Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Hoţii de capace

Venită în formulă completă, Brigada de Investigare Criminală şi Terorism de la Bucureşti anchetează în ritm alert tentativa de furt de la Expoziţia mondială de vinuri de masă de la Rîpa Mare.

Cu o săptămînă în urmă, spre bucuria întregului sat, căruia îi sporiseră motivele de a căsca gura fără să aibă sentimentul că pierde timpul, camioane cu prelată au descărcat în Depozitul fostului MAT butoaie cu vin din toate colţurile lumii.

Cu acest prilej, cei din Rîpa Mare descoperiră că nu numai ei fac vin.
Făceau vin, culmea! şi chinezii!

Convinşi că pe lumea asta vii sînt doar pe dealurile din jur, cei din sat susţin că vinul din China e din orez.
Cînd mai rămaseră doar cîteva zile pînă la festivitatea de deschidere, cu participarea a însuşi şeful statului (i pregătise deja o damigeană de vin din care să tragă o duşcă solemnă), o bandă de răufăcători pătrunse prin efracţie în depozit ca să fure capacele butoaielor de vin din Australia, despre care aflaseră că sînt din lemn cu intarsii.

Din nenorocire pentru ei, înşfăcînd capacele, ca să le ducă pînă la camioneta trasă undeva, în dosul clădirii, mirosul vinului îi atrase atît de tare încît nu se mai putură abţine şi se puseră pe băut. Turnară în ei pînă în zori, cînd mijitul zilei le reaminti că veniseră la furat, nu la chef. Ajunşi însă în şosea, se prăbuşiră pe carosabil, şi fură găsiţi de-o patrulă de la Circulaţie perturbînd serios traficul.

Ancheta penală trenează.
Codul Rutier nu face nici o referire la şederea pe carosabil în stare de ebrietate.
Parchetul nu ştie dacă să se limiteze doar la tentativă de furt sau să includă şi perturbarea traficului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *