Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Din ciclul Un alt fel de politică, adică Un alt fel de banditism. Azi: Cum l-au salvat pe Petre Tobă Înalții săi protectori

Iată faptele.
Miercuri, 25 noiembrie 2015.
Site-ul Pressone dezvăluie, sub semnătura Emiliei Șercan, că 250 de pagini din cele 390 ale tezei de doctorat a proaspătului ministru de Interne, Petre Tobă, „sunt copiate ad litteram din lucrări de specialitate sau din referate postate pe internet, fără utilizarea ghilimelelor și fără a respecta normele naționale și internaționale de citare în opere științifice.”

Emilia Șercan e o autoritate în materie de descoperire a plagiatelor. Un prim pas către prăbușirea lui Gabriel Oprea din gloria din timpul verii a fost dezvăluirea Emiliei Șercan că lucrarea de doctorat a Generalului era suspectă de plagiat.

Spre deosebire de cazurile Victor Ponta și Gabriel Oprea, presa românească de ofițeri acoperiți și publicații sub acoperire ale Serviciilor Secrete a făcut ciocul mic în cazul Petre Tobă.
Nu de alta, dar Petre Tobă era plagiatorul nostru!

Cu toate acestea, un Scandal Petre Tobă a fost, fie și în presa independentă, cît a mai rămas din ea.
Scandalul a căpătat amploare prin dezvăluirea că ditamai doctorul în Științe Militare și Informații a trecut la bibliografie Apud drept nume de autor.
Brusc, Petre Tobă a devenit mister Apud!

Scandalul Petre Tobă a fost primul mare scandal de integritate cu care s-a confruntat premierul Dacian Cioloș.
Un Scandal cu atît mai mare cu cît Guvernul Dacian Cioloș a fost prezentat de propaganda prezidențială și mai ales de Klaus Iohannis drept emanația Străzii scîrbite de Plagiatorul Victor Ponta.
Emanatul Dacian Cioloș se confrunta astfel cu imaginea de Sfinți Mucenici a Guvernului lui Klaus Iohannis.

Joi, 26 noiembrie 2015.
Purtătorul de cuvînt al Guvernului anunță că Dosarul Tobă va fi preluat de CNE care va da un verdict:
„Obiectivul de integritate este fundamental şi un obiectiv la care premierul şi Guvernul ţin foarte mult. Dacă va fi un verdict de plagiat, nu poate fi decât o singură soluţie. Vom vedea verdictul şi vom avea şi soluţia”.

Joi, 26 noiembrie 2015.
Ministerul Educației anunță imediat măsurile sale concrete:
„Consiliul Naţional de Etică al Ministerului Educaţiei va analiza cazul privind posibilul plagiat al lui Pere Tobă în şedinţa din 11 decembrie, indiferent dacă, până atunci va fi primită sau nu o sesizare în acest sens.”

Joi, 26 noiembrie 2015.
Dacian Cioloș reacționează la Scandalul Petre Tobă răspunzînd unei întrebări puse de Rareș Bogdan în cadrul interviului de la Realitatea Tv:
„Am cerut şi ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, să vină cu o analiză cât mai repede în urma consultării comisiei de etică, care are această responsabilitate, şi vreau să am o claritate cât mai obiectivă, nu să mă bazez pe ce îmi spun doar unul sau altul înainte de a-mi exprima un punct de vedere în calitate de prim-ministru. Însă un lucru este foarte clar: criteriul de integritate rămâne un criteriu esenţial şi proritar, peste care nu o să treacă nici primul ministru, de la prim-ministru în jos. Deci ne-am asumat integritatea şi va rămâne acest obiectiv un obiectiv prioritar. Dar nu pot să judec un om, până când nu am elementele obiective. Cum aţi spus, domnul Tobă are versiunea dânsului şi vreau să văd în ce măsură aceste lucruri se confirmă sau se infirmă.”

Vineri 27 noiembrie 2015.
Ministrul Educației Adrian Curaj confirmă decizia sa de a supune cazul Tobă Consiliului Național de Etică:
„Acum este un Consiliu care functioneaza printr-o responsabilitate acordata printr-un act al administratiei centrale. Are un regulament, a fost numit si niste atributii conform acestui regulament. Deci este un Consiliu numit si care are ca rol sa aplice prevederile legii”.

Vineri, 27 noiembrie 2015.
Nava amiral a Presei românești sub acoperire – site-ul Hotnews, condus de Dan Tapalagă, declanșează sub titlul Soarta ministrului Petre Toba – decisa de acelasi Consiliu de Etica ce i-a spalat de plagiat pe Ponta si Oprea, campania diversionistă de desființare a Consiliului.

Luni, 30 noiembrie 2015.
La Digi Tv, Alina Gorghiu, copreședinte PNL, salută decizia premierului de a aștepta verdictul CNE:
„Acuze se pot face foarte multe. Şi legate de integritate şi legate de partea etică. În schimb, reacţia primului ministru este cea pe care am apreciat-o. În câteva zile aflăm care este adevărul şi se va lua o decizie. În cazul în care rezultatul va fi că a fost palgiat, am înţeles că măsura este una singură, probabil înlocuirea din funcţie. Aştept să văd ce soluţie vor da cei care sunt abilitaţi să se pronunţe”.
Dacian Cioloș, Alina Gorghiu, Adrian Curaj ne cer – și pe drept cuvînt – să așteptăm verdictul Organismului legal îndreptățit să se pronunțe.
Slavă Domnului! și-au zis legaliștii, cei care cred că o decizie în legătură cu un om trebuie luată numai și numai pe baza unui verdict dat de o instituție a statului de drept.
Să așteptăm, ne-am zis cu toții ziua de vineri 11 decembrie 2015, cînd se va întruni CNE.
Să avem încredere, așa cum ne-au cerut-o Dacian Cioloș, Alina Gorghiu, Adrian Curaj, în instituția abilitată prin Lege să dea un verdict!

Miercuri 2 decembrie 2015.
Nava Amiral a Presei sub acoperire, Hotnews, site-ul care declanșase deja campania de desființare a CNE, publică o Scrisoarea Deschisă adresată de „cercetătorii români de pretutindeni” Ad Astra premierului și ministrului Educației, în care se cere desființarea Consiliului Național de Etică pe motiv că l-ar fi albit pe Victor Ponta.
În Scrisoare, „cercetatorii români de pretutindeni” „isi exprima ingrijorarea in privinta obiectivitatii si profesionalismului membrilor Consiliului National de Etica (CNE)”.

Joi, 3 decembrie 2015.
Adrian Curaj anunță în cadrul unei conferințe de presă extraordinare desființarea CNE:
„Am decis să revoc Consiliul Naţional de Etică. Azi voi semna ordinul în acest sens. Am în vedere crearea, în cel mai scurt timp, a unui cadru normativ clar, coerent, privind doctoratul în România. În cel mai scurt timp. Mă voi întâlni la sfârşitul acestei săptămâni cu Consiliul Naţional al Rectorilor şi, în cel mai scurt timp, cu Prezidiul Academiei Române şi, ulterior, voi reveni cu detalii.”

Pe 11 decembrie 2015, potrivit anunțurilor făcute de Minister pînă acum și declarațiilor lui Dacian Cioloș, urma să fie ședința CNE care să dea un verdict în cazul Tobă.
CNE s-a desființat, așa cum au cerut „cercetătorii români de pretutindeni” prin Hotnews.

E normală întrebarea care stă pe buzele tuturor ziariștilor prezenți la conferința de presă:
Reporter: Concret, în legătură cu acuzaţiile de plagiat ale domnului ministru de interne, Tobă, cine va evalua dacă a fost plagiat sau nu, în urma acestei revocări-desfiinţări?”
Răspunde Adrian Curaj:
„Eu cred că este important ce v-am spus. Mecanismul nou, care va fi rapid funcţional, va avea în spate o claritate legislativă bună şi vom putea lua decizii. Deci, nu se pune problema decât de dorinţa de a fi transparenţi şi a crea cadrul funcţional pentru a trata unitar tezele de doctorat. V-am spus că detalii vă dau după ce mă întâlnesc cu Consiliul Naţional al Rectorilor şi cu Prezidiul Academiei Române.”

Jurnaliștii prezenți vor să afle, totuși, cînd se va da un verdict în cazul Tobă, astfel încît Dacian Cioloș să ia în fine o Decizie potrivit normelor de integritate:
Reporter: Şi în cazul domnului ministru Tobă, parcă era un termen de 11 decembrie, o şedinţă care ar fi trebuit…
Adrian Curaj: Întâlnirea era mâine. Consiliul de Etică nu mai este funcţional.
Reporter: Şi atunci care ar fi noul termen?”
Răspunde Adrian Curaj:
„V-am spus că în luna ianuarie vom avea un mecanism întreg, funcţional, integru în ansamblul lui – organizaţii şi legislaţie – ca să putem lua decizii în favoarea creşterii transparenţei şi încrederii în sistemul de doctorat în România.”

Dacă CNE nu era desființat, vineri, 11 decembrie 2015, peste o săptămînă, deci, soarta lui Petre Tobă s-ar fi lămurit o dată pentru totdeauna.
Sunt convins că verdictul ar fi fost de Plagiat.
Asta ar fi însemnat o lovitură mortală dată Înalților Protectori ai lui Petre Tobă:
Klaus Iohannis și Serviciiile Secrete.
Prin desființarea CNE, Petre Tobă e salvat!

Din cîte se vede, în luna ianuarie 2016 vom avea un mecanism, evident, după consultări cu tot felul de foruri.
Pînă în ianuarie 2016 – a se vedea că nu e o dată precisă! – Cazul Tobă e uitat.
Vin sărbătorile de iarnă și o dată cu ele sarmalele.
Iar sarmalele, grele la stomac, aduc cu ele uitarea!
Să mai spună cineva că-n regimul Iohannis nu se face Un altfel de politică.
Un alt fel de banditism, adică.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Din ciclul Un alt fel de politică, adică Un alt fel de banditism. Azi: Cum l-au salvat pe Petre Tobă Înalții săi protectori”

  • Cine sa faca altfel de politica?! Un Iohanis care furat casele oamenilor si a incasat chirie pe ele? Si vai cum ne permitem sa spunem ceva despre el? Este un mare mincinos asa cum ere si Ponta numai ca el nu ne minte zilnic , nu este asa talentat;ne-a mintit inclusiv cu titlul cartii” Pas cu pas”, CARE ESTE SLOGANUL PRIMEI CAMPANII A „MAMEI ANGELA”‘,dar asa isi arata el consideratia si respectul fata de romani;l-at vrut?l L-AU VRUT?! il avem, trebuie sa-l suportam, dar pana cand?

  • Are dreptate domnul Cristoiu! Ne joaca Iohannis cum vrea el!
    Daca CNE care l-a scos basma curata pe Ponta ar spune ca Toba e plagiator ( ceea ce e evident) ar insemna ca e un for competent si a avut dreptate in privinta lui Ponta. Asa, mai bine o desfinteaza si creaza ideea ca e o comisie incompetenta sau corupta si face el alta ( pe placul si sub comanda lui).
    In cazul in care isi mai aduce aminte vreun gazetar, prin ianuarie, de cazul Toba, sigur il gaseste vinovat, si prostimea o sa spuna ” vezi domle’ ce corect e forul/ comisia asta facuta de neamt?”.
    Si CNE tot plagiator l-ar fi gasit pe Toba, dar trebuia neamtu’ sa isi faca reclama, ca pana acum n-a facut nimic.

  • Concluzia:La anul si la multi ani!

  • Degeaba maestre….Petre e Toba de protectie! Si paza!!

  • politicienii din varful piramidei sufera, sunt grav bolnavi, …….. si daca sunt si persoane cu stelute…….atunci tratamentul nu poate fi decat……sa-i dam si lui un titlu de noblete…….pai noi suntem republica………dar avem titlul de doctor pt civili si general pt militari……unii sunt …….. si vor ambele titluri……

  • Domnule Presedinte sau director Cristoiu al editurii Eminescu! Cum ati reusit sa distrugeti editura si sa sechestrati in magazie cartile nevandute si sau distribuite caci nu erau de nivelul lecturilor dumneavoasra comuniste? Sa vedem daca aveti curajul sa-mi raspundeti! Sau tot Basescu e de vina?

  • Apropo, cum o mai duce Dl. I.Sarbu adus impreuna cu Dl. Hrebenciuc in marele dosar al retrocedarilor de paduri ??

    Aud ca foarte bine si ca in noua lui functie isi indeplineste atributiile intr-un mod admirabil ( exemplar?) si este apreciat de toti colegii sai !! Vorba lui, „Cum sa fur ma terenurile cand ele sunt tot acolo? ”

    Asta ca apropo ….ca tot nu conteaza despre ce vorbim, plagiate, paduri, CNADNR sau ASF… de fapt vorbim despre acelasi lucru.

  • Comisia de Etica infiintata pentru spalarea lui Ponta. Liviu Pop stie!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *