Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

119, ???ă? ???? ??????? ?????? ?????????? ????????? ?? abuz, exploatare și neglijare a copilului

???ă??? ???? ??????? 119 unde pot fi semnalate, non-stop, gratuit, cazurile de ABUZ, EXPLOATARE și NEGLIJARE a COPILULUI.
La acest număr ??? ???? ?????? ???? ?? ???ă î? ????? ?????ț?? ?? ????, ?????????? ??? ?????????, ??? ș? ??????? ????????? ?????ș?? ????? ?????? ?? ???.
Prin acest Program al Guvernului României vor fi ascultați de specialiști din Direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului, printr-o procedură dezvoltată de Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, instituție din subordinea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
5 persoane cu pregătire specială răspund, prin rotație, la acest număr de telefon, în fiecare dintre cele 47 de direcții de asistență socială și protecția copilului din toată țara, 24 de ore din 24.
Acești specialiști sunt în legătură cu Serviciul Unic de Urgență și pot apela 112 printr-o simplă apăsare de buton dacă este nevoie de intervenție rapidă.
De asemenea, în cazul sesizării unui caz de copil dispărut, Politia va transmite un mesaj folosind sistemul RO-ALERT.
Nu este doar o linie verde de preluare a mesajelor. Fiecare apel este evaluat, iar problema nu se oprește la o simplă discuție telefonică. În cazul unei situații urgente, ?????ă ?????? ?????? ????ă???? ?ă ????????ă în cazurile semnalate. Sunt 100 de persoane pregătite să plece pe teren în orice moment, în toată țara.
NUMĂRUL UNIC face parte din ????????? ??ț????? ?? ?????? ?????? ????? – „??? ????ă ?????? ?????”, realizat de Guvernul României, prin Departamentul pentru responsabilitate socială comunitară și grupuri vulnerabile, în contextul pandemiei COVID-19.
Sistemul integrat al NUMĂRULUI UNIC a fost implementat de Serviciul de Telecomunicații Speciale și poate fi apelat gratuit din orice rețea de telefonie mobilă sau fixă.
Cazurile de abuz nu trebuie ascunse, iar acești copii trebuie ascultați și ajutați de specialiști.
Din nefericire, ?????? ?? ?? ???? ?????ț? ???? ?? ??????ț? ????????ă ??? ?? ?? ????????. În 2020, primul an al pandemiei COVID-19, peste 8.200 de copii au fost victime ale abuzurilor, iar numărul dosarelor penale care privesc infracțiuni de pornografie infantilă a crescut cu 46%. În primele 7 luni ale anului 2021, peste 5.000 de copii au fost abuzați.
Sunt cifrele seci ale efectelor pandemiei asupra copiilor, una dintre categoriile cele mai vulnerabile. Au stat mult timp departe de prieteni, colegi sau profesori și, de multe ori, nu au avut sprijinul emoțional de care ar fi avut nevoie.
#NumărUnic119 #ProgramPentruCopii
#GuvernulRomâniei #MinisterulFamiliei #DinGrijăPentruCopii
#OameniiPePrimulLoc
#InteresulSuperiorAlCopilului”
(Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea , ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *