Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de vineri, 28 noiembrie 2014, seara

Demisia lui Sebastian Ghiță din PSD – un aranjament cu Victor Ponta?!

Gîndul de luni, 24 noiembrie 2014, va fi surprins fie și prin titlu pe cititorii care nu-mi știu spaima de a nu trece drept prost într-o lume în care jurnaliștii sunt primii manipulați de mai toată lumea: de Servicii secrete, de partide, de politicieni, ba chiar și de înșiși. De fiecare dată cînd a avut loc un eveniment spectaculos mediatic am ținut să dibui ce ascunde, din credința că mai bine să fiu acuzat de conspiraționanism decît să fiu luat de prost.

Afacerea  cu poza de la club m-a împins să-mi intitulez textul:
Escapada lui Victor Ponta la Abu Dhabi – o poveste de acoperire pentru o întîlnire ultrasecretă?!

Nu știu dacă într-adevăr Victor Ponta a fost la o întîlnire ultrasecretă. Poate n-a fost. Poate a avut o escapadă cu băieții, dintre cele care se poartă în lumea nomenklaturii de azi.

Sigur e că Victor Ponta s-a întors din Emirate un alt om.
Parcă acolo, în Emirate, a avut o întîlnire la care i s- a garantat că România va rămîne în perioada următoare o țară potrivit scenariului Împărțirea Puterii astfel încît nici un partid să nu dețină deopotrivă Guvernul și Președinția.

Nu știu dacă i s-a spus ce să facă pentru a rămîne mai departe premier și șef de partid.
Sigur e că toate acțiunile sale de după concediu mărturisesc un tip decis să-și treacă partidul prin deșertul reformei din temelii.
Pentru aceasta, se cerea de la Victor Ponta să aibă în fine cojones.

Și uite că are.
Demisia lui Sebastian Ghiță din PSD, aranjată sau nu cu Victor Ponta, ține de această nouă imagine pe care premierul vrea s-o impună.

Exclușii i-au reproșat că e la mîna lui Sebastian Ghiță.
Altădată, Victor Ponta ar fi trecut peste asta.
Nu încălcase Sebastian Ghiță consemnul de a nu se discuta înainte de alegeri despre șefia PSD fără ca Victor Ponta să-l mustre măcar?
Acum, pentru niște vorbe care, între noi fie vorba aveau și adevăr – agățarea penibilă a lui Ion Iliescu de deja strănepoții săi numai și numai din setea bolșevică de putere pînă la moarte – Sebastian Ghiță a fost mustrat public de Victor Ponta și obligat să-și dea demisia.

E un moment care convine ambelor părți.
Lui Victor Ponta, pentru că-l eliberează de povara Sebastian Ghiță și, mai ales, îi întărește imaginea de lider care taie-n carne vie.
Lui Sebastian Ghiță, pentru că eliberează România Tv de povara televiziunii guvernamentale.

Dacă reușește să facă din România Tv altceva decît e acum – un OTV cu bani mulți, din care cauză am poreclit-o Căcănia Tv – s-ar putea spune că și Sebastian Ghiță a ieșit cîștigător din demisia sa din PSD.
Cum să nu crezi c-a fost un aranjament între Victor Ponta și Sebastian Ghiță?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 28 noiembrie 2014, seara”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *