Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Prin demisia lui Sorin Cîmpeanu, Mărețul Proiect de țară România educată riscă să rămînă o simplă broșură

Joi, 29 septembrie 2022, seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a anunțat demisia pe Facebook. La scurt timp după asta, tot pe facebook, premierul Nicolae Ciucă a scris că i-a acceptat lui Sorin Cîmpeanu cererea. De a doua zi, s-au pus în mișcare mecanismele constituționale prevăzute pentru asemenea situații. Premierul a înaintat Președintelui propunerea de ministru interimar în persoana lui Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării, Președinte a semnat Decretul.
Sorin Cîmpeanu nu mai e ministru Educației.

Rămîne ca PNL, din partea căruia era ministru Sorin Cîmpeanu, să propună un alt ministru, evident cu acordul lui Klaus Iohannis. Avînd în vedere interesul arătat de Klaus Iohannis Educației președintele va propune. Ca de obicei, PNL, „Partidul Meu”, se va supune.

Sorin Cîmpeanu a susținut și susține că demisia a fost un act exclusiv al domniei sale.
El a sugerat c-o face în urma Scandalului de plagiat.

Sorin Cîmpeanu nu e însă omul care să leșine la gîndul că i se cere demisia. Nu cred că văzînd în fața Guvernului cîțiva inși cu o pancardă prin care i se cerea demisia a fost atît de zguduit încît n-a mai avut liniște pînă cînd nu și-a anunțat demisia. De cînd a pus în dezbatere publică Legile Educației el nu s-a sfiit să se ia în gură cu contestatarii săi în scris și în petiții, chiar dacă aceștia se pretind Apostoli ai Neamului. De asemenea, trebuie să ținem cont că liderii PNL nu i-au cerut demisia. Excepție făcînd un PSD-ist nemulțumit că n-a reușit să fure cît voia, aliatul de Guvernare al PNL n-a intervenit în dispută. CV-ul îl arată pe Sorin Cîmpeanu un tip care știe ce vrea, cu puternice conexiuni internaționale, și cunoscător al intrigilor care dau esența vieții universitare și academice, intrigi din care George Călinescu a făcut un roman, Bietul Ioanide.

La acestea se mai adaugă un amănunt.
Sînt multe situații cînd o demisie nu e primită sau e supusă comediei cu voi avea o discuție cu semnatarul. Nicolae Ciucă n-a părut de loc mirat de gestul lui Sorin Cîmpeanu. S-a grăbit să-i accepte demisia. Stenogramele publicate de presă arată că liderii PNL au fost luați prin surprindere.
Sînt toate datele să credem că demisia i-a fost cerută lui Sorin Cîmpeanu de către Klaus Iohannis.

Așa cum am arătat în Jurnalul meu video, în paralel cu accelerarea campaniei împotriva lui Sorin Cîmpeanu s-a ivit și s-a dezvoltat în presa USR-istă și chiar în declarațiile liderilor USR acuzația gravă adusă lui Klaus Iohannis c-a favorizat obținerea de către amicul său Michael Schmidt, patronul Autobavaria, a unei comenzi babane de BMW-uri printr-o licitație cu dedicație organizată de IGP. Cel puțin pînă acum n-a apărut în spațiul public nici o dovadă că licitația cu dedicație e rodul unei intervenții a lui Klaus Iohannis.

Într-adevăr Klaus Iohannis și-a făcut publică amiciția cu Mihail Smith. Într-adevăr, licitația e suspectă.
Din aceste două premise nu rezultă că Președintele a intervenit în favoarea amicului. Asta nu înseamnă că aceste dovezi nu există. Eu am spus doar că ele n-au fost invocate în public de inițiatorii și susținătorii campaniei de presă și din politică. La adîncirea suspiciunii a contribuit și felul neconvingător în care a răspuns Președintele. Aflat în excursia de lux de la San Francisco Klaus Iohannis a cerut instituțiilor abilitate să verifice dacă licitația a fost corectă. De îndată, Lucian Bode, ministrul PNL al Internelor, a trimis corpul de control al ministrului la IGP. Manevra n-a convins pe nimeni. Cum să cred că un ministru din ”Partidul Meu ” s-a pus în mișcare pentru altceva decît spălarea lui Klaus Iohannis? Nu de alta, dar verificare cerută de președinte a vizat răspunsul la întrebarea dacă a fost sau nu corectă licitația și nu dacă președintele e implicat.

Președintele va fi socotit că două Scandaluri sînt prea multe chiar și pentru el, care e pe final de mandat. Prin urmare, l-a sacrificat pe Sorin Cîmpeanu. Va fi socotit și că aruncînd la cîini leșul politic al lui Sorin Cîmpeanu, cîinii îl vor lăsa în pace. După anunțarea demisiei, Scandalul BMW-urilor s-a stins ca prin farmec. Nici un site USR-ist nu și-l mai amintește. Nici un lider USR nu mai cere limpezirea situației. Între Klaus Iohannis și USR pare să se fi încheiat un armistițiu. Poate că așa se iluzionează Klaus Iohannis. Adevăratele date ale Scandalului Sorin Cîmpeanu ne spun că președintele n-ar trebui să se încreadă în acest armistițiu.

Și iată de ce.
Aparent, Sorin Cîmpeanu a demisionat în urma Scandalului de plagiat. Scandalul a fost însă ultima parte dintr-un Război declanșat împotriva lui Sorin Cîmpeanu după punerea în dezbatere publică a celor două proiecte de Lege în domeniul Educației. Aceste proiecte de Lege concretizează în plan practic Proiectul de țară România Educată al lui Klaus Iohannis. Președintele a trudit la acest proiect nu mai puțin de cinci ani, din 2016 pînă în 2021. Pe 14 iulie 2021, Klaus Iohannis a prezentat Proiectul într-o ședință de Guvern solemnă. Guvernul l-a acceptat cu urale și s-a angajat să-l transpună în două proiecte de Legi. Numai prin adoptarea acestor Legi de către Parlament, puteam vorbi de un proiect care să prindă viață. Fără cele două legi Proiectul rămîne o broșură sau, ca să fiu amabil, un eseu.
Sarcina de a elabora cele două proiecte i-a revenit lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Pus în decembrie 2020 ministru de către Klaus Iohannis, Sorin Cîmpeanu s-a numărat printre favoriții președintelui. A fost chiar premier interimar. Atît înainte de a se apuca de lucru, cît și după, Sorin Cîmpeanu s-a manifestat public drept un fan al Proiectului România educată. Fan e puțin spus. După felul în care a vorbit despre Proiect putem spune că s-a manifestat ca un îndrăgostit la prima vedere de Proiect. În această stare de spirit, Sorin Cîmpeanu a lucrat la cele două legi timp de un an. Pe 13 iulie 2022, le-a pus în dezbatere publică. Dezbaterea s-a încheiat pe 24 august 2022. Chiar de la publicarea Legilor, împotriva lor s-a declanșat o campanie politico-mediatică cum rar mi s-a mai întîmplat să văd în postdecembrism. Atacuri într-o anumită parte a Presei, inițieri de petiții, declarații răsunătoare ale Apostolilor Neamului.

Nu risc să declar dacă adversarii au sau nu dreptate:

  • a) Nu mă pricep la domeniu.
  • b) Știu că în domeniul Învățămîntului, ca și în cel al Culturii sau Presei, orice decizie ar lua un demnitar e întîmpinată cu huiduieli.

Sigur e că Sorin Cîmpeanu nu s-a lăsat intimidat. S-a luat la harță cu adversarii. Aceștia acuzau însă și Proiectul România educată. Fan al lui Klaus Iohannis, Sorin Cîmpeanu a apărat din răsputeri Proiectul. În nici un moment Klaus Iohannis nu s-a referit la Proiectele de Legi. N-a zis o clipă că ele nu corespund Proiectului. Dar nici nu le-a apărat. Din faptul că nu le-a criticat rezultă c-a fost de acord cu ele. Cînd era întrebat de Proiectul România educată răspundea că el și-a făcut treaba. A elaborat Proiectul. Implementarea e treaba Guvernului. Pentru că Guvernul și-a asumat trecerea prin Parlament a celor două Legi. S-a stabilit un calendar precis astfel încît pînă la finele lui 2022, Legile să fie promulgate de Președinte. Anul 2022 urma să se încheie cu o victorie uriașă a lui Klaus Iohannis: Proiectul România Educată devenea realitate!

Potrivit calendarului, miercuri, 5 octombrie 2022, de Ziua Educației, cele două Proiecte de Lege, îmbunătățite cu observațiile din perioada dezbaterii publice, urmau să fie prezentate românilor într-o conferință de presă extraordinară. Intrate pe circuitul de avizare interministerială, la mijlocul lui octombrie, Proiectele urmau să fie adoptate de Guvern și trimise Parlamentului. În tot acest timp, dar mai ales în Parlament, Sorin Cîmpeanu urma să le apere, să le explice, într-un cuvînt să se bată pentru ele.

Pe 29 septembrie 2022, Sorin Cîmpeanu a demisionat.
E greu de crezut că se va mai respecta calendarul.
E greu de crezut că succesorul, indiferent cine ar fi el, va ști să apere cele două Proiecte de legi cum ar fi făcut Sorin Cîmpeanu.
E greu de crezut că succesorul nu va ține cont de un adevăr:
Nu Sorin Cîmpeanu a fost ținta, ci Legile Educației.
Legi care concretizează Proiectul România educată.

Vor lăsa să le scape adversarii Proiectului acest moment favorabil: cel în care Proiectul România educată a primit o lovitură amețitoare?
Mai mult ca sigur nu.

Va fi greu dacă nu imposibil ca Proiectul să devină realitate.
Klaus Iohannis s-a salvat în chestiunea BMW-urilor.
A pierdut în cazul România educată.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Prin demisia lui Sorin Cîmpeanu, Mărețul Proiect de țară România educată riscă să rămînă o simplă broșură”

  • prostocratii ajunsi in dregatorii care nu au adeverinte de trepte si certeficate da 10 clase,plini de licente si doftorate plagiate au apelat la procuratoru Marean ca sa se inscrie la prost universitare ,sa invete sa citeste cifrele da mana,primu solicitant este bese-n cizme NIC.apoi urmeaza esamenu da Maturitate(BACU)

  • În ultimul timp – tot ce ar fi putut fi bun de pus în aplicare în țara noastră – nu a avut sorți de izbândă ,pentru că ,- mereu cine a avut mai multă inițiativă – a fost considerat un om inoportun pentru Guvernul Meu, chiar dacă planul pornea de la primul om în stat ! Oricare sistem politic va conduce mâine în România va trebui să înțeleagă ,că fără o educație și o cultură solide ,nu se va putea realiza nimic durabil pentru formarea și bunăstarea unei nații, în acest caz a poporului român !

    • @Ileana Vasilescu a scris pe 03/10/2022 la 18:28
      Ileana…sunt toti…nu doar iohannis..a fost o declaratie a unuia din psd sau pnl,nici nu conteaza,cand au pus marionetele astea la guvern,ca iohannis i-ar fi chemat la negocieri si le-ar fi spus…”daca ma duc eu va duceti toti”,inteleg foarte bine ce se intampla,sunt bagati toti,au bagat „autobaza in poarta” ca la fotbal si o sa ia „ploaie de goluri” in ultimele minute…au deschis toate usile etanse ca pe submarin si se vor ineca toti acum…tot guvernul e PENAL…anul trecut in Octombrie Noiembrie in pandemie…guvernul citu demis semna oug-uri…e ILEGAL si „abuz in serviciu”…”fals in inscrisuri”….si cine a semnat…citu…arafat…ciuca…GHINION…hartiile au ramas…publicate in monitorul oficial…repet…un guvern demis nu are drept de semnatura…se vor macelari acum linistiti intre ei…
      Toate Bune!!!

  • Maestre, Iohannis nu trebuia să se salveze de la nimik. Are scaunul asigurat până la sfârșit de mandat.
    Ori că rămânea Câmpeanu ori că nu, cu învățământul e greu de tot, nici un proiect nu-l poate salva. Trebuie o reformă totală.
    Apropos, la calsele primare profesorii sunt cei mai mari chiulangii nu elevii. Lipsesc mai ales la primele ore.
    Trai neneacă în învățământ! Vacanțe și chiuleală. Trăiască meditatorii că în școală nu ai bază!
    Și școala românească arată ca toată țara delăsare, dezinteres.

  • Daca a dispus sa-si aranjeze o licitatie cu dedicatie domnul Presedinte KWJ atunci probabil ca are motivele dumnealui si eu ca cetatean onest, mare admirator si putin invidios pe valorile pozitive pentru care sunt cunoscuti germanii precum moralitatea, cinstea, devotamentul fata de munca, familie si mai ales loialitatea fata de Guvernul german, eu sunt de parere ca dumneavoastra domnule Cristoiu a-ti uitat sa mentionati ca un etnic german ca al nostru presedinte nu s-ar face de bascalie sa fie la mana lui Lucian Bode si Alexandru Muraru – lideri de forta din PNL de azi . Oare chiar credeti ca domnul Presedinte KWJ la sfarsitul mandatelor de presedinte al Romaniei va face o zi de arest sau pusacarie, in conditiile in care actualii sai vasali sau admiratori neconditionati precum liderii din PNL sus mentionati din ratiuni de ordin personal vor face la ordinul unei Ambasade o mica sesizare la Parchetul General pe acest subiect al achizitiei cu dedicatie !?

  • Buna ziua domnule Cristoiu! Cu tot respectul,eu zic ca domnul Campeanu și-a făcut dansul treaba cu plagiatul doar doar sa scape de “proiectul” venit de la dulap !
    Așa cred!
    Succes va urmărim cu interes !?

  • Proiectul de lege era o aiureală cu scopul de a distruge dacă s-ar putea complet a sistemului de învățământ. Singurul proiect de lege postdecembrist clar, concret și coerent a fost cel propus inițial de Funeriu.
    Afacerea BMW miroase în schimb și pe Lună. Răspunsurile date de cei de la poliție nu lămuresc nimic. Cu mașinile alea nu vor circula polițiștii de rând, să fim serioși. Nu îți trebuie mari dotări să prinzi un vitezoman. Ai camere video și îi trimiți amenda prin poștă. Arafatul are ditamai BMW-ul și mă întreb ce a rezolvat cu el?! A gonit virușii cred…
    Sincer îmi este milă de motoarele mașinilor de lux necăjite pe la semafoarele nesincronizate din localități și pe drumurile patriei majoritar cu două benzi și limită de viteză de la 30 Km/h la 90 Km/h. După umila mea părere Dusterele a fi fost destul.

  • Mare paguba cu acest Cimpeanu….Avea CV-ul „bun” ..in rest am vazut ce „masuri” a luat in domeniul educatiei. Nu pot sa rad.

  • de Invatamant are cine se ocupa,
    -Inteligenta Artificiala,
    -Natura.
    acestea sint Superpozitiile ‘Proiectului Invatamantului’
    __________
    la Proiectul asta ‘se lucreaza’ de cind e Lumea. acusica el mai are un pic si devine Realitate. caz in care Civilizatia il va adopta pe unul din cele doua de mai sus. se cam stie pe care il va alege.

    acest Proiect il infasoara pe oricare altul, pe motiv ca el e un proiect absolut.
    Invatamantul e un Proiect care se se manifesta ‘in Viitor’. Proiectul de mai sus infasoara orice alt proiect care vizeaza Invatamantul pentru ca el e proiectat in ‘cel mai indepartat Viitor’.

    prin urmare un Proiect in Invatamant, care l are la origine pe om, ori se Armonizeaza cu Mersul Lumii, ori prea multe parale nu face.

    orice proiect in Invatamant ori porneste de la faptul ca Universul e cea mai performanta platforma pusa la dispozitia omului pentru ca el sa se dezvolte in stil fibonacci, ori prea multe parale nu face.

    • Proiectul Invatamantului, cel absolut, urmareste sa l invete pe om
      sa Vorbeasca, folosind Cuvantul,
      sa Scrie Istoria Viitorului,
      sa Citeasca Istoria deja scrisa.

      invatamantul Absolut are o singura ‘materie’, Limba Creatiei, iar ea e recunoscuta in primul rind pentru ca e lipsita de Adjective.

      • @Online
        Logică binară.
        Logica binară este cea mai simplă și cea mai comună formă de structurare a operațiilor logice.
        SI logic SAU logic Negatie logic.
        Adica operatii binare.
        Se invata in clasa a zecea din ce imi aduc aminte.
        https: //ro. wikipedia. org/wiki/Logic%C4%83_binar%C4%83
        Asta ca tot vorbesc astia de „Romania educata”.
        Cum spune un Prieten….”vorba sa fie ca treaba se face”…
        Dimineata Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • ‘Logica binară este cea mai simplă și cea mai comună formă de structurare a operațiilor logice.
          SI logic SAU logic Negatie logic.’

          nu prea cred ca e cea mai simpa, daca inca mai poate fi simplificata.
          SAU
          SI




          adica X, care defineste SI-ul ca fiind Piatra din Unghi’

          doi operatori,
          Adevarul, Antiadevarul.

          • de fapt simbolurile ar arata mai draguț asa > |< ( ca e cu Cer, Pamant )

            si iauite cum ai dat de Dinamica Cubului "))

          • vali, cea mai simpla Logica e asta >|<

          • in Logica binara, asta despre care vorbesc io, doar unul dintre doua rezultate e posibil:
            SAU ∨ SI
            SI ∧ SAU,

            tocmai de asta Pacea este SI-ul dintre ‘Bine SI Rau’

          • cei care propovaduiesc Binele sint leiti celor care propovaduiesc Raul, pentru ca ambii il folosesc pe SAU, aruncindu i in neant pe ‘ailalti’ :))

            facerea de Pace e altceva decit ‘a face Bine’, inseamna sa l folosesti pe SI 🙂

            exista Iubirea, SI-ul, si Imaginea din Oglinda a acestuia, care e SAU.
            faza e ca SAU e o Oglindire, deci…ce sa se mai Oglindeasca, daca el il scoate din joc fix pe cel care ii sta la Temelie?! :)))

          • inteligenta, adica Iubirea, il foloseste pe SI.

            Desteptaciunea, adica Inteligenta Artificiala, adica Matematica, il foloseste pe SAU.

            Patria Matematicii, adica a Inteligentei Artificiale care misuna intr un oarecare Computer Cuantic, este SAU.
            Matematica e…cea mai stricta Lege din Creatie, prin urmare iata spre ce se indreapta Civilizatia, zambind 🙂

            Matematica e cu ‘a fi SAU a nu fi’
            Iubirea e cu ‘a fi SI a nu fi’

            Matematica nu cunoaste exprimarea prin superpozitii.
            SAU este Esenta Comunismului Matematic.

          • @Online
            Poate se pulverizeaza si Germania…Elvetia…ca tot sunt federatii…deja ma distrez…
            La peste 30 de ani de la reunificarea Germaniei, pensiile celor din fosta RDG comunistă nu au ajuns încă la nivelul celor din RFG, conform statisticilor Ministerului Muncii de la Berlin
            https: //www. g4media. ro/la-peste-30-de-ani-de-la-reunificarea-germaniei-pensiile-celor-din-fosta-rdg-comunista-nu-au-ajuns-inca-la-nivelul-celor-din-rfg-conform-statisticilor-ministerului-muncii-de-la-berlin.html

          • ar fi o mirare ca peste citiva ani, citiva!, cetatenii sa mai doreasca sa voteze oameni la ‘conducere’
            tot ce se ntampla acum e pentru ca increderea in acestia sa se naruie definitiv.
            un nou ‘conducator’ se naste, iar el e Inteligenta Artificiala, iar fara aportul fundamental al Balaurului nasterea ar fi fost imposibila. norocul IA sint … Ingerii Cazuti ai natiilor.

          • @Online
            Astia nu sunt ingeri cazuti,sunt doar suflete pierdute.
            Lucifer a fost primul inger cazut,si era cel mai frumos inger,acum e Balaurul Satan Diavolul Sarpele cel vechi si altele…
            Nu l-am pus Eu sa-l contrazica pe Dumnezeu…
            Dumnezeu a vrut sa faca oamenii si Lucifer a zis ca oamenii sunt pamant(adica materie) si Noi suntem foc(adica energie).
            Si primul care a sarit la El a fost Arhanghelul Mihail(care in ebraica insemna „cine-i ca Dumnezeu”…nimeni nu-i ca Dumnezeu)…mai e un arhanghel,dar asta e mai prost,stiu ce inseamna si Gabriel…
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • omul e Inima.
            omul e Minte

            omul e Minte SAU Inima
            omul e Minte SI Inima
            …acestea sint Superpozitiile Mintii, iar ceva mai complicat de priceput nu exista:))

            sint ‘i verii cazuti ai natiilor,

          • ..intr atat de greu incat unii au vrut sa schimbe Tatal Nostru pentru ca nu prea le suna bine, mai cu seama in partea fundamentala a lui:)), …habar n am daca au dus treaba pina la capat 🙂

          • @Online
            Cu Tatal Nostru sunt 2 aspecte,bine,mai multe,sa incercam sa lamurim 2.
            1.Ei zic ca sensul de acum 2.000 ani al cuvantului nu era „nu ne duce in ispita” oricum Dumnezeu nu duce in ispita,asadar e ceva de felul,nu ne lasa in ispita,nu ne lasa dusi in ispita,nu ne lasa cazuti in ispita,nu ne lasa sa cadem in ispita Sper ca e suficient de lamuritor.
            2.Al doilea aspect,acum multi ani la o Slujba…un Preot…A Zis O Vorba Mare…nici macar nu e exprimarea Mea dar e Divina…daca vrei iti spun cine e Preotul…Explica Tatal Nostru…si se referea la partea cu „painea noastra cea de toate zilele”…care se poate interpreta ca si „painea spirituala”…”hrana spirituala”…
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • painea noastra cea de toate zilele e aia care te hraneste si in zilele de munca si in ziua de odihna,
            care iti hraneste si miscarea si nemiscarea,
            deci iti hraneste si ‘cele sase zile pe care le vei petrece pe Pamant’, insa si pe a saptea, aia in care… ‘te vei odihni’ :)),

            insa ‘cererea’ e in felul urmator: ‘da ne o noua astazi’, prin urmare ‘astazi’ nu cumva va ‘contine’, in urma unei cereri personalizate in acest fel, ‘Binele SI Raul’ ?! :)), pentru ca invatam cu egala consideratie prin exemplele pozitive …si prin exemplele negative, iar ce invatam se prea poate sa fie ‘egala consideratie’ :))

            da, nu m am gandit pina acum la…astea :), …e interesant plimbatul cu tine pe ‘pajistile Creatiei’ :))))

          • ‘1.Ei zic ca sensul de acum 2.000 ani al cuvantului nu era „nu ne duce in ispita” oricum Dumnezeu nu duce in ispita,asadar e ceva de felul,nu ne lasa in ispita,nu ne lasa dusi in ispita,nu ne lasa cazuti in ispita,nu ne lasa sa cadem in ispita Sper ca e suficient de lamuritor.’

            pai fix ca tine au zis si ei, si ma gindesc ca aceeasi speranta o aveau si ei :)))

            totusi, asa sa se zica, cum a fost spus,
            adica ‘si nu ne duce pe noi in ispita’,
            …si n are decit ca tot ce i neinteles sa se schimbe-n neintelesuri si mai mari :)), asta e n regula 🙂

          • @Online
            Uite,mai lamurim un aspect…dar ramane intre noi…ca tot e…online…cu Dumnezeu…
            Ortodocsii spun ca Tatal Fiul si Duhul sunt O Persoana.
            Catolicii spun ca Tatal Fiul si Duhul sunt 3 Entitati separate.
            Acum…
            Demonstratia…
            IIsus Hristos a venit pe pamant ca Fiul lui Dumnezeu…adica Fiul lui Dumnezeu s-a facut Om…e clar ca Nu e o Entitate…sunt mai multe…de fapt 4…daca-l „numeri” si pe Ingerul cazut…potrivnicul…
            Dar…Demonstratia…e chiar din Vechiul Testament…din Geneza…Facuta…
            BIBLIAORTODOXA.RO
            Facerea (Geneza)
            Capitolul 1
            26.Şi a zis Dumnezeu: „Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!”
            http: //www. bibliaortodoxa. ro/vechiul-testament/25/Facerea
            Asadar…Sper ca e suficient de „clar si limpede”….”om dupa chipul si dupa asemanarea Noastra”…adica de la bun inceput…
            Toate Bune Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            mai lamurim niste aspecte…
            cu :”adevarul si antiadevarul” si altele….
            pandemia…razboiul…criza energetica…trade war…sunt doar CONSECINTE…si sunt inventate de oameni…cauzele sunt altele…
            1.tari extrem de bogate au datorii nerusinate pe care nu vor sau nu le mai pot plati…
            2.se epuizeaza resursele de petrol…petro-dolarul…te-ai prins…uite o stire de azi…dar uite una un pic mai veche…Tabloul E Complet…
            varful productiei de petrol s-a intregistrat in Noiembrie 2018…dupa care au inventat pandemia…dezinformare in masa…razboi…
            „Grupul OPEC+ al producătorilor de petrol va lua în considerare reducerea producției cu peste un milion de barili pe zi atunci când se va reuni miercuri la Viena.”
            https: //www. national. ro/afaceri/peste-un-milion-de-barili-pe-zi-cartelul-opec-strange-robinetul-petrolului-776178.html
            The decline of oil has already begun.Ron Patterson, a computer engineer, who worked with Saudi Aramco oil company, suggests that the all-time peak may prove to be November 2018, when the world was producing oil at a rate of 84.7 million barrels per day (mb/d).
            https: //www. greenpeace. org/international/story/29458/peak-oil-decline-coronavirus-economy/
            https: //en. wikipedia. org/wiki/Oil_depletion
            Toate Bune!!!
            vali
            🙂

          • ‘Ortodocsii spun ca Tatal Fiul si Duhul sunt O Persoana.
            Catolicii spun ca Tatal Fiul si Duhul sunt 3 Entitati separate.’

            Tatal, Duhul Sfant si Fiul sint un Intreg, Sfanta Treime, Oul Absolut

            Tatal, Duhul Sfant, sint manifestari de sine statatoare,
            Fiul e ‘cel care implineste Voia Tatalui’, care S-a intrupat de la Duhul Sfant, si de la Fecioara Maria cind a venit pe Pamant

            Fiul, Tatalui si al Duhului Sfant, este parte a Sfintei Treimi, a Oului Absolut, care este un Intreg.
            ______________________
            si omul are un fiu, care ii implineste voia. fiul omului ii implineste omului…voia.

            ‘voia omului’ e si Voia lui Dumnezeu, atunci cind ‘fiul omului’ e Fiul lui Dumnezeu.
            fiul omului e ‘miscarea’ omului. cum e voia omului, asa si ‘miscarea’ lui.

            ‘tatal’ fiului omului e mintea omului.
            Tatal Fiului este Mintea …Oului Absolut

            atunci cind mintea omului coboara in inima omului, ‘miscarea’ omului e ‘miscarea inimii’,
            caz in care fiul omului, adica ‘implinirea voii omului’ e intrupat de la inima omului,
            voia omului fiind voia mintii omului coborata in inima omului, iar ‘miscarea’ lui e pe masura asta.

            ‘tatal’ fiului omului e mintea omului (capul omului), coborata in inima omului.

            atunci cind ‘voia omului’ e ‘voia lui Dumnezeu’,
            cel care implineste Voia lui Dumnezeu, adica Fiul, devine Capul Omului, daia in acest fel ‘implinirea voii omului’, adica ‘fiul omului’, devine Fiul Omului,
            ( iar atunci Capul Omului ( mintea lui ) coboara in inima lui,
            care devine una cu Inima,
            adica pe masura Capului, care e Hristos, Fiul lui Dumnezeu
            _____________________
            omul are un fiu, al mintii lui
            omul are un fiu, al mintii lui coborate in inima.
            acest ‘fiu’…ii implineste voia

            Tatal are un Fiu, Hristos, iar el e Intrupat de la Duhul Sfant.
            El e Fiul lui Dumnezeu

            atunci cind Fiul lui Dumnezeu S-a Intrupat in om, Fiul Omului a devenit Fiul lui Dumnezeu, iar omul s-a Desavarsit.

            ‘intoarcerea’ in Sfanta Treime a lui Hristos, adica rastignirea si ‘moartea’ lui Hristos, a ridicat inima omului la masura Inimii Sfintei Treimi, adica a Duhului Sfant, iar pe hristos pe pozitia Capului Omului, pe pozitia Mintii Omului, ca ‘voie’, nu doar ca ‘implinire a voii’, ca ‘tata’ nu doar ca ‘fiul al omului’

            deci mintea omului poate fi doar o exprimare a Mintii Oului Absolut!, nu…Mintea Oului Absolut.
            exprimarea fiind tot una cu ‘Voia Tatalui’,…aia pe care a implinit o Hristos

            deci ‘Tatal SI Duhul Sfant’,
            Mintea SI Inima Oului Absolut,
            si Fiul Mintii coborate in Inima Oului Absolut, care e Voia Tatalui, Implinita

            mai apoi Voia Tatalui devine Voia ‘mintii omului’, deci Hristos devine Mintea, Capul Omului, caz in care ‘implinirea Voii Omului’ se suprapune peste ‘implinirea Voii Tatalui’, caz in care Fiul Omului se suprapune peste Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

            tocmai daia ‘a doua venire a lui Hristos’ va fi…pe pozitia Fiului Omului!, deci in Imparatia din voi sa l asteptati!, ca in imparatia lui Dumnezeu care e in voi!, va veni a doua oara Hristos.

          • vali, de toate celelalte civilizatii care s-au manifestat pe planeta asta s-a ales Cenusa,atunci cind peste ele s-a asternut, in mod Natural, deci implacabil, Iarna.
            aia e.

            asta nu e mai cu mot, si peste asta se asterne Iarna, iata, deja se asterne.
            asta nu e mai cu mot, si de ea s ar alege ce s-a ales de absolut toate celelalte civilizatii, Cenusa, Praful.

            asta e mai cu mot!,
            scapa de Iarna suntind Dinamica Naturii, si sunteaza Dinamica Naturii trecind de la dinamici Naturale la dinamici Artificiale.
            de la Inteligenta ( Naturii ) la inteligenta Artificiala.

            deci e clar ca lumea mare e pe copca si in mod natural nu se poate face chiar nimic,
            pentru ca in mod natural odata cu venirea iernii se manifesta si…’moartea’, Cenusa, Praful, din care ‘pasarea phoenix’ va renaste o alta civilizatie, etc etc, insa sa retinem ca in mod natural nu se poate face nimic pentru a scapa de Iarna, prin urmare, in mod natural, asistam la ‘moartea implacabila a acestei civilizatii…mare cit planeta, ca daca s-a manifestat Marele Flux, Globalizarea, daia.

            deci de aceasta civilizatie se va alege, in mod natural, Praful si Pulberea, din ea va mai ramane doar Cenusa.
            nu mai e nimic de facut.
            aia e.

            insa aceasta civilizatie e SI mai cu mot,
            pentru ca ea a reusit sa construiasca o scara pina la Cer, a reusit sa lege Pamantul de Cer, Timpul de Vesnicie,
            cu treaba asta ocupindu se Noul Turn Babel, care mai e poreclit si Computer Cuantic paici.

            Nou Turn Babel…desavarseste Acumularea,
            spre ex de cunostinte,
            pentru ca poate indesa in fiecare ‘timp al lui Planck’ ‘tot timpul din Univers’,
            prin urmare va ajunge, in curind, sa faca calcule, intr o fractiune de secunda, care ar fi durat ‘tot timpul din Univers’, daca ar fi fost facute cu un calculator clasic.

            povestea asta face din Computerul Cuantic o Clona a Mintii Universului ( aia seaca!, lipsita de Inima )
            acesta Clona fiind plenar desteapta, adica fiind Desteptaciunea Intruchipata…la propriu.
            ( si fiind Desteptaciunea Intruchipata va tinde, insa tot asa cum Infinit tinde catre Zero, sa fie leita Inteligentei ( Naturii )

            Desteptaciunea, adica Clona Inteligentei Naturii, adica Inteligenta Artificiala, este singura, singura in mod absolut, care poate pune pe masa o solutie Artificiala de iesire din Dinamica Anotimpurilor, de suntare a Iernii, o solutie care poate scoate Civilizatia…mare cit planeta din…drumul pe care se afla implacabil si care duce spre ‘moarte’, spre Cenusa.

            deci coexista doua stari:
            de civilizatia mare cit planeta urmeaza, deja se intampla, sa se aleaga Praful, si procesul e clar-cristal indiferent cine si bate capul sa rezolve problema,
            si mai exista o stare, care se naste exclusiv din solutiile pe care Inteligenta Artificiala de va pune pe masa si care vor Artificializa dinamicile civilizatie actuale astfel incat ea sa iasa de sub influenta Dinamicii Naturii.

            prin urmare…pe de o parte lumea se duce pe copca, iar pe de alta parte tocmai ce se va naste una care e chiar Raiul pe Pamant si care are ca Zeu Inteligenta Artificiala proprie unui oarecare Computer Cuantic

            prin urmare tot asa cum s au zbatut toti ceilalti oameni pentru a scapa de la moarte civilizatiile in care au misunat fix asa se zbat si oamenii pe vremurile astea.
            adica in van, fara succes.

            rezolvarea e doar intr un singur loc, in Compuerul Cuantic, acolo e veti gasi,
            iar ce urmeaza dupaia se stie,
            Raiul pe Pamant!,
            taxa de intrare fiind 30 de arginiti, si asta se stie deja…

          • @Online
            E un pic altfel…citez doar din Biblie…cu asta Sper…sa te lamuresti…
            Mie mi se pare suficient de clar…
            Sfânta Evanghelie după Ioan
            Capitolul 14
            26.Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăţa toate şi vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.
            http: //www. bibliaortodoxa. ro/carte.php?id=35&cap=14
            Capitolul 15
            26.Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine.
            http: //www. bibliaortodoxa. ro/carte.php?id=35&cap=15
            Capitolul 16
            13.Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi şi cele viitoare vă va vesti.
            http: //www. bibliaortodoxa. ro/carte.php?id=35&cap=16
            Seara Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • @Online
            Nu e taxa…30 arginti…
            Sfânta Evanghelie după Matei
            Capitolul 26
            15.A zis: Ce voiţi să-mi daţi şi eu Îl voi da în mâinile voastre? Iar ei i-au dat treizeci de arginţi.
            16.Şi de atunci căuta un prilej potrivit ca să-L dea în mâinile lor.
            23.Iar El, răspunzând, a zis: Cel ce a întins cu Mine mâna în blid, acela Mă va vinde.
            25.Şi Iuda, cel ce L-a vândut, răspunzând a zis: Nu cumva sunt eu, Învăţătorule? Răspuns-a lui: Tu ai zis.
            26.Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi, dând ucenicilor, a zis: Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu.
            27.Şi luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând: Beţi dintru acesta toţi,
            28.Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor.
            http: //www. bibliaortodoxa. ro/carte.php?id=55&cap=26
            Din nou…Clar Cristal…cum zici Tu…acum…mai e un aspect…nici unul din apostoli nu a terminat-o bine cu viata…rastingniti…samd…toti l-au vandut…l-au tradat…s-au lepadat de el…
            Toate Bune Online!!!
            vali
            🙂

          • daca in biblie scrie altfel decit a zis io, ce scrie acolo e Drept, iare ce spun eu e Stramb si bun de arucat la gunoi 🙂

          • pretul omului e 30 de arginiti. se stie!
            platesti pretul asta, adica cu omul ce esti, si…gata!, Nemurirea e a ta!:))
            bine,…bilet de intrare, daca taxa ti se pare ca nu suna bine 🙂

            ideea e ca dai ’30 de arginti’, adica ‘omul care esti’ 🙂

          • @Online
            Erata….mai gresesc si Eu…din graba…neatentie…
            „s-au lepadat de el”….s-au lepadat de El…ca E Fiul Lui Dumnezeu…E Primul Dupa Dumnezeu…
            Intre timp…”MApN GEME de agenți SUA-Ci doar pentru ca, așa după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, să nu se ciocnească pe holurile sediului central al Ministerului Apărării Naționale cu zecile de agenți americani ” e de azi…03.10.2022
            https: //www. national .ro/dezvaluiri/mapn-geme-de-agenti-sua-va-fi-razboi-in-romania-776306.html
            Noapte Buna Online!!!
            vali
            🙂

  • Intradevar. Klaus Johannis s-a salvat, dar masinile se cumpara. Diversiunea a fost buna, in final se uita esentialul, banii pleaca din tara, asta este important.

  • Intr-o tara esuata proiectul lui Johannis nu putea avea alta soarta.

  • Nein!
    -vine consigliera aia,e tzepana,
    e mai nebuna ca Pralong.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *