Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de vineri, 6 noiembrie 2015

Resetarea clasei politice înseamnă pentru Klaus Iohannis impunerea Favoritei în fruntea PNL?!

La ceremonia de primire a mandatului, de la CCR, din 20 decembrie 2014, Klaus Iohannis a declarat:
„Vreau să remarc că acum, după 25 de ani de la Revoluţia Română, se încheie o etapă, şi iată că românii prin votul lor au spus: STOP, şi de la capăt.”

Vineri 27 martie 2015, scriam în Evenimentul zilei despre această Declarație pompoasă:
Într-unul din volumele mele de eseuri, sub titlul Eterna Eră nouă, am scris despre eterna iluzie românească întruchipată de convingerea fiecărui ştab de la noi că Lumea începe cu el, deoarece El se situează deasupra Celorlalți:
Grigore Gafencu a citit Introducerea istorică a lui Maiorescu la Discursurile saleparlamentare. Diplomatul -gazetar își transcrie impresiile de lectură în Jurnalul tipărit în 1991 sub titlul Însemnări politice. La venirea regimului conservator, urmând celui liberal, marele critic și totodată om de stat vorbește de o eră nouă, făcută să pună capăt nenorocirilor anterioare. Reflecția lui Grigore Gafencu, transcrisă pe 6 februarie 1931:

«La căderea lui Ion Brătianu, în 1888, noul regim conservator vorbea de: intrare în legalitate, eră nouă, ritm nou. (…)
Guvernele personale sau de personalități, eră și ritmuri noi, intrare și ieșire din legalitate – cuvinte noi și totuși atît de vechi, care ne amintesc că politica, așa cum o înțelegem și o urmărim, nu a început cu noi.» (…)
La 7 ani de la această însemnare, lovitura de stat din noaptea de 10 spre 11 februarie 1938 aducea cu sine potopul de vorbe al dictaturii carliste: țara a fost pe marginea prăpastiei, a început o Eră Nouă, s-a lansat un Mare Program de refacere. Doi ani după asta, respectiv în 1940, vine o altă Eră Nouă, cea legionară; urmată de Era Nouă antonesciană și de Era Nouă comunistă.”

Mai e puțin și se împlinește anul de la această Declarație amintind de vorba mare, umflată, cum ar fi zis Caragiale privind la Cațavencu, despre cum o va lua România de la capăt. Firește, nefiind prea clar de la ce capăt s-o ia. De la Războaiele daco-romane? De la Burebista? De la fanarioți sau de la Plevna?

Lui Klaus Iohannis, în aceste zile, vorba poetului anonim despre behăiturile Mioriței, gura nu-i mai tace.
E nevoie s-o luăm de la capăt! E nevoie de o nouă paradigmă a politicii! E nevoie de o resetare a clasei politice!
Cine l-a oprit pe Klaus Iohannis să înceapă resetarea cu PNL, Partidul Meu?
Că doar n-o să-mi spună că impunerea Favoritei Alina Gorghiu în fruntea PNL a fost resetare a scenei politice!
Sau că resetarea clasei politice înseamnă ca în fruntea PNL să fie Vasile Blaga, pe care n-a reușit să-l reseteze nici Revoluția din decembrie 1989?
Sau – și mai semnificativ – că resetarea clasei politice înseamnă ca partidele să fie conduse de ofițeri acoperiți?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Gîndul de vineri, 6 noiembrie 2015”

  • ati afirmat ce schibare iti spun eu schbarea jutitiei si d eneaul ca re ascltat de basescu sa tinut dosare la cmanda

  • Din neam în neam ,am suferit
    Și ne-am târât încet pe coate,
    Am tot rabdat si-am îndurat,
    Dar astăzi,chiar nu se mai poate.

    Mișeilor,c-are-ti trădat,
    A noastră țărișoară ,
    E timpul să va-nspaimantati
    Și să fugiți singuri afară .

    Nu așteptați să ne ajungă
    Cuțitul pan’la os
    Ca nu mai avem multă carne,
    Pătrunde chiar de nu-i tăios.

    Plecați voi singuri ,ca-i mai bine ,
    Să evitam vărsări de sânge,
    Ca dacă-o sa v-alungăm noi,
    A voastre curve maici vor plânge.

    Noi am tăcut și am răbdat
    Căci suntem credincioși,
    Să nu ne credeți pui de lele!
    Noi nu suntem fricoși.

    Suntem un neam,ce-a suferit,
    În cea mai sfântă țară ,
    Și pentr-u câțiva trădători,
    Suntem cu toții de ocară .

    Vrem România noastră dragă,
    Să înflorească cum a fost,
    Să aibă fabrici și uzine,
    Sa-si facă tot Românu-n rost.

    Nu mai vrem javre la putere,
    Nu vrem nici nemți și nici tigani,
    Noi vrem să punem oameni drepți,
    Ce nu ne jefuiesc de bani.

    Leon G.

  • Nici chiar asa pana acum sustineati ca este Ficus, Rata Mecanica, Tacutul cand se implica nu este bine. Chemarea partidelor la consultari este in fisa postului, consutarile cu reprezentantii societatii civile in care s-au strecurat si ceva securisti vechi si noi, nu tine de obligatiile constitutionale nu conteaza oricum Vorba lui Hagi” rezultatele vorbeste” Lasand gluma la o parte presedintele face ce este corect in astfel de imprejurari . Guvernarea oricum n-o vrea nimeni, este un cartof fierbinte dupa dezatrul lasat da Ponta cu nesfarsitele pomeni tara va fi neguvernabila multi ani de acum incolo. Guvernul de tehnocrati vs fi o scuza perfecta pentru partide, vor avea pe cine sa arunce vina.
    Cat despre Ponta pe care il regretati si aparati insistent nu aveti decat sa-i faceti o statuie de ceara, englezii sunt specialisti in asa ceva, s-o instalati la Palatul Victotia si sa-i aduceti ofrande dimineata ,la prinz si seara.

  • ELIBERAREA ROMANIEI&EUROPEI SE APROPIE!!!=https://www.facebook.com/groups/1471499679822535/?fref=ts 1 11.

  • România, fără ură

    sau

    Renaşterea României

    România este o ţară covârşitor creştină, iar separaţia puterilor în stat este, de fapt, tocmai o recunoaştere a coexistenţei celor două sisteme de valori. Ele nu se anulează şi nu sunt într-o luptă pentru a se stabili validitatea unui sistem sau a altuia.
    Modernitatea este născută din creştinism. Acest lucru nu-l putem nega şi nu l-ar fi putut nega nici măcar Engels, Lenin ori chiar autorul vestitului manifest „Lumina vine de la răsărit”, publicat în anul 1945, de către cel care deşi fusese, în perioada interbelică, membru al Partidului Naţional Liberal-Brătianu şi un „carlist” convins, a devenit, mai apoi, un oportunist notoriu, membru de frunte la PCR. Şi totuşi, „Baltagul” ori „Dumbrava minunată” rămân nişte opere de valoare!
    Renaşterea a fost cu putinţă doar în Europa. În creştinătate. Evul mediu, dacă nu ar fi fost creştin, astăzi, Europa ar fi fost fărămiţată. Ar fi fost o zonă de nihlism politic şi obscurantism economic, cu riscul ca tocmai acest leagăn al culturii universale să piară. Din fericire, valorile umane, în Europa, au învins. Au învins şi sunt recunoscute. Sunt exemple. Şi nu trebuie să ne fie ruşine, nouă românilor, să recunoaştem valoarea celuilalt, a faptului că altul este mai bun decât tine şi că poţi învăţa de la el, astfel tinzând a-l depăşi şi a transforma starea de secundaritate într-o putere, într-o forţă a destinului tău european. Abia atunci, când recunoşti că altul este mai bun şi mai inteligent decât tine, te poţi înălţa şi deveni mai puternic. Cel puţin, egalul său.
    Ura este cel mai mare duşman al umanităţii. Ura nu poate fi acceptată ca justificare pentru acţiuni politice ori religioase. Ura este o maladie. Ura doare şi poate strica echilibrul democratic al oricărei naţiuni. Poate aduce defecte majore bunei funcţionări a întregii lumi.
    Românii sunt europeni. Poate chiar cei mai pereni. Europeni cu pedigree. Şi vina că nu suntem, uneori, recunoscuţi ca atare nu este a celorlalţi, ci a noastră. Nu suntem coerenţi şi ne discredităm gratuit, mânaţi de considerentul unui context geopolitic prost interpretat sau înţeles. O criză de patriotism.
    După 1989, am auzit des sintagma „Noi nu ne vindem ţara!”. Trebuie să recunoaştem, ea are rădăcini puternice în „vocile” provenite şi educate înainte de 1989, martori naivi sau practicanţi ai unei istorii româneşti falsificate, or nostalgici, dar şi, nu în ultimul rând, în sânul unor politicieni adăpaţi de la surse străine de ţelul european şi de bunul mers al unei ţări cu o detentă extraordinară în viitor.
    Românii sunt un popor cu viziune, sunt oameni buni şi vor izbândi.
    România va exista, din fericire, chiar şi după ce planeta Marte va fi cucerită ori după demisia unui guvern, oricare va fi acela.
    România este o ţară frumoasă!

  • mai corect este „Omul De Tinikea” vezi Vrajitorul din Oz

  • Domnule cristoiu romania are oconstitutie pe care presedintele trebuir sao respecte!

  • Rata necanica? Atunci pe cine vreti?

  • M-am plictisit sa tot folosit

  • D-nule Cristoiu – Ce intelegeti din prezentarile lui STIBLEA? a LUCRAT LA ANTENA 3- nu se intelege ce vrea-om cu 2 fete ,cum puteti vorbi cu un astfel de om.

  • ATENTIUNEEEEEE !!!!!! ATENTIUNEEEEEE !!!!!!
    desteptareaaaaaaaaaa
    ROMÂNEEEEEEEE

    nimeni nu este mai presus de lege,
    chiar daca unii se considera rasa superioara
    la puscarieeeeeeeeeeeeeeeeeeee,
    cu toti !!!!!!!!!!!
    NU,NU,NU = nu este decat o singura solutie
    PLUTONUL DE EXECUTIE ,
    confiscarea averilor,
    si sa plateasca glontul
    cu care vor fi executati!
    Amin !
    ”Cum nu vii tu, Țepeș doamne, ca punînd mîna pe ei,
    Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei,
    Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!”
    – Mihai Eminescu
    – Amin !https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1661471120776907&set=p.1661471120776907&type=3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *