Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

2019 a fost anul în care Sistemul și-a dat seama că poate să facă orice

Dan Andronic mi-a trimis un e-mail din care citez:

„Vreau și eu o caracterizare a României 2019 în 2000 de semne. Care au fost cele mai importante evenimente politice, economice, media. Cum ai caracteriza anul 2019. Cel mai bun politician, cel mai slab. Orice altceva te-a impresionat.”

A scrie despre România lui 2019 în 2000 de semne e ca și cum ai rezuma Istoria omenirii într-o pagină de carte.
Luînd asta drept provocare ( de obicei scriu mult despre un subiect, 2000 de semne nu-mi ajung nici să intru în conținut ), încerc să mă execut în noaptea de Revelion, pe care n-o sărbătoresc, deoarece, așa cum am mai scris nu văd nici un motiv de petrecere din faptul c-am trecut din 2019 în 2020 și nu invers, din 2020 în 2019.

România lui 2019 a dovedit mai mult ca Româniile din toți anii postdecembriști că democrația e doar o fațadă de sorcovă pentru o realitate de plumb. Teoretic, avem alegeri libere și corecte, presă independentă, pluralism politic, instituții definitorii ale statului de drept, precum Parlament, Justiție, Avocatul Poporului, Guvern, Președinție. Practic avem o dictatură a Sistemului instituțiilor de forță. Acest Sistem, predat lui Klaus Iohannis la cheie de către Traian Băsescu, făuritorul care n-a mai avut timp, ca președinte, să-l folosească, și-a spus cuvîntul în tot ceea ce noi, românii, luînd în serios basmul cu trecerea de la dictatură la democrație după decembrie 1989, am crezut că e rezultatul bătăliei între partide, al concurenței din presă, al goanei după profit, al prestației unei Justiții independente:

  • Condamnarea lui Liviu Dragnea, o Operațiune complexă, menită a pregăti terenul pentru aducerea la Putere a Guvernului Meu Doi, pentru punerea la pămînt a PSD și mai ales pentru a scoate din capul oricărui politician ideea că e în slujba României și nu a Puterilor Garante.
  • Răsturnarea Guvernului PSD și investirea Guvernului PNL în condițiile în care partidul lui Klaus Iohannis e minoritar în Parlament. Brusc, de parcă ar fi fost întoarse cu cheița, partide care pînă mai ieri scoteau foc pe nări și pe gură cînd auzeau de PNL au votat Moțiunea de cenzură mai întîi și investirea Guvernului Orban mai apoi fără să fi obținut, așa cum se întîmplă în orice democrație, un minim profit politic. Putem crede în aceste condiții că răsturnarea de regim din octombrie – noiembrie 2019 a fost rezultatul jocului democratic?
  • Victoria la scor de Nicolae Ceaușescu a lui Klaus Iohannis la prezidențialele din 2019 fără un minim efort din partea candidatului, fără dezbaterile cuvenite, fără a se pune în presă vreo întrebare despre găurile negre din trecutul lui Klaus Iohannis.
  • Descoperirea peste noapte a dosarului de informator al lui Traian Băsescu după ce fostul președinte a primit mai multe adeverințe de om care n-a colaborat cu Securitatea. Diversiunea a avut drept scop curățarea tererenului în partea anticomunistă a electoratului astfel încît singurul președinte anticomunist chiar din clipa conceperii să fie Klaus Iohannis.
  • Transformarea a aproapei întregii prese independente în presă proPrezidențială, desi prin asta mai toate publicațiile pierd la tiraj sau la rating.

Deoarece am depășit déjà norma celor 2000 de semne, voi concluziona:
2019 a fost anul în care Sistemul și-a dat seama că poate să facă orice.
Lesne de înțeles în aceste condiții ce va fi anul 2020.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

41 comentarii pentru articolul „2019 a fost anul în care Sistemul și-a dat seama că poate să facă orice”

  • KLAUN Molannis este tot un profesoraș mediocru care nu a făcut altceva decât sa duca pe cele mai înalte culmi dezbinarea romanilor. Abia așteaptă sa termine al doilea mandat să-si ia catrafusele să plece la masa și la tacsu in Germania. In 20 de ani prin prostia noastră de a vota, am avut parte de un președinte golan, Baselu si unul bezmetic care se plimba prin lume si prin Europa fara nici un folos pt Romania, Klaun Molannis. Atât a fost de slab si nebăgat in seama de nici nu a reușit cu Angela Merkel a lui sa ne ajute sa intrăm in Shengen. Acum are ” guvernul meu 2″ cu care va realiza tot nimic adică ZERO ca si cu „guvernul ZERO”.

  • Bine ba, ¨Blocnotes¨.. Banuieste cat te duce devla, n-am pretentii. 😀

  • Maestre, se vede că nu ești „acasă”, căci văd că „șoriceii” din „sistemul” blogului își cam fac de cap, jucându-se cu noi!
    Este a treia oară când se-ntâmplă asta, din câte știu eu, ce-i drept!
    O fi bine, o fi rău, știe numai Dzeu! ?

  • Maestre Cristoiu, sa nu va fie cu suparare, dar care este smecheria, dat fiind ca atunci când vrem sa citim articolul pe blogul dv., aterizam direct pe evz.? Asa ceva nu-i prea corect, domnule Ion Cristoiu!

  • ori ca faci ceva,
    ori ca faci mai multe,
    ori ca faci orice,
    tot despre a face e vorba.

    dar nu poti sa faci orice, facind, ca ceea ce nu poti face e insasi facerea.
    adica…bun, faci orice, dar pe faci… cine il face?!

    mai inainte sa poti face ce vrei trebuie sa poti sa nonfaci.
    abia nonfacind il nasti pe nonfaci, care la rindul lui il naste pe faci.

    deci sistemul despre care vorbiti, maestre, si o fi dat seama ca poate face orice, habar n-am ce si o fi dat seama, dar, logic vorbind, e musai ca anterior sa si fi dat seama ca poate nonface.
    totusi, starea asta… in care coexista face si nonface, pe aici, prin Univers e proprie fotonului.

    deci ori e Soare, sistemul despre care vorbiti, ori nu poate face orice.

    totusi, spuneti ca poate face orice. prin urmare este Soare.

    Maestre, sigur asta ati vrut sa spuneti, ca sistemul e Soare?

    :))))))

    • cum sa dispara, domne, acum, tarile. nu dispar acum.
      acum e Vremea Natiunilor. Natiunile se aduna, la nevoie cu farasul si se arata in toata splendoarea. adica in chiloti.
      acum e Vremea Natiunilor. a Natiunilor in chiloti. si e vremea lor, pentru ca e musai ca ele sa se oglindeasca, sa vada ce mai e de capul lor.
      pai asta mai e de capul lor, chilotii. bine, creca e cu dureri de cap, …ceva, dar doar o vreme, ca dupaia, daca tot s-au oglindit bine-bine, cum s-ar spune au scos tot capul…, o sa mai treaca o tura buldozerul globalizarii peste ele ca se liveleze de tot, pentru ca totul sa fie frumos, nivelat.
      cind nivelezi valurile ce rezulta?! pai rezulta o balta. iar pentru ca balta e…fara miscare, deci ar fi cam moarta daca ar fi balta si atit, ea pentru ca sa poarte si miscarea, …se misca cu totul, facind valuri.
      in sine insasi.
      Infinit, gen.
      bravo.

      • atunci cind te misti in tine insuti, dar doar pentru ca ai inventat ‘implinirea dorintelor’ instant,
        adica te numesti Realitate si iti esti suficienta,
        nemaiavind nevoie de nici de cap si nici de coada,
        nici foame nu ti mai e!
        …deci numele lui ‘te’, ăsta, se schimba brusc in ‘perpetuum mobile’.
        chiar!…stiati capaici, pe planeta asta, peste o vreme, dorintele se vor implini instant?
        tare, asa-i?

        • mai intai dorintele si dupaia realitatea.
          dupa cum e dorinta, asa si realitatea.
          Vremea Natiunilor presupune dorinte personalizate intr o natie, dorinte personalizate in alta natie…, or de unde atitea dorinte personalizate, care sa defineasca si sa diferentieze natiunile, cita vreme dorintele tind sa se unifice?!

          tot cautind natiunea ce crezi ca mai esti afli ca ea nu mai exista.
          in ro treaba e chiar clara, ca la moda e o tara ca afara. or data tara ta e ca afara, tara ta nu mai e.
          natia e una, tara e alta treaba. tarile pot exista si in lipsa natiilor.

          deci: cind cauti natia, dai de tara.
          aia,…ca afara.

          deci e Vremea Natiunilor, cum sa nu fie, e vremea natiunilor care afla ca au devenit tari. foarte frumoase! in ton cu moda lumii!

          cind lumea mare incepe sa vorbeasca pe aceeasi limba, a globalizarii, copiii lumii mari vor invata sa vorbeasca aceasta limba, mai cu seama ca limba batrinilor e desueta…

          • patria natiunilor e inima,…de acum

          • globalizarea e un proces dorit de mii de ani, el a venit la pachet cu Nemurirea, care e o dorinta dorita de mii de ani. dorintele se implinesc. deci si Nemurirea. prin urmare globalizarea nu numai ca e implacabila, dar ea se va si desavarsi, deci paici se va manifesta si o unificare a dinamicilor.

  • Cred că 2019 a fost și anul în care PSD-ului i-a picat următoarea „revelație”: partidul puternic este ăla pe care Serviciile îl lasă să trăiască, nu neapărat pe care-l sprijină.

  • Nu se stie cu certitudine de ce au dispàrut Hititi ca popor . Nici de ce au dispàrut Phenicienii .
    Acum dispar tàrile , administrativ ! Locul îl iau Federatiile !
    SUA , CANADA ,CHINA, INDIA , RUSIA , UNIUNEA EUROPEANA !
    VOR URMA CONTINENTELE CA FORMA ADMINISTRATIVA .
    Mulinationalele sunt precursorii acestei noi administratii plaanetare ! Suntem ultima generatie care am avut o identitate culturalà si spiritualà ! ORTODOXISMUL ESTE ULTIMA REDUTA !

  • „2019 a fost anul în care Sistemul și-a dat seama că poate să facă orice” si „Condamnarea lui Liviu Dragnea, o Operațiune complexă, menită a pregăti terenul pentru aducerea la Putere a Guvernului Meu Doi…”
    _
    Domnule Cristoiu, în aceeasi ordine de idei, eu as fi subliniat si altceva:
    2019 a fost anul în care PSD a demonstrat ca este un partid mic, chiar daca, în mod numeric, este mare. 2019 este anul în care PSD a demonstrat ca este un partid de kkcioși fara coloana vertebrala, care a tinut cont întotdeauna doar de interesele individuale ale sefilor si sefutilor lui, punând la spate întotdeauna interesele „prostalailor” care i-au votat.
    2019 a fost anul în care îmbuibatii pesedisti au zis: „Gata, ne ajunge, duca-se-n ma-sa de partid, ca noi ne-am facut plinul si nu mai are niciun rost sa-i aparam existenta. Sa faca Sistemul tot ce doreste, daca asa-i mai bine pentru noi!”
    _
    LA MULTI ANI cu sanatate, maestre, cititori, postaci!

    • Iata ca a mai trecut un an si tot ca Postelnicu ai ramas.. 😀
      Idei putine, dar fixe.

      • Mda, eu putine, tu, deloc…
        Si pentru ca ai adus vorba, recunoaste tu, aici, în fata „adunarii postacilor”, ca a mai trecut un an si tu ai ramas aceeasi persoana care posteaza foarte rar la subiect, fiind interesata doar de încaierari infantile virtuale.
        La multi ani, draguto, poate ca 2020 te va maturiza putin!

        • Daisyboy, era o simpla constatare absolut obiectiva, aceea ca esti un obsedat..Ceea ce se poate vedea cu ochiul liber.
          In ”incaierare infantila” se transforma abia cand intervine o bazdaganie infantila in ecuatie.
          In alta ordine de idei, la tine, ”a posta pe subiect” inseamna sa alegi din articol propozitia sau cuvantul care-ti permite sa faci legatura cu obsesiile tale, prea putin naturale.
          Dar hei, stai tranquilo! Esti in linie (sau spirala) cu toti sustinatorii lui Ciolos. 🙂

          • Daca ai fi venit cu argumente ca sa combati ceea ce am scris eu, ai fi încercat, cel putin, sa demonstrezi ca nu tu esti cea OBSEDATA… (obsedata de persoana mea, bien sûr).
            Dar… am vazut ca astazi esti très maligne! Ai comentat si postarile altora, ca sa nu se observe ca te interesez doar eu.
            Tu éprouve un malin plaisir de m’attaquer en vain, quel comportement stupide, ma petite sorcière! Ou, hélas, quand même, j’ai complètement oublié ça: qui s’aime se taquine, n’est-ce pas, ma chouchoute?!

          • Daisy, nu confunda placerea de a-ti mai trage cate un capac cu nimic altceva.. Nu esti decat un mic jeg care merita cate o smetie din cand in cand. 🙂

          • Iar franceza vorbeste cu garoii cu care ai sarit gardul, poate sunt aia mai sensibili..

  • “2019 a fost anul în care Sistemul și-a dat seama că poate să facă orice”
    Da , pt ca „e-n toate” :
    „Sistemul e-n toate
    E-n cele ce sunt
    Și-n cele ce mâine vor râde la soare
    E-n pruncul din leagăn
    Și-n omul cărunt,
    E-n viața ce veșnic nu moare.”

    • E-n vorba lu’ Orban, în cap la guvern,
      E-n vârf de chipie, in „pe loc repaus”,
      Trăiască fieful prostiei, etern!
      Sistemul e-n pixul lui Klaus!

      • Esti sigur ca nu-i invers? 😕
        Ce-ai zice de:
        „Klaus e-n pixul Sistemului”? 😕
        Poate faci o rima cu asta. 😆

        • Hai să fim serioși! Consider că sasu’ e ceva mai „luminat” decât țapu’, cel pe care l-au „dovedit” serviciile, deci sistemul!
          Îți las ție plăcerea de-a „face” rima la care te referi! La multi ani! ?

          • Macar ala vorbea coerent si avea bun simt, nu ca ingalatul asta..

          • Ce-i drept, vorbea, dar de la vorbe pân’ la fapte e cale lungă, și, vorba ceea „pân la Dzeu, te mănâncă sfinții”!
            Cât despre „bunul simț”, se mai poate discuta!
            Oricum, LA MULTI ANI!

          • La multi ani! Poate o sa compun niste versuri albe, ca-i mai simplu. 🙂

          • Dar, ce te faci, că nu prea e zăpadă, să te … inspire?

          • 😎 😆

  • Cred că scoaterea din sertar „peste noapte” a dosarului de informator al lui Traian Băsescu ține de alte rațiuni, rațiuni care s-ar putea sa nu fie străine de cele care au determinat ascunderea acestui dosar zeci de ani.
    Maestre, așa, nu: „Transformarea a aproapei întregii prese…”

    • Adanca rau asta, profule! Motivul pentru care a fost dezvaluit este acelasi cu cel pentru care a fost ascuns… 🙂 🙂

      • Eu nu am scris ca motivul este același.

        • Imi pare cu regret amice, dar cam asta e sensul…pentru ca ai vorbit de ratiuni, nu de persoane sau entitati. Cand niste ratiuni nu sunt straine de alte ratiuni (motive, cauze), inseamna ca sunt aceleasi. Iar ¨straine¨, in context, inseamna ¨diferite¨.

          • Mie îmi pare și mai cu regret, amice, dar nu ai dreptate.
            Încearcă să înțelegi asta:
            „care este străin de ceva = care nu are nicio legătură, nicio contingență cu ceva, care este departe de ceva”
            Uite ce-ți iese dacă transformi corect „ecuația”:
            „care nu este străin de ceva = care are vreo (cel puțin o) legatura, vreo (cel puțin o) contingeță cu ceva, care nu este departe de ceva.”
            QED

          • Asa, continua rationamentul.Daca un motiv nu este departe de alt motiv, ce inseamna???

          • Adica eu iti spun ca in context ¨nu sunt straine¨ inseamna ca ¨nu sunt diferite¨, iar tu ma corectezi spunand ca ¨de fapt inseamna ca ¨nu sunt departe una de alta¨??? 😀

          • Dacă un motiv nu este departe de un alt motiv, atunci primul motiv poate să aibă ceva în comun cu cel de-al doilea, nu este obligatoriu sa fie identic cu el. Vezi definiția cuvântului „străin” din DEX.

          • N-o mai da dupa corcodus, uite-te strict in context…Dar daca esti fericit cu ce ai produs, ai dreptate! dar tot maxim nivel de profesor de sport ai, cum iti spusei acu´fun an…
            Iti explic totusi: daca motivul pentru care se imbraca geo in roz nu e departe de motivul pentru care se imbraca Elton in roz, concluzia e una singura ( si nu ca Elton e gay, iar geo e discromat) 😀

          • Las-o moartă, inginere, că nu le ai cu subtilitățile limbii române! Ai urmat „Metalurgia” sau altceva la acest nivel, bănuiesc.

          • Bine ba, ¨Blocnotes¨.. Banuieste cat te duce devla, n-am pretentii. ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *