Gîndul de vineri, 29 ianuarie 2016

Cătălin Predoiu a început să se gudure pe lîngă Klaus Iohannis. Simte miros  fripturii care e un Guvern PNL?

Joi, 28 ianuarie 2016, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat o iniţiativă legislativă prin care numirea Procurorului General, a procurorului şef al DNA, a preşedintelui ICCJ să nu mai depindă de nici un factor politic.
Potrivit Legii în vigoare, numirile respective, cruciale pentru că au strînsă legătură cu cătușele, principala armă în democraţia românească de Hăis-Cea, sînt făcute de factori politici, cel decisiv rămînînd Preşedintele Republicii.
Iniţiativa, formulată mai demult şi de lideri de opinie care nu fac parte din Divizia Presă a Binomului SRI-DNA şi de ONG-uri cu adevăr neînregimentate, ar avea menirea de a scoate şefiile principalelor instituţii de forţă de sub autoritatea Preşedintelui.

Proiectul poate fi discutat.
Eu, de exemplu, nu cred că numirea procurorului şef al DNA de către CSM ar scoate această funcţie de sub orice influenţă.
Avînd în vedere reţeaua din Justiţie în orice moment ne putem aştepta ca în fruntea DNA să vină un ofiţer acoperit.
Ceea ce ar mai fi rău decît dacă ar veni un om al Preşedintelui.

Indiferent de poziţia faţă de iniţiativă, ea trebuie dezbătută calm, la rece şi pe îndelete.
Împotriva iniţiativei s-a ridicat cu mare huiet Cătălin Predoiu.
Vă mai amintiţi cine e Cătălin Predoiu?
Probabil că nu, deoarece, de două luni, de la instalarea Guvernului Dacian Cioloş, Cătălin Predoiu a dispărut din prim-planul opiniei publice.
Pînă la instalarea Guvernului Dacian Cioloş – Cătălin Predoiu se plimba prin tîrgul mediatic cu o tabliţă spînzurată de gît pe care scria:
Voi fi sigur premier al Guvernului PNL!

Mai mult, ca să ajungă premier, Cătălin Predoiu se cufundase pînă la gît în rahatul unui oportunist rar întîlnit în România, ţară eminamente de oportunişti înainte de a fi eminamente agrară.
Orice politician înhăţat de Binomul SRI-DNA, purtat prin faţa naţiunii în cătuşe, avea parte de flegma lui Cătălin Predoiu.
Pentru că parvenirea sa ca premier depindea de Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu nu zăbovea o clipă în linguşirea publică a Stăpînului de la Cotroceni.
Lucru oribil, deoarece Klaus Iohannis îi dăduse un ghiont şi-i luase locul la candidatura PNL la preşedinţie, candidatură pentru care Cătălin Predoiu era în stare să se vîndă şi pe el însuşi.

Prin desemnarea lui Dacian Cioloş, Klaus Iohannis i-a mai administrat o labă peste ochi lui Cătălin Predoiu.
Scheunînd, Cătălin Predoiu s-a retras din prim-plan.
Îl credeam dacă nu mort politic, atunci măcar resemnat.
După ce ţi se dau două palme de vezi stele verzi, te retragi într-un colţ, gîndindu-te dacă nu cumva ar fi mai bine să te laşi.

Joi, 28 ianuarie 2016 Cătălin Predoiu a înviat brusc din moartea politică.
Nici nu se răciseră bine vorbele lui Călin Popescu Tăriceanu şi el a început să hămăie împotriva iniţiativei.
Pe ce motiv?
Cum pe ce motiv?
Pe motivul că iniţiativa îl scoate pe preşedinte din joc.
Aşadar, după ce Klaus Iohannnis, prin desemnarea drept premier a lui Dacian Cioloş, i-a dat una tocmai cînd Cătălin Predoiu îl pipăia cu limba, eternul viitor premier şi-a reluat, ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat, gudurarea pe lîngă cracul Stăpînului de la Cotroceni.

Ce l-a apucat?
Cum ce l-a apucat?
Se pare că PNL i-a pus gînd rău lui Dacian Cioloş.
Liberalii sînt înnebuniţi să ajungă cu orice preţ la ciolan.
Să-l aibă ei şi nu altul, pe care să-l roage să li-l împrumute şi lor, ca să roadă un pic.

Aceasta poate fi una dintre explicațiile presiunii exercitate asupra lui Dacian Cioloș de a da Ordonanța de Urgență privind cele două tururi. Oricum ar proceda, Dacian Cioloș iese rău. Dacă o dă trece drept premierul PNL. Dacă n-o dă, trece drept premierul PSD. Faptul că președintele nu-l scoate din încurcătură preluînd inițiativa consultărilor de la Cotroceni se face să credem că de la Cotroceni s-a dat foc verde pentru Guvernul PNL, sprijinit de un UNPR fără Gabriel Oprea.

Lui Dacian Cioloș nu-i mai rămîne decît demisia dacă vrea să mai aibă șansa de a reveni în prim planul politicii.
Şi dacă se întrevedere căderea lui Dacian Cioloş, cum să mai stea deoparte Cătălin Predoiu.
Mirosul de friptură guvernamentală l-a împins în prim planul maidanului politic.
Şi cum desemnarea ca premier depinde de Cotroceni, Cătălin Predoiu s-a apucat, fără pic de jenă, să-l umple din nou de bale dulci pe Klaus Iohannis.

Comentarii

Daca ajungea Ponta presedinte ,mai avea o astfel de idee?

Seful CSM pare un om promitator pentru Tariceanu ! Ca doar s-a opus eliminarii operelor stiintifice din penitenciare

Nelu Ion Nelu Ion says:

Nu stiu, e un din ala, de-si schimba culoarea !!!

Nu cred ca Romania e pregatita pt o astfel de procedura si nici CSM’um nu e chiar un cuib de maicute. Va imaginati ce batalie s-ar da in sanul CSM daca s-ar aplica o asemenea procedura? Tariceanu nu e prost si sigur urmareste destabilizarea CSM. Pe de alta parte se naste intrebarea: Cine mai controleaza justitia? In conditiile propuse, riscul de a crea inca un organism de nesupravegheat, asa cum sunt serviciile, e major. Atat in US, cat si in Franta, functiile similare sunt in portofoliul prezidential si nu vad de ce noi am avea doua randuri de coaie. Imaginati-va doar ca un om ca Nitu sau Cazanciuc ar putea desemna sefii parchetelor din teritoriu si, de ce nu, judecatorii la randul lor ar fi numiti de o Pivniceru! Azi, justitia din Romania e un sistem inertial care inca mai da semne de normalitate in virtutea impulsului generat de fostul presedinte si in aceasta primavara riscul ca intreaga energie sa se fi consumat este major.

speranta moare ultima!

Ion Nae Ion Nae says:

Vrabia malai viseaza

Marsilia, marele port de Provence – partea I

Am dat mîna cu Ramon Castro, fratele lui Fidel Castro | 7. Fidel, un copil nelegitim, făcut de taică-său cu servitoarea
Un James Bond prea British
Cel care merge la Gara de Nord
Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan | 13. Focurile au fost bine ţintite, făceau parte dintr-un scenariu
Sentinela despre Rebeliunea legionară