Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Jungla pusă la treabă

Dumnezeu i-a dat Thailandei, alături de frontiere, haşiş, masaj erotic, şerpi veninoşi, ucigînd instantaneu ca şi cum ţi-ar crăpa unul capul cu toporul, şi jungla din partea de nord-vest, din zona Kanchanaburi.

O junglă e, de regulă, o pacoste pe capul omului. Thailandezii, gata să scoată bani din orice, au pus jungla la treabă. Numai că în timp ce alte ţări posesoare de asemenea sălbăticii s-au apucat de civilizarea junglei, tăind prin ea autostrăzi, ridicînd în locul lianelor hoteluri de zeci de etaje alungînd tigrii şi populînd-o cu cetăţeni cu cravată, thailandezii au lăsat-o în pace. Mai iscusiţi decît alţii într-ale abisalului din sufletele turiştilor, ei n-au făcut altceva decît să le ofere străinilor, occidentalilor îndeosebi, sălbăticie, cît mai multă sălbăticie. Şi, poate, în chip surprinzător pentru unii, thailandezii au dat lovitura. Aveam să pricep asta în călătoria pe Kwai Noi. De la pontonul Pak-Sang ne-a luat în primire o canoe cu motor. Pentru ca tacîmul să fie complet, ni s-a cerut să ne vîrîm în veste de salvare. Era greu de presupus că ambarcaţiunea folosită pînă acum de mii de turişti se va răsturna pe parcurs. La fel de greu de presupus era că o eventuală dare de-a berbeleacul, cauzată de o mişcare neîndemînatică a thailandezului desculţ şi în maiou, ne-ar fi dus pe Lumea cealaltă. Şi totuşi, îmbrăcînd vestele de salvare, menite a ne transforma în nişte pinguini, ne-a încercat o clipă fiorul primejdiei.

Ştiau ei ce ştiau thailandezii!

Turiştii occidentali provin, de regulă, din categoria micilor burghezi, gata să tremure de frică şi dacă frigiderul se deschide mai greu ca de obicei. Cum să nu-l înfioare pe un astfel de cetăţean fermitatea cu care motoristul şalupei, sprijinit puternic de artileria ghidului, insistă ca toată lumea să-şi pună vesta de salvare?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3

Un comentariu pentru articolul „Jungla pusă la treabă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *