Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Numai în Babuinia se putea întîmpla asta: Premierul României a participat și a ținut un discurs la descărcarea din camion a cutiilor cu vaccin

Se știe cît de mult pariază în ziua de azi industria turismului pe oazele de primitivism din zonele sălbatice ale globului. Am descris într-un reportaj din Thailanda cum dau năvală, plătind bani grei, turiștii din Occident în regiunea Kanchaburi pentru a trăi în condițiile sălbatice din junglă. Seara, turistul, găzduit la preț de hotel de lux într-o colibă de stuf luminată de opaiț, poate urmări, în centrul tribului așa-zisele obiceiuri ancestrale.

România e preferată de mulți turiști străini și pentru realitățile sale primitive depășite de mult în lumea civilizată. Mers cu căruța, trecut pe punte de scîndură care se clatină gata să cadă în hău, dat la găini și la gîște, mersul la WC în fundul curții. Turiștilor li se oferă tradiții cu aspect primitiv care-i impresionează, mai ales că pot face selfie cu Mutul din Călușarii, ținînd să aibă în prim plan falusul.

25 și 26 decembrie 2020 a îmbogățit tezaurul moldo-valah de ceremonii curioase:
Primirea primei tranșe de vaccin anti-Covid.

În toate țările Uniunii Europene, primirea primelor doze de vaccin a fost un fapt obișnuit, consemnat și abordat de presă sub semnul dezbaterii publice controversate privind vaccinarea. Prezența oficialităților a fost minimă, aducerea, depozitarea și împărțirea vaccinului rămînînd în hotarele unei activități obișnuite.

La noi în Babuinia venirea primelor doze de vaccin s-a transformat într-o sărbătoare națională lățită pe trei zile:

  1. Vineri, 25 decembrie 2020 – primirea vaccinului la intrarea în țară. Au participat: Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță.
  2. Sîmbătă, 26 decembrie 2020 – descărcarea vaccinului din camion la Institutul Cantacuzino. Au participat: Florin Cîțu, premierul României, Raed Arafat și Valeriu Gheorghiță.
  3. Duminică, 27 decembrie 2020: Aplicarea primului vaccin. Va participa însuși Klaus Iohannis?

E greu să alegi dintre momentele grotești ale acestei Ceremonii păgîne concurînd tradițiile de Crăciun pe cele mai șocante:
Transmiterea de către posturile publice de Radio și televiziune a apropierii camionetei de fruntariile țării; imaginea de Mafiot a lui Raed Arafat, prin ochelarii de soare, și de instalator subacvatic, prin masca cu bot ca un rît; transformarea lui Valeriu Gheorghiță, de la Spitalul Militar Central, dintr-un medic (nu strălucit – spun cunoscătorii) într-un luptător în combinezon militar în confruntare cu talibanii din Afganistan; plantarea pupitrului prezidențial în mijlocului șoselei; transmiterea în direct la televiziuni a descărcării cutiilor cu vaccin din camion în prezența premierului; discursul de agramat al premierului.

Dincolo de momentele grotești, care te fac a nu știu cîta oară să te simți penibil ca român și nu prin tine, ci prin spectacolul meșterit de autorități, rămîne ca un adevăr cu valoare de axiomă gustul regimului Klaus Iohannis pentru festivismul de tip ceaușist.

Vă mai amintiți de spectacolele de sunet și lumini ale lui Klaus Iohannis și Ludovic Orban din campania electorală, de inaugurare cu discursuri ținute la pupitrul din mijlocul drumului a unor cioturi de autostradă și acelea nefinisate?

Dar de momentul în care lui Ludovic Orban, la vremea respectivă premier, i se cînta la vioară în plin cîmp de o tipă în ie, Balada lui Ciprian Porumbescu? Dar de datul lui Kluas Iohannis cu metroul și cu trenul? Dar de ceremonia prezentării unei planșe la marginea unui maidan pe motiv că acolo se va ridica peste ani un spital regional?
Acest festivism grețos i-a costat pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban pierderea alegerilor.
Ei și ce?
Festivismul a continuat bine mersi și după ce vechiul Guvern și-a dat duhul pentru a lăsa locul Guvernului Florin Cîțu. Asta deoarece festivismul de tip ceaușist nu exprimă o realitate de comunicare publică. El dă curs nevoii ștabilor de a se da în spectacol, de a fi importanți, de a fi solemni, de a substitui lucrului bine făcut datul din gură în public.

Festivismul regimului Ceaușescu era o sulemeneală a unei realități mizere. În loc să facă realitatea mai bună, Autoritățile ceaușiste o vopseau în culori țipătoare, dînd cu bidineaua.
La fel se întîmplă și cu festivismul grețos al regimului Klaus Iohannis.

În timp ce din punct de vedere oficial se sărbătorea cu fast venirea primei tranșe de vaccin, în spitalele mizere din România oamenii mureau.
Nu numai de Covid-19.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

14 comentarii pentru articolul „Numai în Babuinia se putea întîmpla asta: Premierul României a participat și a ținut un discurs la descărcarea din camion a cutiilor cu vaccin”

  • zice Serban Cionoff, azi, in textul proaspat publicat:
    ‘e mai usor sa vorbesti despre principii in loc sa traiesti dupa ele’

    asa ca inteleptii au lasat principiile de-o parte si au randuit…traditii, datini, obiceiuri.
    astfel, in popor nu se mai vorbea despre Intelepciune, insa tocmai daia ea se implinea tot timpul.

    iata, s-au nascut Antiinteleptii.
    si acestia sint ‘intelepti’, insa exclusiv in modul. mai simplu spus, ei sint chiar o Forta.

    ea, Forta, se poate observa? pai io zic ca se poate,
    pentru ca ea e o poveste despre ‘intelepciune’,

    cu superpozitiile ei,
    Intelepciunea
    si
    Antiintelepciunea,

    Forta fiind Actiune, nu Nonactiune.
    si, facand asta, adica Actionand,
    demoleaza, tintit, datini, traditii, obiceiuri.

    pierzand traditiile, datinile si obiceiurile, un neam isi pierde, de fapt, Intelepciunea sadita in ecuatia de miscare a neamului.
    iar neamul, cel putin vorbind despre manifestarea indivizilor, nu stie ca asta pierde,
    el, se pare, are impresia ca renunta doar la datini, traditii, obiceiuri…, care la o adica pot fi inlocuite cu alte… bucurii!, mai la moda!.
    pai…or fi ele mai la moda, insa poarta si ele o ‘intelepciune’, mai exact Antiintelepciunea.

    povestea lumii mari a ajuns intr un moment in care Antiinteleptii, prin felul in care actioneaza, pun la indoiala nonactiunea Inteleptilor.

    aceste vremuri sint Vremurile Desavarsirilor si ele pot fi duse exclusiv de catre Maestri, fiecare superpozitie a ‘desavarsirii’ cu ‘maestri’ ei

    acestea sint Vremurile Maestrilor,
    iar asta e ceva de Bun-Simt.

  • „25 și 26 decembrie 2020 a îmbogățit tezaurul moldo-valah de ceremonii curioase:
    Primirea primei tranșe de vaccin anti-Covid.”
    Aceasta ceremonie va deveni traditionala avand in vedere pandemiile programate

  • Dacă nu participa nimeni dintre oficialități la aceste ceremonii, nu ar fi crezut nimeni că merită să se vaccineze. Asa, fanii autorităților (si sunt destui, peste 50% dintre români), vor avea incredere să se vaccineze. Ce este așa greu de inteles?

    • Cand autoritatile sunt reprezentate de Catu Matu ( unu care ia 4 la admiterea in liceu, rateaza de 2x admiterea la universitate in Bucuresti, nu se stie cu ce bani studiaza in usa 60.000 $ /an, isi ascunde foaia matricola de absolvire a liceului energetic din R Valcea, si sunt suspiciuni serioase „ca trage pe nas”, apoi nu prea suntem increzatori.
      Dar, putem sa te admiram pe tine Claudiu, pentru certitudiniile pe care le ai pe lumea asta.

      • Ca nu va plac autoritățile române de astăzi, este dreptul dumneavoastră. Eu explicam că mi se pare logică prezența acestora la astfel de ceremonii de întâmpinare a vaccinului, pentru ca cei care cred în autorități să creadă și în vaccin. Cum ar spune cei din domeniul publicității, este o „acțiune de promovare” a unui produs. Cine crede în ei și in produsul promovat de ei crede, cine nu, nu. Nici încrederea în autorități, nici vaccinarea anti-COVID-19 nu sunt obligatorii.

        • Mie mi-a blocat ieri Facebook-ul a nu știu câta oară contul (dreptul de a distribui postari timp de trei zile și alte drepturi de abonat timp de o săptămână), pe motiv că am distribuit prietenilor mei o caricatura în limba franceză cu Moș Crăciun carand în spinare în loc de sacul cu cadouri un frigider pe care scria „Pfizer”. Sensibil subiect vaccinul acesta, miroase a afacere de interes național, strategic.

  • Festivism gretos si gratuit! Ciocul mic si sa-si faca treaba! Sunt platiti din banii romanilor!

  • O descriere fabuloasă drept la țintă … măcar sistemul Comunist in străduința lor de a colora realitatea făcea parte din epoca respectivă unde critica asupra cetățenilor si slăvirea conducătorului era folosită cu scopul de a perfecționa cetățeanul …pe cand astăzi cei care conduc sunt atât de proști încât ei cred ca sunt buni deși cetățeanul are o părere foarte proastă despre ei …. Caci clasa politică in ROMÂNIA este votată 90% de membri de partid împreună cu neamurile si „clientela politică ….cu niște mici reacții populare -excese din partea unor cetățenii fie naționaliste fie Anti ..si câteva voturi de speranță gen USR (la început) si AUR. ….in rest aceași oameni nu votează de ani de zile aceași politicieni ….CAT VALOAREAZA MAESTRE UN VOT AL UNUI CANDIDAT SAU AL UNUI MEMBRU DE PARTID (si votul rudelor de gradul 1) ?

    • Valorează foarte mult fiecare vot! Dacă majoritatea românilor este mută, legată de mâini și de picioare, prea comodă/dezinteresată sau prea lasă, paralizată de frica infectarii cu COVID-19 încât să se mai deplaseze la o secție de votare o dată la patru-cinci ani, atunci este foarte bine să se voteze așa (rudele de gradul întâi între ele).

      • Atunci cand rudele de gradul 1, nu se pot abtine si vor sa se „replice” intre ele, apar probleme cu progeniturile..

  • „Babuinia”? Cred ca dicționarul limbii române ar trebui sa introducă acest termen produs de maestrul Cristoiu ca cel mai reprezentativ descriptor al României de azi. Briliant!

  • Forsan et haec olim meminisse iuvabit.”iubitorii limbii latine vor înțelege subtilitatea acestui mesaj. Dl Cristoiu a evidențiat ridicolul unei situații create de însisi inițiatorii unei paradigme apărute din stupiditate și pompozitate.” iuvabit „are mai multe subintelesuri, dar indiferent de interpretare, sper ca peste citiva ani vom reciti comentariile domniei sale nu cu un spasm facial ci cu un zâmbet pe buze. Sper!

  • Forsan et haec olim meminisse iuvabit.”

    • Liber la vaccinare pt toti cretinoizii….bovannis si tot guvernu primii la vaccinare…ca sa creada boboru…hai sictir Bovannis…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *