Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

68

Nae Ionescu a scris câteva pagini teribil de amuzante despre numerologie. Și nu a fost singurul. A trecut un secol de atunci, dar uite că „știința” asta devine tot mai populară. N-ar trebui să ne mire, pentru că azi științele urechiste ale uleiului de șarpe sunt la putere, inclusiv printre indivizii cu ani grei de școală. Ultima gingășie e schema cu cele două date oripilante din secolul trecut (28-07-1914, 01-09-1939), cărora li se adaugă 24-02-2022. În fiecare caz suma cifrelor este 68. Nu e prima gălușcă la care se hlizesc stupefiați frecătorii de telefon, dar e o coincidență drăgălașă. Deunăzi, toți așteptau ora 22.02 din 20 februarie 2022 (sau 22 februarie, pentru naivii care socotesc discret), după ce „rataseră” momentele la fel de „magice” din 2001, 2002, 2020 și 2021. Și oricum schema palindromică iese în fiecare an, dacă ne referim doar la dată și oră, ba chiar de mai multe ori pe lună.

Da, se prea poate ca data să fie aleasă de ruși, pentru că le era la îndemână. La ce grozăvii se petrec azi pe gogoloiul pământesc, n-ai cum să excluzi asta. Cu siguranță însă naziștii n-au ales data respectivă pentru că suma cifrelor era 68. Era a noua zi din acel an (și ultima) cu suma cifrelor 68. 24 februarie e a 131-a zi din acest secol care are ca sumă a cifrelor 68. Prima a fost 21-12-2005. Și o să mai urmeze multe. Până în 01-01-2046. În secolul trecut, între 31-12-1906 și 01-01-1947 au existat 365 de zile cu suma cifrelor 68. Între 1919 și 1936 fiecare lună a avut o astfel de zi. E valabil și pentru secolul ăsta. Din 2018 până în 2035 fiecare lună are o astfel de „dată magică”. E valabil pentru foarte multe numere care depășesc cu cel puțin 13 suma cifrelor anului. Cu siguranță poți găsi în secolul trecut cinci tembelisme petrecute la o anumită oră sau dată, iar în secolul ăsta s-ar putea să fie și mai ușor, fiindcă numai de evenimente „incredibile” nu ducem lipsă. Așadar, să fim cu ochii pe datele care vin, mai ales acum, când am descoperit că istoria respectă algoritmii gângavi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „68”

  • Ingradirea, limitarea lui ‘a sti’ incepe cu acumularea cunoasterii. cu cit mai multa cunoastere cu atat mai putin ‘a sti’

    insa nasterea a doua oara a ‘cunoasterii’ incepe cu…acumularea cunoasterii. pentru ca Raul trebuie cunoscut. cunoasterea Raului devine temelie pentru nasterea a doua oara a ‘cunoasterii’, caz in care ea isi muta temelia din Minte in Inima. Mintea Inimii, care e o superpozitie a Mintii, E!

    abia nestiind nimic poti fi inundat de insasi Cunoasterea, …care e insasi Viața.

    Atata ‘cunoastere’ i a varsat in cap Lumea Mare, omului, incat pentru a afla cine e tre sa..se curete, ..sa renunte la ce i s a varat cu varf si indesat.

    E greu sa ajungi la concluzia ca..esti ‘prea mult’, deci mai tre sa renunti la..ceva din ceea ce esti, intr o lume care propovaduieste..dezvoltarea personala, deci…maine tre sa fii si mai dihai decit esti azi, ca daca nu esti..prea multe parale nu faci :)))

    • Raul trebuie cunoscut. …:))
      da, insa calea e a nonactiunii, adica…cunoasterea va fi o dorinta:)))

      dragul omului de Infinit…e…infinit:))))

  • Renuntand la Desteptaciune dai de Cunoastere,
    iar asta e tot asa cum renuntand la ‘a fi’ dai de ‘ a fi ȘI a nu fi’
    Renuntarea..e despre ‘mai mult’, despre ‘mai putin’ este Acumularea.

    Simbolurile Cifrelor sint inundate cu Daruire, iar Matematica le inunda cu Acumulare.
    Ce vezi…aia esti.

  • Preotii Matematicii intotdeauna il vor pune la indoiala pe Zero, pentru simplul motiv ca ei i se inchina lui Infinit.
    Acumularea pusa la Temelie e…nastere din nimic si goana dupa vant.
    La Temelia Creatiei șade Daruirea.

    • Cele Trei Simboluri, adica 3-6-9, sint un Intreg si Zero sint ( Zero care E! Totul ȘI Nimicul,…se stie )

  • 0 e o lume
    3 e ‘o lume a daruirii de sine’,…dupa cum se si vede 🙂
    ( si care vine la pachet cu 6 si cu 9, esente ale Creatiei, asa cum a observat si Tesla, in fapt 3-6-9 asamblandu l pe Zero, al carui Sine si este, Zero fiind Totul SI Nimicul )

    abia mai apoi pot fi intelese si celelalte 6 Cifre, insa nu fara a asimila Singularul si Pluralul ( fiul Singularului )

    adunci cind Matematica, deci Acumularea, si-a varat coada in Esentele Creatiei s-a insamantat si vremea cind oamenii, fie ei unii pe masura lui Nae Ionescu…ba chiar si mai si, au ajuns sa se amuze teribil pe seama lor…
    🙂

    Matematica a facut din Acumulare… Legea!
    pentru a mai pricepe ce e Matematica tre sa scoti din radacina Matematica varata in cap pe post de Lege, …si care adesea ataca si Inima.
    doar fiind in afara Matematicii poti privi Matematica…

    Clona Iubirii,pe numele ei Matematica, e…un Efect al Iubirii, e Amprenta Iubirii, insa…cu toate ca ii seamana leit e seaca pina dincolo de maduva…
    Insa …amuzindu se teribil, oameni privesc spre Esentele Creatiei privind mai degraba in gol, si…se stie, ce vezi este ceea ce oglindesti 🙂

  • Fiind vorba de date calendaristice, normal ar fi ca si astrologia ar trebui sa fie implicata. Ar trebui ca doua echipe, una de astrologi romani si una de cercetatori britanici numerologi sa lucreze impreuna si sa cada de acord asupra corelatiilor dintre cele doua domenii pentru acest subiect. Sau mai bine nu, lasam asa, sa nu inceapa vreun razboi si de la asta, daca nu iese ce trebuie. Sau sa scape vreun numar ‘modificat artificial’ din vreun laborator si sa ne pandemizam din nou.

  • Doamne, ferește, domnule profesor! M-ați incitat să intru și eu pe un site care are o rubrică de „dat” în numere (am făcut-o pentru prima oară în viață). Site foarte serios, de altfel.
    Eu am aflat că anul 2022, va fi un an luminos pentru omenire și că eu, cel mai inteligent dintre semeni, voi da lovitura în a doua jumătate a anului cu o afacere care mă va îmbogăți.
    Acuma stau pe gânduri, pentru ca numerele să mă ajute, obligatoriu, trebuie să devin om de afaceri, că nu sunt, sau afacerea din previziune va fi una diferită, pe care trebuie s-o fac la negru?
    Dacă știam că ghicitul cu numerele este incomplet, aș fi renunțat din start la socoteli, domnule Zaicu, dumneavoastră sunteți vinovat pentru că am pierdut timpul…
    🙂 ?

  • Se spune ca insusi Newton si-a pierdut timpul cu jucarii din astea pana sa inceapa sa se ocupe de calculul diferential, de ce sa ne mai miram de noi…
    (Ati avut ceva rabdare in partea a doua a articolului. 🙂 )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *