Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Italia a votat împotriva Ursulei von der Lyen, Noul Stalin al UE

Alegerile parlamentare anticipate din Italia au avut o prezență la vot de 63,91%.
În România postdecembristă, o asemenea prezență la vot nu s-a mai înregistrat din 2000, cînd parlamentarele s-au ținut împreună cu prezidențialele. Începînd cu 2008, cînd pentru prima oară în postdecembrism alegerile parlamentare au fost diferențiate de cele prezidențiale, prezența la scrutin a fost catastrofală . 2008 – 39%. 2012 – 41%. 2016- 39%. 2020 – 33%.

Am simțit nevoia unei comparații cu alegerile de la noi, deoarece prezența mare la vot ( și în Italia a fost mare prin comparație cu prezența de la noi), e deosebit de importantă nu atît pentru încrederea Poporului în democrație, cît mai ales pentru legitimitatea partidului care a învins. Cu 26%, partidul Fratelli dʼItalia poate considera ca avînd în spate o forță electorală puternică. Și față de această forță partidul e dator vîndut, ca să zic așa, dacă parvine la guvernare, deoarece el a primit voturile în schimbul făgăduielilor electorale.

Partidul condus de Georgia Meloni a avut la alegerile anterioare, cele din 2018, doar 4%. La alegerile din 2022 a obținut 26%. Un salt uriaș, greu de imaginat într-o democrație.
Luînd în considerare aceste aspecte, e obligatoriu să ne întrebăm ce punct din Programul politic a sedus atît de tare pe italieni încît aceștia au făcut ca un partid să sară în doar patru ani de la 4% la 26% acum.

De regulă astfel de salturi au loc în cazul unui partid nou înființat, care vine în fața electoratului cu propuneri halucinant de populiste, imposibil de concretizat. E ceea ce s-a petrecut la noi cu partidul lui Dan Diaconescu în 2012.
Aceste populisme lipsesc din programul partidului Fratelli dʼItalia sau sînt într-o proporție prea mică pentru a le lua în calcul cînd vrem să vedem ce a sedus electoratul.

De ce au votat italienii partidul condus de Georgia Meloni?
Răspunsul ni-l dă reacția virulentă a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Lyen în fața sondajelor care dădeau cîștigătoare partidul Fratelli dʼItalia:

„Dacă lucrurile merg într-o direcție dificilă în Italia – am vorbit mai devreme despre Ungaria și Polonia – Comisia Europeană are instrumentele necesare.”

După succesul înregistrat de Giorgia Meloni mulți s-au grăbit să explice rezultatul prin reacția italienilor la amenințările Ursulei.
Da, italienii au votat-o pe Giorgia Meloni și ca răspuns demn la tentativa de umilire din partea președintei Comisiei UE.

După opinia mea nu aceasta a fost cauza principală. Reacția nesăbuită a Ursulei von der Lyen i-a făcut pe italienii să-și dea seama că Giorgia Meloni avea dreptate în ce privește Uniunea Europeană.

Pe parcursul campaniei partidul Fratelli dʼItalia a denunțat incredibila transformare a UE sub mandatul Ursulei von der Lyen dintr-o Uniune democratică, în care se ține cont, ca în orice democrație, și de punctele de vedere ale statelor membre, într-un nou Lagăr socialist de pe vremea Uniunii Sovietice. Se știe că pe vremea Lagărului socialist, guvernele statelor din Est erau simpli executanți ai Țarului comunist de la Kremlin, secretarul general al PCUS. De altfel una dintre cauzele prăbușirii Comunismului în Est a fost și dictatura insuportabilă a Moscovei asupra statelor comuniste. Mai nou, locul Moscovei l-a luat Bruxellesul, iar cel al secretarului general al PCUS, Președinta Comisiei Europene.

Ursula von der Lyen a ajuns președinta Comisiei Europene în urma unor intrigi de budoar. Ea nu a abținut această funcție în urma unor alegeri directe la nivelul Uniunii Europene. Poziția președintei UE în raport cu statele membre e dată de felul în care a fost desemnată. Dacă ar fi fost aleasă direct (cum s-ar cuveni, de altfel) de către cetățenii UE, s-ar fi zis că în funcția de președintă a Comisiei ea transpune în practică nu pozițiile guvernelor, ci pozițiile cetățenilor. O alegere directă ar fi presupus un program al candidatei pentru care ar fi fost aleasă. Felul în care a ajuns în fruntea Comisiei conferă Ursulei von der Lyen prerogativele unui primus inter pares în raport cu premierii statelor care alcătuiesc Uniunea Europeană. Și așa ar fi trebuit să se poarte.

Cu atît mai mult s-ar fi impus asta cu cît Brexitul a semnalat un început de nemulțumire în rîndul cetățenilor Uniunii față de tendința transformării Birocrației de la Bruxelles într-o entitate suprastatală, cu propriile mecanisme și propriile interese, interese în tot mai mare contradicție cu interesele popoarelor din UE. La vremea respectivă s-a început o dezbatere despre Reformarea UE în direcția unei mai mari independențe a statelor suverane față de Birocrația de la Bruxelles.

Pandemia a fost fatală procesului pe cale de a se naște. Și nu atît pentru că noile provocări au împins în plan secund chestiunile generale, cît mai ales pentru că Birocrația de la Bruxelles, condusă de Ursula von der Lyen, a descoperit în Criză fericirea de a comanda. Pentru că la nivelul UE se cerea o coordonare a eforturilor angajate de toate statele, profitînd de nevoia unei centralizări, Ursula von der Lyen a transformat funcția de președintă a Comisiei într-una de Stalin al UE. Cu de la sine putere ea a comandat în numele statelor membre cantități uriașe de vaccin, plătite de cetățenii UE. Tot ea a comandat statelor membre o propagandă deșănțată vaccinurilor ceea ce a dus la creșterea neîncrederii față de medicament. Recent, ministrul nostru al Sănătății a recunoscut că distrugerea vaccinurilor inutilizate va costa România 200 de milioane de euro. Dacă ne gîndim la cît a costat achiziționarea pentru noi de către Ursula a vaccinurilor, administrarea vaccinurilor și propaganda făcută acestora vom descoperi că indicațiile dictatoriale date de președinta Comisiei au costat strașnic pe cetățenii români.

Pandemiei i-a urmat Criza Războiului din Ucraina.Și în acest caz Ursula von der Lyen s-a comportat ca un Stalin ale UE. A angajat cu de la sine Uniunea Europeană într-o implicare iresponsabilă în Război de partea lui Vladimir Zelenski, implicare care nu a ținut cont de interesele unor state membre, a compromis examenul care e admiterea în UE, idealizînd democrația din Ucraina, a transformat sancțiunile dintr-un instrument menit a promova pacea într-o armă menită a înteți Războiul. Criza energetică a fost un nou prilej de exersare a plăcerilor dictatoriale de către Ursula. Netam nesam ea a cerut statelor membre să facă economii de energie de 15%, chiar și cdacă unele state membre, precum România n-aveau nevoie de așa ceva.

Două state membre – Ungaria și Polonia – legendare prin faptul că au inițiat în 1989 procesul de prăbușire a comunismului – sînt amenințate iar și iar de Ursula von der Lyen cu tăierea fondurilor europene, pentru că nu-i ascultă indicațiile.

Amenințările adresate italienilor ca să fie atenți cu cine votează, mai precis ca nu cumva să voteze pe altcineva decît cine le spune ea, n-a fost o scăpare și nici cum caută unii să ne convingă expresia dependenței Ursulei von der Lyen de forța din afara Uniunii. A fost expresia clară a unei beții. Cea de se vedea un fel de Stalin al UE.

Contrar neghiobiile propagandistice în circulație prin presa noastră mituită italienii n-au votat ieșirea țării din UE, așa cum n-au făcut-o nici ungurii și nici polonezii. Ei au votat pentru o Uniune Europeană întoarsă la rădăcini, pentru o Uniune Europeană democratică și nu dicatorială.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „Italia a votat împotriva Ursulei von der Lyen, Noul Stalin al UE”

  • Foarte bun ,foarte reușit și excepțional de interesant editorialul dumneavoastră ,domnule Cristoiu și foarte bun și obiecthv argumentat răspunsul doamnei Adriana, pentru că ele exprimă realitatea așa cum este ea în Europa și în Italia, eu având prietenă care lucrează și locuiește în Italia de mai bine de 10 ani ! Modul in care Ursula von der Leyen abordează problemele statelor membre ale UE este unul de aroganță maximă, de lipsă de înțelegere și de perspectivă clară asupra viitorului acestora !Vă mulțumim !

  • Maestrul a articulat bine problematica ca de obicei!

  • Comunism inseamna electrificare. Jos comunismul…

  • Personajele astea discutabile de se fac că ne-ar conduce mai mult decât înțelept ar fi cazul să învețe ceva. Vor învăța din istoria prezentului recent? De istoria culturii și civilizației n-are rost să-i întreb…ei abia citesc semi-cursiv cu multe ă-uri intercalate câteva cuvinte scrise de alții pe o fițuică…

  • doar exprimarile prin superpozitii pot avea ca esenta ‘Vesnicia SI Nemurirea

    oricum altfel va fi cu SAU

  • Noul Stalin are si el un nume, insa creca e cam infricosator…

  • Noul Stalin e unul dintre capetele Balaurului, nu o doamna.
    fiind de a dreptul fioros, Balaurul isi pune o masca, insa atata tot.

  • cei care s-au dat pe valul Marelui Flux si si cei care se dau pe valul Marelui Reflux

    ce a mai ramas din tari dupa Marele Flux, dupa Globalizare?!

    una e tara, alta e poporul care o umple. poporul poate ca are vointa, insa tarile nu mai au putinta. Globalizarea, Marele Flux, le a secatuit.
    tarile renasc, pe vremea Marelui Reflux, din ‘ultima esenta’, care e Satul.
    noul Sat e si noul Stat, iar el e Megapolisul.

    mersul pe calea natiunilor, catre Satele care implinesc dorintele… satenilor, e drumul catre Megapolis.

    Globalizarea si a epuizat potentialul, Marele Flux si a consumat energia,
    Marele Reflux e calea catre Megapolis, catre ‘noul sat’, care e si ‘noul stat’

    in Italia vor rasari Megapolisurile sau in Italia nu va rasari nimic.

    Italia e a treia economie a UE. bravo!
    a treia economie a UE apartine cumva italienilor?

    ( Noua Globalizare, care e Unificarea, incepe…de la celalalt capat. incepe cu ‘noul sat’ )

    • Noua Lume, Civilizatia Perpetua, incepe…la sat.
      Noul Sat, al Noii Lumi, e si Noul Stat.
      iar el e Megapolisul.

      Vesnicia s a nascut la sat, deci iata unde va mai putea fi cautata, insa asta in cazul in care ‘satul’ se va exprima prin superpozitii.
      insa Nemurirea tot la sat se naste, atata tot ca ‘definitia satului’ e adusa la zi, ca a evoluat in stil fibonacci intr timp, Noul Sat fiind astazi Megapolisul si doar el.

      • intelepciunea e cu SI
        bineinteles ca Balaurul isi va cladi Nemurirea…la ‘sat’, care e si noul lui Stat si care e Megapolisul, asta e clar-cristal,
        insa Vesnicia se naste la sat. prin urmare Intelepciunea e ‘manifestarea satului prin superpozitii’ si tratarea cu egala consideratie a ‘celor doua sate’

        • @Online
          Nemurirea s-a nascut la sat.
          Nesimtirea s-a nascut la stat.
          Dupa Italia urmeaza alegeri si in SUA,bine,aia sunt in pragul razboiului civil din ce ma citesc.
          Lira sterlina a luat-o la vale.
          Daca sunt „norocosi” romanii si romancele vor avea o iarna usoara,blanda.
          Toate Bune Online!!!
          vali
          🙂

          • of, …iar le ncurci! :))
            Nemurirea e una, vesnicia e altceva.

            Nemurirea se naste la ‘satul’ numit Megapolis, Vesnicia se naste la sat, ca dupaia le ncurcam:))

            pina de curind daca nu faceai diferenta intre ele…nu era un capat de tara, insa de acum, de cind ‘distributia gaussina’ a inceput sa se manifeste fix pe dos, toti bulucindu se la capete, si Timpul e cazul sa se exprime prin superpozitii:)),
            una fiind clasicul timp, care e din povestea lui Infinit care tinde catre Zero, si care e ‘viata fara de moarte’
            celalata fiind ‘tinerete fara batranete, Vesnica Primavara, in fapt ‘timpul’ care este patria Anotimpurilor.

            ( acuma…da ti seama ce Batrani s au manifesta paici, daca au ajuns sa puna o asa Esenta, adica ‘exprimarea prin superpozitii a Timpului’, intr o poveste, ‘Tinerete fara batranete SI Viata fara de moarte’, care pare tocma buna de spus la caldura jaratecului din gura sobei 🙂 )

  • Maestre, Italia este a treia economie ca mărime din zona euro, și totuși problemele sunt mari – 30% șomaj la tinerii, sistem bancar slab, ineficiența guvernelor, structuri birocratice greoaie, economie subterană urașă.
    Adăugăm presiunea constantă venită de la Bruxelles. Cert e că 30% din populație trăiește sub limita de sărăcie.
    Aderarea la moneda euro în 2001 a fost prima treaptă de sărăcire a populației. A urmat criza din 2007, iar măsurile financiare impuse de Merkel au fost dezastroase. Nu mai spun de criza migranților.
    Pandemia a ținut închis turismul. În turism lucra jumătate din forța de muncă care timp de doi ani a rămas fără pâine.
    Eu sunt convinsă că un referendum ar scoate Italia din UE și ar revenii la moneda națională mai ales acum în contextul devalorizării euro în fața dolarului și în contextul crizei energetice.
    Ursula, cu programul ei Green Deal și cu aroganța ei, a fost doar picătura care a umplut paharul.
    Cât privește oligarhia putredă de la Bruxelles momentan nu se poate face nimic deoarece este menținută chiar de statele din UE prin reprezentanții lor acolo.
    Când Germania va fi suficient de slăbită doar atunci se va putea schimba ceva.

  • Buna ziua! Ca sa va fie mai usor sa intelegeti si sa nu va mai lasati manipulat de „cotofenele” pe care le condamnati, va trimit link-ul Raportului de evaluare a achizitiei de vaccinuri de catre CE, raport realizat de catre Curtea de Conturi a Uniunii Europene, publicat pe 12.09.2022. https://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/SR22_19/SR_EU_COVID_vaccine_procurement_EN.pdf

  • Nu pot sa comentez nimic despre felul in care poporul italian își percepe politicienii
    Pot însă sa spun cu certitudine ce văd ca se întîmplă cu AfD
    Dincolo de catalogările făcute cu rea credință un partid care prin cuvinte simple Răspunde agendei cetățeanului nu are cum sa nu fie in opțiunea lui de vot
    Creșterea lenta dar constanta a AfD arată un mai mare conservatorism german
    Cazanul însă este sub o presiune de nebănuit
    Punerea cetățeanului și a nevoilor lui in prim plan nu are cum sa nu aducă voturi
    Sclifoselile partidelor consacrate lungii serii de compromisuri pe care acestea le fac de dragul politicianismului nu pot sa ramina la infinit netaxate
    Votul contează contrar opiniei Dvs cel puțin la italieni

  • Daca UE considera ca un guvern este neprietenos, se vor taia fondurile, conform Ursulei. Ea pedepseste un guvern, uitand ca banii europeni sunt destinati cetatenilor, pedepseste pe cei care au curaj sa mearga la vot. Un exemplu de democrație occidentala.

  • Domnule Cristoiu, incep sa-mi pierd rabdarea cu rubrica de comentarii…nu mai taiati accesul dupa nici 24 de ore.Lasati rubrica cum era inainte…Cine Doamne iarta-ma are timp sa se buluceasca aici sa scrie comentarii dupa cum ii da voie redactia…Stiti ceva? Eu m-am saturat sa-mi mai impuna oricine, orice. Pur si simplu m-am saturat de restrictii si de ce vor altii sa fac eu. Vreti comentarii?Va intereseaza comentariile romanilor de aiurea? Atunci lasati in pace rubrica. Nu stiu de necopt v-a dat ideea asta si in ce scop taiati accesul…In fine, azi mai comentez, dar daca continuati asa, imi vad de ale mele ca am destule de facut…Intru aici ca sinteti mai lucid decit multi de pe planeta asta, printre jurnalisti sinteti top,si-n tara si-n strainatate…spuneti lucrurilor pe nume,ma rog, uneori o cam cotiti si dvs, da’ e in ordine,pe mine nu ma deranjeaza…Ce ma deranjeaza e fortarea celor ce chiar doresc sa va scrie la cite un articol intr-o perioada de timo scurta…Ce Dumnezeu…
    Referitor la articol, Ursula von Lindic, a fost pusa acolo pt ca-i o proasta si-o santajabila. Pare joc de culise, dar nu in sensul in care se lasa de inteles. Ei au stiut ce vor face, dovezi ca au stiut in lumea lor a politicienilor adica, sint destule direct pe internet si pe you tube. Nu e intimplatoare asa zisa pandelie, nu e intimplatoare inflatia, nu e intimplatoare asa zisa criza energetica, nu e intimplator nici macar razbelu’ din ucraina. V-ati intrebat vreodata de ce nici putin, nici jelescu nu s-au vazut ochi in ochi, ei intre ei? Cum iti pui o tara la pamint, ragi pe skype ba la UE, ba la vacari, va la aia cu hail, ba te miri unde, da’ nu vrei sa te vezi cu ala cu care esti in conflict direct? Zici ca-ti pasa de copiii tarii? De copiii, batrinii si tinerii ucisi cu bombe, da’ nu te duci sa incerci macar, macar sa incerci sa opresti masacrul? Cind esti presedinte de tara, n-ai voie sa ai mofturi, n-ai voie sa-ti pui propriile aere la adapost, dimpotriva, dai exemplu de tarie si adevarat conducator, iti iei inima-n dinti si te duci si vorbesti cu agresorul. Ce-a facut jelescu insa? S-a ascuns dupa armata, ca n-a iesit nicaieri de capu’ lui, si s-a pozat sau filmat pe unde a apucat, in timp ce se lamenta ca are tara zobita de bombe…Revenind la scroafa de von lindic,ea a fost pusa acolo pt ca in prostia ei executa ce i se cere si ea nu poarta dialog cu tarile memnre UE, ci le da ordine. Ideea de centralizare le-a venit si-n UE, cum le-a venit si pe aici prin hamerica, de la pirliti de romani in principal care au trait destui ani intr-un regim in care mersul tarii era centralizat. In timp ce pe noi ne-au pus la pamint cu descentralizarea si ametirea fiecarui sistem vital pt orice tara si societate, aceeasi inflacarati cind vine vorba de descentralizare, s-au pus pe shest pe centralizare…problema e ca nu stiu cum s-o faca…nu ma apuc sa dau exemple, dar sa stiti ca tipii astia ca madam ursula, sint folositi si scosi pe tuse imediat ce au pus in aplicare matrapazlicurile dorite de aia din umbra…nu e nicio teoria a conspiratiei, e un fapt real, lumea e condusa de miliardarii care nu stiu nici cit te costa o piine, sinbt rupti de lumea reala…Unii se joaca cu planuri pe hirtie, statistici si alte grozavvii fara sa fie in stare sa acopere fiecare detaliu care ar face un plan sau altul sa functioneze…Inca din copilaria tata, bunicii care trecusera orintr0-un razboi, imi spuneau „prostia e periculoasa”, apoi dvs ati scris mai demult despre Hans Magnus Enzensberger, The Silences of Hammerstein, Seagull Books, 2009…va amintiti?Iata cum isi impartea ofiterii: „Îmi împart ofițerii în patru grupe. Există ofițeri inteligenți, sîrguincioși, proști și leneși. De obicei două dintre aceste caracteristici se combină. Unii sînt inteligenți și sîrguincioși – locul lor este la Statul Major. Următorii sînt leneși și proști – ei fac pînă la 90 la sută din fiecare armată și sînt potriviți pentru însărcinările de rutină. Oricine care este atît inteligent cît și leneș se califică pentru sarcinile de conducere cele mai înalte, deoarece posedă atît claritatea intelectuală cît și calmul necesar pentru a lua decizii dificile. Trebuie să fii atent la oricine este prost și sîrguincios – acestuia nu i se pot încredința nicio sarcină deoarece va cauza mereu pagube.”
    Ce vedem la nivel UE sint niste prosti care se prefac a fi sirguinciosi pt ca nici de asta nu-s capabili, asa ca la ce sa te astepti de pe urma unora ajunsi acolo pe criterii care n-au nicio legatura cu pregatirea sau competenta…O tineti minte pe matracuca aia care initiase un proiect sa nu mai spuna copiii „mama’ sau „tata”? Sau prostia aia cu schimbatul numelui lui „Mos Craciun”, sau ca Mos Craciun poate fi si el homosexual?Va mai amintiti toate aberatiile astea?Pai cind asa ceva se intimpla la cel mai inalt nivel,ca om de rind nu-ti pui intrebarea: bai, da’ ce mama masii fac „alesii” astia pe la UE?????Astea-s proiecte pe baza carora poti construi ceva durabil, serios si util???????Ce constrfuiesti in realitate? O societate bolnava, fara drept la replica, fara personalitate? Adica o masa inerta cu care poti sa joci tzurca dupa cum li se scurtcircuiteza neuronii alesilor de la UE? PAi atunci la ce nevoie e de UE?Cui foloseste troaca asta cu adevarat? Foloseste tarilor membre? Cum? Cu proiecte pe care se arunca bani seriosi, nu se finalizeaza ca n-ai cum sa finalizezi astfel de monstruozitati si aberatii???LA noi in tara, in anul 2022, avem copii flaminzi, fara acces la scoala, fara acces la apa calda, fara acces la un WC civilizat, fara acces la o masa calda asigurata in fiecare zi, unii nici nu stiu ce-i aia prajitura de cofetarie, si vine von der lindic cu planurile ei marete impuse de cite un bilica gheits si cu alti monstri cu interese cind vine vorba de cum se invirt miliardele si trilioanele????? NE ERA INFINIT MAI BINE FARA UE. Romania are de toate, suficient sa-i fie bine fara sa-si vire coada lacomii si libidinosii din vest. PArtidele la noi sint inutile, toate fara exceptie…n-ai pe cine alege, or sint escroci, or imaturi, or tara asta a noastra are nevoie de oameni seriosi, nu cretini si cretinei care cit e ziua de lunga doar vorbesc din virfu’ buzelor, citesc de fapt de pe cite o fitzuica si nici sa citeasca nu-s capabili, mai mereu se impiedica in cuvinte…ba unii cind citesc, zici ca au scris doar aaa,,,,iiii, eeee…altfel nu stiu de ce reusesc sa „vorbeasca” doar prin onomatopee…E timpul de-o schimbare serioasa mai ales in tara la noi, ca ce face UE-ul ar trebui sa fie imediat sanctionat de catre fiecare tara membra….A fi membru UE cu drepturi egale, nu inseamna sa te porti ca un sclav pt ca acolo te pune cite o scroafa ca von lindic asta…e timpul ca aia normali la cap sa iasa la rampa si sa-i puna la punct pe toti cei care au sarit calu’, e nevoie de unitate, nu de tzifna si nas in vint…Uite ce s-a intimplat la rusi azi…la o scoala…cum e posibil asa ceva???? Sa fereasca sfintii sa ajunga si la noi astfel de „aranjamente”…cit singe rece, cita nebunie trebuie sa aiba in capu’ ala sec, cel ce a gindit o astfel de nenorocire…ce vina aveau copiii aia ca nu inteleg…ce e aia?Razbunare? distragerea atentiei populatiei? Inrairea populatiei? Stirnirea populatiei impotriva propriilor conducatori????Ce spera unii sacrificind vieti nevinovate si distrugind pe veci familii? Ziceati ca de la noi pot porni ghiulelele spre rusi…Domnule Cristoiu, noi aveam oameni cu cap in politica…Unde-s ei?Unde au disparut? Ca unii nu au avut mintzile cu ei niciodata, ii stim,da’ ca sa se amplifice un razboi artificial, aia e o nelegiuire din cale afara….sa-si lase toti tzifna deoparte ca populatia nu e carne de tun pt ageamii. In secolul asta nu se mai justifica,nici n-ai putea sa explici asa ceva, nu se mai justifica conflicte armate…Mocirla asta numita politica, felul cum s-a ajuns la aceasta mocirla , ar trebui analizata serios si cei care au contribuit la ea sa dea socoteala. Daca au fost prosti si n-au stiut ce sa faca, atunci sa plateasca t prostie. Nu i-a pus nimeni sa se cramponeze de politica, un domeniu cu care mnealor sint paraleli. Daca au stiut ce fac,atunci sa plateasca pt manipulare si rea vointa….citiva la zid si sa vezi ce repede se dau deoparte toti tilharii…aia e.

  • Buna seara doamna Stoican. Problema serioasa e alta: dupa ce pleaca, ce ramine in urma lor. Din experienta va scriu…am lucrat cu fel si fel de oameni…de la ghiolbani sadea si pina la oameni fini si educati. Nu am timp sa scriu in detaliu cit rau poate face un singur ghiolban. Am vazut companii bagate in pamint , inchise, din cauza grandomaniei si a inconstientei etalate de cite un ghiolban aterizat in functie inalta prin aranjamente. A facut dezastru in termen record, citeva luni,apoi a plecat la alta companie mare unde a facut acelasi lucru. In timp ce sute de familii ramineau cu locurile de munca in aer, ghiolbanii scriau rapoarte cu ce economii deosebite au reusit ca urmare a reducerii fortei de munca. Cind au vazut ca au exagerat cu reducerea posturilor si nu mai aveau oameni care sa acopere strictul necesar de zi cu zi, ghiolbanii au demisionat repede luindu-si pachetele negociate indiferent de ce li s-ar intimpla(demisie sau concediere)…asa si cu herr…habar n-are ce face, e paralel cu tot ce misca in tara asta…e bun la plimbari si rinjit printre dinti.Ca u SS-ist din filmele de pe vremuri. Mi-e tare greu sa scriu orice.Indiferent cine si ce scrie, oricit de corect ar spune lucrurilor pe nume, nimic nu se schimba cit timp cei in virsta, cei cu experienta de viata si de munca, nu se implica din nou in tot ce misca in tara asta. E nevoie mai mult ca oricind de minti lucide si persoane serioase.E ca in povestea aceea romaneasca cind tinerii sint pusi sa-si ucida parintii si bunicii, doar unul isi ascunde tatal si-l salveaza….daca nu-l ascundea pe bietul batrin, cum ar fi stiut sa-l invirta pe cel ce-i cerea sa-i faca o sfoara din nisip…cam acolo sintem azi. VA doresc o zi frumoasa si dvs si celor dragi dvs. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *