Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de vineri, 29 mai 2015

De ce ar trebui să stea politicienii români în arest preventiv măcar cîteva zile

Mircea Geoană, președintele unui partid al cărui nume îmi scapă, sare în ajutorul Codruței Kovesi, în Scandalul Rarinca Gate, susținînd nici mai mult nici mai puțin că toți cei care cer sancțiuni în acest caz se leagă pe nedrept de „doamna Kovesi, care în opinia mea, își face datoria mai mult decât bine în fruntea unei organizații atât de importante și de apreciate și de opinia publică”.

Elena Udrea e însă de cealaltă parte a baricadei.
Într-o postare pe Facebook fosta candidată la Președinție notează:
„Pentru că un om a stat 6 luni la pușcărie fără să fie vinovat, îndurînd umilinte si suferinte pe care cei mai multi nu aveti cum sa vi le imaginati, cineva trebuie sa plătească.”

Am ales două exemple pentru a semnala că Scandalul Rarinca îi împarte pe politicienii noștri în două:

  1. Cei care (puțini, să-i numeri pe degetele de la o mînă), cer sancționarea celor vinovați de această eroare judiciară, una dintre cele mai mari din ultimii 25 de ani de Justiție independentă.
  2. Cei care nu numai că nu iau poziție, dar, asemenea lui Mircea Geoană, ridică în slăvi pe una dintre cele două vinovate de abuz, cînd nu e vorba de amîndouă – Livia Stanciu și Codruța Kovesi.

M-am întrebat care ar fi cauza pentru care cei mai mulți politicieni, de regulă din PNL sau dintre noii aliați ai PNL, nu numai că n-au denunțat abuzul Binomului SRI-DNA, puternic sprijinit de ÎCCJ, devenită, după parvenirea procurorului ceaușist Livia Stanciu, anexă a Binomului, dar mai mult au pus la zid pe cei care au cutezat să ceară demisia celor două partenere de rezolvare a frustrărilor personale prin folosirea instituțiilor de forță.

Văzînd cît de spășit a ieșit Mircea Geoană de la DNA, unde a fost chemat ca martor pentru a ieși tot martor, cînd putea să iasă în cătușe, am crezut că e vorba de cei cărora Binomul le-a arătat pisica:

  1. Prin chemarea ca martor, ca în cazul lui Mircea Geoană.
  2. Prin semnalul dat de Binom cu ajutorul ofițerilor acoperiți din presă că în sertarele DNA stă un dosar al respectivului politician, ca în cazul lui Cătălin Predoiu, dat în gît în așa zise documente scurse de la DNA drept posibil suspect de abuz în serviciu în cazul Gala Bute.

Da, asta poate fi una din cauzele slujului pe care-l fac politrucii în fața Binomului.
O altă cauza poate fi iluzia că ei sunt din Partidul Meu al lui Klaus Iohannis și că, astfel, au imunitate la înhățarea de către Binom, cum e cazul guralivului Ludovic Orban.

Mi-am amintit însă ce m-a impresionat cel mai mult în interviul acordat de Elena Udrea postului B1 Tv după eliberarea de la Tîrgșor.
Elena Udrea mi-a spus, răspunzîndu-mi unei întrebări, că din cele 72 de zile petrecute în arest preventiv a învățat că niciodată de acum încolo să nu mai creadă automat Binomul SRI-DNA cînd vine vorba de acuzarea cuiva, așa cum a făcut-o timp de 10 ani.

Am văzut apoi interviul dat de Alina Bica lui Victor Ciutacu. Și deși Alina Bica n-a spus-o direct, precum Elena Udrea, am înțeles că și ea a învățat cam același lucru.
Sub semnul acestei învățături a luat atitudine Elena Udrea de partea Marianei Rarinca în Scandalul care zguduie România.

De unde trag eu următoarea concluzie:
Pentru a fi atenți și la drepturile cetățeanului, nu numai la dreptul lor de a fi mari și tari, politicienii români au nevoie să stea în arest preventiv măcar cîteva zile.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

52 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 29 mai 2015”

  • continuare. Incepeti o campanie impotriva incompetentilor din Parlament

  • De ce nu ne preocupa echilibru cauze -efect, ci ne pierdem in analize a unor probleme secundare. Recent s-a observat, s-a cercetat sub aspectul pregatirii profesionale si dicutat la televizor cit de necompetenti sunt alesii din comisia juridica a Parlamentului. Dupa 25 de ani ne miram extrem de tare cum acesti oameni ne vizeaza actele normative.

  • Prostănacul !

  • Sa plece in lumea larga,doar cu chilotii pe ei!Dc sa platesc eu sa manance toti porcii,ca n-am inteles?!??

  • eu intreb altaceva,de ce nu au sarit politrucii asupra justitiei atunci cand au vazut hotararea in cazul Dragnea,,care este f. controversata ori in cazul lor toate astea nu au nici o valoare.

  • eu intreb altaceva,de ce nu au sarit politrucii asupra justitiei atunci cand au vazut hotararea in cazul Dragnea,,care este f. controversata ori in cazul lor toate astea nu au nici o valoare.

  • Sunt și eu de acord o dată cu dl. Cristoiu…

  • Dar despre majoritatea ziaristilor care dezinformeaza si practica manipularea ( in frunte cu dumneavoastra ), de dimineata pana seara, nimic, nimic ?Ei de ce nu ar putea sta in arest preventiv, macar cateva zile?

  • La U.E. zarurile au fost aruncate , G. spera la alba-neagra si sa castige .

  • D-le Cristoiu! Eu m-am intrebat in „sinea mea” cum scria Alexandri, daca persoana condamnata pe „nedrept” dat fiind ca s-a aflat in preajma D-nei Livia Stanciu, ar fi putut fi un „acoperit” si poate juca la porunca si rolul unui provocator ?
    Pai atunci despre ce mai putem sa vorbim ? Ne gasim cu totii intr-o ceata suficient de densa, incat sa nu se mai vada „coleg cu tovaras” ca pe timpul lui Bula, si mai rau ! In aceasta ceata, apare o veghe coada de topor a PSD si manuita inca din anii ‘ 90 de vicleanul Ion Iliescu, pe care chiar il pandeste acum o anchetare care s-ar putea alege cu o judecare si condamnare. Iliescu, simte asta si face tot ce poate acum sa transforme totul in acte post-mortem, macar ca sa-si satisfaca orgoliul de a nu fi umilit in public. Eu am citit si in aceasta chee ultima postare pe Facebook, a Presedintelui Basescu, care cu toate „bubele in cap” pe care toti „acoperitii” si mercenarii de ocazie se straduie din rasputeri sa le arate in fata „stupid people” si sa abata macar o parte din aceasta „turma bezmetica”, din nou catre „strunga” PSD, pentru a fi mulsa chiar si de ultima picatura de lapte. Contez pe intuitia dvs. de „vrancean” care poate fi inspirat de stele, prevestind „o nunta ca in povesti” pentru viitoarea Romanie, agatata, cum vad in ultimul timp de „ordoxia” condusa de „politruci” acoperiti cu satane, sub care zangane decoratiile si stele aurii, amplasate tot de Iliescu si precedesorul sau, dupa recuperarea „cuviosului” teoticst, la numai o luna de penitenta de lux la cea mai sigura manastire a securitatii lui Ceausescu ! Basescu are dreptate ! Miza este enorma ! Acum am sa vad cum manevreaza acest „cartof fierbinte” sasul ales cu mare pompa, pe care in oglinda cu Ponta si eu l-am votat, si nu am incetat prin mijloacele la indemana mea sa-l avertizez ca s-a urcat pe o „pista de bob” care are curbe foarte periculoase, si mantinele nu suficient de innalte, astfel ca risca sa fie aruncat de pe traseu impreuna cu Romania ! Atentie la mantinele D-le Presedinte Iohannis !

  • Chiar sunt curios sa vad motivatia achitarii respectivei. Adica procurorii au arestat-o chiar pe gratis? Nu au avut niste interceptari telefonice din care sa rezulte ca Livia Stanciu ar fi fost amenintata cu dezvaluiri? Iar judecatorii care au emis mandate de arestare chiar nu s-au bazat pe nimic? La fel ca si cei care au condamnat-o in prima instanta?

  • unii mari actori, atunci cand au un rol de puscarias aleg sa stea cateva zile in inchisoare, ca sa simta acea realitate. Cum ar veni, pentru a-si intra in rol. Pai la fel ar trebui sa fie si un judecator: ca sa-si joace acel rol ar trebui sa stea cateva zile in puscarie, sa simta in fibra sa ce vor simti viitorii condamnati urmare a deciziilor lui.

  • Arest preventiv cred ca ar merita cea mai mare parte a mass- mediei si nu cateva zile, ci cativa ani buni! De ce? Pentru ca in loc sa fie cainele de paza al democratiei, a devenit goarna politicienilor perversi, a mafiei securisto-comunistoide de la noi! Cei cativa jurnalisti onesti au fost ignorati, discreditati … si majoritatea mass-mediei cu sonorul dat la maxim a manipulat cu maestrie, a aparat si preamarit toate personajele toxice de la Iliescu la Basescu – Udrea , a creat si a aparat toti politicienii corupti si a ocrotit mizeria de parlament pe care o avem. Apoi cu vitejie, i-a criticat doar pentru fapte petrecute in urma cu zeci de ani cand totul era deja istorie ireversibila. In prezent, asistam cu stupoare la subiectele propuse de mass-media: Udrea, Basescu, Rarinca, sau se dezbat legi care deja au fost votate. Rolul de informare, de atentionare a populatiei a ceea ce se petrece in Parlament este tratat cu tacere desi viitorul multor zeci de ani va depinde de asta. Un exemplu concret : s-a votat legea alegerii primarilor dintr-un tur, ceea ce inseamna PSD-izarea Romaniei pe urmatorii zeci de ani, deci instaurarea viitoarei mafii securisto-comunistoide . In tot acest timp, mass-media s-a ocupat de prostii si a provocat dezbateri neimportante … Si mai concret, in aceste zile se perfecteaza viitoarele alegeri parlamentare cu un numar de 460-470-500 de viitori paraziti ai societatii , bineinteles cu 2 camere, absolut inutile … Si CE FACE mass-media in acest timp? Atrage atentia asupra unor subiecte de rahat , in loc sa informeze, sa propuna dezbateri , sa dea cuvantul celor onesti si cu viziune . In concluzie, …

  • Geoana se da bine pe langa Kovesi :)) vai de cr.lui de penibil..

  • d-le Cristoiu, sigur ca intr-o tara normala lucrurile ar trebui sa se intample asa cum ziceti .dar nu suntem si oamenii simt ca in spatele necazurilor unui ‘om simplu’ se aliniaza un sir de hoti de mare calibru care isi bat joc de ei de 25 de ani.asa ca, cred eu,sunt dispusi sa treaca cu vederea un abuz dar sa nu se intrerupa seria de arestari ale ‘vedetelor ‘ .

  • Bine că mai avem jurnalişti precum domnul Cristoiu.

  • Mai „maestre” vad ca ceri demisia de onoare a Liviei Stanciu. Dar Elena Udrea inculpata spagagista nu ar trebui sa-si dea demisia de onoare din parlament??? Acolo nu mai ceri demisia de onoare? Inculpata Udrea este arestata de 4 luni si incaseaza bani degeaba, nu ar fi de bun simt sa demisioneze??? Valcov, Hrebenciuc, Adam aflati in exact aceeasi situatie au demisionat din parlament direct din arest. Deci niste pesedisti unsurosi au fost in stare de un gram de bun simt si au demisionat, tanti Udrea spagagista nesimtita nu are onoare. Atata tupeu si nesimtire ca la aceasta duduie din Plescoi rar se poate vedea. Ai tabarat pe Livia Stanciu deontologule lipsit total de impartialitatea absolut necesara meseriei de jurnalist, dar la altii nu vezi lipsa de onoare.

  • Hai nea Ioane,razi de noi ? Ce-i aia cateva zile ? Cel mai bine ar fii, toata vacanta parlamentara !

  • Aoeleu!Sa vezi (citesti) dom’le si sa nu crezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *