Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

De ce stîrnește atîta ură și acum, cînd nu mai e președinte, Traian Băsescu? Pentru că e o forță în sine și nu prin funcție!

Dialogul cu Traian Băsescu de miercuri seara la B1Tv mi s-a părut unul dintre cele mai bune de după plecarea de la Cotroceni.
Nu spun dintre toate dialogurile mele cu Traian Băsescu, deoarece lista întîlnirilor cu fostul președinte se întinde pe zece ani, din noiembrie 2004, cînd am participat la interviul luat la B1Tv, la Nașul, de Radu Moraru, pînă în 2015, cînd Traian Băsescu a acordat lui Cătălin Striblea al doilea interviu după plecarea de la Cotroceni.

N-aș fi remarcat acest adevăr, dacă joi seara, n-aș fi urmărit (din greșeală) două posturi – Antena 3 și România Tv – care au comentat interviul lui Traian Băsescu.
Să ne reamintim!
Traian Băsescu nu mai e președinte al României.
Traian Băsescu e hărțuit de fel de fel de procese deschise în chip abuziv de Poliția politică a lui Klaus Iohannis.
Traian Băsescu e atacat sistematic de Divizia Presă a Binomului SRI-DNA.
La Cotroceni e Klaus Iohannis, care dispune de unul dintre cele mai puternice sisteme de Poliție Politică din istoria modernă a României.

A fost deajuns să spună că Victor Ponta îl enervează, pentru ca Sistemul să se năpustească asupra lui Victor Ponta anchetîndu-l penal, făcînd negustorii cu Liviu Dragnea, cu Ion Ilescu, pentru a-i lua premierului Partidul, plătind din bani publici articole denigratoare în presa internațională, trimițînd după Victor Ponta, la Miami, echipe de agenți pentru a-l poza, vezi Doamne, distrîndu-se în timp ce Klaus Iohannis și Liviu Dragnea muncesc de le sar ochii.

Și cu toate acestea, dacă luai seamă la spumele de indignare, de ură, de revoltă în care se scăldau cei care vorbeau la Antena 3 și la România Tv despre interviul dat de Traian Băsescu miercuri seara, aveai impresia că Traian Băsescu e mai departe la Cotroceni, de unde tocmai a ordonat arestarea în direct a trăncănitorilor.

La România Tv se discuta despre un simplu interviu, unul dintre multele date de Traian Băsescu după plecarea de la Cotroceni, cu atîta indignare de parcă Sebastian Ghiță ar fi hărțuit de Traian Băsescu și nu de Binomul SRI-DNA, cel pe care-l slujea pînă mai ieri cu abnegație.

Mihai Gâdea și ceilalți angajați ai lui Dan Voiculescu puneau atîta ură imbecilă în comentarea interviului, de parcă Traian Băsescu le-ar fi luat lefurile babane date primite în schimbul transpunerii în viață a indicațiilor date din pușcărie de Mogul Corupt.

Abia cînd am văzut patima stîrnită de un om care la o adică e un fost, un simplu pensionar, mi-am dat seama de forța lui Traian Băsescu.
De forța în sine și nu de forța dată de o funcție.
Și dacă se adună la un loc să dea un interviu la comun Klaus Iohannis, nevastă-sa, Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Dan Mihalache și mai noul membru al Găștii prezidențiale, Liviu Dragnea, n-ar reuși să stîrnească atîta patimă cît a stîrnit un simplu interviu dat de pensionarul Traian Băsescu.

De ce?
Pentru că, așa cum s-a văzut din interviul de miercuri seara, de la B1Tv, Traian Băsescu e înzestrat cu un firesc al spunerii, al prestației cum rar mi-a fost dat să întîlnesc la un politician postdecembrist.

Să dau un exemplu.
Am ajuns la studio după ce Traian Băsescu ajunsese deja.
Pe trotuarul de peste drum de studio zbiera lozinci anti-Băsescu un singur amărît.
Cum pînă acum prezența lui Traian Băsescu la B1Tv aducea pe trotuarul de peste drum cam vreo 20 de protestatari, de cum am intrat în sala dinaintea studioului, i-am zis lui Traian Băsescu:
Rău ați ajuns domnule președinte! Ați rămas cu un singur protestatar! Eu în locul dvs m-aș supăra.
Traian Băsescu, la care totdeauna am admirat simțul umorului, a rîs și a zis:
Da, maestre, de unul singur mai are Voiculescu bani!

Vă imaginați c-aș fi făcut o asemenea glumă cu Klaus Iohannis?
Doamne ferește!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

126 comentarii pentru articolul „De ce stîrnește atîta ură și acum, cînd nu mai e președinte, Traian Băsescu? Pentru că e o forță în sine și nu prin funcție!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *