Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Cătălin Predoiu a început să se gudure pe lîngă Klaus Iohannis. Simte miros fripturii care e un Guvern PNL?

Joi, 28 ianuarie 2016, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat o iniţiativă legislativă prin care numirea Procurorului General, a procurorului şef al DNA, a preşedintelui ICCJ să nu mai depindă de nici un factor politic.
Potrivit Legii în vigoare, numirile respective, cruciale pentru că au strînsă legătură cu cătușele, principala armă în democraţia românească de Hăis-Cea, sînt făcute de factori politici, cel decisiv rămînînd Preşedintele Republicii.
Iniţiativa, formulată mai demult şi de lideri de opinie care nu fac parte din Divizia Presă a Binomului SRI-DNA şi de ONG-uri cu adevăr neînregimentate, ar avea menirea de a scoate şefiile principalelor instituţii de forţă de sub autoritatea Preşedintelui.

Proiectul poate fi discutat.
Eu, de exemplu, nu cred că numirea procurorului şef al DNA de către CSM ar scoate această funcţie de sub orice influenţă.
Avînd în vedere reţeaua din Justiţie în orice moment ne putem aştepta ca în fruntea DNA să vină un ofiţer acoperit.
Ceea ce ar mai fi rău decît dacă ar veni un om al Preşedintelui.

Indiferent de poziţia faţă de iniţiativă, ea trebuie dezbătută calm, la rece şi pe îndelete.
Împotriva iniţiativei s-a ridicat cu mare huiet Cătălin Predoiu.
Vă mai amintiţi cine e Cătălin Predoiu?
Probabil că nu, deoarece, de două luni, de la instalarea Guvernului Dacian Cioloş, Cătălin Predoiu a dispărut din prim-planul opiniei publice.
Pînă la instalarea Guvernului Dacian Cioloş – Cătălin Predoiu se plimba prin tîrgul mediatic cu o tabliţă spînzurată de gît pe care scria:
Voi fi sigur premier al Guvernului PNL!

Mai mult, ca să ajungă premier, Cătălin Predoiu se cufundase pînă la gît în rahatul unui oportunist rar întîlnit în România, ţară eminamente de oportunişti înainte de a fi eminamente agrară.
Orice politician înhăţat de Binomul SRI-DNA, purtat prin faţa naţiunii în cătuşe, avea parte de flegma lui Cătălin Predoiu.
Pentru că parvenirea sa ca premier depindea de Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu nu zăbovea o clipă în linguşirea publică a Stăpînului de la Cotroceni.
Lucru oribil, deoarece Klaus Iohannis îi dăduse un ghiont şi-i luase locul la candidatura PNL la preşedinţie, candidatură pentru care Cătălin Predoiu era în stare să se vîndă şi pe el însuşi.

Prin desemnarea lui Dacian Cioloş, Klaus Iohannis i-a mai administrat o labă peste ochi lui Cătălin Predoiu.
Scheunînd, Cătălin Predoiu s-a retras din prim-plan.
Îl credeam dacă nu mort politic, atunci măcar resemnat.
După ce ţi se dau două palme de vezi stele verzi, te retragi într-un colţ, gîndindu-te dacă nu cumva ar fi mai bine să te laşi.

Joi, 28 ianuarie 2016 Cătălin Predoiu a înviat brusc din moartea politică.
Nici nu se răciseră bine vorbele lui Călin Popescu Tăriceanu şi el a început să hămăie împotriva iniţiativei.
Pe ce motiv?
Cum pe ce motiv?
Pe motivul că iniţiativa îl scoate pe preşedinte din joc.
Aşadar, după ce Klaus Iohannnis, prin desemnarea drept premier a lui Dacian Cioloş, i-a dat una tocmai cînd Cătălin Predoiu îl pipăia cu limba, eternul viitor premier şi-a reluat, ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat, gudurarea pe lîngă cracul Stăpînului de la Cotroceni.

Ce l-a apucat?
Cum ce l-a apucat?
Se pare că PNL i-a pus gînd rău lui Dacian Cioloş.
Liberalii sînt înnebuniţi să ajungă cu orice preţ la ciolan.
Să-l aibă ei şi nu altul, pe care să-l roage să li-l împrumute şi lor, ca să roadă un pic.

Aceasta poate fi una dintre explicațiile presiunii exercitate asupra lui Dacian Cioloș de a da Ordonanța de Urgență privind cele două tururi. Oricum ar proceda, Dacian Cioloș iese rău. Dacă o dă trece drept premierul PNL. Dacă n-o dă, trece drept premierul PSD. Faptul că președintele nu-l scoate din încurcătură preluînd inițiativa consultărilor de la Cotroceni se face să credem că de la Cotroceni s-a dat foc verde pentru Guvernul PNL, sprijinit de un UNPR fără Gabriel Oprea.

Lui Dacian Cioloș nu-i mai rămîne decît demisia dacă vrea să mai aibă șansa de a reveni în prim planul politicii.
Şi dacă se întrevedere căderea lui Dacian Cioloş, cum să mai stea deoparte Cătălin Predoiu.
Mirosul de friptură guvernamentală l-a împins în prim planul maidanului politic.
Şi cum desemnarea ca premier depinde de Cotroceni, Cătălin Predoiu s-a apucat, fără pic de jenă, să-l umple din nou de bale dulci pe Klaus Iohannis.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

23 comentarii pentru articolul „Cătălin Predoiu a început să se gudure pe lîngă Klaus Iohannis. Simte miros fripturii care e un Guvern PNL?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *