Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

În decembrie 1989 Revoluționarul de azi Klaus Iohannis a stat cu nevasta la căldurică!

Pe tot parcursul lui 1990, Ion Iliescu a fost contestat în stradă și în presa liberă (mică din punctul de vedere al numărului de publicații, mare, uriașă din punctul de vedere al forței, deoarece se pusese în slujba Adevărului și nu a Puterii FSN-iste), pentru că furase sau confiscase Revoluția făcută de Popor. La vremea respectivă am scris că acuzația nu era adevărată. Fusese o Lovitură de stat dată de Moscova prin intermediul comuniștilor promoscoviți din țară, conduși de Ion Iliescu și al unor grupări din Securitate și Armată care erau în stare de orice pentru a scăpa de Nicolae Ceuașescu și a-l înlocui cu un comunist cu față umană.

Cu toate acestea mașinăria propagandistică a Puterii Iliesciste vorbea de o Revoluție și de Revoluționarul între Revoluționari Ion Iliescu.

Teza Loviturii de stat puse la cale de Moscova scoate din discuție teza Revoluției.

Rechizitoriul Parchetului General i-a dat forța asumării oficiale.

Prin urmare, nu mai putem vorbi azi de Revoluționarul între Revoluționari Ion Iliescu.

Contrazicînd Rechizitoriul Parchetului General, pe care l-a salutat la vremea apariției, dar acum îl neagă sub influența consilierului Andrei Muraru, sfetnicul de taină al lui Klaus Iohannis, un fel de Gavrilă Marinescu pentru Carol al II-lea, autorul multor intrigi, diversiuni antidemocratice și ilegalități, care l-ar putea duce la pușcărie cînd vor fi descoperite (afacerea cu dosarul lui Traian Băsescu de la CNSAS a fost dirijată de Adrian Muraru, adevăratul șef al CNSAS, PSD-istul Constantin Buchet fiind un simplu ducător de servietă), Președintele României susține teza Revoluției din decembrie 1989. Dacă a fost Revoluție, așa cum spune pe toate drumurile Klaus Iohannis, atunci ar trebui să-l elogiem pe Revoluționarul Ion Iliescu.

Ion Iliescu lipsește.
I-a luat locul Revoluționarul Klaus Iohannis.
A participat Klaus Iohannis la Revoluție?
A ieșit în stradă asemenea a mii de oameni înainte de 22 decembrie 1989, sfidînd Securitatea și Armata?
Evident, nu.

În cadrul interviului de la Realitatea Tv din 22 septembrie 2014, l-am întrebat pe Klaus Iohannis ce-a făcut în decembrie 1989. Așa cum se poate vedea din transcriere, dar și din banda video, Revoluționarul de azi Klaus Iohannis a stat cu nevasta la căldurică în zilele cînd alții ieșeau în stradă. Pe 22 decembrie 1989, după Căderea lui Ceaușescu a ieșit și el în Piață, să sărbătorească împreună cu nevasta și prietenii.
Cînd a început să se tragă, a tulit-o acasă! Alții au rămas pe străzi, ca să înfrunte gloanțele.

Noi nu-i pretindem lui Klaus Iohannis din decembrie 1989 să-și fi riscat viața, cum au făcut-o mulți concetățeni.
Noi îi cerem însă să pună capăt imposturii de Revoluționarul numărul unu al Patrie, la aniversarea a 30 de ani de la Evenimentele din decembrie 1989.

Ion Cristoiu: În carte expediați capitolul momentul, normal, al revoluției la Sibiu. Faceți-mi și mie, cunosc bine așa-zisei, mă rog să-i spunem, revoluției de la Sibiu. De fapt, cînd erați la Sibiu ați auzit de Nicu Ceaușescu?
Klaus Iohannis: Da, dar nu l-am întîlnit niciodată.
Ion Cristoiu: Lucruri bune sau lucruri rele?
Klaus Iohannis: Numai lucruri rele. Nu a fost iubit de sibieni. Nu a fost bine văzut.
Ion Cristoiu: Știam că a fost bine văzut.
Klaus Iohannis: Nu.
Ion Cristoiu: De ce?
Klaus Iohannis: Nu între sibienii pe care i-am cunoscut eu.

Ion Cristoiu: Ce s-a întîmplat în decembrie 1989? Cum putem caracteriza întîmplările de la Sibiu de atunci? Le-ați trăit. Sunteți sibian. Erați acolo?
Klaus Iohannis: Da. Deosebit de violente.
Ion Cristoiu: Există o interpretare a dumneavoastră? Cum adică? A fost o diversiune? A fost chiar o bătălie între securitate și….?
Klaus Iohannis: Eu cred că a fost foarte multă dezinformare. Și de la un moment dat fiecare s-a temut că ceilalți sînt inamicii neamului, și au tras unii spre ceilalți, și pînă în ziua de astăzi se văd case unde se vede că armata a tras spre miliție și miliția a tras spre armată. A fost o nebunie totală. Atunci, înainte să înceapă lupta armată, cum ar veni. Înainte să înceapă să tragă, lumea se adunase în fața Casei de Cultură. Probabil știți, Casa de Cultură a Sindicatelor, toată piața a fost plină. Am fost acolo cu toți prietenii noștri. Și s-au ținut speech-uri. Am strigat toți Noi sîntem români, Noi sîntem România. A fost foarte frumos. Pînă au început să șuiere gloanțele. Atuncea lumea s-a împrăștiat. Au început luptele, prima dată la Miliție, pe urmă la Securitate, pe urmă al Armată și așa mai departe. Și cîteva zile a fost aproape imposibil de ieșit în oraș fiindcă se trăgea în toate direcțiile, fără să se știe cine împotriva cui se lupta acolo. După care s-au liniștit lucrurile.

Ion Cristoiu: Dumneavoastră în calitate de candidat credeți că o serie de dosare, ale teroriștilor, ale Mineriadei, ar trebui închise sau păstrate, spus adevărul?
Klaus Iohannis: Eu cred că ar trebui spus adevărul. Ele ar trebui închise prin rezolvare.
Ion Cristoiu: Da, era condiția și să nu fie.
Klaus Iohannis: E singura variantă pe care aș accepta-o eu ca persoană sau în calitatea mea de candidat. Mi se pare greșit că au fost tergiversate, că au fost trase pînă în ziua de astăzi. Și e păcat că nu știm adevărul. Poate că în unele chestiuni nu se mai poate afla adevărul fiindcă oamenii implicați nu mai există. Dar sînt convins că în multe locuri am putea să aflăm adevărul și cred că este de datoria celor care lucrează pe dosare să ne spună acest adevăr.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

31 comentarii pentru articolul „În decembrie 1989 Revoluționarul de azi Klaus Iohannis a stat cu nevasta la căldurică!”

  • Nicole Ce idiotenii spui, cine face bre pe revolutionarul ne 1? Bleaah ce prostii debitezi..

  • Trebuia să fie toți în stradă după opinia lui Cristoiu. O revoluție începută și confiscată de neocomuniști. Tipic Romanesc.

  • Cuvantul de ordine al Revolutiei Romane din 1989 ajutata de intoarcerea armelor de catre militari a fost SOLIDARITATE . A fost unul din ACELE momente ale natiunii romane in care,indiferent de varsta,sex,statut social, oamenii au trait si simtit la fel. Ma refer la cei care AU IESIT in strada… Asta am simtit pe strazile Timisoarei in saptamana de foc si pana in ziua declararii Orasului Liber de Comunism. Imi cautam tatal, in 20 decembrie 1989 la arestul securitatii, la Popa Sapca, la cimitirul saracilor, dupa decretarea Orasului Timisoara Libera ( undeva pe la ora 14,00 -15, in Piata Victoriei). Am trait acele vremuri cu sentimente pe care astazi nu le mai avem si nu le mai traim niciunul… Aveam 23 de ani.. E mult de povestit daca ai fost acolo.. Si sunt multi care stiu si au simtit adevarul inca de atunci… Ei bine, cu siguranta, KLAUS WERNER -NU ESTE UNUL DINTRE NOI , cei de atunci..desi varsta i-ar fi permis…A stat dupa perdeluta…Iar astazi se impauneaza …l-au ajutat votantii de pe facebook .. si-l merita.. ..noi insa nu … si nici cei din 1989 ..Moartea lui Ceausescu a fost – DA – dorita de oamenii din strada; instalarea lui Iliescu – da – a fost ceruta la aceea vreme tot de oamenii din strada…. Nu uita …e tot ce se mai poate face…Dar….cum am spus, sentimentele traite in clipele Revolutiei nu se mai pot simti astazi …Azi a ramas doar frustrare si durere … si cate o lumanare aprinsa …. Iar noua generatie.. crescuta de noi.. are orice isi doreste, mai putin dorinta de a-si folosi propriul creier … au Facebook doar.. de ce ar mai avea nevoie de creier !

  • O informatie interesanta si utila. Controversate sunt raspunsurile pe care le dadea dl Iohanis atunci in 2014 si care se cam contrazic cu realitatea de azi.

  • Vezi berbecule ca ai dat reply la propria-ti postare..sau acum e momentul ala al zilei in care iti dai singur calde, te alinti cu ma puce si-ti faci dedicatii muzicale??? 😀

  • Ti-am explicat ca la prosti si tot nu intelegi…mai mult nu pot sa fac pentru tine! Ramai cu parerea ca e asa cum zici tu, ca toti suntem de aceeasi parere, dar te mai contrazice cate unul doar ca sa te necajeasca..

  • Nimic nou sub Soare ! Ceausescu era cel mai mare revolutionar la 15 (cinsprezece) ani !

  • Istoria se ocupa cu fapte,
    a caror cauza sint dorintele, cele implinite,

    dar si cu dorinte inca neimplinite, dar care se vor implini negresit, ca implinirea dorintelor e Lege in Creatie,
    prin urmare Istoria e si despre fapte viitoare.

    toate dorintele implinite devin temelie pentru dorintele inca neimplinite, prin urmare Esenta Istoriei o constituie dorintele neimplinite (dar care se vor implini negresit, chit ca se vor armoniza cu altele, chit ca se vor anula in prezenta altora, anulindu le si pe acestea intr o masura echivalenta, chit ca se vor implini peste un timp egal cu timpul lui Planck sau intr un timp egal cu Tot Timpul )

    Istoria e o poveste a dorintelor oamenilor. In Creatie nimic nu e intimplator, orice intimplare se manifesta cu unicul scop ca o dorinta sa se implineasca, chiar daca intimplarea se manifesta uite acusica, iar dorinta se va implini peste o vreme, poate chiar mii de ani.
    Intimplarile intimplatoare povestesc despre radacinile cu care dorintele neimplinite inca, se agata de realitate, cautindu si implinirea.

    cu toate ca s-ar parea ca Istoria opereaza cu Timpul, fix Timpul e cel care lipseste din Definitia Istoriei.

    despre cel mai indepartat viitor exista tot atita cunoastere cita exista despre cel mai indepartat trecut.
    Istoria lumii a inceput cu ‘procesul de cunoastere a ‘Binelui’ si ‘Raului’ ‘ si se va termina cunoscind ‘Binele si Raul’.

    nu doar dorintele implinite deja, in neamul nostru, ne povestesc despre viitor, ci mai cu seama dorintele inca neimplinite. firul nevazut care permite manifestarea ‘unitatii’ in neamul nostru e impletit din dorinte inca neimplinite.
    cind ele se vor implini, vor defini Realitatea, dar impletite se vor implini, prin urmare purtind ‘unitatea’ se vor implini.

    nemul nostru e gradinarit si sub Timp si de dincolo de el…
    Batrinii neamului nostru au proiectat dorinte dincolo de Tot Timpul, iar atunci cind Tot Timpul se va exprima pe Pamant, noi il vom putea privi de dincolo de el, pentru ca ce-au gradinarit Batrinii sint ochi care vad de dincolo de Tot Timpul, adica Inimi.

    • Istoria e o povestea dinamicilor dorintelor.

      Prima Dorinta Dorita se suprapune peste Ultima Dorinta Implinita, iar ea infasoara toate celelalte dorinte din Univers.
      Istoria e povestea lui E!

      • https://protv.md/international/putin-se-pregateste-de-cyber-razboi-mondial-ce-se-intampla-cu-internetul-in-rusia–2513459.html

        :)) din cite vad surpriza va fi gigantica…
        protectie impotriva unui computer cuantic conectat la internet tinde sa fie imposibila, daca poarta cu sine o Inteligenta Artificiale pe masura lui.

        De fapt, odata cu era computerului cuantic,
        ca e vorba despre o noua era,
        o era in care cel mai performant computer clasic de azi poate fi echivalat cu inventarea cuiului, atit de colosal e saltul catre era noua, adica spre era computerului cuantic,
        inclusiv arhitectura algoritmilor inteligentelor artificiale se va modifica din temelii.

        cum spuneam, din cite vad, toata treaba asta va fi mai degraba o surpriza:)

        sa inghesui Tot Timpul in ‘ timpul lui Planck’…e ceva:))
        ..de fapt e…ultimul nivel, nivelul pe care perpetuum mobile devine dorinta implinita.

        • tot ce misca va fi conectat la internet, intenetul va fi conectat cu o inteligenta artificiala, iar aceasta va fi conectata cu un computer cuantic.

          pentru ca odata cu disponibilizarea computerului cuantic omul atinge granita universului, permitindu le dinamicilor posibile exclusiv pe granita creatiei, adica pe nivelul cuantic, sa se exprime in Realitate, referinta acestei civilizatii vabtinde sa devina absoluta, ea suprapunindu se peste unicul foton care se exprima ( si ) in univers.

  • Klaus a stat sub plapuma in Dec.1989, dar asta nu-l impiedica sa pretinda ca „a luptat”, din 2014 incoace, ca si cum ar fi fost prezent la Revolutie (dar cu mai putina piele proprie in joc).
    Si e chiar disponibil pt. marsuri pe strazi, acum cand nu-i mai e frica de Ceausescu, de pilda ieri seara.
    El si cu Ludovic arata ca un cuplu de turisti care se holbeaza la poze cu revolutia petrecuta intr-o tara straina
    ( https://foto.agerpres.ro/storage/watermark/13347304.jpg ).

    Csolos isi pune singur diagnosticul. „Cioloş: Să nu ne lăsăm duşi de nas de cei care şi după 30 de ani trăiesc din manipularea celor cu bun-simţ” (https://www.agerpres.ro/politica/2019/12/22/ciolos-sa-nu-ne-lasam-dusi-de-nas-de-cei-care-si-dupa-30-de-ani-traiesc-din-manipularea-celor-cu-bun-simt–424058 )
    Ar trebui sa fie mai prudent cand formuleaza panseuri, pt.ca lumea ar putea crede ca recunoaste ca a fost un securist.

  • Imi pare rău pt el, dar e cam habarnist herr klaus!
    El si cu „ravasitoarea” au facut revolutia exact ca in Conu Leonida…, a lui Caragiale!
    Cat despre Nicu, nu prea stau asa lucrurile!
    Dupa razboi, multi viteji se arată!
    Unu’ mai … „povestitor”, ca altu’!
    Maestre, s-auzim de bine!

  • Da, chiar asa! Ar fi trebuit ca Iohannis si doamna lui sa ramâna în piata sau pe strazi si sa se opuna celor două milioane de gloanţe care s-au tras la Sibiu asupra a 170.000 de locuitori.
    În cadrul luptelor dintre armata si Militie, diversiune pusa la cale de cei care participau în Sibiu la instalarea cu succes a regimului Iliescu, au murit 99 de oameni si 272 au fost raniti.
    https://adevarul.ro/news/eveniment/sibiu-1989-razboiul-armatei-internele-1_50adac217c42d5a66398feb9/index.html

    • Bai papagalule! Ai citit articolul? Ia repeta cu voce tare, poate e drumul mai neted de la urechi spre creier:
      ¨nu-i pretindem lui Klaus Iohannis din decembrie 1989 să-și fi riscat viața,…îi cerem însă să pună capăt imposturii de Revoluționarul numărul unu al Patriei¨ 😀

      • Draguto! Ai citit titlul? Daca ai memoria scurta, ia mai citeste-l înca o data:
        „În decembrie 1989 Revoluționarul de azi Klaus Iohannis a stat cu nevasta la căldurică!”
        Ai idee ce reprezinta TITLUL pentru un articol? Daca nu, informeaza-te si abia apoi afiseaza-ti interpelarile debile pe acest blog!

        • Da, pentru cretinii hashtag, titlul reprezinta TOTUL..Sunteti prea ingalati ca sa treceti mai departe de un titlu, o strigare, un latrat. In acest caz titlul reprezinta UN FAPT, nu o judecata de valoare sau de atitudine, care apare explicitata in pasajul pe care ti l-am mentionat!
          Esti prea prost, prea de la tara…Covalact, ca sa nu te faci iar de kkt, ca-l copiez pe Cernat.

          • Chiar si in titlu, ba boule, are nuanta ¨revolutionarul DE AZI¨, dar e prea subtila pentru un taranoi.

          • Inteligento, eu nu am cum sa te luminez, daca esti defecta dintotdeauna! Ia citeste înca o data textul si vezi care e procentul din care poti deduce ca „În decembrie 1989 Revoluționarul de azi Klaus Iohannis a stat cu nevasta la căldurică!” !!! Adica, textul (în procente) din care rezulta ca simpaticul Iohannis si frumoasa lui sotie au stat în casa, la caldurica, în loc sa ramâna afara si sa se lase asasinati ca sarmanii care au procedat asa.

          • Bai prostovane, intelege ca accentul se pune pe faptul ca iubitul tau Krauss SE DA revolutionar, nu pe faptul ca a stat sau nu in casa.. Ba, dar chiar asa cretin esti, sau e ziua in care ai ales sa-ti bati joc de tine???

          • Stii foarte bine ca nu este asa cum zici tu, dar cum ai putea tu vreodata sa fii de acord cu mine??? C’est pas possible ça, n’es-ce pas, ma cherie?

          • …caz in care nu pot decat sa-ti urez :
            https://www.youtube.com/watch?v=ZaflNU45bVY

        • Merci, ma puce! Este de bine, quand-même. Ça va?
          https://www.youtube.com/watch?v=Wz86pFtHZqI

        • geo
          Bre, cu iubirea stai bine. Mai slab la logica dar nu se pune. Te-ntelegem plus ca vine Craciunul si trebuie sa fim mai buni si mai intelegatori cu cei care iubesc! Pour tous les francais, un bon „Salam aleycum”!

          • J’adore, haiosule!
            Счастливого Рождества, cibule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *