Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Exclusiv cristoiublog. Video și foto. Tratament de șoc în România: Cu masca în salină și cu Anxiar în spital

Pacienților infectați cu noul coronavirus internați în spitale li se administrează Anxiar și medicilor li se pare normal asta. Prof.dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, declara cu seninătate că nu are ce să le strice, că Anxiarul e ca Xanaxul. Medic psihiatru la Socola, Ovidiu Alexinschi spune că le dă să nu fie agitați, iar dacă nu sunt agitați, le dă preventiv.
Potrivit prospectului, „benzodiazepinele, inclusiv lorazepamul (substanța activă din Anxiar) pot cauza dificultăți de respirație, care pot fi fatale”. Unul dintre cele mai importante simptome ale Covid-19 este respirația îngreunată.

Cei care vor să facă, preventiv, o cură pentru aparatul respirator, ar alege o formă naturală.
Salinoterapia sau terapia prin inhalare de aerosoli salini este o modalitate nemedicamentoasă de a ameliora simptomele pacienților cu boli respiratorii. Aerosolii sunt suspensii de particule foarte fine solide sau lichide aflate în aerul inspirat. Aerosolii salini conțin particule de sare, care au efect bactericid, în esența dezinfectant.

Doar că în salinele din România, masca este obligatorie în salină.
„Cea mai mare problemă ar fi purtarea măștii de protecție în subteran, acolo unde vizitatorii ar trebui să se bucure de microclimatul salin, ori în cazul purtării măștii acest lucru nu s-ar putea realiza în condiții optime”, spunea în luna mai cineva din conducerea Salinei Turda.

Marți, corespondenta cristoiublog, Adriana Vitan Balint, a fost la Salina Ocnele Mari din județul Vâlcea. Prețul biletului s-a majorat cu 5 lei, adică prețul măștii. Pentru a nu fi nevoiți să se târguiască și certe cu cei care veneau cu masca proprie, au inclus prețul ei în costul biletului.
O cititoare ne semnalase că a fost acolo în urmă cu două săptămâni: „Nu numai că masca e obligatorie, dar la cumpărarea biletelor au inclus în preț câte o mască în valoare de 5 lei, în condițiile în care oamanii aveau propriile măști. Nu iei mască, nu intri”, ne-a scris cititoarea.

Situația, deși absurdă, nu scandalizează pe nimeni. Nici faptul că măștile nu mai sunt la 5 lei, deci în salină sunt la preț de speculă, nu deranjează. La fel se întâmplă la toate salinele din țară.
Locurile de joacă pentru copii sunt îngrădite. Toboganele au saci la capătul scării și sunt blindate cu tot felul de cutii, în caz că vreun copil scapă din mâna părintelui și este tentat să se dea o dată.

Public, nu există date că s-ar fi făcut vreun studiu din care să rezulte că virusul supraviețuiește în salină, dimpotrivă studiile arată că niciun agent patogen nu rezistă în asemenea mediu.
Chiar și angajații din saline sunt revoltați și spun că așa ceva nu au mai întâlnit, că medicii recomandă cura de salină în cele mai grave afecțiuni respiratorii. Se fac controale în salină ca și în spațiile închise.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Exclusiv cristoiublog. Video și foto. Tratament de șoc în România: Cu masca în salină și cu Anxiar în spital”

  • In Romania nu exista nici un pericol ca un om destept si capabil sa ajunga pe undeva sef!

    • cred ca in loc de cuvantul PERICOL.. ati vrut sa utilizati ..cuvatul ..POSIBILITATE !!!!!!. Sau altfel spus, In Romania ESISTA PERICOLUL ca un om destept si capabil sa NU ajunga, pe undeva.., sef !!!!! Iertati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *