Gîndul de vineri, 27 februarie 2015

Ați mai auzit ceva de anchetarea celor responsabili de umilirea Diasporei la scrutinul prezidențial?!

Deoarece titlurile date de unele publicații reportajelor despre vizita lui Klaus Iohannis în Germania – citez Carmen și Klaus Iohannis – baie de mulțime la Berlin – m-au făcut să-mi amintesc de vremurile în care Scînteia titra Vizita Tovarășului Nicolae Ceaușescu și a Tovarășei Elena Ceaușescu, m-am apucat să citesc Discursul ținut de Klaus Iohannis la întîlnirea cu românii din Germania.

Toată lumea știe că în Germania românii din diaspora au fost umiliți la cele două tururi de scrutin, realitate care – difuzată pe Facebook – a dus la Miracolul din noiembrie 2014, vorba unui pupinanalist prezidențial contemporan.

Între cele două tururi și nițel după aia, Klaus Iohannis a cerut Dreptate pînă la capăt față de românii umiliți.
De ce?
Pentru că la multe ambasade, inclusiv la cea din Berlin, personalul s-a dat peste cap pentru a fi cît mai mojic cu alegătorii. S-a făcut totul pentru scoaterea din sărite a celor de la cozi: ștampile ascunse pentru mărirea cozilor, trîntirea ușilor în nas la ora 21, deși mulți erau în incinta ambasadei.
În ce scop?
Pentru a lăsa impresia că se primiseră ordine de la București ca românii din Diaspora să nu voteze.

Între cele două tururi și nițel după aia, Klaus Iohannis a promis Diasporei o anchetă severă pentru a vedea ce ambasadori s-au făcut vinovați de umilirea românilor, și o anchetă penală pentru a vedea cine s-a făcut vinovat la nivelul Guvernului.
Începută de Parchetul General, ancheta a fost preluată, la cerere, de DNA.
Nu de alta, dar DNA are o experiență mult mai bogată decît Parchetul în manipularea politică a dosarelor.

De ancheta DNA nu s-a mai auzit nici măcar un măcăit.
Dosarul a fost luat de Codruța Kovesi pentru a putea fi îngropat, ea fiind meșteră la îngropări și la dezgropări de dosare, după cum i se ordonă.

De ce?
Pentru că o anchetă a DNA ar fi ajuns la cel puțin doi inși din apropierea lui Victor Ponta, inși care l-au convins să nu cumva să deschidă noi secții.
Aceștia au avut ordin să-l convingă, pentru că făceau parte din Conspirație.
Cum să ancheteze DNA cînd ancheta ar putea s-ajungă la cei plasați în anturajul premierului?

Ar fi fost normal ca la nivel de Președinte să se înființeze o Comisie de anchetă, fie și Blue Ribbon Panel, cum i-ar spune americanii, pentru a investiga cine de la ambasade se face vinovat de umilirea românilor la cele două tururi.
Această Comisie nu numai că nu s-a înființat, dar mai mult ideea de anchetă și pedepsire a vinovaților de la ambasade a dispărut din preocupările lui Klaus Iohannis.

Mai mult decît semnificativ, în Discursul ținut în fața românilor din Germania, umiliți de ambasadă, Klaus Iohannis n-a suflat o vorbă despre anchetă, despre pedepsirea vinovaților.
Păi, cum să spună ceva despre pedepsirea vinovaților?
Vinovații îi umiliseră pe români la ordin, potrivit Conspirației.
Că doar n-o să deschidă Klaus Iohannis o anchetă împotriva celor din Conspirație!

Comentarii

Domnul Iohannis calca-n strachini, Ponta jubileaza, USL e mai viu ca niciodata ! Nu ne asteapra NIMIC BUN !

Cum au fost umiliti dacă au câştigat alegerile ?

Coca Ghia Coca Ghia says:

Intrebati-l si pe stimatul domn Coldea.Stie foarte multe despre cum a fost cu diaspora.

asa cum gaina naste pui vii si mata spui o gramada de prostii si ineptii.Asta asa ca sa treaca timpul si sa fii in centru atentiei.

Diaspora, ca parte afectata direct, ar trb sa actioneze in instanta Guvernul, singurul responsabil cu organizarea alegerilor.

Maria Maria Maria Maria says:

Nu domnule Cristoiu,nu o sa vedem dreptate romanasilor din diaspora,ce credeti ca intereseaza pe cineva de ei,gata zarurile au fost aruncate

Grecu Aurel Grecu Aurel says:

ramane cum am stabilit.

Radu Gruia Radu Gruia says:

TOTUL SE PLATESTE! zilele jegosului SUNT NUMARATE! JUSTITIA DIVINA N-U I-A-R-T-A! COPIII VOR FI RAZBUNATI! RACHE FÜR KINDER! HEIL DEM TEUFEL ! AMEN!

Maria Stere Maria Stere says:

Sunt sigura ca Iohannis nu uita de Diaspora!

Eu sunt convinsa ca ceea ce a declarat udrea in ceea ce priveste amestecul sri la prezidentiale este adevarat ,ptr ca intradevar decizia de compatibilitate a lui johannis a fost data dupa alegeri.Este legal asa ceva ? Atunci sa se faca dreptate pana la capat in acest “miracol” judecandu-i pe toti la pachet .

Mihai Ena Mihai Ena says:

umbla vorba prin targ ca “umilirea Diasporei la scrutinul prezidențial” s-a facut din doua directii: in timp ce SRI-ul condus de Maior bloca usile ambasadelor, SRI-ul condus de Coldea mobiliza lumea (ciudata “lume”!) la vot doar la anumite ambasade! de ce nici Iohannis si nici Ponta nu-si doresc o ancheta serioasa? pai pentru ca ambele tabere au recurs la actiuni diversioniste, incalcand astfel grav legile democratiei! in timp ce prostimea se uita acum la spectacolul cu Elena Udrea, structurile lucreaza la bagarea gunoiul sub pres, evident

O sa deschida ancheta cu 3 luni inainte de alegerile din 2016;))

Acum se scrie doar despre nutzy maestre!
Acesta este subiectul zilei!
Nu incercati sa distrageti atentia!
Ramaneti fara cititori!

Manix Oprea Manix Oprea says:

Nu cred ca vor dce ancheta asta pina la capat ,de fapt aceste alegeri au fost un mare BLAT

Nu BLAT ,ORDIN ca in orice COLONIE !

Manix Oprea Manix Oprea says:

Ar fi bine ! Din păcate jocul trucat de mirsavi USL

Alin Caita Alin Caita says:

vorbind despre dreptate pana la capat, as face trimitere la o fabula minunata a lui gr alexandrescu…cainele si catelul 🙂 !!

Tapalaga a scris cred, ca a simtit mirosul de bani !!!

In mod sigur a simtit miros de bani, nu de azi, ci mai demult. Si mirosul venea din propriu-i buzunar, cind apasa pe cite o clanta.

Marsilia, marele port de Provence – partea I

Cel care merge la Gara de Nord
Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan | 13. Focurile au fost bine ţintite, făceau parte dintr-un scenariu
Sentinela despre Rebeliunea legionară
Am dat mîna cu Ramon Castro, fratele lui Fidel Castro | 7. Fidel, un copil nelegitim, făcut de taică-său cu servitoarea
Un James Bond prea British