Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

O enigmă postdecembristă: Preferința lui Klaus Iohannis pentru Florin Cîțu

Sîmbătă, 25 septembrie s-a desfășurat la Romexpo Congresul PNL. Numărul de participanți, 5000, trecut în statut, rămîne o ciudățenie în lumea politică modernă, căreia nu-i sînt simpatice reuniunile grandomane, gîndite să dezvăluie o forță exagerată acolo unde deseori nu e nici măcar forță pur și simplu.
Florin Cîțu a devenit președinte al PNL, învingîndu-l la scor pe președintele în exercițiu Ludovic Orban.

Despre atmosfera din sală, ca bunăcuviință mult sub atmosfera de la WC-ul gării unde se vînd droguri și se fac injecții, m-am pronunțat pe parcursul zilei de sîmbătă, atît în intervențiile la Aleph News, direct de la Romexpo, cît și în Jurnalul meu video de Breaking news, transmis în direct pe cristoiublog.ro și CristoiuTv, după întoarcerea de la Congres. Pentru viitorimea care – sper – va mai catadicsi să citească scriu aici în rezumat ceea ce am spus în fața camerei de luat vederi.

Am fost la toate congresele postdecembriste. Am fost martor al spargerii FSN, al învingerii lui Petre Roman, președinte în exercițiu al PD, de către Traian Băsescu la Convenția din mai 2001, la eșecul lui Ion Iliescu din 2005 în fața lui Mircea Geoană. La nici un Congres n-am întîlnit pînă acum spectacolul oribil al huliganismului jegos regizat de Ludovic Orban și interpretat cu hăulituri de găștile de la Vrancea, de la Argeș, de la sectorul 3 și de la Brașov. Spre lauda lor, susținătorii lui Florin Cîțu l-au ascultat politicoși pe Ludovic Orban. Susținătorii lui Ludovic Orban l-au huiduit și fluierat pe Florin Cîțu încît acesta și-a ținut cu greu discursul. Să precizăm neapărat. Unul dintre candidați – Florin Cîțu – își prezenta Moțiunea. Potrivit Statului. Susținătorului celuilalt candidat, la sugestia candidatului, l-au împiedecat să-și exercite dreptul statutar. S-ar fi cuvenit ca Theodor Stolojan, șeful Comitetului de organizare, să întrerupă lucrările și să-i evacueze pe huligani. Pe post de huiduieli, în regia lui Ludovic Orban, găștile de susținătorii ai săi, în frunte cu cei de la Vrancea, care păreau atunci ieșiți dintre butoaiele unei crame, au folosit zbieretul Orban, Orban pentru a-l întrerupe pe Klaus Iohannis. Ce l-a apucat pe Ludovic Orban, altfel politician abil, de s-a putut coborî pînă la folosirea unor mijloace slinoase? Cred c-a fost vorba de un fel de răzbunare pe Klaus Iohannis și pe Florin Cîțu știind sigur înainte de vot că va pierde la scor.

Huiduirea lui Florin Cîțu a fost o prostie cît casa. Dacă ar fi fost lăsat să-și țină discursul în liniște s-ar fi văzut cît de slab om politic este. Una din dovezile lipsei de talent politic minim o reprezintă incapacitatea de a sesiza atmosfera din sală și de a găsi soluțiile de contracarare a larmei făcute de huliganii lui Ludovic Orban. Rareș Bogdan, de exemplu, a găsit formula de contracarare prin discursul aproape strigat în microfon, rostit ca în transă, astfel încît să acopere mugetele și fluierăturile.

Congresul are loc la capătul a patru luni aproape de campanie electorală internă rapid transformată în campanie pentru prezidențiale prin personalitatea combatanților – Florin Cîțu e premier, iar Ludovic Orban, președinte al PNL în exercițiu și președinte al Camerei Deputaților – și prin luarea în serios a cursei de către cei doi adversari, de către Ludovic Orban, mai ales. Întrecerea a devenit una de interes național și prin implicarea președintelui Republicii. Deși a evitat să se pronunțe explicit, Klaus Iohannis l-a susținut pe Florin Cîțu pînă în pînzele albe și i-a dat o mînă de ajutor garantînd intrarea în Congres fără a fi pierdut funcția de premier.

Judecînd după proporțiile implicării lui Klaus Iohannis în favoarea lui Florin Cîțu putem susține ipoteza că Florin Cîțu a fost ales să candideze la șefia PNL de către Klaus Iohannis și nu de Gruparea Reformistă din PNL, adversară a lui Ludovic Orban. Din punctul meu de vedere Florin Cîțu n-are nici o legătură cu postura de om politic. Mulți spun că e un bun specialist în Finanțe și că inclusiv ca premier a dovedit abilități. Eu însă cred – și această credință am afirmat-o în dese rînduri – că Florin Cîțu e întruchiparea amatorismului în materie de politică. Asta nu înseamnă că am dreptate. Nu exclud posibilitatea ca Florin Cîțu să fie un politician de tip nou, pe placul proletariatului digital. Poate că tocmai vizibila absență a însușirilor de politician clasic, întruchipat perfect de Ludovic Orban, să răspundă unor viziuni moderne asupra politicii și prin asta să reprezinte electoratul tînăr. Dacă mă gîndesc bine, și alți lideri politici de la ora actuală nu corespund conceptului de politician în sens clasic. La o adică, Marcel Ciolacu, Dan Barna, Nicușor Dan, chiar și Dacian Cioloș, stau prost la capitolul comunicare publică și mai ales la capitolul carismă. Mai știi, poate că așa-zisa carismă în politica de azi înseamnă tocmai lipsa de carismă.

Klaus Iohannis a pariat pe Florin Cîțu nu de azi, de ieri. La impus premier și apoi candidat la șefia PNL. Nu un candidat oarecare, ci un candidat gîndit a fi președintele PNL. Decizia de lansare a lui Florin Cîțu ca adversar al lui Ludovic Orban are drept temei ambiția lui Klaus Iohannis de-a nu-l lăsa pe Ludovic Orban să mai fie șeful PNL. Nu știm cîtă parte de omenesc și cîtă de calcul politic se află la baza deciziei de a nu-l mai susține pe Ludovic Orban. Putem presupune printre cauze și anumite socoteli ale lui Klaus Iohannis în privința viitorului PNL. Au circulat și circulă zvonuri despre calcule făcute de Klaus Iohannis pentru vremea cînd își va încheia mandatul. Contrar ipotezelor puse în circulație chiar de oamenii președintelui, nu-i văd lui Klaus Iohannis un destin într-una din instituțiile europene. În aceste condiții cred că Klaus Iohannis își pune serios problema să preia șefia PNL după încheierea mandatului de președinte. Cu un Ludovic Orban reales la Congresul din 25 septembrie 2021, erau puține șanse ca Klaus Iohannis să ajungă în fruntea PNL. Poate că preocupările lui Klaus Iohannis pentru ce va face după 2024 să explice opțiunea pentru Florin Cîțu candidat cu șanse mari la șefia PNL.
Numai preocupările nu explică însă această opțiune.

Să nu uităm că Florin Cîțu a fost candidatul de formă în primăvara lui 2020, cînd Klaus Iohannis a vrut să declanșeze anticipatele. Sau că Florin Cîțu a fost preferat pentru funcția de premier a ceea ce s-a vrut a fi Guvernul meu. Poate că Klaus Iohannis a văzut la Florin Cîțu ceea ce eu presupuneam a fi noul tip de politician.

Oricum preferința lui Klaus Iohannis pentru Florin Cîțu rămîne o enigmă. Una dintre marile enigme postdecembriste. Dacă președintele își va scrie memoriile – cele autentice, nu făcăturile care sînt volumele de pînă acum –vom afla, poate, misterul acestei preferințe. Deocamdată rămîne un mister. Mai ceva decît al teroriștilor din decembrie 1989.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

30 comentarii pentru articolul „O enigmă postdecembristă: Preferința lui Klaus Iohannis pentru Florin Cîțu”

  • N-a fost doar alegere de preşedinte PNL. Dar Cîţu şi Rareş Bogdan sunt o pereche de negociatori prea bună pentru o criză politică atât de uşoară.

  • Toti comentatorii se adreseaza autorului articolului,cu „maestre” sau „domnule C…”…Tinind cont de evenimente, bilci covid,cine conduce,cine e pe tuse s.a.m.d., am sa ma adresez autorului acestui articol cu: MA IOANE CHIAR NU INTELEGI PIN’ LA CAPAT JOCUL ASTA MURDAR? O etalare de imbecilitate mai mare decit ce am vazut intr-un clip pe TVR cu ce discurs tinea citzu, nu am vazut niciodata pina in ziua de azi. Acest partid de ratati trebuie desfiintat, iar retarzii astia, nebunii astia de legat, irationalii astia care se cred buricu’ planetei, sa fie cercetati,judecati si pedepsiti dupa lege pt ce fac acestei tari.Atitia oligofreni adunati sub acelasi acoperis, n-am vazut pina azi.Nu conta cine cistiga, ca-i citzu sau orban,rezultatul e acelasi. N-a cistigat nici unul, ci a PIERDUT POPORUL. Uite de ce: ciolhanis e un schizoid,un individ cu multe probleme de etica cit cuprinde, si de intelect.E el insusi santajabil,e mai corupt decit mama coruptilor, n-a ramas asta in Romania de dragul nevestei,asta-i o minciuna imputita,interesele lui si al alora care l-au pus in politica, se conturau clar de pe vremea cind herr a decis ca a fi profesor nu mai e de nasu’ lui, asa ca s-a aciuat inspector.Cine nu cunoaste mersul in invatamint, normal ca nu intelege cine si cum ajunge inspector. Culmea face ca eu sa fi lucrat in sistem, asa ca stiu foarte bine cum functiona invatamintul si inainte de ’89 si dupa. Herr ciolhanis e o nulitate pe toata linia, ca om, ca profesionist, ca orice vreti, tipu’ e zero barat. Un zero barat nu se da deoparte asa usor, are tupeu, face pe inteligentu’ mai ales tacind din gura,priveste pe altii superior din virfu’nasului , iar altii, mai pirpirii, ca inaltime adica, se lasa usor intimidati de cite un plavan ca asta.Asta e singurul atuu pe care-l are,l-a inzestrat natura cu o inaltime peste medie.E stiut in psihologie, ca oamenii mai inalti au practic prioritate si acces la functii importante,mai repede decit unu’ de inaltime medie sau sub medie. Acestea fiind spuse, dupa ce herr s-a vazut cu sacii in caruta, de la profesor de provincie si pina la ce e azi, a fost doar o aruncatura de bat, apoi a inceput dezmatul in stil propriu pt ca nimeni si nimic nu poate opri un malac cu functie sa-si puna in aplicare ideile fixe si proaste. N-are el treba cu refacerea Romaniei.El are treaba cu ce l-a pus vestu’ sa faca,chestia cu articolu’ 1 din Constitutie e de domeniul trecutului, Romania raporteaza la diverse alte natii, nu mai are independenta de nicio culoare.Or herr, aceasta nulitate pe linie, nu numai ca n-are pic de cultura generala,istorie sa zicem,dar mai e si un oportunist de cea mai joasa speta, nu poate duce ordinele la indeplinire fara sprijinul unor prosti mai mari decit el. Acei prosti trebuie sa fie usor de santajat,cu un ego imens, cu probleme din trecut pe marginea carora se pot face speculatii,aduce acuzatii,etc, adica „prostii”de serviciu trebuie folositi din plin cit se poate si trebuie pusi cu botu’ pe labe fara efort, cind e necesar,cit mai usor posibil,lucru greu de facut daca ai avea de-a face cu oameni inteligenti si care toata viata lor n-au facut ceva care sa le poata fi reprosat sau folosit ca arma de convingere…Deci uite asa au ajuns anumiti dobitoci in politica si in functii de stat de-o importanta majora.Una e sa fi prefect la Damaroaia, si alta e sa fi prim ministru,nu-i tot una…De cind e ciolhanis presedinte, hunii au prins grai,au si astia tupeu de nedescris. Mai mult, orban se preta la blat cu hunii, a aparut repede citu cu declaratii cum ca hunii sint cei mai seriosi.Daca orban o punea pe shest cu hunii, citzu a pus-o tare si raspicat la TV ca sa-l auda sigur hunii. Nimeni,nimeni nu baga de seama, sau nu considera importante aceste detalii care pot schimba soarta Romaniei de n-o s-o mai descilceasca nici Papa Pius.In loc sa va uitati la bilcioteca nationala numita alegeri in PNL, mai bine uitati-va la ce spunea fiecare inainte de balamuc, si cum se vor desfasura lucrurile de acum inainte. Citzu e doar dobitocu’ de serviciu, temporar. Asta are mandat clar sa termine ce mai e fabrica,uzina ce-a mai ramas pe acolo cu capital de stat. Nu trebuie sa le vinda in totalitate, e suficient ca detinatorul de actiuni la bursa sa aiba majoritatea actiunilor si daca actionarul principal e strain, atunci pa-pa, pa si pusi fabrica romanesca. Apoi, individul asta citzu, care da,sint de acord ca e o nulitate de politician, de aia l-au ales acolo, trebuie sa finalizeze conditiile cu imprumuturile astronomice facute.Soarta Romaniei va fi mai rea decit a Greciei. Daca Romania nu produce, nu are ce exporta, nu are din ce face bani,deci n-ai bani,nu platesti datoria inapoi,Atunci cum platesti totusi pt ca banca nu-ti da imprumut daca nu dai ceva important la schimb.De exemplu o persoana particulara, trebuie sa puna gaj casa,teren daca are, nimeni nu-ti accepta autoturismul, ala se depreciaza,nu intereseaza pe nimeni. Deci ca tara ce-ai pus gaj?Pai pamint cu resurse, port, aeroport, etc. De ce a fost nevoie de imprumut astronomic?Simplu, ca sa se puna labele pe ce-am enumerat, pt ca repet, o tara care nu produce, nu are cum sa cistige bani. E haos in tara, haos mentinut intentionat. Citu e atit de batut in cap, e atit de infantil incit e persoana perfecta ca sa fie in fruntea tarii, ce nu intelege ciolhanis e ce n-a inteles nici orban. Cind sapi groapa altuia, tot tu cazi in ea. Orban s-a bazat pe faptul ca daca face pe marinimosu’, citu o sa-i stea slush, Citzu e”umblat” prin hamerica, el stie cum functioneaza mascarada amerolaca, la orice companie indivizii ambitiosi, nu neaparat destepti, doar ambitiosi, isi folosesc seful direct ca sa ajunga la sefu’,sefului si usurel pina sus, cit de sus se poate, si pe al de mai sus il pupa si-l linge pina obtine postul dorit. Am vazut aceste mizerii de atitea ori, incit paternul nu-mi scapa.Asta e ce s-a intimplat si-n Romania cu evolutia avortonului citzu. Nu-l pling pe orban, asa un dobitoc si asta,de aia repet ce-am zis la inceput, nu conteaza cine a cistigat, doar poporu’ pierde.Ciolhanis, daca nu aterizeaza pe la Miami in 2024-2025, o sa-l linseze altii imediat ce nu mai au nevoie de el. Individul braveaza, nu cred ca a inteles, dar strainii nu se leaga la cap cu o anumita persoana mai mult decit au nevoie, dupa ce obtin ce vor,cit de mult se poate schimba foaia, au mai mult ca sigur,altul in pregatire, gata sa-l inlocuiasca pe bolovanu’ nostru national.Alegerile de la PNL n-au dovedit decit un singur lucru: nu conteaza cine e votat, iese cine trebuie, asa si cu ciolhanis,daca nu se va retrage de buna voie, va fi”retras” cu consecinte la care el nu se asteapta. Se stie ca-i lacom,se stie ca-i grandoman,se stie ca e habarnist, se stiu atit de multe despre acest nating ca nu-mi pun problema ca n-o sa i-o traga strainu’ la giolale, imi pun problema CIND O SA-I TRAGA STRAINU’ LA GIOALE…ciolos, barna, aceste nulitati, ageamii de-un ridicol strigator la cer, nu se vor lasa cu una cu doua, dar protectorii lor sint inca mici si nesemnificativi, au lins cururile gresite. AUR va fi terminat, ala care umbla cu telefonu’ si face transmisii directe, direct de pe telefon, e de risu’ curcilor, daca n-ai un minim de 12 milioane de urmaritori pe „feisbuc” sau pe ce umbla asta, n-are nicio sansa mai departe, felul cum a ajuns acum sa fie ales partidu’ AUR, nu se va intimpla din nou. Orice cacialma tine o data, apoi daca reusesc alta cacialma, obligatoriu trebuie sa schimbe metoda, or nu-i vad in stare nici sa faca ceva cu cap si coada, nici sa vina cu ceva nou, ba mai mult, protectorii lor din umbra se vor „reorienta” spre alte metode de a perturba ce vor ei cind vin alegerile urmatoare…Indiferent cit se scalimbaie toti acum, PSD le va da peste ochi daca alegerile vor fi facute corect. Nu ca PSD ar merita sau ar face mare brinza, dar oamenii sint suparati, iar covideala le-a pus capac. Citu mai are o sarcina cheie de indeplinit si anume vaccinarea obligatorie, trebuie sa forteze populatia sa se vaccineze fie ca-i necesar sau nu, ba va merge la extreme iar rezultatele noului”experiment”, asa zisa „democratie” cu forta, vor fi aplicate si-n alte tari.Romania e ca un laborator in care se incearca in avanpremiera orice prostie, daca tine, tine, daca nu, alte tari care au initiat spectacolul grotesc, vor tine cont de rezultate si vor impune alte criterii care sa fie aplicate obligatoriu ca sa vada daca tine, cit tine…Citu va executa orice i s-a transmis deja, o va face ca si cind e duru-duru, ca el nu mai e nimeni, si va incerca, in imensa lui stupiditate, sa-si faca de pe acum, un record cu care sa se laude cind o veni timpu de alegeri pt presedintele Romaniei. De aia au facut bilciul cu arestarea timpitului in hamerica, cu datoria la banca hamericana, cu stirea despre familia lui care si-a insusit nemeritat nu stiu cite hectare de padure la Voineasa si tot asa. Individul trebuie „spalat” inca de pe acum, ca in 2024 sa nu fie si alte surprize. Bilcioteca nu se va termina pina nu vor fi desfiintate toate partidele, incepind cu udmr,acesti fatarnici periculosi si foarte rau intentionati. Din pacate, in loc sa se termine cu n-shpe mii de partide, cred ca ele se vor inmulti. Dragnea-si face partidu’ lui, miine-poimiine o sa vrea si orban, cine stie citi o sa mai vrea sa fie presedinte de partid, o sa fie ca dupa ’89 cu Zambra cind el era presedinte de partid si masa era secretar sau cam asa ceva…Banii astia care se arunca pe girla cu partidele,banii care se irosesc pe timp de campanii electorale si alegeri faraonice, in loc sa se irosesca pe oligofrenii care vor mortis sa ne conduca, mai bine s-ar trage linie si s-ar cheltui pt oamenii batrini si pt copiii amariti. Sint multi copii crescuti intr-o saracie de nedescris, mai e cite o minastire care le poarta de grija, mai sint calugari cu suflet care si spun, nu ne trimiteti bani, trimiteti-ne haine si mincare pt copii, uitati-va e internet ca o sa vi se rupa sufletul cu citi copii frumosi si nevinovati cresc ca vai de lume, in timp ce ciolhanisti care se vintura cu avioane de lux si citzi si orbani si chelemeni, scirbe de genul asta, cheltuie banu’ public de parca i-a fatat masa in ei…
    Citu si-a dat arama pe fata demult…cind il aud cum striveste vorbele printre dinti, pe romaneste sau englezeste, de parca striveste bashini intre dintii aia infecti, imi vine sa vomit. Daca s-a ajuns ca in Romania, Limba Romana, sa fie schimonosita si batjocorita de nulitati numite politicieni, iti dai seama pe ce cale merge tara asta. Nici unul dintre acesti asa zisi politicieni nu vorbesc corect Limba Engleza de exemplu, dar simt ei necesar sa se scalimbaie, sa para sueriori sarmanii prosti…Ma uitam la clipul cu citu si aratarea asta cred ca se vedea un fel de JFK… sa-i spuna cineva sa se uite si el in oglinda si daca vede altceva decit avortonu’ care e, sa apeleze la ajutor specializat cum i-a recomandat betivu’ de orban…Deci MA IOANE, da-i in Doamne iarta-ma cu bilcioteca, sint lucruri mai serioase de studiat si investigat…

  • Enigmă?! Păi, nu-i secretul lui Polichinelle? Franța, secolul al XVI-lea, teatrul de marionete…

  • Ehe, maestre, enigma Citu e o taina mare, care sus rasare !… E corola de minuni a lumii pe care Blaga n-a vrut s-o striveasca. ??? V-a placut congresul, maestre ? Ce congres furtunos ! Peste vacarmul ludovicilor, fumul alb al mititeilor ce se prajeau pe gratarele din fatza salii vestea ca avem un nou citz. Habemus citz ! ??? Nu-i de colea sa ai un citz, maestre ! Ne-o spune chiar Nenea Iancu in Noaptea lui Furtunoasa, asemeni congresului PNL, cum ca lucrurile nu vor merge bine in tara asta pana nu vom avea un sufragiu universale… Sufragiu, adica valet, citz, slua boiereasca, putzer de lux, majordom etc. ??? Realizati, maestre, ce noroc pe capul nostru s-avem un sufragiu Citu universale ?

    • Minunat Alex Hatta !!!! Comentariul dumneavoastra m-a uns pe suflet. Am ras cu lacrimi.
      Asta da Congres…. „ca in pandemie”…, mai ceva ca cele ale PSD de alta data, ce mai, le-au dat clasa ,ha,ha !!!
      Le-au aratat la toti cum se organizeaza un congres ! (o spun ironic desigur).

      • Vai, ati ris de sufragiul universale !… In tara asta nu mai poate omu’ sa puna un sufragiu la treaba, ca-l luati in bascalie si va bateti joc de el ca de-un citz. ??? Vezi, Rano, asta e cusurul tau: prea te rizi. Rizi de marele proiect liberal al sufragiului universale, proiect capabil sa duca la o miscare generala, ca daca o tara nu are un citz care s-o duca inainte, sta pe loc si carevasazica nu le are.

        • GHINION ! Aveti dreptate. Chiar asa. Cine sunt eu de mi-am permis sa rad „cu gura pana la urechi” de…rasul gata facut ? Ce m-o fi apucat si pe mine ca-n-tr-o zi de duminica sa-mi permit „lux-ul acesta”??? Cand,si…dac-o sa mai am chef de ras…voi fi mai cu bagare de seama.
          Mcy,(coment ironic, desigur).

  • ‘Britanicii, la coadă la benzinării mai ceva decât românii pe vremea lui Ceauşescu! Criza de camionagii a dus la raţionalizare’

    iata semintele noiii migratii care sta sa rasara, una fundamentala, care va bulversa dinamicile la nivelul ue.
    acum e vb despre camionagii, …nevoia fiind de sute de mii in doua trei tari, insa stai sa apara nevoia de medici, sau de ingineri, sau de…, sau de…

    fara ca acest tip de migratie sa se manifeste sint imposibile generarea unor noi diferente de potential (generatoare de miscare, deci de ‘viata’ la nivelul ue ), actuala baltire ducind implacabil catre ‘moartea sistemelor sociale’

    sa primesti cetatenia unui stat…pocnind din deste, fie el germania sau anglia, va fi parte din ‘noua politica europeana’. statele care au bani in buzunare isi vor acoperi golurile, insa celelalte state din golase ce sint vor ajunge si mai golase.

    • Să vedeți ce cerere mare este pentru ”îngrijitoare pentru bătrâni”!? Le sunt oferite toate înlesnirile! Au și preferințe: români și bulgari! Cu brexit-ul ăsta, britanicii au rămas fără ștergători la fund, ștergere care nu e de nasul britanicilor!

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Pe mine ma distreaza maestria cu care jucati alba-neagra… 🙂
    Va’ zica acum avem in fruntea PNL-ului nu un tampit ci „noul om politic” dupe’ modelu’ hotu’ nu-i hot ci „procurator”… 🙂
    Ce mai incoace-incolo, odata cu „ungerea” lu’ Catu’ lu’ Johannis pe post de prim-procurator, Romanica a intrat in „noua realitate” pe care presa cea noua a lu’ Johannis ne-o serveste prin toate canal-gurile iar noi, prostimea, n-avem de cat sa ne tinem gura si sa nu huiduim ca la meciurile de fotbal unde arbitru’ „nu vede” ce vede tot stadionu’ ca deh’ noi de-aia suntem prosti si nu pricepem cum vine treaba cu „noua realitate” in care totu’ e PI-DOS, incepand cu virusu’ si terminand cu votu’ demo(n)cratic care tocmai a fost brevetat la Romexpo.
    De-asta-mi place mie „noua realitate” ca aia desteptii nu mai dau doi bani pe ce zic prostii. Ramane de stabilit doar care-s unii si care-s altii!… 🙂

    • Mda, maestrul Cristoiu e duplicitar….de ce s-o fi gudurind pe linga RB si bucurind ca Johannis l-a invins pe Orban?… e adversar a lui Iohannis si Citu insa s-a vaccinat primu si in direct?… hahaha…marele politically correct….mare e gradina lui Mniezeu…si mai e ceva, huiduiala e foarte democratica, nu stiu de ce ati sarit de cur in sus….etete bursucul veninos…

  • preferinta presedintelui pentru citu cizeleaza definitia conturului lui orban, deci, zic io, nu pe citu l-a sustinut, ci pe orban, insa l-a sustinut indirect, fara sa ‘actioneze’.
    io, in locul lui orban,…in locul ‘gruparii orban’, n-as accepta vreo functie de conducere in forul pnl, azi.
    daca intre cele doua grupari nu exista intersectie… atunci echilibrul se poate manifesta, deci nici vorba de o prezenta a ‘gruparii orban’ printre functiile impartite astazi, insa…tot ce se poate:))
    spuneti ca va urma o negociere intre pnl si usr. pai…nu mai bine ar urma o negociere in care la masa pnl se vor regasi… ‘gruparea citu’ SI ‘gruparea orban’ ?:)))
    ‘exprimarea prin superpozitii’ a pnl, daca despre asta e vorba, insa si daca nu despre asta e vorba:))…e ceva tare de tot, pentru ca asta poate face din pnl un partid ‘apa SI ulei’, iar SI-ul asta poate deveni Pivotul pe care se poate baza orice decizie fundamentala.
    io pe varianta asta merg, ca prea multe delimitari fundamentale, de tip ‘apa SAU ulei’ au putut fi observate in ultima vreme…
    rezumat: daca astazi ‘gruparea orban’ va refuza orice oferta a ‘gruparii citu’ atunci se prea poate sa asistam la nasterea…’politicii prin superpozitii’:))), iar asta chiar ca e ceva tare de tot:))

  • Misterul că PNL-ul se învârtește politic, de aproape doi ani, în jurul numelui Florin Vasile Cîțu, e doar în mintea dumneavoastră, domnule Ion Cristoiu! Vasile e implementat în România de adevărații conducători ai planetei! Klaus Iohannis e doar supraveghetorul șef. Cei care l-au băgat pe țeavă pe Vasile nu știu românește, să vadă cât de prost se exprimă în limba maternă! Nu le pasă nici dacă Vasile vorbește la fel de dezlânat engleza. Ei au alte interese: acoperirea României cu atreprenoriate. Am înțeles că în asta e expert Vasilică. Păcat că la treapta I, când a dat admiterea la liceu, în România, nu au fost subiecte despre ”antreprenoriat”, că n-ar fi picat cu brio! Din contră! Ar fi intrat primul! Pe ”specialitatea” asta a lui, a intrat în coliziune directă cu USR-iștii, care o au și ei ca în topul priorităților după, evident, desființarea SIIJ! Vom falimenta ca țară și vom vedea ce ne rezervă trecutul și prezentul lui Vasile!(folosesc prenumele de Vasile pentru că am văzut că-i place să i se spună Florin, subliniind asta și în ditamai Congresul de tot râsul)

  • ”O enigmă postdecembristă: Preferința lui Klaus Iohannis pentru Florin Cîțu”

    Nu-i nicio enigma. ”Supermanul Fl. Cîțu premieru” e alegerea lui Klaus Iohannis, care Iohannis, de teama ca ar fi putut fi ”eclipsat” de Ludovic Orban sau de alt lider PNL ce ar fi ajuns prim-ministru, a preferat sa numeasca ca premier pe un escroc arivist la fel de submediocru ca si el si desigur, cu un trecut penal ”consistent”, care poate fi folosit pentru a fi..”tinut sub control”..
    Nu stia Iohannis ca Fl. Câtu a facut puscarie pentru baut la volan si ca, in plus, e un tepuitor al bancilor americane si un escroc financiar care a trantit moneda nationala? Aiurea..! Bineinteles ca stia foarte bine toate astea, pentru SRI si SIE l-au informat ..ce si cum.
    Numai ca Iohannis a ignorat istoricul penal al lui Cîțu, pentru ca l-ar fi putut lesne santaja in caz de ca acesta ar fi dat semne de ”liber arbitru” sau, si mai rau, de..”dizidență”.
    Si uite asa, Romania a ajuns sa fie condusa de doi penali: un premier puscarias, escroc financiar si tepuitor de banci, si un presedinte escroc imobiliar cu 17 dosare penale..! Si va mai mirati ca tara se duce de râpă, romanii sunt jefuiti, saraciti, ostracizati si mintiti, iar UE ne trateaza ca pe ”somalezii” Europei..!

  • „PATRIA ESTE NORODUL, IARA NU TAGMA JEFUITORILOR!” (TUDOR VLADIMIRESCU – 1821),
    iar toti oportunistii sa ia aminte, la fiecare-i vine vremea, mai devreme sau mai tarziu !
    Cu cat esti mai sus (in toate), cand cazi, cu atat doare mai tare !!!

    TOTI UITA DE NOROD (POPOR) si divinitatea, cand dai cu capul de pragul de sus, te trezeste la realitate.
    Dl Orban o simte acum din plin pe pilea lui, inclusiv tradarea de catre „liberalii lui”.
    Nu-i strica dlui Orban revenirea cu picioarele pe pamant, prea era…nici el nu mai stia in al catelea cer era !

    • Bravos, aprob pozitiv ! ? O singura observatie as avea totusi: patria nu e norodul, patria e a lu’ A Priori… Treaba norodului e sa voteze si sa taca, nu sa-si dea cu parerea despre treburile guvernarii, ca nu stie el cum se fac imprumuturile guvernamentale de miliarde contra comision gras.

  • Nu cred ca Orban a organizat huiduielile, el a fost doar beneficiarul involuntar al unor masinatiuni de tip userist. (Ca si protestul din fata Romexpo). USR are pe internet o masa mare de imbecili gata oricand sa iasa la protest, daca ambalezi subiectul intr-o hartie apocaliptica. La fel si „dezvaluirile” despre Florin Citu, in fond destul de inofensive, cred ca vin tot pe filiala USR. Doar ca, prin asocierea involuntara a lui cu fascistii din USR, Orban (si tabara lui) a pierdut cu brio.
    Parca vad ca USR va trece in opozitie, va castiga capital pana in 2024. Si chiar daca va fi altfel, din urma vine o generatie noua. O generatie nascuta cu telefonul mobil in mana si care au invatat de mici ca „soarele rasare de pe internet”.
    Ei ne vor aduce urmatorul Reich de 1000 de ani.

  • Maestre cred ca sunteti in culmea incantarii dat fiind alegerea preferatului Dvs. in functia pe presedinte PNL. Sa vedem daca va veti mentine laudele si la iarna cand facturile va vor depasi nivelul pensiei care banuim ca oricum este inca rezonabil.
    Chiar nu v-au zgariat auzul cuvantarile dregatorilor temporari ai tarii care s-au intrecut in opinii ce n-au legatura cu realitatea?! Nu v-au deranjat laudele gretoase de prin discursuri?!

    • NU e zgariat la auzul, domnului Cristoiu, pentru ca dinsul este istoricul momentului. In plus are si dinsul slabiciunile sale (udrea,base, acum cacatu).Ceea ce ma nedumireste, este ca mereu nu are dreptate. Se vrea aparatorul celor slabi, dar nu stium cum face ca apara mereu niste jigodii.

  • Doar atât, maestre?!
    Misterul să rămână mister?!
    Nici o presupunere, nici o părere, nici un scenariu, nici un reproș adus lui Iohannis în stilul „Ion Cristoiu”?!
    Oare de ce!?

  • La fel de mare enigma postdecembrista ramane si preferinta dvs pentru acelasi personaj dubios.Oricum ,ma bucur pentru dvs. , Congresul PNL v-a facut fericit.

  • Prin alegerea lui Ciolos la USR se va finaliza piesa „Marionetele”. Germania, SUA si Franta vor detine sforile in Romania. Nu Iohanis l-a
    impus pe Catu premier si Pres. PNL. Ordinele vin prin plic.

  • de departe suna a…partid care se manifesta prin superpozitii :))
    cred ca orban va deveni o superpozitie, ailalta fiind citu, deci in mod normal, pentru ca deja presedinte e citu, prim-ministru va fi orban, cei care vectorizeaza partidul fiind, in acest caz ultradeosebit, doi, situati la poli opusi.
    presedintele o o oglinda, catu tre sa se vada frumos in oglinda asta, ca el e lumea mare. cel care cizeleaza oglinda s-a dovedit a fi orban, adica cel care i-a sters dubiile.

  • Acum trebuie sa vina Ciolos la USR ,dupa care USR,cumintel,in patru labe va veni in fata Slavitului Padisah(Iohannis) si a Marelui Vizir (Catu),cu rugaminti de iertare,sa fie reprimiti la Marele Ciolan(Guvernarea),dar nu ca si pana acum,cu acces la partea grasa a ciolanului(pe care le a dat o Orban),ci vor binevoi sa primeasca resturile(Si sa se si lepede de Satana adica de AUR).De ce asa? Pai cum de ce asa? Simplu,pentru ca,de nu,vor merge,frumos ,incolonati,cu Orban cu tot sa dea cu subsemnatul pe la gealatii Slavitului Padisah(adica DNA).Asta zic eu ca urmeaza.

    • I prevad lui Ludovic Orban un stagiu de stat la puscarie.In curand pe ecrane.Am asa o presimtire… 🙄 🙄 🙄 Iohann e un tip razbunator.Asa ca Orban va pasi,cred,pe urmele lui Dragnea.

    • Doar atât, maestre?!
      Misterul să rămână mister?!
      Nici o presupunere, nici o părere, nici un scenariu, nici un reproș adus lui Iohannis în stilul „Ion Cristoiu”?!
      Oare de ce!?

  • Maestre, nu știu dacă peneliștii sunt fericiți acum, dar sigur firma de casă a peneleului care a organizat scenografia sălii cred că e în culmea fericirii.
    Costurile cred că au fost imense. Hai că ecranele, scaunele au fost închiriate, dar au îmbrăcat toată pardoseala în albastru, chiar și balustadele celor două inele cu grilaje cu tot, au fost deasemenea îmbrăcate cu material albastru. Vă dați seama cât costă un metru pătrat? Plus benerul uriaș de la intrare cât toată fațada, plus cele din interior.
    Bani aruncați degeaba, ca să vină țăranii cu țuica-n traistă să tropăie și să urle.
    Asta-i oglinda lui Iohannis, cum spune și proverbul „cum e turcul și pistolul” că doar e paridul lui.
    Ce-l leagă pe Iohannis de Cîțu?
    Cîțu servește excelent interesele corporatiștilor și nu dă doi bani pe interesele României.

  • Daca o sa va ganditi cum a ajuns micutu’ in State, o sa dezlegati si aceasta mare „enigma”. Maestre, aveam pretentii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *