Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Rusia nu-i America. De aceea ea n-are cum să cîștige un Război pe care l-a declanșat imitînd America

Miercuri, 23 februarie 2022, noaptea m-am culcat într-o lume pentru ca a doua zi, joi, 24 februarie 2022, dimineața, să mă trezesc într-o altă lume. Prin această Altă Lume nu înțeleg Lumea în care Rusia a decis să atace Ucraina, ci Lumea deja inaugurată prin acest atac. Pe la 9 și ceva, am înregistrat primul meu jurnal video, gen Breaking news, prin care i-am îndemnat astfel pe telespectatori:
Obișnuiți-vă cu gîndul.
De azi dimineață a început viața altfel.
Putem spune, Lumea altfel.

Presa noastră, pentru a nu ieși din cuvîntul lui Joe Biden, dar și pentru a da mai mult senzațional decît e în realitate, a insistat pînă la vomă pe cuvîntul Invazie, ca să definească tot ce s-a întîmplat joi dimineața în Ucraina. În realitate n-a fost vorba de o invazie. A fost un atac aerian premergător unei invazii, menit a distruge infrastructura militară a Ucrainei. În ce măsură Rusia a reușit acest lucru nu putem ști. Presa română, cu excepția Radio România Actualități, care îl are la Moscova pe celebrul Alexandru Beleavski, cel mai bun corespondent străin din Rusa, nu oferă cititorului român și punctul de vedere al Moscovei, absolut necesar pentru cine vrea să știe ce se întîmplă de adevăratelea în Ucraina, punînd alături cele două puncte de vedere. Susțin în continuare că și dacă România ar fi în război cu Federația Rusă presa noastră, presupus democratică, trebuie să ofere informații exacte și despre acțiunile inamicului. Din acest punct de vedere, mi se pare un delir cererea cadavrului politic Dacian Cioloș ca în România să fie interzise Sputnik și Russia Today. Slavă Domnului că i-a dat Drulă un picior în fund că altfel ne trezeam cu această gravă încălcare a libertății de expresie!

Cine a urmărit secvențele difuzate de televiziunile planetare în dimineața zilei de joi, 23 februarie 2022, va fi tresărit amintindu-și c-a mai văzut cîndva exploziile, ca niște artificii mortale, ale rachetelor lovind ținte de la sol. Da, secvențele din dimineața de joi, 23 februarie 2022, au mai putut fi văzute pe televiziunile lumii în mai multe momente din perioada postcomunistă. Sînt secvențele de atac aerian întîlnite în intervențiile americane în Irak, Serbia, Afganistan, Siria, Libia. Sînt secvențele tipice unui război declanșat de o putere militară deținătoare de arme sofisticate – rachete de croazieră, mai nou drone – împotriva unei țări care nu posedă așa ceva.

În sine, atacarea unei țări independente de o Mare Putere nu e o noutate nici măcar în perioada postcomunistă. NATO a atacat, tot aerian, Serbia pînă cînd țara s-a predat. America a atacat Irakul și Afganistanul, Occidentul a atacat Libia. Toate țări independente, membre ONU. Atacarea și chiar invadarea (vezi Irakul) au fost motivate de SUA printr-un fake news planetar:
Saddam Hussein poseda arma chimică.

Serbia a fost atacată de NATO pe motiv că nu acceptă independența Kosovo, deși Kosovo aparținea unui stat membru al ONU. Ca și în cazul celor două republici autoproclamate independente, Kosovo a fost o republică rebelă, recunoscută de SUA. Cînd sîrbii au vrut să pună la punct republica rebelă, NATO a intervenit cu atacuri aeriene.

Sînt publiciști care, la ora actuală, pentru a justifica intervenția Federației Ruse, amintesc de intervențiile Americii împotriva unor țări suverane, membre ale ONU. Nu de asta am trecut eu în revistă ceea ce s-ar putea numi precedente ale intervenției în Ucraina.

Am făcut asta pentru a arăta că prin intervenția în Ucraina Federația Rusă imită pînă la virgulă intervențiile Americii în diferite zone ale globului:
Debutul prin atacuri aeriene, intenția de a răsturna prin forță regimul politic din statul respectiv, ambiția de a-l captura pe șeful statului și a-l pedepsi, disprețul față de dreptul internațional.

Din nefericire pentru Vladimir Putin Rusia nu e America.
Din această cauză, ceea ce a mers Americii nu va merge Rusiei.

Să trecem în revistă marile deosebiri dintre cele două țări în chestiunea intervențiilor.
Prima și cea mai importantă constă în faptul că America este o superputere planetară din toate punctele de vedere – inclusiv economic – în timp ce Rusia e doar o Putere militară.

Pentru că, în cazurile atacurilor anterioare, Marea Putere atacatoare n-a făcut-o din disperare. Cînd a atacat Serbia, Irakul, Afganistanul, Libia, Statele Unite ale Americii nu și-au jucat locul și rolul în lume. Altfel spus, America n-a atacat țările respective pentru a recîștiga un loc pierdut la masa lumii. Indiferent că ataca sau nu America rămînea aceeași:
Unica superputere planetară, Noul Imperiu Roman.

Nu acesta e cazul Rusiei. De la începutul Crizei Ucraina nu ostenesc a avertiza că în cazul Rusiei n-avem de-a face cu o Mare Putere care vrea prin atacarea Ucrainei să-și mai adauge un bătut cu pumnul în masă. În cazul Rusiei avem de-a face, ca și în cazul Germaniei dinaintea celor două războaie mondiale, cu o Mare Putere decăzută la statul de Putere pur și simplu care încearcă, prin intermediul Războiului, doar prin intermediul Războiului, să obțină sau să reobțină un loc la masa marilor Puteri. Ocupată cu urmărirea evenimentelor din teren, lumea n-a citit cu atenție Discursul lui Vladimir Putin prin care justifica atacarea Ucrainei. Are peste 23.000 de cuvinte. Ar fi fost de așteptat ca întregul discurs să se refere la Ucraina. Nu de alta, dar discursul avea menirea de a justifica atacarea unei țări europene precum Ucraina în plin secol XX.

95% din acest Discurs este consacrat Americii. America, superputerea care – spune Vladimir Putin, învingătoare în Războiul Rece, și-a impus dominația asupra Lumii. America pe care Putin o poreclește Imperiul minciunii. Rechizitoriul la adresa Americii e făcut și pentru că sună bine în urechile Chinei, ca și în urechile unor Puteri Europene Rechizitoriului făcut Americii ca Imperiu al Răului pe planetă îi urmează un lung șir de acuzații, tot la adresa Americii, pentru ceea ce președintele rus numește încercarea de a sugruma și distruge complet Rusia. În acest efort, Ucraina e considerată de Vladimir Putin un simplu instrument al Americii în efortul de a îngenunchea Rusia.

Punctul cheie al acestui discurs îl constituie referirea la situația din 1941. Vladimir Putin crede că Stalin a greșit încercînd să păstreze pacea în timp ce agresorul, Germania, se pregătea să atace:

„Și bineînțeles, în această situație, avem o întrebare: ce să facem în continuare, la ce să ne așteptăm? Știm bine din istorie cum în anii ’40 și începutul anilor ’41 Uniunea Sovietică a încercat în toate modurile posibile să prevină sau cel puțin să întîrzie izbucnirea războiului. În acest scop, printre altele, a încercat literalmente pînă în ultimul moment să nu provoace un potențial agresor, nu a efectuat sau a amînat acțiunile cele mai necesare, evidente, pentru a se pregăti pentru respingerea unui atac inevitabil. Iar acei pași, care au fost totuşi făcuți în cele din urmă, au întîrziat catastrofal.

Drept urmare, țara s-a dovedit nepregătită să facă față pe deplin invaziei Germaniei naziste, care ne-a atacat patria, la 22 iunie 1941, fără să anunţe războiul. Inamicul a fost oprit și apoi zdrobit, dar cu un preț colosal. Încercarea de a liniști agresorul în ajunul Marelui Război Patriotic s-a dovedit a fi o greșeală care a costat scump poporul nostru. În primele luni de lupte, am pierdut teritorii uriașe, importante din punct de vedere strategic, și milioane de oameni. A doua oară nu vom permite repetarea greșelii, nu avem dreptul.”

Deși n-o spune direct, Vladimir Putin lasă să se înțeleagă că Stalin ar fi trebuit să atace primul pentru ca Rusia să nu plătească prețul invaziei. Prin urmare, atacarea Ucrainei e motivată ca singurul mijloc de a proteja Rusia de un atac.
Nu din partea Ucrainei, ci a Americii.

Fără să vrea, Vladimir Putin dezvăluie izvorul din adîncuri al intervenției în Ucraina:
E un mijloc nu de a contracara un atac din partea Ucrainei (Ucraina nu-i Germania), ci de a obliga America și Occidentul aliat Americii să îi dea Rusiei un loc la masa marilor puteri, după ce, prin prăbușirea URSS, Rusia a fost alungată de la această masă.

Discursul ne atrage atenția asupra uriașului pericol pe care-l reprezintă Rusia din ultima vreme. Înarmată pînă-n dinți, posesoare de arsenal nuclear, Rusia a atacat Ucraina pentru a obliga Occidentul să-i recunoască dreptul de a ocupa un loc la masă. Acest motiv deosebește intervenția Rusiei de intervențiile Americii de după 1990.

Mai există alte cîteva motive:

1) America a avut grijă de fiecare dată să realizeze o Coaliție internațională.
Rusia n-are nici o Coaliție. Nici măcar China n-o ajută declanșînd un atac în Asia.

2) America n-a fost disperată să cîștige războaiele respective.
Rusia își joacă în Ucraina ultima carte.

Din cîte se vede, ea a pariat pe un război fulger. Nu putem ști dacă i-a reușit. Nu putem ști dacă nu cumva Ucraina a mimat înfrîngerile din prima zi, urmînd, în zilele următoare, să contraatace. Dacă intervenția depășește 72 de ore, Rusia a pierdut.

3) Admițînd că Rusiei îi reușește invazia. Că intră în Kiev și că îl răstoarnă pe Zelenski. Președintele Ucrainei n-are imaginea lui Saddam Hussein. Cum poate să creadă Rusia că Zelinski va avea soarta lui Saddam Hussein?

4) America și-a pregătit mediatic fiecare intervenție. Rusia e moartă la acest capitol. Intervenția a fost atît de neașteptată, fără o anume pregătire a opiniei publice mondiale, încît ea e condamnată de întreaga planetă. Pînă și de aliații Rusiei evită să accepte public intervenția.

5) În Irak, de exemplu, America a avut, în paralel cu soluția militară, soluția politică. Răsturnarea lui Saddam Hussein s-a făcut în numele democrației care trebuie să ia locul dictaturii în Irak. Invazia a fost prezentată ca un mijloc de a scăpa poporul irakian de dictatură. Discursul lui Putin se referă doar la pericolul întruchipat de Zelinski pentru Rusia și nu pentru Ucraina. Rusia n-are decît soluția militară. Admițînd prin absurd că regimul Zelinski e răsturnat, Noul regim, instalat de Rusia, nu va fi recunoscut de nimeni pe planetă.

Am comparat intervenția Rusiei în Ucraina cu intervențiile Americii în Irak, în Libia, în Afganistan pentru a semnala gravitatea pericolului pentru pacea lumii.
Intervenția Rusiei, avînd drept scop recîștigarea locului la masa marilor Puteri, e un eveniment care nu poate avea decît două rezolvări:

  • a) Sau Marile Puteri, îngrijorate, acceptă redeschiderea dialogului.
  • b) Sau Marile Puteri se confruntă militar direct cu Federația Rusă.

Prima soluție e imposibilă. N-a fost ea o soluție înainte de intervenție, cum să fie acum după intervenție?
A doua soluție e evitată de America și NATO.

Calculul Occidentului e simplu.
Intervenția Rusiei va fi un eșec.
Fie prin contraatacul Ucrainei, fie prin împotmolirea într-un război la sol.
Se creează astfel condițiile pentru înlăturarea lui Vladimir Putin chiar de ai lui. Nu de cei din Opoziție, ci de cei din Sistemul Puterii.

Indiferent dacă Vladimir Putin rămîne sau nu la Kremlin, un lucru e sigur:
Rusia e condamnată să piardă nu numai Războiul în Ucraina, dar și Statutul de Mare Putere militară.
Pentru că Rusia nu-i America.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

41 comentarii pentru articolul „Rusia nu-i America. De aceea ea n-are cum să cîștige un Război pe care l-a declanșat imitînd America”

  • Lucruri triste in Ucraina. Armata rusa terestra se impotmoleste, victimele cresc de ambele parti.
    Americanii intotdeauna invadeaza in trei pasi:
    1. ocupa spatiul aerian distrugand avioanele si antiaeriana inamica;
    2. ridica bombardierele si dronele de recunoastere si distruge instalatiile de control si comanda mari, depozitele militare, unitatile militare vulnerabile si tintele economice strategice;
    3. cand tara e la pamant si e haos total, incep invazia terestra.

    Rusii s-au grabit cu tancurile nevrand sa distruga infrastructura ucrainiana si vrand practic sa ia tara asa cum e (nu si mai praf decat e deja).

    Asta e o lectie pentru China. Daca vor sa ia Taiwanul fara sa il distruga intai, s-ar putea sa aiba probleme si mai mari decat au rusii acum in Ucraina.

  • Copiile cuminte doarme la ora aia.Scuze …riguroase.

  • religia societatilor deschise este transumanismul, zeul fiind Inteligenta Artificiala.
    societatile inchise se vor mai putea manifesta exclusiv in armonie cu Natura.

    Marea Resetare e infasurata de Marea Revolutie, asa ca indiferent ce si doreste Marea Resetare ( in mod absolut relativ ), dorintele care se vor implini sint cele ale Marii Revolutii, pentru ca aceasta se! desfasoara, deci implineste, spre fundamentala diferenta, dorinte in mod absolut.

    prin urmare cu fiecare pas pe care Marea Resetare il face, Lumea Mare se indreapta spre una dintre aceste doua Destinatii:
    Artificialul, Natura.
    si…si, nu merge. nu se poate!
    insa pe cind Artificialul nu suporta manifestarea Naturala, Natura n-are nimic impotriva Artificialului.
    de unde rezulta ca singura cale prin care i se poate disponibiliza Naturalului spatiu si timp pentru exprimare este…’conducerea prin superpozitii’
    (calea de mijloc nu mai exista, pentru ca ramanand ‘pe mijloc’ vei fi prea mic pentru a fi Artificial si prea mare pentru a fi Natural)

  • Carol al 12 lea svedul a a ajuns la Berder in urma luptei de la Stanilesiti.

  • atunci cind transumanismul si societatea deschisa s-au armonizat, societatea inchisa si religia a facut la fel.

    societatea deschisa si societatea inchisa sint cei doi poli plenari, insa si singurii care mai exista, care vor atrage tot ce misca pe planeta.

    un pol e Artificialul iar celalalt Naturalul

    e…Artificial VS Natura,
    si asa va fi pina la Sfarsit.

  • Doua batalii au schimbat lumea noastra si mai demult, cele de la inceputul secoluliui 18: batalia de la Poltava si batalia de la Stanilesti. unde-i Mazepa?! unde sunt suedezii? Unde sunt turcii?!

  • Ioan Mazepa a invatat la Scoala(Lavra) lui Petru Movila de la Kiev.

  • Maestre, ani de zile m-am uitat la antena 3 si chiar eram deranjat de cei care o numeau latrina 3. Dar azi nici eu nu mai pot. Aparitiile lui Radu Tudor imi intaresc ideea nu ca rusii au 100% dreptate ci ca ceva e putred in Danemarca. Imbecilul ala sustine ca are imagini cu soldati rusi care impusca civili pe strazile Kuevului. Unde este CNA-ul romanesc care nu mai lasa filmele din comunism? Arata-le frate daca le ai! Suntem in malaxorul unei propagande care cum spuneam mai devreme nu are nici o legatura cu natia ucrainiana ci cu golania democratilor din SUA. Si uite cum Biden, care de fapt este groparul Ucrainei, scapa basma curata si vinovatul va fi Putin. Nu vi se pare ciudat ca acum o luna NewYork Times a dat in judecata Departamentul de Stat pt refuzul de a da publicitatii mail-urile dintre DS si ambasada SUA din Kiev.? Toate au subiect Trump si afacerile lui Biden in Ucraina.

  • Ciudat ca nu se tine cont in analiza ceva ce se vede din avion in ultimii ani, scaderea puterii Americii dupa esecurile la rand cu Siria, Afghanistan acum i-au lasat si pe Ucraineni cu ochii in soare dupa ce a tunat si fulgerat ca ii apara si tot rusii care in Siria au rasturnat situatia au luat Crimeea inapoi si acum in Ucraina isi regleaza conturile sunt vazuti ca cei care pierd.

    Alte lucruri importante care au scapat din articol sunt inflatia galopanta la nivel global dupa ce imprimanta de dolari a prins viteza ca sa mai amane colapsul economic cauzat de uriasa datorie a imperiului care isi pierde din putere in fata Chinei.

    Si acum dupa 2 ani in care toate statele au executat ordine fara sa comenteze de la organizatii suprastatale precum oms mi se pare de prost gust sa mai crezi ca nu sunt intelegeri facute dinainte intre „inaimici” la fel ca la Yalta.

  • Putin va obtine ce vrea. Ca sa fi un mare lider trebuie sa ai rabdare si sa fi imprevizibil. El a avut rabdare sa si reconstruiasca armata, economia si a ales perfect momentul cand sa atace. SUA este inca sub umbra plecarii rusinoase din Afganistan, europenii sunt dezbinati vezi Ungaria, Polonia si atitudinea corecta, impotriva UE. Germania se declara un stat defensiv pentru ca are interese economice, si a fost infranta de Rusia acum vreo 77 de ani. Ei stiu cel mai bine ce inseamna sa porti razboi cu Rusia. Boris J este o trompeta a USA. Singurul care a incercat sa ii opreasca a fost Macron, dar Putin nu l a ascultat. SUA isi doreste astfel de conflicte, ei se bucura cand europenii sunt dezbinati, pot sa isi vanda aici armamentul si resursele controlate de pe tot mapamondul. Adevarul e ca daca se dorea politic sa fie ajutata, Ucraina era ajutata militar , dar a fost lasata in voia sortii. Un razboi nu l poti mima cum incearca unii sa zica, acolo e chiar razboi. Ucrainienii isi doreau UE ,NATO si democratie. Asta e ce primesc…Vestul e las, ca de obicei…, si isi vede propriile interese. Din pacate NATO nu e o garantie pentru nimeni si nu va fi..Ne am cedat resursele si suntem saraci pentru a face parte din UE si NATO, ma tem ca o sa ne luam teapa. „Daca vrei sa faci pace pregateste te de razboi”, exact asta face Putin, China si ar trebui sa faca si vestul. China sta cuminte si asteapta pentru ca atunci cand doi se cearta al 3 lea castiga..

  • Teoretic asa este cum zice dl Cristoiu. Numai ca aici vorbim de ruși, iar rușii consideră totdeauna ca ei sunt obligați sa salveze lumea, ca au un rol mesianic. Ursul a fost încolțit la bârlog si s-a ridicat in doua labe. Daia Putin zice – cu noi este dreptatea, adevarul. Nimeni in lume nu pot face ce fac ei acuma. Nici China. Rusii sint capul de berbec care poate sa spargă dinții hegemonului mondial. Ei au tupeu si sint capabili de orce. Cu atât mai mult ca hegemonul s-a schimbat la față, aruncand masca si promovand valori denaturate, anti-umane. Rușii pot. Dar sa vedem ce vor face.
    Pragmatic Cristoiu are dreptate. Numai ca dl Cristoiu este ateu si nu stie cum este cu a 3 a Roma si… bla…bla…bla.
    Lumea tace cu sufletul la gura, numai ca dacă rușii reusesc, tari ca China, Argentina, Brazilia, Iran, s-ar putea sa aplaude deschis fiindca toți s-au săturat de hegemon…

  • Istoria stă pe loc. Sancțiuni suportabile de noua URSS. Ca la 1956 sau 1968. N-ar trebui să mai fie loc în RO pentru corupție, incompetență și incultură.

  • „pruncii din Dnepr au fost luați de urgență”
    (ultima data de „prunc” am auzit la gala galaction,ne fortza la scoala cu nishte atrocitati…….)
    -pruncii,măi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Vine o vreme cind se spune: gata cu vorba!..Gata cu minciunile, cu hotiile, cu manipularea, cu vrajeala…Eh, asta e acum…Occidentul, acest rahat doctrinar capitalism, in care democratia e folosita de bogati ca sa ii sparga si subjuge pe saraci, a esuat lamentabil de vreo 30 de ani…s-au tiparit bani la greu, si-au mintit si indatorat propriile lor populatii, fara o speranta de pensie dupa o viata de munca, etc, etc, etc…Incet, incet, vine vremea revolutiei pe bune si in Romania, in care cei care au furat tara timp de 30 de ani vor plati, gen Putin nu cu vrajeli cu justitie si cacaturi avocatesti…incredibil cum putoarea aia de Udrea si marinaru cel chior inca nu sint la puscarie, doar 2 exemple….comunismul nu a aparut degeaba, ci ca o reactie la capitalismuul salbatic care a lasat prin smecherii financiare lumea in curu gol….asta e ciclic..e posibil ca acel ciclu sa se incheie acum…urmeaza bita si glontu, fara judecata….

  • Acest atac a fost pregătit de minimum 10 ani de către mașinăria Rusia.
    Toți președinții din Europa erau avertizați.
    Să-mi spună și mie cineva cum de Germania s-a gândit să impună în Europa green dealul știind de intențiile Rusiei!?
    Maestre, nu doar Ucraina este atacată și este în război, toți suntem. Toți suntem într-un război energetic.
    Uitați ce se întâmplă cu prețul la energie, uitați că suntem deja înspăimântați că e posibil ca Rusia să nu mai exporte gaze. Uitați ce se întâmplă cu mâncarea.
    Consider că în situația dată, UE a luat cele mai oribile măsuri ever!
    Germania, cu tompeta ei Ursula von der Leyen, este vinovată de toată situația în care am ajuns.
    România e distrusă, 20.000 de firme s-au închis. Suntem în faliment.

  • Maestre, ca Rusia a intrat in Ucraina e clar. Ce nu e clar este de ce toate televiziunile noastre nu prezinta nimic de la tv ucrainiana. Kievul n-a cazut in mainile rusilor. De cand a inceput moda razboiului transmis in direct din Irak mai intelegeai ceva. Acum twiter facebook si de la nu stii cine si pe cine a filmat si cand la filmat. Se rostogolesc cateva imagini emotionale dar se vorbeste de un mare macel. Seamana cu revolutia romana in direct cu apa este otravita si teroristii ataca televiziunea. Sigur ca nu e bun razboiul si ce fac acum rusii este condamnabil desi pt o astfel de concluzie ne trebuie mai multe date despre relatiile lor cu ucrainienii dar oare domnii americanii si altii care i-au inarmat, antrenat si incurajat sa se ia in bete cu rusii iar acum i-au abandonat nu sunt la fel poate chiar mai rai , cinici, ziceti cum vreti, decat rusii? Ce folos ca dau ei sanctiuni Rusiei daca Ucraina va iesi mutilata din acest conflict si-si va reveni in zeci de ani sau niciodata. Think about!

  • Statutul de Mare Putere militară, al oricarei Mari Puteri militare, poate fi pus la indoiala numai si numai si numai de…noua arma cuantica:
    Inteligenta Artificiala.

  • „Calculul Occidentului e simplu.
    Intervenția Rusiei va fi un eșec.
    Fie prin contraatacul Ucrainei, fie prin împotmolirea într-un război la sol.
    Se creează astfel condițiile pentru înlăturarea lui Vladimir Putin chiar de ai lui. Nu de cei din Opoziție, ci de cei din Sistemul Puterii.”

    …păi Sistemul Puterii e fix cel care a ‘vazut’ ca rusia e atacata.
    …de unde rezulta ca Sistemul Puterii, in rusia, .vede’

    sa astepti de la Sistemul Puterii, care a dovedit ca ‘vede’, sa se comporte ca unul care nu vede…e mai degraba o dovada ca tu esti cel care nu ‘vezi’:)

    in spatele strategiei rusiei este Sistemul de Putere rusesc, pina in cel mai adanc ungher ( cel putin pe ‘punerea la indoiala’ ‘)

  • Ce vrea de fapt Putin?
    Suntem de acord ca vrea ca Ucraina sa nu intre in NATO. Cum obtine asta? Bombardand capacitatile militare ale Ucrainei si cucerind Kievul? Armament se poate trimite din nou, doar fabrica unchiului Sam duduie, si nimeni nu isi imagineaza ca urmeaza razboi de gherila in Kiev. In paranteza fie spus, cam ciudata inarmarea populatiei civile…ce, a pierdut deja armata lupta cu tancurile si nu mai e decat populatia sa puna umarul la salvarea tarii? Si chiar daca ar cuceri Kievul, cu un razboi cu cealalta partea a Ucrainei nu ar fi incantat, ca ar trebui sa reia periodic incursiunile.
    Cea mai comoda solutie pentru rusi ar fi sa inconjoare Kievul, sa dea impresia ca sunt la un pas de atac, iar Zelenski sa semneze , fortat de imprejurari desigur, un acord cu rusii prin care se obliga sa nu bage tara in NATO (observ ca presedintele ucrainian chiar face apeluri la negocieri in aceste momente). Am salvat tara de la distrugere, milioane de vieti si vedeti ca NATO ne abandonase oricum ar spune Zelenski securizandu-si un al doilea mandat. Nu ar fi cea mai simpla rezolvare? Oricum, la cum au decurs pana acum ostilitatile, cu pagube minime pentru ambele parti in vieti omenesti (lasati propaganda TV de-o parte), nu pare deloc exclus….Apropo, nu pare cam stranie stirea, pe surse de la serviciile de inteligence occidentale, ca Kievul va cadea in urmatoarele ore/zile? Pai ori avem propaganda de razboi, ori nu avem? Sa vedem zilele urmatoare….
    PS: Va dati seama ca daca scenariul asta se confirma, SUA nu are de ce sa fie nemultumita-va vinde prostilor din regiune, speriati ca agresiunea lui Putin nu se opreste in Ucraina, toate armele de care nu stie cum sa mai scape, cu spectrul primejdiei bagat prompt in facturi

    • Rusii o sa puna de-o hora cu ucraienienii. Asta e asul pe mineca al lui putin. Ce-a facut clar, printre alte tzinte pe care le-a avut cu „invazia” asta, a fost sa-i arate lu’ tov actorashul care crede ca poate juca rolul de presedinte”live”, ca „hoccidentu'” nu da o ceapa degerata pe ucraina,ci doar o foloseste in alte scopuri. E imposibil ca rusii si ucraienienii sa nu fi avut discutii incepute de mult timp, dicutii unde sigur s-a spus pe fata ca occidentul e doar o panarama cu interese, ca o curva care-si schimba clientii in functie de foloasele pe care urmeaza sa le capete…e imposibil ca actorasul ridicol sa nu fi fost avertizat ca o sa se trezeasca intre ciocan si nicovala. Nu-s de acord cu absolut nicio interventie militara, nicaieri in lume…interveniile militare n-ar trebui sa se mai intimple in mileniul 3, ar fi trebuit sa fim mai evoluati decit pe vremea razboaielor cu pietre si craci, pt ca ce vedem azi e echivalentul unei astfel de lupta chiar daca pietrele si cracile sint la alt nivel, in esenta razboiala asta arata ca omul e neevoluat, e ca un obiect teleghidat de unii cu interese rupte de mama realitatii.Asa ca surpriza pt „hoccident”, indiferent cite gargari arunca ei acum ucraienienilor, o sa fie mare cind actorasul de duzina va accepta ideea ca mai aproape ti-e maioul decit camasa…o sa fie hora secolului din care multi vor iesi shifonati,demascati, ridiculizati…din pacate au shoriciul atit de gros, ca vor incerca aceleasi emtode ca si pina acum…vor brava.Ramine de vazut cine o sa-i mai asculte…jucatorul de golf de la cotroceni?Pfff.

  • „Obișnuiți-vă cu gîndul.
    De azi dimineață a început viața altfel.
    Putem spune, Lumea altfel.”

    Asa a fost si cu pandemia de covid, …cu inainte de pandemie si …dupa pandemie.

    dupa pandemia de covid s a manifestat ‘Lumea altfel’
    dupa pandemia de razboi se va manifesta ‘Lumea altfel’,
    dupa pandemia de inflatie se va manifesta ‘Lumea altfel’,
    iar dupa ce aceste pandemii, insa si celelalte pandemii care vor urma, isi vor consuma potentialul,
    …se va naste, ca o insumare a ‘Lumilor altfel’,
    Noua Lume.

    Noua Lume e o tinta…si a Marii Resetari, insa si a Marii Revolutii, prin urmare ea se va manifesta negresit,

    atata tot ca Marea Resetare vede aceasta Noua Lume cu ochi relativi,… poate chiar absolut relativi, pe cind Marea Revolutie proiecteaza o Noua Lume folosind referinte absolute. ( deci…una isi doreste Marea Resetare si…altă Nouă Lume va rezulta,…insa ea va fi chiar Nou-Nouta, adica Absolut Noua, va fi una in care Artificialul va sta pe Tron )

    • mai intai au fost Efectele si abia dupaia Cauza care se numeste ‘razboiul ucraina-rusia.
      cele care conteaza sint Efectele, iar ele vor fi in mod fundamebral parte a procesului de innoure din temelii a Lumii Mari.
      tot asa cum de efectele pandemiei de covid n a scapat…cam nimeni, cam tot atatia vor scapa de efectele pandemiei de razboi ( sau a altora )

  • a) Sau Marile Puteri, îngrijorate, acceptă redeschiderea dialogului.
    b) Sau Marile Puteri se confruntă militar direct cu Federația Rusă.

    ‘Marile Puteri’…sint…un Intreg?
    cind au ajuns asa?!, ca acu citeva zile nu pareau a fi chiar un Intreg Planetar…
    in caz ca, totusi, acestea nu sint un Intreg, atunci nu cumva va aparea in poveste si c)?

  • impresia mea e ca in timp ce unii alearga in Noua Competitie, altii inca n au aflat ca Vechea Competitie s a terminat.

    daca ‘actiunea’ din ucraina e Impuls, …atunci ceea ce urmeaza este o intoarcere la echilibrul stabil?…sau e fix bulgarele de zapada care se va tot mari pina va ajunge sa demoleze subredele temelii ale actualelor rinduieli mondiale, care de fapt erau intr un echilibru instabil ( ele aflandu se in anotimpul Iarna ) ?!

    avand in vedere ca astea sint vremurile Revolutiei Mondiale, ceea ce urmeaza e din povestea vremurilor? sau din povesti care apartin Competitiei …deja incheiate si care, prin urmare, sint expirate?!

  • …am luat teapa !
    Asistand la isteria declansata de informatiile pe „surse” din partea unor „servicii de informatii”occidentale, care ne tot anuntau iminenta unei interventii militare Ruse intr-o zi de joi( dupa miercurea…ciuc, asa cum incercam, in mod ironic sa rezum ” inflatia” de stiri),
    iata-ma trezit din som „notificarile” rachetelor aruncate de Putin asupra Ukrainei vecine…intr-o zi de …joi.
    Joia neagra .
    Speranta mea ca în mintea lui Putin mai poate exista o minima inteligenta pe care o va utiliza spre umilirea occidentului, evitand interventia militara ,,iminenta” (anuntata pe toate canalele de catre presa vestului), a fost inselata…
    Am tot sperat ca Putin va da o palma occidentului, umilindu-i cu propria arma- cea a democratiei: prin organizarea, in autoproclamatele republici, a unui referendum pentru obtinerea autonomiei.
    Putin, a tinut sa reaminteasca fata inumana, caineasca si razbunatoare pe care rusii au atatat-o lumii, dar mai ales, pe care au simtit-o bunicii nostri dupa invazia armata ,,eliberatoare” sovietica, la finalul celui de-al doilea razboi mondial…
    Precum personajele ” eliberatoare” , betivi, jegosi, infometati, brutali si violatori…, Putin, la fel de jegos,(in acelasi costum si camasa, din care ne-a prezentat argumentele istorisite anterior), traspirat, infatisand fata tumefiata a unui drogat aflat in sevraj, a tinut sa-si anunte inceputul atacului „eliberator” pentru demilitarizarea si „denazificarea” vecinilor si fratilor sai ucraineni…
    Am sperat ca razboiul nu va mai avea loc in zilele noastre, in al-trei-lea mileniu de dupa Nasterea Maintuitorului Isus Nazariteanul Regele iudeilor, asa cum sunt inscriptionate miile de cruci ale ostasilor romani cazuti pe front: INRI .

    …am luat teapa!
    M-am inselat !
    Irationalul, tumefiatul, psihopatul Putin, a atacat .
    Am speranta ca serviciile inteligence-ului occidental, dar in special cel israelian, nu vor ramane datoare lui Putin, fata de actiunea sa cu scopul final de a-l ataca ori (cine stie ce va urma, poate) lichida, pe Zelinschi fiu al unei familii de evrei, vechi locuitori ai marii Rusii istorice.
    Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa ne apere si sa ne fereasca de furia revizionistului turbat !

  • Dle Cristoiu, stau si ma minunez…America e o mare putere?… pai dvs ati vazut America in ultimii 10 ani?…o tara decazuta, cu populatie plina de negrii si hispanici analfabeti care tipareste bani in nestiire, cu un dolar de rahat, caruia nu-i mai cumpara nimeni datoriile printate la nesfirshit?… O tara hulita si urita peste tot, pentru nenorocirile pe care le-a facut peste tot in lume, pe care nimeni nu mai da doi bani?… Putin e singurul care se opune acestei scirbosenii mondiale care e America Si China, care l-a shutuit pe Trump si nu da doi bani pe administratia Biden…Ce a adus America, Romaniei?.. Nimic. Ca si EU. Sa fim seriosi…

    • UE a adus cresterea economica a Romaniei, crestere ce a facut Romania cel mai bogat stat din S-E Europei. Am depasit Grecia. Dar comunismul rus ce a adus? Ceausescu si ai lui, au facut ce face USA acum. Tipareau bani in prostie sa acopere o economie deficitara. Cifre scrise din burta pe hartii.

      • Arata Romania ca un stat bogat?…200 miliarde euro datorii, cifra reala?….TOT e pe datorie, pensii, salarii la stat…totul e furat si owned de multinationale sau fonduri de investitii din afara, luate pe nimic…preturi umflate artificial ca sa se mareasca taxele….o tara condusa si furata de 30 de ani de tot felul de derbedei, o Constitutie calcata in picioare, oameni saraciti, depresati si scirbiti, o emigratie de 5-6 milioane de oameni in 30 de ani..alte 1-2 mil care sint mereu plecate la munca…sa mai continui? …pai cum arata Romania in anii 70 si inceputul anilor 80?…..incomparabil….sa fim seriosi….

  • dincolo de emotia colectiva uriasa provocata (a, uite, deja!) de atacarea unei tari europene, a coloanelor de masini cu oameni cu figuri, haine si purtari europene, care pot fi si de la viena, lisabona, praga sau atena, adica nu de siruri de africani amarati fugind precum furnicile (desi si aceia sunt tot fiinte umane!), uitati o analiza rece si precisa.
    sigur, a fost si serbia, tot tara europeana (pentru romani si atunci a fost moment de mare emotie, dar totusi nu eram in tabara serbiei, ba nici macar neutri n-am fost, desi le-am salvat flota de avioane civile), dar asa cum spune si dl. cristoiu, atunci a fost batut fierul de catre uriasa masina de propaganda planetara a americanilor cu monstrul milosevici (aflat la al patrulea razboi, totusi, era ceva adevar), ca socul a fost oarecum atenuat.
    aici insa, asa este, rusia e intr-o situatie mai proasta (mediatic, moral, strategic, economic, politic) decat era chiar germania editie 1939; asta lasand la o parte ca, si despre pierderea asta putin nici nu stiu daca-si da seama, s-a dus dracului intr-o singura zi tot respectul pe care-l avea omenirea pentru efortul eroic urias facut de armata rosie in al doilea rzboi mondial. in doar 24 de ore sa inversezi rolul istoric al tarii tale, sa devii din eroul care a salvat omenirea de nazism, exact opusul acelui rol, asta chiar e o performanta de neghiobie. vorba lui fouche (cand napoleon l-a omorat pe ducele ala), inainte de a fi facut o crima planetara, putin a facut o greseala planetara.
    bineinteles ca avea de ales (nu=l ataca direct nici dracu. ca le macinau incet-incet imperiul occidentalii, asta nu era dramatic decat in capul lor, al rusilor).
    acum, nu e chestie decat de timp pana cand absolut toata planeta o sa se coalizeze la propriu impotriva lor (deja la hollywood cred ca e mare forfota cine o sa joace rolul lui putin, cine al kamalei harris si tot asa). nimeni, in nicio tara neutra (sa luam, nu stiu, india, argentina) nimeni nu va mai avea nicio urma de intelegere pentru rusia dupa ziua de 24 feb. 2022.
    dar inainte de ucraina, rusia, ba chiar si moldova, mie-mi pasa in primul rand de mine, de romania. putem sa alunecam si noi in ceva urat aici? mi se pare aproape imposibil. noi deja urmam ca la carte toate protocoalele nato, nu facem niciun gest (nici escortarea acelui avion ucrainean, nimic) fara sa intrebam inainte, si e bine asa, ca nu se gaseste vreun plutonier greu de cap care cine stie ce dracu sa mai faca.

  • Domnule Cristoiu, cred ca in momentele astea, toti isi dau cu parerea cu ce a fost, e sau va fi, desi nimeni nu pare sa aiba habar de ceva, cu exceptia ghici a cui? A BANILOR. Deci rusii ataca ucraina si bideu anunta pompos cum ii scade el si cu „shmecherii internationali” valoarea la bursa a actiunilor rusesti plus nu stiu cite alte matrapazlicuri financiare. deja nu mai vorbeste nimeni de covid, e ca si cind n-a fost, deci nimeni nu mai da atentie unde s-au dus alte sute de miliarde cind vine vorba de toata mascarada covid, in timp ce in Romania nu s egaseau medicamente de baza, iar populatia nu avea acces la servicii medicale…ba chiar au avut spitale goale in timp ce se vaitau ca dau pe afara de pacienti covid…deci pina acum un singur lucru e clar: BANII.
    Ziceti de rusi ca-s mici fata de amerolaci…bun, da’ va amintiti o vorba veche? „Buturuga mica, rastoarna carul mare!”?????Nimeni nu e mare sau mic atita timp cit altii nu dau cu „verdictu'”…Opinia generala ii face pe unii mari si pe ceilalti mici. Aia care par mari sint jucatori de pocker, mereu joaca la cacialma sa vada ce se intimpla…un fel de „hai sa vedem…apoi daca nu e cum vrem noi, mai vedem odata ce facem”…Cum sperii un urs ca sa te lase in pace si sa nu te atace? Primul lucru ar fi sa stai nemiscat si sa nu te uiti in ochii lui…e un risc, ursu’ poate sa se joace cu tine, iar in joaca aia te poate rani, chiar omori…ce altceva mai poti sa faci daca dai nas in nas cu un urs?Sa faci scandal, sa zbieri si sa incerci cum poti sa pari mai mare si mai amenintator decit ursul, respectiv sa-ti imprastii hainele pe tine in asa fel incit sa pari mai mare si mai fioros, si e o sansa sa-l faci pe urs sa fuga, sau te ataca si te-a terminat ca n-ai puterea lui…Cam asta e analogia pe care pot eu s-o fac in situatia prezenta…De saptamini bune popinia publica a fost obisnuita cu ideea de „invazie”, „atac” al rusilor asupra ucrainei, deci mediul a fost creat, nu a luat prin surprindere pe nimeni…ba chiar acum vreo 10 zile se anunta peste tot ziua si ora exacta cind incepe cazaciocu’…uite ca a inceput cu fix o saptamina mai tirziu…Putin face ce stie cel mai bine – arata cu degetul intr-o directie, si el isi vede de ale lui in directia de interes reala pe care si-a propus-o si a calculat-o…
    1. A recunoscut independenta Doneţk şi Lugansk – lucru care-l va aduce in viitor mai aproape de Delta Dunarii, adica e exact cum am mai scris, o sa ne patruleze Aliosha pe la Chilia…pt asta ar trebui sa-o multumim domnului fost presedinte Constantinescu, care in desteptaciunea lui, el impreuna cu „iespertii” care au semnat trataul cu Ucraina pt delimitarea granitelor, n-a inteles ca nu poti folosi cuvintul „flexibilitate” asa cum le place unora, ca odata folosit, ala care a vrut cuvintu cheie in tratat, ala cistiga…e chestiune de interpretare.
    2. A ajuns la Cernobil…de ce oare?Teoretic nu-i nimic acolo in afara de radiatii…si totusi, cica ceva e construit acolo si ceva se lucreaza…altfel ce sa caute exact intr-o zone care-i poate pune in pericol oamenii? Deci ce se „lucreaza” acolo in realitate si cine lucreaza????Raspunsul nu-l stie omu’ prost ca mine, da’ oricit d eprost ar fi un om, tot iti pui intrebarea”ma da’ ce aia matii cauzi intr-o zona unde n-ar trebui sa umble picior de om decit daca poarta echipamente d protectie anti-radiatie…ma rog, poate n-am dreptate, ca nu ma da pe afara desteptaciunea….
    3. Din stirile date, a pus mina pe Insula Serpilor, sau o sa faca ce-a mai facut si-n secolul XVIII… ca si pietroiu al aiesit din mare are importanta lui de citeva sute de ani.
    4. Discursul lui pe care-l despica altii in n-shpe, nu e clar nimanui in realitate. Nu mai stiu ruseste, an invatat de mult si n-am folosit limba asta decit la scoala, deci nu inteleg discursul lui putin asa cum il rosteste el, ci vad doar traducerea…de unde stiu eu ca traducerea e corecta…am mai auzit traduceri cu hopuri si din ce impresie era lasata, realitatea era in alta parte…asa si acum. A aruncat Putin un bolovan in balta si o planeta intreaga interpreteaza ce a vrut el sa spuna…Nu cred ca interesul lui e sa stea la masa negocierilor cu altii, pina acum vad ca or braveaza, or le da cu tifla cum vrea el…
    Nu uitati filozofia lui, vorbe pe care le-a spus de-alungul timpului: „…unii nu inteleg de vorba…” si ” …daca rusia nu mai e, restul pamintului nu mai conteaza…”. De ce ar spune asa ceva????
    5. Eu cind dorm,”gindesc” mai bine si desi nu am vise „ca clarvazatoarele”, nu stiu de ce-mi bese mintea asa o traznaie…habar n-am de ce, da’ daca dau atentie la citeva detalii subtile, inclusiv fizionomie, gesturi, ochi…incep sa cred ca putinel are o boala incurabila, e ca si cind zilele lui sint numarate, poate mai are vreo 2 ani…timp suficient sa faca ce demonstratii de putere vrea…asa cum am zis traznaia cu Chilia, tot asa zic si traznaia asta, doar timpul va lamuri daca-i aiureala sau mai stii….????
    6. Nea Jelenschi actoru’ e la fel de jalnic ca si popindau’ nostru de la cotroceni care ne da asigurari ca sintem bine,ne apara altii cica si mai aparati ca acum, n-am fost niciodata…a mai zis el c-a invins si pandelia, dupa care a mai scos de la buget nu stiu cite miliarde sa arunce pe seruri si masti…la fel si acum da asigurari din burta…numai cind vad cine e convocat pt situatia prezenta si urgenta, nu stiu daca sa pling, sa rid, sa-mi pun o comedie…ce sa fac?Cind ditamai inutilu’ herr Nimic de toata jena convoaca pe cei mai duri si destepti „barbati” ai tarii, apai sa stie mnealor ca toata tara o sa stea sa se uite la TV si-o sa faca gratar si a desert floricele si bere…de cind acest citzu, acest analfabet iresponsabil si dus cu capu’ a devenit important…Sa ma ierte Dumnezeu, da’ cu nulitatile astea la cirma, nu pot inchide un ochi, desi sint la mama zmeilor departe de nebunia asta…
    Mi-e mila de oamenii care nu sint altceva decit niste numere pe listele unora, niste victime colaterale care n-au facut rau nimanui. Ma uitam azi la niste clipuri si am dat in plins cind am vazut femei cu copii mici stind la asa zise adaposturi…ma uitam la aia mici de 3-4 anisori si nici nu-mi pot imagina ce-i in inimioarele lor si a parintilor lor…ce vina au ei sa fie supusi unor atrocitati de acest fel? Toti sint de vina pt situatia asta, nu doar putin, toti fara exceptie. Nu-i nici unu’ usa de biserica, toti au contribuit direct sau indirect la agravarea situatiei. In loc sa aiba dialog real, toti se fring in fitze la TV si-si arata muschii cu ce sanctiuni aplica ei, si in loc sa calmeze situatia, ei o agita si mai tar…ba mai arata si cu degetul de la unii la altii de parca lumea-i timpita iremediabil si nu-si dau seama ca fiecare dintre parti are o musca pe caciula: de la boii din UE, amerolacii chiar si ucraienienii si nu in ultimul rind rusii, toti au o rusine la obraz pt ceea ce se intimpla….nu ajunge hotia, tilharia ordinara cu vaccinuri, acum trebuie sa puna lumea botu’ la alta gugumanie. Cind a inceput pandelia covid, imediat au aparut „spetzialisti” si „iesperti”, toti cu fonfaieli apocaliptice si sfaturi aiurite, la fel si acum, imediat au aparut „iespertii” mai ales aia care n-au nimic concret de spus cu exceptia aratatului cu degetu’ spre putin…
    Jelescu, tov actorashu cu fatza de shorichetz, acest tinar necopt, mai bine statea in pizda masii la teatru si-l juca pe Romeo sau Othello,ce politica stie un actoras de cara n-a auzit nimeni?Sau isi imagina ca daca pica in plasa hamerolacului, ii da Tom Cruise un rol in Misiune Imposibila IX? Ce-o fi in capu’ unora cind se baga pe posturi cheie fara sa aiba habar de mama capului lor, sint paraleli cu tot ce tine de administrarea unei tari…Toti puchinosii astia jegosi bagati in politica, sint acolo pt ei si numai,si numai, si numai pt ei, sa-i vada lumea la TV, sa aiva salarii babane si privilegii, atit e de capu’ lor, iar oamenii de rind sint numere si fraoerii care trebuie sa le dea taxe ca s-o duca bine shmecherii…
    Cine-i de vina in tot rahatul asta? TOTI FARA EXCEPTIE, TOTI, inclusiv imbecilii de la noi care dupa ce ca-s prosti de pute pamintul sub ei, mai sint si fudulii, fi-le-ar fudulia de cap, eunucii ordinari, impotenti mintal.Ma uimeste imbecilitatea asta din cpau’ unora, de la cizti, ciolhaniti, rareshei pomadati si rujati, pina la scirbele astea din UE care fac ei cum fac si o tzin pe a lor, n-ar admite ca au gresit nici daca-i pici cu ceara. Ce face putin e nedrept pt copiii din toata lumea, nu doar pt aia mici din Ucraina…S-a ajuns la punctul ca nu mai exista masura in nimic, fiecare isi face ambitia pe viata altora. Asta e ceva ce n-ar trebui tolerat de nimeni. Bai politicieni neghiobi, voi toti politicienii, de oriunde ati fi, daca s-a ajuns unde vedem azi, asta a fost posibil si din cauza incompetentei, egoismului, nesimtirii,lacomiei, meschinariei,egoismului din capetele voastre patrate si lipsite de orice valoare…nu sinteti oameni, sinteti niste rebuturi ala societatii, niste dementi care ar trebui sa fiti trasi la raspundere. Ajunge cu bombardatul ca sa va aratati muschii de la unii la altii, duceti-va in pizda mamii voastre la masa negocierilor si terminati cu imbecilitatile.Fiecare tara sa-si vada de ai lor si de relatii economice si diplomatice, nu razboi idiotilor…o viata de omm e o viata de om, nu poti sa pui o valoare pe viata unui om indiferent cine-i acel om…numai gura e de voi bestiilor, nu aveti picatura de empatie…terminati cu ambitiile pe socoteala vietilor nevinovate.TOTI PURTATI VINA PT CE SE INTIMPLA, NU DOAR PUTIN.TOTI IMPARTITI VINA IN MOD EGAL. Aia e.

    • @Se știe
      Aș vrea să vă știu părerea. Citiți acest material. Pe mine m-a îngrozit.
      https://desteptati-va.ro/index.php/2022/01/28/ucraina-are-ce-si-a-dorit/

      • Cred ca in clipa asta,se aplica metode clasice de invrajbire. Adevarul e in vazul tuturor,desi fiecare il interpreteaza cum il avantajeaza mai bine. Sint aduse in discutie elemente din trecut pe care putini mai sint in masura sa le lamureasca. E un simbure de adevar in gura fiecaruia, indiferent de cine e el, rus sau ucraienian si chiar nenorocit de vestic. Ca manipularea sa functioneze, in orice minciuna se spune si-un adevar, asa incit oamenii odata convinsi de ceva adevarat, floricelele pe linga, adica manipularea, trece neobservata si e ignorata. Europa de est, pt moment e victima clara a occidentului care e clar pus pe”fapte mari”…ca-n filme, „acum sau niciodata”…asa zisele teorii ale conspiratiei nu mai trebuie demonstrate si date in vileag, sint evidente, doar ca prostii le transforma in „teorii ale constipatiei”, constipatii principali fiind analfabetii vestici …sistemul de valori vestic e bazat pe un singur lucru: BANI. Ca sa obtina banii de care nu se mai satura, trebuie sa stapineasca solid metodele de control. Deci pe aceeasi treapta cu banii, intervine controlul…Deja experimentul covid le-a dat suficient timp si suficiente idei ca sa stie cum sa aplice metode de control inumane. N-as vrea s-o lungesc cu scrisul, dar sper ca m-am exprimat suficient de clar. Referitor la articol, sa stiti ca eu am auzit aceste detalii de la batrinii din familie. Tata care e foarte batrin, a trecut prin situatii de-un absurd greu de descris, el fiind copil de scoala generala pe vremea cind aceste nenorociri se intimplau sub nasul lui. A venit in Bucuresti din Basarabia cu un tren de la Crucea Rosie. Trenul era compus din vagoane destinate transportului de animale. In zona unde traia familia tatalui meu, s-au petrecut lucruri greu de descris(exact la punct si virgula cu ce e scris in articolul pe care mi l-ati recomandat), am crezut zeci de ani ca ce auzeam povestit erau absurditati imposibil de vazut chiar si in filmele de groaza. In zona unde s-a nascut tata, erau trei mosieri mari: primul a fost un polonez, al doilea e strabunicul meu. Familia mea a avut pamint, lac, paduri, conacul e inca acolo neclintit, au avut herghelii de cai de rasa, vite, fel si fel de animale de casa si multi servitori. Zona a fost batuta pe rind, cind de nemti, cind de „rusi” se zicea. Majoritatea oamenilor din zona vorbeau cel putin 3 limbi, tata si fratele mai mare erau fluenti in romana, germana si rusa. In functie de trupele care treceau prin zona, copiii vorbeau limba celor ce faceau ravagii in trecere pe acolo. Raidul care a determinat-o pe bunica mea sa paraseasca pt totdeauna zona unde familia mea are o istorie pe multe generatii, a fost raidul in urma carora fete,femei si copii au fost macelariti cu o cruzime fara sens. Tata isi aminteste cum el, fratele lui si altii copii fusesera ascunsi in niste adaposturi improvizate si cum de acolo au vazut „rusi”(pt ca vorbeau ruseste cica),cum puneau copiii prinsi pe tzeava de tun si trageau apoi rideau si se bucurau, familiile copiilor zvircolindu-se in disperare cind vedeau astfel de atrocitati. Bunica mea, impreuna cu alte femei si batrini din zona, au reusit sa plece cu trenul de la Crucea Rosie spre Bucuresti. In drum, aproape de zona asta unde traiau, vedeau pe marginea drumului oameni(copii si adulti) ucisi, sfirtecati. Tata si unchiul meu povesteau cum bunica le acoperea ochii si-i tinea strins la piept, iar ei reuseau uneori sa se uite printre stinghiile de la vagon si sa vada orori pe care nici un copil n-ar trebui sa le vada. Toata viata tata a fost afectat de aceste evenimente.Acum cind e foarte batrin, amintirile devin din nou mai clare, cosmarurile pe care le-a avut de-a lungul vietii si pe care nu le-am inteles zeci de ani, acum isi au raspunsul. Ce povestea nu e film, ci viata vazuta de un copil care a ramas marcat de atrocitati facute de fiinte care nu pot fi numite oameni. Istoria nu trebuie sa se repete, razboi nu trebuie sa existe nicaieri pe planeta asta. Razboiul distruge, lasa urme adinci, seamana ura si neincredere, raneste generatii la rind,nu are nici un sens. Porcaria asta din ucraina, cred ca acunde un adevar pe care multi il ocolesc, sau il mentioneaza fara sa aiba mama habarului de ce le iese pe plisc…cred ca cernobilu’ e cuiu lu’ Pepelea, asta e ce i-a pus pe jar pe toti si i-a prins nepregatiti…restul sint „figuri artistice” ca nimeni sa nu stie incotro sa se indrepte, ce sa creada sau la cine sa mai asculte.Dupa ce-am citit acest articol, am inteles multe alte lucruri din trecut, in special din cel de-al doilea razboi mondial…adevaratii oamenii care au pus capac si-au incheiat luptele fara Dumnezei, atrocitatile stiute si alea pe care incepem sa le descoperim mai clar, acei oameni nu vor fi stiuti in veci.E posibil ca prin arhive undeva sa fie rapoarte, fishe, nume, ceva, da’ cine mai stie unde-or fi sau cum sa fie gasite. Ma ingrozeste teribil inversunarea de a-si arata muschii de la unii la altii. Cu omu’ prost nu se poate avea dialog, iar ala care-i destept si intelege ca-si pierde vremea cu prostii, o sa mearga inainte pe calea lui indiferent de pierderile colaterale care implica vieti omenesti. E inuman din toate punctele de vedere. Daca maharii rupti de realitate ar avea simtul ratiunii, ar sta la o tacla si ar incerca macar sa rezolve diplomatic ce probleme cred ei ca au. Nu e normal ca unii de la mama cucului sa-si vire nasu’ in treburile altora peste mari si tari. Cit priveste pe ai nostri imbecili „alesi”, cit timp nu exista forme de a fi trasi la raspundere pt faptele si vorbele care le ies pe gura, Romania va fi ca o craca uscata in bataia vintului, data de colo,colo, invirtita si rasucita pina n-o sa mai stie de ea. Alesii nostri sint ca magarii la care li se arata morcovul legat in virful unui bat si ei alearga de nauci inainte, sperind ca prind morcovul si nici nu se mai uita pe unde calca sau daca strica in alergatura lor. Ce mai strica e si halimaiu’ asta cu fel si fel de reporteri,crainici si crainice,invitati, experti si masa pe gheata mai stie cine si ce sint, care tot apar si-si dau cu parerea si-i vezi cum tzipa prostia in ei, da’ mnealor braveaza ca sa nu-si piarta „colaborarea” cu tembeliziunile. Asta ar trebui cumva pus la punct, pt ca intr-o situatie de razboi, astfel de emisiuni si comportament pot fi daunatoare pe multe planuri. Ma uitam pe mediafax la Tuca show.De la inceputul anului nu am mai gasit emisiunea asta pe mediafax, in schimb sint fel si fel de papagali si farfuze care se screm in fel si chip cu emisiunile lor penibile si ma ingrozeste cind ii aud cum dezbat ei lucruri cu care-s paraleli…Nu le dau numele, da’ nu ma pot uita la nici unul sau una care apar pe post de ce se cred ei c-or fi. Emisiunile lor sint la fel de daunatoare ca si anumite articole care n-ar trebui scoase in evidenta, fac rau, aduc in actualitate amintiri urite. Occidentul e primul care trebuie sa-si lase tzifna, sint multi si prea prosti ca sa gestioneze orice. Din pacate tari ca Romania sint atrase in mizeria asta de nedescris si un herr, vai de capu, capului lui, nu va avea pic de demnitate sau curaj sa spuna STOP, ajunge, nu sintem in razboi cu nimeni si nu avem motive sa ne razboim cu nimeni. STOP fiecare MARSH la el acasa. Nu numai ca e incapabil de asa ceva, da’ le mai da si apa la moara si lasa toti neghiobii si nenorocitii sa tropaie pe meleaguri de care nu sint egati cu absolut nimic. Ajunge cu razboaiele. Sper ca n-am batut compii si sper ca am tinut o linie dreapta in a va raspunde. Va multumesc frumos pt linkul pe care mi l-ati recomandat. Face un pic de lumina in multe intrebari pe care mi le-am pus de-a lungul citorva zeci de ani.

        • @Se știe
          Mulțumesc mult pentru analiză. Am ajuns să nu mai cred pe nimeni și să văd în mass-media doar propagandă deșănțată. Rămân la vorba bunicii mele: ”Cu vecinii trebuie să te ai întotdeauna bine”.

  • sunt o mare iubitoare de patinaj artistic si olimpiada alba m-a tinut ocupata aproape doua saptamani cu spectacol feeric de gratie si fantezie ….asa se face ca am ratat inceputul razboiului , eu , o mare amatoare de stiri …acum nu mai pot dormi si citesc cu disperare tot ce s a scris , spus in legatura cu acest razboi care are deja primele victime … e clar : s-a trezit ursul din hibernare si e prea hamesit … o lume intreaga va sangera intr-un fel sau altul … nu stiu ce vanator iscusit si-ar dori acest trofeu , se pare ca intreaga lume a fost luata prin surprindere si inca nu se dezmeticeste … este razboiul lui putin , nu al poporului rus , este un razboi pornit din frustrare : marea Rusie jindueste la atentie unanima de care se bucura in lume mica Rusie(Ucraina ), este un razboi care scoate la lumina lacomia , coruptia ce acapareaza toate sferele puterii din toate democratiile lumii asteia … cu piticul si frustatul nu e bine sa te pui … mareata rusie e totusi cruda in sufletul ei

  • Maestre, ați „comparat intervenția Rusiei în Ucraina cu intervențiile Americii în Irak, în Libia, în Afganistan” ca să ajungeți la concluzia ca… nu există termen de comparație. Corect!
    Ar trebui subliniat că nu Rusia își dorește cu înfrigurare un loc la masa Marilor Puteri, nu poporul rus, ci Putin, dictatorul kaghebist care este orbit de propria megalomanie în actiunile lui criminale. Am mai întâlnit personaje asemănătore în decursul istoriei, să dea Domnul să fie bine!

    • Alo, redacția!
      *
      Ar fi cazul să schimbați știrea care circulă pe banda de sus.
      Vedeți că v-am adus eu informația zilei. Înca de ieri.

  • Mare Maestru….nici barbarii nu prea erau cilivizati…dar ete ca Imperiul Rimlean se duse Papoulias De Soufletos…
    Nici Imperiul Hotoman nu se simte prea bine
    Si nu uitati sa VA bucurati de Viata si sa zimbiti.
    E destul de inedit sa vezi ca vecinii tai s au mutat si au venit altii noi.
    O sa va imprieteniti Sau reimprieteniti.
    Ce frumoasa e prietenia….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *