Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

21 decembrie 2021. O diversiune regizată cu grija de a face economii bugetare

Folosirea protestelor de stradă în interese obscure prin transformarea lor în mișcări violente a fost și este una dintre cele mai cunoscute diversiuni postdecembriste.
Toți cercetătorii psihologiei maselor susțin că nimic nu e mai ușor decît să transformi o mișcare pașnică într-o mișcare violentă. Se știe că în mulțime și individul cel mai pașnic poate deveni violent. Caragiale a scris chiar o povestire pe această temă:
Cum devine cineva revoluționar și om politic…?

Niță, un „băiat voinic, blajin și cinstit”, e trimis de patron cu o căruță să cumpere un sac de cărbuni. Nimerit în toiul unei confruntări între manifestanți și Poliție, blajinul Niță își iese din minți și începe să arunce în jandarmi cu cărbuni.

Această lege a psihologiei colective înlesnește manipularea unei mulțimi cu ajutorul unor provocatori. Nu-ți trebuie, în cazul unei mulțimi înfierbîntate, prea mulți cetățeni să dărîme un gard, să dea să intre într-un sediu și să se caftească rău, rău de tot cu forțele de ordine.

Multe dintre diversiuni au drept scop compromiterea unui protest, a unei mișcări populare sau a unui partid. În astfel de cazuri forțele de ordine joacă teatrul slăbiciunii. Mai că nu invită pe protestatari să fie violenți. De aceea în toate țările civilizate, unde nu se practică intens ca la noi compromiterea mișcărilor de stradă, forțele de ordine au drept principală preocupare descurajarea. Trupele antirevoltă, polițiștii pe cai, au printre altele misiunea de a descuraja mulțimea înfierbîntată.

Am scris în comentariul anterior că marți, 21 decembrie 2021, am asistat, la Parlament, la o diversiune ieftină. Cei 2000 de protestatari împotriva Certificatului Verde nu au fost descurajați de trupele antirevoltă. Li s-a interzis, în schimb, în chip oficial, să intre în curtea Senatului, un spațiu uriaș în care intrarea e liberă. Lesne de înțeles că mulțimea înfierbîntată, dar și lucrată de provocatori, a simțit nevoia să pătrundă în curte cu orice preț. În chip surprinzător nu i-a fost prea greu. Forțele de ordine au lăsat o poartă întredeschisă. Cînd unii au sărit gardul, forțele de ordine s-au retras pe treptele clădirii. Cînd au dat să intre în clădire, protestatarii s-au confruntat cu fermitatea forțelor de ordine. Drept pentru care s-au resemnat. E limpede că diversiunea a avut drept scop lăsarea protestatarilor să intre în curte. Doar în curte. La mărimea curții și 10 mii de oameni își pierdeau forța de izbire. În cadrul Diversiunii protestatarii trebuia să poată fi acuzați de televiziunile Puterii, alcătuite din Antena 3 și Digi 24, de „vandalizarea mașinilor”. Vandalizare înseamnă însă distrugerea unei mașini. În cazul „vandalizării” trîmbițate de Antena 3, protestarii au dat cu spray doar pe jumătate din parbriz. E limpede că regizorii acestui scenariu s-au gîndit la o diversiune făcută cu maximum de economii bugetare. Această preocupare s-a văzut nu numai în chestia mașinilor, dar și în resemnarea „violenților” cînd au dat nasul cu ușa închisă. Regizorii n-au catadicsit să-i informeze pe cei de la Antena 3 că diversiunea nu se va mări pînă la pătrunderea în clădire. Prin urmare, Antena 3 striga isterică pe la prînz că s-a intrat în clădirea Senatului. Aceeași preocupare de economisiri bugetare s-a vădit și în încetarea bruscă a așa-ziselor violențe în clipa cînd George Simion a cerut respectarea caracterului pașnic.

Prin comparație cu alte mișcări de proteste violente din lume cea de la Parlament a fost prin cumințenie un soi de ieșit la iarbă verde.
Nu s-a aruncat cu în forțele de ordine cu cocteiluri Molotov, nu s-au smuls bucăți din pavaj pentru a le da în cap jandarmilor, n-au fost incendiate sau răsturnate mașini, nu s-a bătut nimeni cu un reprezentat al legii, n-au fost scuipați ca la 10 august 2018 nici un jurnalist de la vreo televiziune care-i face proști pe antivacciniști, n-au fost călcate în picioare în chip simbolic portretele conducătorilor.

În cei 31 de ani de gazetărie independentă am fost, ca ziarist, martorul multor diversiuni de transformare a unei mișcări pașnice într-o mișcare violentă. Toate aceste diversiuni au fost deosebit de costisitoare. Să luăm două exemple.

În 13 iunie 1990, am asistat la transformarea unui protest pașnic al străzii anti FSN într-un protest violent. Ca istoric al clipei, am putut remarca efortul ieșit din comun pentru realizarea diversiunii:
Scutierii au fugit din fața demonstranților, s-au incendiat mașini, autobuze, s-a pătruns în instituții de stat.
Bucureștiul s-a transformat într-un haos suficient de mare pentru ca transmisiile în direct ale TVR-ului FSNist să-i convingă pe românii din țară că în București se încearcă o lovitură de stat legionară!

Scopul diversiunii din 13 iunie 1990 e știut de decenii:
Compromiterea mișcărilor de stradă anti-FSN și anti-Iliescu și crearea condițiilor pentru aducerea minerilor la București.

Mineriada din septembrie 1991, începută în 26 septembrie 1991, a fost și mai costisitoare. Timp de 3 zile Capitala a fost ca într-un război civil. Pagubele materiale au fost imense.
Scopul diversiunii:
Forțarea demisiei lui Petre Roman de către Statul Paralel condus de Ion Iliescu.

Prin raportare la aceste două diversiuni, cea din 21 decembrie 2021 e de o sărăcie strigătoare la cer. Diversiunile din 13 iunie 1990 și din 26-29 septembrie 1991 au inclus în chip automat Presa Puterii. Pentru această presă, avînd în frunte TVR, trebuia creată în București o atmosferă de război. Putem spune că în cazul celor două diversiuni, pentru înscenările din realitate care urmau să fie transmise de Presa Puterii s-au depus eforturi enorme: de inteligență, de bani, de regie, de mijloace umane. Diversiunea din 21 decembrie 2021 a fost față de cele din 1990 și 1991 ca un film de apartament față de o superproducție hollywoodiană.

În cazul diversiunilor din 1990 și 1991 manipularea prin presă a fost minimă. TVR n-a făcut altceva decît să filmeze înscenările hollywoodiene și să le comenteze tendențios.
În cazul lui 13 iunie 1990, acuzînd Opoziția din Parlament și din stradă de rebeliune legionară.
În cazul celei din 26-29 septembrie 1991, acuzînd Guvernul Roman c-a provocat violența minerilor prin tratarea arogantă a acestora.
În cele două diversiuni accentul a fost pus pe înscenarea din real.

Diversiunea din 21 decembrie 2021 aduce o premieră în Istoria diversiunilor postdecembriste.
S-a născut Diversiunea regizată cu grija de a face economii bugetare.

În aceste condiții, greutatea diversiunii cade pe manipularea prin presă.
Și cum presa e privată, putem spune că Statul face economii pe spinarea privatului.

Realizată sub semnul economisirii, diversiunea din 21 decembrie 2021 s-a definit și printr-o sărăcie în materie de inteligență.
Regizorii nu s-au mai ostenit să însceneze ceva complicat.
Au apelat la o diversiune cusută pe ață albă.
Ei au pariat în schimb pe Presa Puterii.
Aceasta a avut misiunea istorică de a face din rahat bici.

Un protest în care violența a fost la cote minime a fost transformată, prin hăuliri isterice din studiouri, într-o Luare cu asalt a Parlamentului, într-o tentativă de lovitură de stat fascistă, într-o tulburare a ordinii de drept, într-o vandalizare de bunuri, într-o terorizare a întregului Parlament.

Asta în prima zi, 21 decembrie 2021.
A doua zi întîmplarea a devenit expresie a Pericolului fascist, în ascensiune în România.
De ce oare nu se mai ostenesc regizorii să pună la cale diversiuni ca lumea, apelînd la diversiuni simpliste, ieftine, cusute cu ață albă?
Cumva pentru că s-au convins că sîntem ușor de tras pe sfoară și n-are nici un rost să-și mai bată capul regizînd diversiuni costisitoare?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „21 decembrie 2021. O diversiune regizată cu grija de a face economii bugetare”

  • Ar trebui sa ducem o armata pentru a lua Cernautiul si una pentru gurile Dunarii.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    O diversiune, oricât de scumpa ar fi, are efect doar câteva zile, după aia lumea pricepe lucrătura. Eu cred ca cei de la putere urmăresc altceva: sa discrediteze orice fel de manifestație publica, fie că-i violeta ori ba, pe considerentul ca „ar putea deveni violenta”. Nu vedeți ca toți „profeții” ăștia care ne mănâncă timpul cu „știrile” lor folosesc cel mai adesea expresia „s-ar putea sa”?…
    Ori dacă „s-ar putea” ne este livrat ca însemnând „cu siguranță” va fi așa și pe dincolo, diversiunea și-a atins scopul…!

  • Ambiții mari, planuri pe cel puțin 7 ani. Calcule că vom avea în 2024 o finală prezidențială Ciucă-Simion, fără dezbateri, ca la meciul Iohannis-Dăncilă.

  • Domnule Ion Cristoiu, de ce nu spuneți și că, în iunie 1990, Marian Munteanu cu ai lui o căutau cu lumânarea! De câte ori ați dormit dumneavoastră în sediul Bibliotecii Centrale Universitare sau în Biblioteca Academiei? Marian Munteanu își făcuse culcuș cu gașca în clădirea Universității și în dimineața de 13 iunie au fost scoși, e drept, cu forța, de acolo. Întâmplător, și eu am trecut pe strada Academiei în acea dimineață și deja erau formate niște bisericuțe în fața Institutului de Arhitectură, vecin cu Universitatea, în care se discuta aprins. Cam ăsta a fost fitilul a ceea ce s-a întâmplat atunci. Și nu uitați că mulți bucureșteni se cam săturaseră de prelungirea nejustificată a manifestațiilor din Piața Universității, după ce avuseseră loc alegerile din 20 mai. Doar că nu ieșise după cum doriseră tinerii frumoși și liberi de atunci.

  • Buna ziua Maestre,
    Felicitari pentru intuitie, este mai util pentru popor sa fie ocupat cu telenovela AUR pentru ca decidentii sa nu fie deranjati cu intrebari incomode despre ce comision incaseaza pentru indatorarea statului Roman si pentru ce se fac aceste imprumuturi externe, iar opinia publica sa fie dirijata catre false probleme in care se prezinta o miscare politica AUR in care, culmea mai pun si intrebari incomode care incalca omerta limnajului de lemn cu care ne-a obisnuit in ultimii sapate ani de mandat la Cotroceni al nostru presedinte.
    Sa fie intamplator faptul ca in societatea romaneasca exista o stare de anxietate legata de faptul ca increderea populatiei in clasa politica traditionala si in Presedinte care se prabusescte sub 30 de procente cota de incredere si ca deciziile celor din urma, inclusiv cea legata de legea certificatului verde nu au acea baza de solidaritate, incredere, iar de dialog social nici nu mai este vorba, iar in aceste conditii vidul de comunicare este preluat abil de miscarea AUR.
    Si atuinci de ce atata anxietate din partea decidentilor din Parlament fata de AUR, de ce se prefera o manipulare ieftina in locul dialogului, se atribuie expresii precum de fascisti dupa definitia lui Gadea, sau iresponsabilii nationalisti pericolosi pentru ca nu au un plan de guvernare – expresie folosita la Realitatea TV, sau de huliganii de pe stadioane cum s- au exprimat onor reporterii de la radio Europa FM, fiecare trust media prezentand de o maniera aranjata o partitura a evenimentului sus mentionat. Iar ca sa fie si mai interesanta si satanizata miscarea AUR, ca sa vezi pe surse aflam ca liderul AUR este spion in solda Ambasadei din China, zau asa parca asteptam ca regizorul sa ne informeze cat de curand ca in AUR sunt si interese rusesti, si uite asa o sa avem o conspiratie mondiala.
    Insa ca sa vezi, dimineata la Antena 1, un domn de la emisiunea Buna Dimineata ne informeaza ca si el nu intelege de ce acel domn aflat la sefia Camerei Deputatilor si seful PNL – favcoritul lui KWJ, acest personaj Florin Catzu continua drumul neabatut prin care Statul Roman se imprumuta zilnic cu aproximativ 7 milioane de euro – de la Bancile Straine, fara ca userful idiots sa se intrebe pentru ce Guvernul lui Santa Klaus se imprumuta ca nu avem nimic vizibil – autostrazi, metrou, poduri, drumuri expres, sau macar un domeniu in care statul roman sa -si asume statutul de lider pe si sa asigure crearea de locuri de munca in aceasta lume competitiva, nimic absolut nimic.

  • Pai de ce va mirati ca regizorii sint prosti. Sergiu Nicolaescu s-a dus…Caramitru s-a dus…din aia care faceau figuratie ca sa para multi s-au dus si astia…profesionistii din televiziune aia scenaristii, realizatorii, colaboratorii lui Nicolaescu s-au dus si aia…Ce avem acum sint pushtani plini de muschi in mintea lor, da’ cu capu’ gol, cu cel mai performant microscop daca incerci sa le gasesi o urma de neuron si n-ai sa fi in stare sa vezi nimic…Ala sau aia care au vandalizat masina cica,au dat cu spray pe juma’ de parbriz, e clar ca na-u dat cu spray in intentia de a distruge ceva…mai mult a joca…cine le-a dat sarcina asta, poate ca le-a spus sa dea cu spray da’ asa usor sa se poata strege repede…si ei s-au conformat…In ’89 tot mascarada a fost, din pacate cu victime printre tinerii naivi de atunci. Cind ma gindesc la Sergiu Nicolaescu si Caramitru, mai ales Caramitru care zbiera isteric in ziua aia de Decembrie pe care toata lumea ar vrea s-o elimine din calendar si din istoria nosatra:”fratilor am invins”… doar el stie la ce se referea, ca uite azi, ne-am cam invins singuri, ca prostii pt cas-a profitat de lipsa de informare corecta de atunci. Toti ziceau ca nea Nicu cenzureaza stirile…mda, ca tit nea Nicu venea si-ti oprea lumina la bloc sau calsura…Azi cine le opreste ? Tot nea Nicu?Despre ce vorbesc unii? Uite la talimbu’ ala de la primarie, capu’ ala de dovleac cretz, nu e in stare sa semneze o hirtie sa ajute niste zeci de familii, pe cine da vina acum?Tot pe „greaua mostenire”???Dupa 32 de ani?Ma sa fie…Asa si cu protestele de dupa’89, toate teatrale si toate cu scop de a atrage atentia de la lucrurile cu adevarat serioase. Ca se face mascarada pe bani sau cu economii, tot mascarada se numeste, oricum o intorci. Cui ii foloseste si de ce? Unor minti bolnave si unor minti de oameni prosti sadea, batuti in cap cu leuca. Aia bolnavi la cap, ii pacalesc pe prostii cu functii cu rapoarte si statistici.Inca n-au inteles ca statistica e mama tuturor minciunilor. Din virfu’ pixului il ridici pe AUR in sondaje si-l pui jos pe PNL, stie cineva adevarul curat?Pai nici aia care fac sondaju’ n-au habar de capu’ lor.Apoi se duc su hirtiile astea bune de pus la reciclabile si-i conving pe unii si altii ce prapad ii urmareste, vaiiii, AUR e pe cale de a le lua ciolanu…Pai ciolanu’ e un os atit de bine lins ca nu stiu ce mai poate face oricine cu el. Sau vaiii sosoaca nu stiu ce le-a zis, si s-au emotionat pe ei de jena…Pai daca te da pe spate adevarul, ce mai cauti acolo in scaun plusat si cald??? Problema cea mai graca e ca nici unul nu cunoaste Constitutia. Aia putini care au apucat s-o citeasca nu au inteles mare brinza din ea, da’ ei voteaza ce le spune UE-u’ si fac legi la instructiunile UE sau hamerica …Ce gasesc ingrijorator nu e ca au iesit niste pustani ametiti sa se joace de-a protestu’, ci faptul ca si UE si hamerica au birouri in Romania cu bagatori de seama care cica urmaresc daca Romania respecta nu stiu ce minuni, si le dau la maharii astia cacaciosi sfaturi si termene de facut ce are nevoie si UE si hamerica…aia e de discutat la TV si antene cite-or fi ele…Se discuta totul la nivel de birfa ieftina, iar lucrurile serioase nu le mentioneaza nici ziaristii, nici radio sau vreo televiziune…e vreun ziarist hotarit si cu o logica rezonabila sa analizeze rolul acestor „detasati” straini care se comporta precum vechilul pe plantatie????Zicea coana ursula von der lindic ca ne trimite „ajutoare” de nadejde sa acceleram vaccinarea…Nu a intrebat-o nici un politician roman ” ce sa trimitzi fa coana????” Alesii nostri minunati si imaculati, n-au inteles in 32 de ani ca daca-i dai strainului un deget, te inghite cu totu’????Ma da’ ce grija a apucat-o pe coana ursula de sanatatea romanilor. Inchide granita cocoana si iete, i-ai salvat pe ai tai…dupa aia, lasa-ne si du-te, da’ duuuu-teeee…stii tu unde.Prea multe ploconeli si izmeneli din partea tuturor.Se vrea vaccinarea obligatorie si certificatu’ asta inventat de un oligofren nenorocit, si in afara de asta, nu mai intereseaza pe nimeni sa dea atentie la mishmashurile pe trilioane mutate handra-landra. Ca sa nu puna lumea intrebari sau sa-si dea sema prea multi de ce se intimpla cu adevarat, sint folositi jurnalistii tineri si realizatorii de emisiuni „fantastice, nemaipomenite, grozave, unice,suprarealiste,extra-ordi-nemaipomenite”…ce mai , cind vrea sa te uiti intr-un anume loc, te piseaza cu locu’ pina versi, daca vrea sa prinzi pica pe vreunu’, te piseaza cu ce a facut sau n-a facut ala sau aia, pina iti vine s-o rupi la fuga si chiar sa dai cu oua dupa „subiect”…cum se face ca sint la moda realizatorii aia cu logica de balta? Cum se face ca fufutzele tinere gen Sabina Ionescu, jurnalista mumii ei,scrie numai de sosoaca. Ce-a apucat-o pe fatuca asta? Are boala pe sosoaca?Are streche?E muscata de purici?Are paduchi pe creier?Ce crede ca obtine daca o tot denigreaza pe femeia asta???E sosoaca perfecta sau cea mai potrivita sa lupte pt patrie?Cine Doamne iarta-ma mai stie in haosul asta si la cit de mult s-a mintiti si cit de mult au profitat unii de dorinta oamenilor de a avea ceva facut bine? N-am de unde sa stiu exact cit de sincera e sosoaca si cit de multe lucruri ar fi capabila sa rezolve. Dar stiu un lucru clar: e avocata, nu e proasta deloc, dimpotriva,le-ao zice verde in fatza, se documenteaza pe anumite teme pe care prostovanii gen cacarafat, citzu, ciolhanitu’ de la cotroceni, ciolacu, si restul de giboni incearca sa le tzina sub cheie. Greseste sosoaca cu ceva?Cred ca greseste cu multe, mai ales cind crede ca daca nu tzipa un pic, nu o mai asculta poporu’. Poporu’ vrea o schimbare si vrea sa vada ca se poate construi si reface ceva, ca toata lumea are macar strictul necesar unui trai omenesc. Cind ai unii care umbla cu avioane de lux si posete gucci, iar posesoarea de gucci n-are nici 12 ani, iar alta fetita de aceeasi virsta sta murdara intr-o casa care nici cocina de porci n-ar trebui sa fie, fara mincare, fara sa poata avea un loc al ei unde sa invete sau sa se joace, sa aiba o felie de piine proaspata macar, sau si mai rau, aceeasi fetita e traficata de proprii parinti sau e batjocorita de fel si fel de cretini doar pt ca vine din mediu defavorizat, aia nu se vede acolo la cotroceni sau shparlament????Cel putin sosoaca cunoaste diversele probleme din tara si se ocupa sa rezolve ce poate;astia care i denigreaza au facut macar 1% din ce face ea?Sau si-au tinut cururile pe scaun la cald, si i-a luat somnu’ in banci, de la cafeaua cu rom sau coniac?????Diferentele intre oameni incep sa fie din ce in ce mai vizibile si din ce in ce mai serioase..daca mintile bolnave ar petrece timp sa faca planuri de redresare si sa reconstruiasca ce s-a distrus, toata lumea ar fi mai cistigata, inclusiv ei si n-ar mai cadea in latura penibilului. E o moda sa consumi timp sa distrugi pe altii doar asa ca poti sau pt ca asa vrei, cum zic unii”asa simt”…Simt pe masa de boi ingramaditi, niste vite nascute cu multe defecte…Cum ar fi sa se faca un protest unde sa vina toate familiile necakite din tara?Toate familiile nevoiase sa vina cu copiii, pensionarii necajiti sa vina cum pot, pina si oamenii care si-au pierdut locurile de munca si casele si acum traiesc pe strazi si sint catalogati nedrept ca „oameni ai strazii”…ia sa vina astia toti sa vedem realitatea, citi sint cu adevarat? Stie vreo fufa parfumata care se fitziie pe holurile „alesilor” citi copii in suferinta are Romania?Ca de la ele te astepti sa reactioneze primele.NU. In schimb o musca de cur pe sosoaca, ca sa dea impresia ca nu stau si ele degeaba pe acolo ca bagatoare de seama. Daca astia-s alesii, apai sosoaca ar trebui sa le fie shefu, de nu matura holurile alea si WC-urile cu ei, nu stiu ce sa zic…munca o fi grea, da’ e timpul sa-i puna cineva cu botu’ pe labe.Ala protest real si serios cum am descris trei rinduri mai sus…Restul nu-s proteste, sint inscenari ieftine, se platesc politze de la unii la altii si zero valoare pt orice platitor de taxe. Trebuie facut curat serios in clica asta de neghiobi si neputinciosi. Nu-s in stare sa rezolve probleme? SA FACA LOC. Fara ei s-ar vedea imediat o diferenta….si pun pariu ca diferenta ar fi in bine.E nevoie de scoala serioasa si oameni de treaba, nu putori profitoare.Fara scoala, slabe sanse de a intelege macar realitatea si manipularile.Uite o intimplare din’89. Li se pusese acu’ la unii sa-l scoata pe domnul profesor Dolfi Drimer de la o anumita facultate. La fel si pe alti profesori duri.In primul rind domnul profesor Drimer eras fluent in 25 de limbi straine. Nu e gargara, e realitate. Examenele la dumnealui le dadeai pe o coala de hirtie, cite 3 subiecte, cu desene,cu explicatii. Puteai sa scrii cit de mic puteai.Puteai sa faci desenele cit bobu de neghina. Nu stiu ce har avea, dar iti lua foaia, se uita pe ambele parti in secunde si-ti zicea ce na-i scris bine, ce ai uitat sa spui, plus iti zicea daca vreun desen e aiurea. Avea laboratorul lui, unde lucra ghici ce? La proiecte care aveau legatura cu AI si roboti. Azi companiile care se ocupa cu asa ceva, sint considerate virf, or la noi in ’89, o mina de putori bezmetice se scremeau sa-l scoata pe acest profesor exceptional, ca sa nu le mai dea note proaste sau sa-i pice. Asta e ce mi-a rams imprimat in amintiri cind vine vorba de ’89, cit de repede si-au dat arama pe fata niste terchea berchea buni la nimic, dar cu creierii infectati cu democratia auzita de la altii si cu muschii la vedere ca sa-ti arate ei tie. Vreau sa mai spun ceva…NASA cerea ajutorul domnului profesor Drimer si al domnului profesor Galetuse si al domnului profesor Petre Augustin. Daca navetele lor aveau vreo problema, acesti trei domni profesori erau la lista de specialisti in care aveau incredere si a caror opinie era VALOARE pt NASA.Da’ a venit ’89 si uite unde sintem, iar la facultati au ajuns mari si tari indivizi cu mintea cucu gen doftorelu Gabriel Diaconu care le stie pe toate si e acoperit de diplome, da’ cind deschide gura, o rupti la fuga de cita desteptaciune si”intelijentza” emana…Ai cui sa spui toate astea?Nu, n-ai pt ca imediat apare unu’ ca dom doftorel Diaconu si imediat are o opinie si pune diagnostic pt boala de care nici el n-a auzit, asa si cu politicienii, ei sint primii doftori ai tarii, „iesperti” in toate cele, de la datu’ din gura ca sa nu adoarma si la sfaturi pe care nimeni din popor nu le cere. Cind ai asa imbecili in administratie, nu mai poti avea asteptari de redresare de nici un fel, pina nu pleaca toti si sa fie inlocuiti cu oamenii potriviti si educati cu adevarat, ne ia Gaia cu astia sio sa fim spectatori neputinciosi la mahalaua lor, platitu’ de polizte’,inscenari si proteste de care se va face mai mult caz decit necesar. Aia e. Ma duc sa ma culc ca la mine-i doua noaptea. Nu ma invat minte niciodata, ma apuca cititu’ stirilor de acasa seara si ma apuca dimineata cu nervii care mi face situatia inacceptabila in care e bagata o tara intreaga.Aia e.

    • @Dl. Cristoiu
      Nu vreau să par paranoică, dar nu mă pot abține să nu vă spun următoarele. Dimineața, după ce dau drumul la internet via calculator, primul lucru făcut este să ascult pastila video a domnului Ion Cristoiu. Apoi citesc ”gândurile” și caut, recunosc, comentariul dumneavoastră. Azi, pe la ora 14, am pus și eu un comentariu, dar comentariul dumneavoastră nu era. Acum, pe seară, am intrat din nou și, ”stupoare Minoiu”, vă văd ”scrisul” și c-ar fi fost postat înainte de ora 12. Nu am decât o explicație. Că ați stat la dospit – ca și cozonacul meu de azi – mai multe ore până ce ați primit OK-ul de difuzare. Bine și așa. (Sper să mă fi înșelat eu.) Mi-e teamă, însă, că blogul domnului Ion Cristoiu va interzice pe cei care spun ”multe” pe ”aicișa”. Eu întrevăd astfel de măsuri luate față de unii comentatori. Sper să greșesc. Sărbători cu bine vă doresc atât dumneavoastră cât și realizatorilor și întreținătorilor acestui blog!

      • Doamna Stoican, nu numai ca nu pareti de fel „paranoica”, dar imi face cu adevarat placere sa”vorbesc” cu dumneavoastra. Lumea asta e plina de neoameni. OAMENI adevarati sint putini si greu de gasit. Pe acest site comenteaza citeva persoane care dau clasa cu usurinta la toata clasa politica si nu numai. Dvs sinteti printre ei, printre cei cu bun simt exemplar si IQ superior. Educatia se „vede” si la dvs si la alti citiva comentatori de aici.
        Vreau sa stiti ca imi este rusine de felul cum scriu si greselile pe care le fac. Am prostul obicei sa scriu repede si sa nu verific nimic din ce-am scris. A doua zi cind imi vad comentariile postate,uneori citesc pe sarite sa vad daca are vreun sens ce-am scris,si-mi imi vine sa-mi dau palme. In fine…
        Ati pomenit de cozonaci. La noi in casa facem cozonaci dupa o reteta de pe site-ul „Savori Urbane”. E foarte bun site-ul acesta, iar reteta de cozonac e perfecta, nu ne mai saturam de ei. Coca o puteti face seara, o lasati la frigider peste noapte, creste frumos la rece si puteti forma si coace cozonacii a doua zi. Sper sa va foloseasca linkul: https://savoriurbane.com/cozonac-pufos-reteta-simpla-cu-rahat-si-nuca/.
        Va doresc Craciun cu bucurie, multe bunatati si daruri frumoase atit dvs cit si celor ce va sint dragi. Sarbatori Fericite !

  • Maestre, diferența dintre diversiunile descrise este că asta a fost regizată de Bode cu miliția iar celălalte de SRI.
    Normal că a ieșit jalnic că atâta poate Bode.
    Totul ca să acopere discuțiile pe buget. SRI și SIE au bugete cu dedicație.
    Astăzi bugetul va fi votat în parlament.
    *
    Guvernul nu face nimic să împiedice criza majoră energetică.
    Ce ar trebui să facă? Să deschidă urgent minele de cărbune și să impună plafonarea prețurilor la energie.
    Guvernul cu Isărescu continuă stimularea inflației ca să scoată de la populație banii de la ciorap (economiile),
    adik să ne stoarcă și de ultimul leu.
    Ce draq ne facem cu acești guvernanți? Anticipatele era soluția cea mai bună.

    • Diversiunea nu a avut treaba cu bugetul sau cu parlamentul. Comanda data a fost de a discredita AUR, un partid care creste ca Fat Frumos in trei zile, cat altii cad intr-una singura. AUR a devenit deja a doua forta politica din tara si fara ea, la urmatoarele alegeri nu se va mai putea face nimic. Deci, viitor de AUR, tara noastra are! Si atunci, trebuie jucata cartea extremismului, a legionarismului, a terorismului. Maimuta aia speciala, care a cerut deja interzicerea AUR din pozitie de mare consilier special, face si el parte din plan. Numai ca netotul nu s-a adaptat situatiei si a cerut prea repede interzicerea AUR, cu toate ca n-a fost nici un fel de extremism la actiunea de protest de la Parlament. Simion i-a avertizat pe inconstienti ca daca se mai joaca mult cu focul, vor fi lupte de strada. Daca va fi interzis AUR, ceea ce nu cred, fiindca in parlament ar trebui sa fie si oameni cu capul pe umeri, se va ajunge la razboi civil. Cand un milion de oameni vor iesi in strada in toate orasele tarii, sa-i vad eu atunci pe maimutoi ce vor face. Ce veti face, domnilor, cand un milion de romani vor cere in strada alegeri anticipate si demisia paiatei de la Cotroceni? Eu zic ca Romania le scapa printre degete si ei simt ceva, dar nu cunosc inca amploarea fenomenului. E ca un rau subteran tacut, care cand va izbucni la suprafata, va schimba paradigma cu 180 de grade. Se va produce repopularea Romaniei cu diaspora care se va intoarce, se va primeni clasa politica prin disparitia celei de scoala veche, vor veni oameni competenti si patrioti in functii publice, se va pune accentul pe micul fermier si meserias, pe capitalul autohton, pe protectia mediului, pe meritocratie, pe educatie si armonie sociala.

  • Cu sau fără regie e clar ca toți oamenii sunt nemulțumiți. Toata lumea tuna si fulgera oriunde s-ar afla.
    Ultimii doi ani au generat conform unei regii internaționale relativ bine puse la punct si cu multe slugi supuse pe tărâmul moldovalah, distrugerea economiei si a vieții sociale in tot ce înseamnă aceasta. Presa vânduta pe câțiva arginti si influencer-ii de prost gust au făcut din țânțar armăsar, iar câteva chipuri sinistre de prin guvern (linia I-a si a II-a) au încercat sa ne îndepărteze unii de alții si sa ne dezbine inducând panica, frica, teama de moarte.
    Ultimul ghiont a fost creșterea preturilor la energie si carburanți care ii va săraci si pe cei bogați si vor aduce in pragul disperării restul populației. Se închid si putinele fabrici si uzine care mai funcționau, se generează șuvoaie de asistați social… ajungem o Nigerie europeana. Daca nu se iau masuri urgente de guvern si parlament dispărem rapid ca tara de harta lumii.

  • In anii 1990,1991 existau sindicate puternice care erau fie de partea puterii fie impotriva, usor de manipulat. In acei ani, bucurestenii nu plecau masiv in statiunile montane, nu aveau mallurile, erau preocupati de soarta capitalei, exista un singur post tv. Romanii nu erau divizati, majoritatea au fost multi ani anticeausisti si fascinati de noul salvator Iliescu. Intr-o tara dezbinata, cum este acum, a prosti cu televizorul este usor. Poate si pentru detinatorii de certificate verzi, la 9 luni se va naste un puisor de minte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *