-au ucis pe Cezar în Senat de Idele lui Marte nu s-au gîndit o clipă la urmările Complotului. Uniți doar de ura față de Dictator, au scos pumnalele și l-au ciuruit pe cel pe care pînă nu demult îl pupau în fund. Ședința, pentru că ședință era, a fost urmată de ani întregi de Război civil. S-au gîndit o clipă Conspiratorii la acest efect? Cum să se gîndească, dacă ei urau, urau pur și simplu? Puciștii de acum, din PSD, sînt uniți de ura față de Liviu Dragnea. Ei se urăsc însă între ei. Fiecare ar vrea să ia locul Dictatorului. Crede cineva că ei nu se vor măcelări reciproc după asasinarea politică a lui Liviu Dragnea?

PSD nu e singur pe scena țării ca să credem că o dată rezolvată chestiunea Liviu Dragnea, el va continua să fie în fruntea bucatelor. PSD e o cetate asediată de Sistem, de Klaus Iohannis, de Opoziție, de Stradă, de forțe din exterior. Chiar și cu un Jupîn ca Liviu Dragnea, el a făcut față cu greu marilor bătălii cu Sistemul, cu Klaus Iohannis, cu presiunea din afară. Va face față PSD după căderea lui Liviu Dragnea asediului la care e supus de doi ani aproape?
Tare mă tem că nu.
Tare mă tem că frații, cum le zicea Arghezi, în orbirea care e acum lichidarea lui Liviu Dragnea, nu-și dau seama că dincolo de ziduri pîndește dușmanul.

Nu și-au dat seama de asta nici bizantinii în timpul cumplitului asediu din 1453.
În timp ce Mehmet dădea cu tunul lui Orban în ziduri, cei din Oraș se împărțiseră în două tabere dușmane în chestiunea Uniunii cu Biserica Catolică.
Dintre cei care nu voiau în ruptul capului Uniunea, erau și susținători ai tezei că mai degrabă să vină turcii, decît catolicii. Megaducele Loukas Notaras va rămîne în Istorie prin zicerea Mai bine fesul turcesc decît tiara papală. Cel care a zis asta a sfîrșit cu capul pe butuc. Nu înainte de a vedea cum turcii le taie capul și celor doi fii ai săi.

Indiferent de rezultatul final, ședința CExN se va sfîrși prost pentru PSD.

N.B. Dintre angajamentele din Declarația privind starea PSD lipsește unul dintre cele mai importante. Cel potrivit căruia, în semn de recunoștință față de SRI, după debarcarea lui Liviu Dragnea Realitatea Tv va fi în continuare scutită de taxe și impozite, iar lui Rareș Bogdan i se va pune la dispoziție un avion ca să ajungă mai repede de la un hotel al arabului Murad la altul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Indiferent de rezultat, ședința CExN se va sfîrși prost pentru PSD”

  • Cucuvelule, corect cu ¨prima chestie¨: modificarea legii offshore, a scris si Cernat acum cateva zile (bine-nteles, ca o victorie anti-psd).. pare ca tot ce e pe langa, e doar smokescreen pt bizoni.

    • O victorie era daca ramanea in varianta adoptata tacit la Senat,adica ZERO pentru Romania.Cernat este el insusi un kkt.

  • Personal, nu cred nici într-o noapte a ‘cuţitelor lungi’, dar nici in marea schismă a psd-ului !!! Asta-i pt … CUNOSCĂTORI !!!

  • Personal, nu cred nici într-o noapte a ‘cuţitelor lungi’, dar nici in marea schismă a psd-ului !!! Asta-i pt … CUNOSCĂTORI !!!

  • PENTRU TOTI DOBITOCII CARE NE CACAM PE NOI AICI SI NE CONSIDERAM CEI MAI TARI PE BLOG,priviti de sus ,din drona intuitiei,in tot acest scandal s-au intamplat doua chestii.Trimisul lui Trump impreuna cu Klemm s-au intalnit cu Dragnea,intr-ovizita ce nu era in program si in aceiasi zi la Senat s-a modificat lege offshore,iar PSD a anuntat CEX pentru vineri.Pucistii luati pe nepregatite au dat scrisoarea NESEMNATA catre presa.FIRMANUL DE LA INALTA POARTA (Trump@SUA) a venit pentru Dragnea si ai lui.

  • De ‘fo trei zile va spun ca n-o sa se-ntâmple nimic, la cex !!! Și-așa va fi !!!

  • domi. Care 50 de parlamentari, bre ? Esti prea inrait, prea pui botu usor la ce iti convine. Cam tot ceea ce iti convine e eronat….

    • Adrian Tutuianu, unul dintre sefii tai, a afirmat ca scrisoarea cu pricina a fost semnata de 50 de parlamentari si ca numarul lor este în continua crestere. Crede si nu cerceta … ieri, alaltaieri ziceai gresit ca semnatarii sunt doar trei.

  • Tare de tot ideea cu excluderea din partid a vatafului delincvent!
    Nu va fi nicio tragedie pentru PSD daca se va întâmpla asa! Dimpotriva, partidul îsi va spala oleaca din rusinea ca s-a lasat condus de Liviu Dragnea si clica lui.

  • Boala lungă, moarte sigură !

  • Dar, ce s-ar întâmpla, dacă cex-ul ar fi … boicotat, ori prin ‘ne(re)prezentare’, ori, pur și simplu, printr-o părăsire a ‘mesei tratativelor’, de către unii membri, mai mult, sau mai puţin … ‘marcanţi’ ?!?

  • Cred ca se face o confuzie. Statul paralel este de fapt statul roman. Este paralel cu orice: patriotism, interse nationale, promovare a valorilor romanesti. A istrainat toate bogatiile nationale, a inchis toate unitatile productive, combinate, mine etc. Inchide cu lejeritate ochii la toate vanzarile nelimitate de terenuri agricole, taierea fara precedent a padurilor, incheierea de contracte paguboase pentru Romania ( chiar acum prin Metrorex, a mai pierdut un proces in valoare de 180 mil lei in favoarea Astaldi. In loc acestia sa fie buni de plata pentru intarzierea de peste trei ani la magistrala 5. Dar Bechtel, dar contractele de la CNAIR? Dar Rosia Montana, unde nu a fost semnat nici un contract ?). Nimeni nu a fost tras niciodata la raspundere.

    In realitate este vorba de statul subteran ( deep state ). Ei sunt adevaratii conducatori ai Romaniei, ei hotarasc totul, inclusiv presedintele tarii. Cand apar incercari timide de rezistenta, acestea sunt reprimate imediat. Cum? Mitinguri ( organizarea celui din 10 aug. a inceput cu trei luni mai devreme, dar nu s-a finalizat cu inlocuirea guvernului), campanii media dezlantuite impotriva celor indezirabili, fake news, sponsorizari. Prezenta statului subteran o gasim peste tot: ministere, agentii, intelligence etc. Un exemplu: tiparirea manualelor scolare. Desi a fost stabilit prin lege ca o singura editura, de stat, sa editeze manualele scolare, factori de decizie din Ministerul Educatiei, salariati ai statului roman, au intarziat cat au putut acest lucru. Apoi, au avut grija sa le compromita prin introducerea unor gresli elementare.

    • Adrian. Ai dreptate. Dar Statul paralel il sa saboteaza pe cel legitim. Prin vot nu poate, de aceea apeleaza la mizerii, gen sprijin extern contra bogatii naturale sau contracte. Sau ii corupe functionarii.

  • Iar citim … ‘baltagul’, sau te pomenești că nenea ăsta a închiriat etajul, pe ‘persoană fizică’ ? Eu, sincer să fiu, m-am cam plictisit de comentariile lui, anoste !

    • Anton Marcu. Plicticoase dar adevarate. Congres se poate face numai daca Dragnea ar fi in minoritate azi. Deci tot Statul paralel il rezolva pe Dragnea, dar nu la vot. La vot Dragnea bate Statul paralel. Doar cu DNA si puscaria poate fi invins.

      • Axonule, daca se merge pe logica ta, cei 50 de parlamentari de frunte ai PSD (plus altii), care-l vor plecat pe Dragnea, fac parte din „Statul Paralel”. Cam multi!
        De aici ar rezulta clar ca PSD este Partidul Statului Paralel, profesore! Halal sa-ti fie!

  • Maestre nu uitati ce spunea Ilie Serbanescu !Doamna primar a fost promovata de domnul Isarescu.Asta spune tot.E suficient! A fost activata doar! Acum s au desconspirat doar o parte ,ca nu e prost sistemul sa epuizeze toate resursele.

  • Mâine, la cex, nu cred ca se va lua nici o decizie importantă, privindu-l pe Dragnea !
    Probabil se va ‘împinge’ totul spre un congres extraordinar, care ar fi programat după … apelul din 8 octombrie !!!
    Atunci vom vedea dacă se va merge … ORI LA BAL, ORI LA … ‘SPITAL’ !

  • asa sa fie

  • Maine pucistii vor primi un raspuns scurt si decisiv…almost humane. Stay tuned.
    P.S. Si daca PSD-ul pierde guvernarea ce? A mai pierdut PSD-ul guvernarea (basca in urma unui mesaj pe fb) si n-a MAI murit nimeni. Macar de data asta se va lasa doar cu detonarea ‘colectiva’ a conservelor din parlament.
    Apoi vine teutonul si-si pune „guvernul meu v2.0” si toate otrepele iohanniste drogate vor ranji fericite.
    Tinand cont ca la anul sunt alegeri, s-ar putea ca acest scenariu sa pice manusa pentru PSD. Am mai vazut acest scenariu in 2016, cand dupa un an de „guvernul meu v1.0”, PSD a obtinut cel mai mare scor ever. Daca PSD pierde acum guvernarea s-ar putea ca la anul, in loc de Teuton v2.0, sa avem Plesoianu – beta release.
    Singurul care pierde cu adevarat in tot acest scandal este Tariceanu.

    • Dar, ce s-ar întâmpla, dacă cex-ul ar fi … boicotat, ori prin ‘ne(re)prezentare’, ori, pur și simplu, printr-o părăsire a ‘mesei tratativelor’, de către unii membri, mai mult, sau mai puţin … ‘marcanţi’ ?!?

  • Cred ca domnul Cernat este foarte indragostit de Dragnea, nu vad de ce?, dar cu draogoste nu te pui.Acum o sa-mi bage tot felul de lucruri prin tot felul de gaoce.
    Trecind la lucruri seriose exista probabilitatea mare ca Psd sa piarda guvernarea. O sa ne trezim cu un nou „gurven al meu”, format din resturile fara valoare ale multiplelor partide de opozitie si ceva ciocoi psd. Ce noroc pe aceasta tara. Sa vedeti atunci guvernare. Ce au plecat din tara Romanii pe vremea lui basescu, acum chiar se vor golii orasele. Pobabil se va regeta guvernarea minus boc, chiar guvernarea zaro ciolos.

    • Stai ‘liniștit’, că nu se va-ntâmpla nimic !
      Dragnea va cădea tot în picioare, ca un ‘motan’ … ‘care este’ !!!
      Însă, din păcate, cel mai rău vor ieși cei trei ‘inițiatori’, ai scrisorii-declaraţie, in frunte cu mme Firea, ‘generăleasa’ capitalei, care va fi, mai mult ca sigur, ‘retrogradată’, la … Voluntari, unde-i soţul ei primar, parafrazînd un ‘clasic’, în viaţă !
      Mai gravă mi se pare posibila degringoladă, care s-ar putea să urmeze, în ‘rândurile’… membrilor psd, mai mult, sau mai puţin, ‘marcanţi, care nu vor să rămână, în nici un caz, fără ‘privilegiile’ actuale, sau fără ‘coledzi’, la viitoarele alegeri ! He, he, hee !!!

  • Aveți pe site un individ needucat, sau mai mulți ?

    • Aproape unu.. 🙂 La urmatoarea postare, copiaza urmatorul cod: 4Zy3i, ca sa demonstrezi ca nu esti un robot..

    • Doar needucat?!
      Nikola este nesimtitul care jigneste fara sa fie jignit, ratatul care nu-i în stare sa scrie vreun comentariu referitor la articol si care îsi satisface nevoile perverse, hartuindu-i pe cititorii lui Ion Cristoiu.

      • Mai bine nesimtit decat castigatorul sectiunii LINGẮUL BLOGULUI -domi : ¨Maestre, umorist daca erati si nu v-ar fi iesit mai bine articolul, m-am distrat copios citindu-l.¨

      • Bai dobi, tu esti sclav pe plantatie la o multinationala, este?

    • Sunt mult mai mulţi, dar nu i-ai ‘numarat”, pe toţi !!!

  • Opinați că Liviu Dragnea i-ar putea exclude din PSD pe Paul Stănescu, Țuțuianu , Bădălău, etc., așa cum anunță Codrin Ștefănescu, probabil susținător? Remarcați că Liviu Dragnea i-a mai exclus și pe Ponta, pe Mihai Chirică, etc ?

  • Cum ați comenta domnule Cristoiu despre faptul că doamna Elena Udrea și-ar fi sporit șansele de a deveni costaricană ?

    • Bai cacareaza, cum comentezi ca, desi soliciti explicit si insistent raspunsuri la bazaconiile tale, I.C. nu te-a bagat niciodata in seama???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *