Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

„Pandemia e pe cale să fie înfrîntă”. Iar Guvernul să se prezinte la locale cu această măreață realizare

Mulți vor fi fost surprinși de declarația făcută luni, 10 august 2020, de Ludovic Orban, că Pandemia e pe cale să fie învinsă:

„Dacă ne uităm la evoluția în ultimele două săptămîni, putem constata că am reușit să oprim creșterea, este un lucru extrem de important, adică creșterea este extrem de mică a numărului de cazuri, iar dacă luăm pe săptămîni vedem că există o limitare clară a răspîndirii virusului. ”

Eu însă n-am fost surprins. Mă așteptam la acest debut de campanie dusă de Guvern despre învingerea Pandemiei.
Mă întrebam însă cînd va avea loc.

După Mesajul adresat națiunii în ziua de 30 iulie 2020, atît în pastila video, cît și în diferite intervenții la televiziunile de știri și la Mediafax în cadrul emisiunii Gîndurile lui Cristoiu, am pariat că în perioada va începe o campanie menită a ne convinge că Pandemia a fost învinsă și nu oricum, ci grație măsurilor luate de Guvern. M-am bazat în această profeție pe tîlcurile a ceea ce s-a vrut a fi explicația președintelui pentru revenirea spectaculoasă a Pandemiei:

„Se știe că în starea de urgență, când în vestul Europei, din păcate, am avut sute de mii de cazuri, zeci de mii de morți, în România am avut epidemie, am avut decese, dar un număr foarte limitat. Autoritățile își făcuseră treaba, lucrurile au mers rezonabil de bine, spitalele, medicii, autoritățile s-au mobilizat. În ansamblu putem să spunem că la început lucrurile au mers foarte bine. Până acum câteva săptămâni pandemia a fost gestionată bine de Guvern, de autorități. Dar această situație, sigur, nu a convenit PSD-ului.

Guvernul și-a făcut treaba, Președintele și-a făcut treaba, autoritățile și-au făcut treaba. Și atunci PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaștem, PSD controlează încă majorități în Parlamentul României, PSD împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR – să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe șest o inițiativă a UDMR-ului, să dea autonomie așa-zisei secuimi și altele – și atunci PSD a acționat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie. (…)

PSD începe să tragă de timp şi această lege, care putea să fie trecută urgent prin Parlament, să dea Guvernului instrumentul necesar cu care să lucreze, se dezbate timp de două săptămâni, două săptămâni în care pacienţii bolnavi pleacă acasă, în care nu este nimeni amendat, nu mai este nimeni carantinat. (…)

Dar de ce? De ce a făcut PSD acest gest de un cinism inimaginabil? Dragii mei, explicația este cutremurător de simplă. PSD, nemulțumit de reușitele Guvernului PNL, a vrut să creeze o criză sanitară pentru a avea motiv să critice Guvernul. Încă o dată PSD intenționat a creat o criză sanitară, pentru ca la sfârșit să vină și să critice Guvernul pentru măsuri care nu au putut fi luate. (…)

Noi, eu, Guvernul, autoritățile responsabile suntem hotărâți să gestionăm și această criză, și această nouă formă de criză.”

Pandemia a revenit nu din cauza guvernului, ci din cauza tărăgănării legii în Parlament. Pe perioada tărăgănării, pacienţii bolnavi pleacă acasă ”. Aceștia au răspîndit boala în întreaga țară. Evident, revenirea Pandemiei putea fi explicată mai subtil de către președinte. De ce n-a făcut-o? De ce a apelat la deja obosita denunțare a PSD, la singura ocupație în cei șase ani de mandat și singura și în cei patru care i-au mai rămas din al doilea? Răspunsul ni-l dă strădania Guvernului din aceste zile de a dovedi că Pandemia e pe cale să fie biruită. Dacă revenirea Pandemiei ar fi avut, în viziunea lui Klaus Iohannis, cauze obiective, ținînd de puterea Virusului, ar fi fost greu lui Ludovic Orban să înceapă campania de înlocuirea a atmosferei de Apocalipse cu atmosfera de pregătire a Învierii. Neîndoielnic nimeni n-ar fi crezut că Pandemia a fost înfrîntă. Klaus Iohannis a pus revenirea Pandemiei pe seama efectelor provocate de tărăgănarea legii. Legea a trecut, Guvernul a avut în fine arma pentru a stăpîni procesul de infectare, și dotat cu această armă, de care ticălosul PSD l-a lipsit în mod cinic, ba chiar și criminal, Guvernul e pe cale să biruie balaurul Coronavirus.

Așadar, Klaus Iohannis a pus pe seama PSD revenirea Pandemiei nu doar din comoditatea de a nu face un minim efort de gîndire, ci și dintr-un calcul electoral elaborat cu Ludovic Orban. Nu știm dacă președintele a avut ideea sau dacă nu cumva autor a fost Ludovic Orban. După hărnicia depusă de Klaus Iohannis ca chibiț electoral al PNL, cred că Ludovic Orban i-a sugerat să spună delirantele vorbe despre responsabilitatea PSD. La ce ajută manevra cu acuzarea PSD?

Mai întîi la dobîndirea de către PNL a unui avantaj în bătălia electorală. Atmosfera apocaliptică o să dispară treptat-treptat, numărul de infectări se va micșora de la o zi la alta, presa miluită se va ocupa de relansarea vieții, din spitale vor fi transmise reportaje despre vindecări miraculoase, dar mai ales vor fi tot mai multe intervenții publice prin care români vor fi aplaudați pentru că poartă mască. PSD va fi acuzat c-a vrut un eșec al Guvernului în trînta cu Pandemia, în timp ce Guvernul va fi elogiat că a reușite să contracareze manevra ticăloasă.

Pun pariu că la Cotroceni se clocește un Mesaj adresat Națiunii în care să se proclame victoria Guvernului asupra Pandemiei.
Și dacă Pandemia a fost înfrîntă se pot ține și alegeri locale!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

15 comentarii pentru articolul „„Pandemia e pe cale să fie înfrîntă”. Iar Guvernul să se prezinte la locale cu această măreață realizare”

  • tot cu pandemia încearcă să dreagă busuiocul. Cică vânjoșii președinte și premier au învins balaurult

  • da

  • In America satanistii vor sa omoare intre 25 si 50 de milioane de oameni cu vaccinele…se duce un razboi global impotriva satanistilor acum…se pare ca ei castiga teren pentru ca au politicienii si mass-media de partea lor, insa nu este totul pierdut !
    Dumnezeu este de partea nostra a crestinilor, si multi crestini au arme, unii se pregatesc de razboi ! Este vai de noi.
    Satanistii europeni in frunte cu cei din Franta Germania si Anglia vor sa ucida minoritatile si pe strainii din tzarile lor, dar doctori si patrioti in general demasca aceste planuri Sioniste si sataniste.
    Daca castiga Trump balantza se va inclina in favoarea crestinilor…vom merge toti la vot. Mergeti si voi la vot si da-ti jos pe conducatorii actuali din Romania vanduti satanistilor! Toti care accepta sa faca voia satanistilor de ucidere in masa a oamenilor sunt niste javre ordinare; asa ii si considera evreii Sionisti pe cei de care se folosesc caini sau javre ordinare cu care isi fac treaba iar apoi ii vor ucide si pe ei ca sa-si acopere urmele si atrocitatile!!
    Aceste vaccine au fost initial concepute (continutul lor) sa fie arme biologice de masa, dar pentru le e frica ca acestea sa nu scape de sub control vor sa ne imparta otrava prin vaccine; intai voluntar apoi pe categorii sociale, apoi pe toti de care vor sa se debaraseze.
    Mai bine sa murim cu pusca in mana aparandu-ne tzara, fiecare in tzara lui, decat sa murim ca niste javre duse la abator si macelarite!
    TO DE PARTEA CUI ESTI ? Esti o javra sau este un erou ? Rugati-va pentru ca sa invinga binele, rugati-va in rugaciunile voastre si pentru Trump si pentru America pentru daca invingem aici va ajuta intreaga lume! Satanismul are radacinile aici in America din pacate, aici este capul hidrei care trebuie taiat!

  • Da, astia au un SINGUR PUNCT pe platforma lor electorala: PSD. In rest nimic. Spitale, drumuri, Schengen, scoli, investitii, decongestionare trafic, si restul de un milion de probleme nu conteaza, important e sa infrangem balaurul PSD. Care balaur o sa ramana in viata politica pana la sfarsitul lumii, caci noi cu ce altceva sa mai castigam voturi? In mod cert nu cu felul in care guvernam tara.

  • Marele defect al pandemiilor este ca trec de la sine. Le mai duci o vreme din pix, dar si pixurile astea, cata pasta sa aiba? Probabil cam tot atat cata minte au si apocalipticii de le folosesc.

  • Institutul Pasteur a mobilizat deja specialisti pentru Covit2 sau alocat fonduri,printre specialisti nu este nici un roman,nici PNList deci cu ce se lauda Iohanis.?

  • Maestre nu se mai uita nimeni in dulap !
    Si el si Petrov au ocolit istoria si putin probabil sa nasca securitatea un presedinte care sa scrie istorie.! ACELA TOT POPORUL IL VA DA!
    Doar DESIS BATIS-TUTA NUMBER ONE si compania LATRATORES freaca cu PRONTO sifonierul toata ziulica de cu zori si pana-n noapte!
    In Romania nu va fi viata politica reala pana nu se va scoate securitatea din viata politica prin prevederi directe ale constitutiei si masuri de verificare!
    Poporul nu mai da doi lei pe vorbele astora!
    Dvs. puteti sa-i luati un interviu lui Plesoianu sa-l intrebati de ce nu a mai candidat!

    Partidul Securitatii Nationale conduce Romania prin aripa liberala , socialista si tinerele sperante plus salvatoare!

    Daca erau destepti conduceau tara si pentru popor si pentru ei ,asa au adus-o in halul asta , iar boborul aplauda frenetic si tipa bis!

  • „Trasul de cifre” este evident,nu este niciun merit ci doar o mare afacere a partidului Bratienilor contemporani. Cine ia de bune rezultatele probabil ca nu stie sa faca nici macar o adunare. Nu se potrivesc cifrele neam!
    Chestia cu lauda de sine nu miroase a bine. Daca romanii sunt multumiti de ce le-au promis liberalii si ce au realizat precum si de situatia umilitoare in care se afla acum, n-au decat sa ii voteze si sa se „bucure” in continuare de ce vor pati si cum vor trai.
    Mai nou vad ca PSD-ul nu depune motiunea de cenzura, deci liberalii au cale libera daca-i va vota cineva.
    USR-ul a facut o greseala imensa aliindu-se cu PNL…vor dispare cat se poate de repede.

  • Klaus Iohannis: „PSD începe să tragă de timp… două săptămâni în care pacienții bolnavi pleacă acasă, în care nu este nimeni amendat, în care nu mai este nimeni carantinat”, nimeni nu mai e trimis la gazare, productia de sapun și perii de păr staționează, experimentele psiho-biologice întârzie din lipsă de subiecți.

    Adevărat lider continuator al Grupului Etnic German din România.

    Doua reacții la întâmplările de azi:
    1. Mi-a „plăcut” de Marcel Ciolacu pe facebook: atac la PNL care ingroapă dosarele primarilor PSD-iști dacă trec la PNL și în plus, îi mituiește cu favoruri politice. Huă PNL! Nici o vorbă, însă, despre binomul justiție-securitate, care facilitează (prin închidere dosarelor la comandă politică) și protejează practicile incriminate, prin ignorarea traficului de influență și al corupției PNL în cazul mitelor politice.

    2. Traian Băsescu o să candideze la Primărie odată cu mine. Ne vom război în dezbaterile televizate. Și apoi ne vom trezi din somn de dimineață.

    O să i se scoată decizia de la CNSAS fix la timp. Scopul lui este să activeze electoratul nemulțumit, care n-ar fi votat nici cu Firea, dar nici cu Nicușor Dan. Și odată activat că o să candideze și Băsescu și au și ei cu cine să voteze, Băsescu se retrage îndemnându-i să nu o voteze pe Firea, și poate chiar direct, să îl voteze pe Nicușor.

    • Daca nu i da justitia definitiva lui Petrov,asta chiar poate iesi primar la Bucuresti,cu Firea si Nicusor contracandidati,il vedem pe Petrov primar,daca nu l arde justitia,in speta Petrov,evident 😆 😆 😆

      • Justitia, saraca, e praf. Problema e ca daca Basescu castiga la Bucuresti, e clar ca suntem masochisti! Sau ne fac astia din tablete. Alta explicatie nu exista.

  • Stimate Maestre, e clar ca lumina zilei: Guvernul va proceda exact cum prevedeti Dvs. E in interesul PNL sa faca asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *