Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

La Tribunalul Suprem

La intrare, îţi verifică identitatea un cetăţean cu bască. S-a întrerupt din completatul unui careu de cuvinte încrucişate. Se vede pe faţa lui că abia aşteaptă să se termine perindarea şi să se întoarcă la truda sa de a găsi un cuvînt din cinci litere care începe cu B şi se termină cu L. Chiar acum, cînd întoarce bucata de carton pe o parte şi pe alta, se gîndeşte dacă nu cumva o fi vorba de BOUL, deşi, între noi fie vorba boul e un cuvînt din patru şi nu din cinci litere.

Printre ziarişti şi împricinaţi îşi fac loc avocaţii. Aceştia din urmă sunt oameni normali. Pînă cînd ajung în faţa sălii de judecată. Deodată, îi vezi că-şi deschid servietele diplomat, cu acel clămpănit inimitabil, unic în felul său, şi-şi scot o pelerină neagră, de Dracula din filme, pe care şi-o îmbracă peste costum. Astfel transformaţi din temelii, păşesc în sală, iau loc în primul rînd, deschid din nou servieta şi scot de acolo teancuri de hîrtie flenduroase.
Le pun pe masă.
Iar ei se pun pe aşteptat.

Începe şedinţa. Complet de nouă judecători. Mulţi picotesc de somn. Mai mult ca sigur au tras azi noapte o beţie straşnică. Alţii citesc ziarul. De a binelea, deşi se prefac că aruncă priviri într-o doară. Aerul condiţionat nu merge. Drept pentru care preşedintele de şedinţă cere solemn deschiderea geamului din spatele sălii. La bară, un bătrîn care a dat în judecată tot ce se poate: Judecătoria, Tribunalul şi Curtea de Apel Constanţa, Curtea Supremă de Justiţie, Guvernul, Preşedinţia şi statul Român. Motivul? Au dat sentinţe nedrepte la acţiunea deschisă de el împotriva lui Mureşanu, autorul imnului Deşteaptă-te române! pentru calomnie. Ca român, zice bătrînelul, care se apără singur, deoarece are experienţa unei vieţi de procese, mă simt insultat cînd mi se spune să mă deştept. Ce, eu dorm?! Judecătorii nu surîd, deşi sunt convinşi că e o tîmpenie. Asistenţa nu rîde în hohote. Surîde doar.

În boxa acuzaţilor, aşteaptă să-i vină rîndul o arestată preventivă. O păzeşte un poliţist pe care-l sîcîie o muscă. Din cînd în cînd, cîte un nou intrat se aşează în boxa acuzaţilor. Poliţistul se apleacă şi-i spune despre ce-i vorba. Respectivul sau respectiva se ridică la iuţeală, roşu în obraji de încurcătura produsă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „La Tribunalul Suprem”

  • Toata lumea a spus ca prezenta la vot a fost mica .Asa este .In loc sa faca votul obligatoriu mai bine ar adauga la lista de candidati de pe buletinul de vot si candidatul : ” Nici unul din cei de pe lista ” . In acest caz,garantez ca ar creste prezenta la vot la peste 80%. In cazul in care , atat pe buletinul de vot pe care se aleg consilierii cat si pe cel care se aleg deputati, parlamentari sau presedinte,ar iesi , cu cel mai mare numar de voturi candidatul ” Nici unul din cei de pe lista” , ar trebui ca partidele sa isi aleaga alti reprezentanti , diferiti in totalitate de cei pusi pe liste si votul ar trebui repetat . Daca s-ar repeta de 3 ori aceeasi poveste presedintele ar trebui sa dizolve parlamentul si partidele politice sa fie obligate sa isi schimbe toti membrii , cei vechi neavand voie sa faca politica in urmatorii 8 ani.Apoi, din nou alegeri. Asta numesc eu democratie (puterea poporului), nu ceea ce este acum , cand nu am ce sa aleg si sunt nevoit de 25 de ani sa aleg raul cel mai mic. Avand acesta posibilitate nu cred ca ar mai exista nici o scuza pentru a nu vota !!!
    PS: M-am trezit! Visam si eu cu ochii deschisi 🙂

  • Azi e ziue de 13 este cu ghinion pentru ei A FOST LANSAT O SERIE DE SUBIECTE DIVERSIONISTA CA SA POATE ASCUNDE CEEA CE NU SE DORESTE SA SE VORBEASCA NICI LA SFANTA SPOVEDANIA Va prezint cateva intrebari care ii provoca baieti fiori Ele au legatura cu cateva subiectce despre care nu se doreste sa se vorbeasca Ca de exemplu problema Mafia padurilor a fost rezolvata ?A fost elaborat lege care sa interzice export de lemn si expropriere profit din industria lemnului ?Ati intrebar pe Romani daca vor ca presedinte consiliul judetean sa fie votat de ei sau ales la masa verde decatre politicieni ?Ati intrebat pe Romania daca vor ca pretul la gaz sa scumpeasca cu cat vor dori muschi unor grupurile de interes ? Ati intrebat pe Romani daca vor sa optin un pret corect pentru petrol extras de pe pamantul Romanesc? Ati intrebat pe Romani daca acepta ca ei sa primesc salarile precum in Congo dar sa platesc pentru Apa ,curent ,gaz ,benzina ,preturile relative mai mare decat in Garmania si Austria ?Stind ca peste trot in lumea alegere intr-un singur tur permite frauda electorala care se fac folosind stinte digitale si informatice Va intrebe de unde a venit o astfle de propunere de schimbare lege electoral?:De s-a evitat intodeuna sa se vorbesaca despre un astfle de subiect? La final va spun alegere a fost imoral Daca cei care se afla in spate unui plan de a introduce la parlament oameni de a ale lor care sa fac jocuri unele interese ce sunt contrare cele al romaniei vor sa demontreze anumit lucrurile sa treaca imediat la anulare alegere sa adopta o lege electorala corecta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *