Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

În România s-a proclamat în chip solemn Sfîrșitul Pandemiei!

Sîmbătă, 15 mai 2021, a fost prima zi de aplicare a măsurilor de relaxare anunțate joi, 13 mai 2021, de la Palatul Cotroceni, de Klaus Iohannis, și confirmate vineri, 14 mai 2021, de Guvernul Meu printr-o ședință de transpunere în viață a măsurilor dictate de noul Tovarăș al României.

Din punct de vedere practic, măsurile n-au schimbat din temelii viața românilor din ultimul timp. Masca era obligatorie în aer liber. Da, dar românii, maeștri în ocolirea Legii, o purtau sub bărbie pînă la ivirea unui echipaj de poliție sau se grămădeau la terasele care ofereau dreptul de a nu purta mască sub pretextul că bei o cafea. Nu puțini luau un covrig să-l mănînce prin tot Bucureștiul pentru a nu fi sancționați că n-au mască. Purtarea măștii în aer liber trecea drept o măsură de dragul măsurii, lipsită însă de efecte în contracararea virusului. De altfel, România era una din puținele țări care impuseseră aberația asta. Astfel că renunțarea la mască n-a schimbat mare lucru în viața românilor. Mulți au continuat s-o poarte. Unii doar din obișnuință. A ieși pe stradă fără mască trece pentru multe femei ca a ieși în public în chiloți.

Nici revenirea magazinelor la orarul normal n-a schimbat viața românilor din temelii. Aberantă și ea, măsura era fentată de români prin mersul la benzinării.

Indiscutabil față de alte țări din Europa, România din ultima vreme a beneficiat de măsuri blînde de restricții. Astfel că din punct de vedere practic măsurile aplicate de sîmbătă, 15 mai 2021, n-au avut semnificația unei eliberări dintr-un penitenciar de înaltă siguranță.

Și cu toate acestea, sîmbătă, 15 mai 2021, atmosfera în București și în țară a fost una de sărbătoare națională. Cu ochiul lui de mare reporter, Cornel Nistorescu a descris magistral în tableta Bucurie de laborator din Cotidianul, 16 mai 2021, schimbarea la față a României:

„De cîteva zile optimismul și bucuriile oamenilor au dat în clocot. S-a ridicat colțul ierbii, pomii și liliacul s-au încărcat de parfumul florilor, țăranii au dat năvală pe cîmpuri și soarele este mai primitor. A început să fie frumos și cînd plouă.

Parcă n-ar fi fost pandemie. Ai zice că toți virușii s-au speriat de moarte și au dat fuga prin canale și prin găuri de șoareci și șobolani. La ce frumos merg toate, ca unse, ar trebui să găsim o cauză. Care să fie aceasta? Să fi avut parte de o măsură genială a guvernanților? Florin Vasilică Cîțu a sărit pe viruși și le-a rupt piciorușele sau i-a omorît și numai cei iuți au apucat de s-au ascuns în găuri de șarpe și în vizuini de vulpe?

Chiar nu-mi explic! Orașul s-a umplut de mașini, restaurantele s-au deschis, terasele sunt pline, plasele de cumpărături ale doamnelor ieșite de la shopping atîrnă ca pe vremuri. Parcă și politicienii puterii sunt mai frumoși și mai deștepți. A avut loc și un spectacol de teatru. Cîrnațul de autoturisme de la Comarnic în sus este uriaș. Asta nu-i vreme de pandemie. Iar cetățenii, pînă mai ieri îngroziți de vaccin, dau năvală în centre să se dea pe mîna medicilor. Mulți aleg și maratoanele de vaccinare, de parcă acestea ar fi un soi de discoteci la care merg să petreacă și să-și întîlnească prietenii.”

În tableta sa de pe cristoiublog.ro din 16 mai 2021, Nausica Mircea surprinde o atmosferă asemănătoare la Focșani:

„15 mai, zi emblematică! Oameni cuprinși de frenezia nebună a relaxării, lume haotică și parcă scăpată dintr-o mare pușcărie. Zici că era Revelionul aseară! E normal să ne bucurăm de starea de libertate, de vederea unui chip luminos neastupat de mască, e bine să dăm drumul vieții după care am tânjit atâta timp, e minunat să ne întoarcem la normalitate. Dar parcă spectacolul a fost prea de Champions League, până și pentru o țară cu sînge latin.”

Practic, așa cum spuneam mai sus, măsurilor de relaxare nu sînt cine știe ce. Mai ales că ele introduc în multe situații condiționalitatea atestatului de vaccinare.
Cum se explică atunci atmosfera de veselie națională?
Foarte simplu.
Prin felul în care au fost prezentate măsurile mai întîi de Klaus Iohannis și apoi de Florin Cîțu.
Aceste măsuri puteau intra în vigoare în chip normal, fără mare tărăboi. Au fost și alte măsuri de relaxare pînă acum care, deși importante, n-au beneficiat de tărăboi făcut la cel mai înalt nivel.

Klaus Iohannis a ținut să dea acestor măsuri – păduchioase – semnificația unui moment istoric:
Sfîrșitul Pandemiei.

Și-a reușit să facă asta prin:

  1. Anunțarea lor în chip surprinzător, după ce alți demnitari, premierul, ministrul Sănătății, interpreții Polițistului rău în montajul literar-artistic, Proclamarea sfîrșitului Pandemiei în Republică, au creat o atmosferă de pesimism anunțînd măsură de relaxare doar după 1 iunie.
  2. Trecerea în plan secund a îndemnului la prudență, îndemnuri prezente pînă acum în intervențiile de la Cotroceni – pentru a lăsa în prim plan măsurile de relaxare.

Premierul Florin Cîțu s-a grăbit, sîmbătă seara, să meargă la un spectacol de teatru care n-ar fi fost posibil fără măsurile de relaxare.
N-a fost la un spital Covid, n-a fost nici la un centru de vaccinare. A fost la un eveniment care a marcat relaxarea. Cu acest prilej el a ținut o Declarație de presă prin care a confirmat practic sfîrșitul Pandemiei proclamat joi de Klaus Iohannis:

„Vreau să le mulţumesc românilor pentru că împreună am trecut printr-un an dificil – împreună am purtat mască, împreună am păstrat distanţarea socială, împreună ne-am vaccinat… Vreau să le mulţumesc că au înţeles că avem o campanie de vaccinare care continuă, iar astăzi avem un număr-record de persoane vaccinate – 120.000 de persoane vaccinate. Campania continuă. Românii au înţeles că singura soluţie de a ieşi din pandemie o reprezintă vaccinarea. Da, în această seară sunt foarte fericit să fiu la acest spectacol, eveniment-pilot, dar ştiţi foarte bine că de la 1 iunie vom da drumul la mai multe evenimente, cu anumite reglementări; dar începem de astăzi. Este primul pas din revenirea la normalitate, un pas important pe care România îl face, şi cred că este prima ţară din Uniunea Europeană care face acest pas, datorită românilor; pentru că românii au înţeles să se vaccineze.”

De la începutul Pandemiei, cînd am fost întrebat pe stradă sau la televizor cînd se va sfîrși Pandemia, am răspuns:
Cînd nu se va mai da la televizor nimic despre Pandemie.
Am ținut să subliniez că Pandemia a fost un pericol real supradimensionat nu numai la noi, dar și în alte locuri, de cultivarea lui mediatică.
Această cultivare a depins atît de pozițiile Autorităților, cît și de indicațiile primite de presă.

E mai mult decît semnificativ că atmosfera veselă, tipică, de Final de Pandemie, a fost creată de Presa Miluită.
Au dispărut de pe ecrane cioclii apocaliptici.
Televiziuni precum Digi 24, afirmate pînă acum drept gardiene ale atmosferei de panică, au dat-o brusc pe Geamparale.
Liderii de opinie care administrau bocanci în botul celor care cereau renunțarea la restricții aplaudă acum Proclamarea solemnă a Finelui Pandemiei.
Erau niște Vasile Roaită al Pericolului întruchipat de Coronavisrus.
Acum sînt niște interpreți ai Odei Bucuriei de la Cotroceni.

În România s-a proclamat în chip solemn Sfîrșitul Pandemiei.
Firește, cititorii se vor întreba Ce se ascunde în spatele acestei Proclamații?
Spre uimirea lor, le voi răspunde:
Nu pot să-mi dau seama încă!
Dar îmi voi da seama, n-aveți nici o grijă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „În România s-a proclamat în chip solemn Sfîrșitul Pandemiei!”

  • Pandemia nu s-a incheiat in acceptiunea Dulapului….nu vad de unde ati inteles dvs asta…faptul ca supralicitati in presa cum ca din ce a spus Dulapul se poate intelege ca pandemia s-a terminat ca sa ii fortati mina Dulapului e o frectie…e o relaxare …Dulapu poate porni din nou „pandemia” daca nu sint ” rezultate” la vaccinare sau daca nu vin banii promisi de la Brucsel….

  • Răspunsul e simplu: „ce face omul face și maimuța”. Cel mai tare „final de pandemie” a avut loc în Israel și zonele adiacente. Cât a fost decretată stare de pandemie, toți au stat cuminți. Cum au primit certificat de buna purtare de la Big Pharma și au fost asigurați că virusul e acum băiat cuminte și nu o să-i mai supere, măcar pentru o vreme, cum au început să-și dea în cap unii altora cu ce le-a picat în mâna, de la pietre și până la rachete teleghidate. Nu par să fie impresionați că le cad bombe în cap și ca atare continuă să se bată ca chiorii. În schimb, așa tare s-au temut de covid, că un an de zile s-au ascuns cu toții. Mai că ți-ai fi putut imagina că israelienii și palestinienii trăiesc într-o armonie deplină. Deh, era necesar să fie liniște pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare conform planificării. Acum, că industria farmaceutica și-a făcut plinul, a venit vremea ca și industria de armament să manace ceva. De sistemul bancar mi-e și frica să mai amintesc. Ținând cont de sumele astronomice cu care s-au îndatorat statele lumii in ultimul an, nu m-ar mira să aflam că planeta deja le aparține, formal, cu acte.

  • Nu-i nimic surprinzator. Tintele „pandemiei” au fost din capul locului doua: 1. Big Farma sa-si asigure piata pe ani buni de acum incolo si 2. Culegerea datelor tuturor cetatenilor (nu toata lumea are/avea un cont in banca, un smartphone sau un pc). Marea relaxare s-a produs pentru ca obiectivele se apropie de realizare iar consilierii psihologi ai bajetilor care au pornit smenul si-au dat seama ca turma va reactiona mult mai obedient daca i se va arata bonbonul decat daca i se va arata biciul. Acest principiu se aplica deja de ceva vreme in randul animalelor si se numeste dresura pozitiva. Oricum, nu va bucurati. Nu se va ajunge la viata dinaintea Marii Pacaleli. Oile au fost dresate iar daca nu reactioneaza suficient de „corect”, la toamna se va scoate iar biciul pe piata. E elementar! Eventual se va inventa o noua „pandemie”.

  • Ce se ascunde în spatele acestei Proclamații de Sfîrșit al Pandemiei?
    PNRR.
    Unde sunt bani mulţi, e nevoie de distracţie (circ) pentru fiecare pentru a nu mai fri atent la ce se întâmplă cu PNRR. Dacă stateau toţi în casă seara, aveau timp sa stea pe internet, pe mass media miluita şi pe alte surse de informare şi nu se puteau trece cu vederea tot ce se întâmplă cu PNRR. Doar aşa mai apar vreo câteva case noi in Sibiu.

  • Se vede bine acum că obiectivul pandemiei nu era altul decât vaccinarea. Propaganda pro vaccinare se intensifică, se caută momeli noi, pentru tot felul de indeciși. Nu ne rămâne să sperăm decât că, această politică frenetică de dresaj și dirijare către vaccinare, nu se face decât pentru profitul marilor companii americane și mercenarilor lor și nu din alte motive…

  • Dupa atatea „victorii” glorioase pe campul de lupta al pandemiei, mai are Opozitia chef sa depuna motiune de cenzura?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *